Druga plat zaslužkarstva. Luka Mesec dve leti študiral zastonj, ne da bi opravil en izpit.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-12 ob 14:49:00
To pa je druga plat "megazaslužkarstva" na visokih šolah, seveda spet na račun davkoplačevalcev. Luka Mesec, prvak Združene levice in poslanec v državnem zboru, je na ljubljanski Ekonomski fakulteti dve leti delal tako imenovani "bolonjski magisterij", ne da bi - kot pravijo naši viri - opravil en sam izpit, je pa medtem zato užival vse privilegije in ugodnosti redno vpisanega študenta.
Od študentskega zavarovanja do možnosti dela prek študentskih servisov in študentskih bonov za cenejšo prehrano.
Vodstvo Ekonomske fakultete na naša konkretnejša vprašanja, povezana z "nesrečnim" dveletnim študijem sedanjega politika Luke Mesca (leta 2013), zaradi varstva osebnih podatkov ni želelo odgovarjati, so nam pa sporočili, da je redni študij magistrskih študijskih programov financiran iz javnih virov, povsem enako kot redni študij na dodiplomskih študijskih programih. Mesec je tako, enako kot drugi redni študentje, plačal zgolj stroške vpisa, to je 30 evrov.

KO LUKA MESEC OBMOLKNE ...

Če bi Luka Mesec delal magisterij na podlagi programov izrednega študija, pa bi moral šolnino plačati sam. Le-ta bi za letošnje leto na Ekonomski fakulteti stala točno 2.920 evrov. Ampak Luka Mesec je magisterij raje študiral na račun davkoplačevalcev, ki smo za njegov - zdaj že lahko rečemo - povsem brezplodni študij ekonomije plačali najmanj okoli 6 tisoč evrov. Zakaj Luka Mesec v dveh letih ni opravil niti enega izpita, ne vemo, ker na poslana vprašanja, ki zadevajo njegov neposrečeni magistrski študij na ljubljanski Ekonomski fakulteti, (še) ni odgovoril.
Na spletni strani Državnega zbora, kjer je objavljen življenjepis poslanca Luke Mesca (ZL) sicer piše: 2013 - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani - Ekonomija (bolonjski magisterij - nedokončano).
Toda pozor. Čeprav Luki Mescu v dveh letih magistrskega študija ekonomije ni uspelo narediti niti enega samega izpita, prav zdaj slovensko javnost na svojem profilu na Facebooku med drugim nonšalantno poučuje, da je Nova Kreditna banka Maribor vredna točno 900 milijonov evrov.
Luka Mesec je sicer diplomiral na ljubljanski Fakulteti za družbene vede.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Miha Novina
1
Jul 28, 2018
Žalostno. Čeprav vsi vemo, kako nas ropajo je vse po starem.
#21
Požar
1
Mar 14, 2015
Je popolnoma izgubil kompas. Članek brez vsakega pomena. Edini cilj je zafrkavati dotičnega. Res postajaš poden od podna. Kot včasih Zabavnik.
#20
krulčan
1
Mar 13, 2015
Ko gredo ljudje na volišča in volijo komuniste-socialiste, jim nikoli možgane ne prešine misel, ki je relevantno dejstvo. Komunisti-socialisti so zaradi neznanja in nepriznavanja ekonomskih zakonitosti k hudiču poslali našo bivšo državo.

In ljudje neprizadeto volijo natančno naslednike tistih, ki so uničili državo.

Nerazumljivo!!!!

In zopet bodo volili nekoga iz te "skupine", recimo Luko Meseca in ZL! Da bodo prej in dovolj hitro uničili državo.

Nerazumljivo!!!

Pri nas je većina volilcev cepljena na norost!
#19
savica
1
Mar 12, 2015
Moralni in politični bankrot je očiten,da bolj ne more biti.

Z javnim,davkoplačevalskim denarjem ravnajo kot svinje z mehom

*

V nkbm milijardo našega denarja,zdaj se menda prodaja za 200 milijonov.

Ne samo za na pranger..za razčetverit so!!
#18
savica
0
Mar 12, 2015
Kaj pa,če je vse res?!?....http://buchela.blogspot.com/search?q=luka+mesec
#17
Igog
1
Mar 12, 2015
Ta študij je posebej prilagojen "Študira namreč ekonomijo samoupravnega socializma"

Vendar zaradi pomanjkanja Wc papirja v Venezueli gostujoči predavatelji iz Venezuele nikakor ne uspejo priti v Slovenijo.

En izpit pa je opravil pri edinem rednem profesorju samoupravne ekonomije Dr. Menzzingerju.

Za drugi izpit bo prišel posebni odposlanec HUAN HU iz Severne Koreje, ki bo mimo grede obiskal še škrata iz Murgel!

#16
ZBLOJENI LUNATIK
1
Mar 12, 2015
TA PRAVI "PROLETAREC" NA ŽULJIH DAVKOPLAČEVALCEV BO ŠTUDIRAL DO SMRTI!

FDV PODRUŽNICA KUM-ROVŠKE FAKULTETE BRUHA ZBLOJENE LUNA-TIKE.

PO SISTEMU VSE ZASTONJ ZA "NAŠE" SE CELE DINASTIJE OZIROMA NASLEDNIKOV PRVOBORCEV;KLAVCEV;SDVJEVCEV IN OSTALIH PRISKLEDNIKOV NAPAJAJO Z DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM!
#15
državljan
1
Mar 12, 2015
Mlečnozobec ima sijajno bodočnost v politiki glede na navedbe...
#14
Cogo
1
Mar 12, 2015
Nekateri ljudje tega preVaranta volijo, češ da bo zastopal njihove interese in deloval modro njim v prid. Za nas slovenčke res ni rešitve.
#13
polo06
0
Mar 12, 2015
FDV kader. Saj veste, kdo so med njimi? Še daleč bo prigural! Na Dob tudi?
#12
RAMZES
1
Mar 12, 2015
Luka Mesec je NAVADNI BLEFER!!! Nerazumno pa mi je, da imajo NEKATERI TAKO OPRANE MOŽGANE IN SPOMIN ZLATE RIBICE, DA MU CELO VERJAMEJO, podpira pa ga tudi ATA IZ MURGEL! Halo???
#11
pingvinko
0
Mar 12, 2015
No no no, ne smemo biti tako zahtevni, če poba študira komaj šele 2 leti. Spomnimo se le na enega najgenialnejših umov, kar jih je kadarkoli dala slovenska zemlja. To je seveda Gregor Golobič. Tudi on je silno zahtevno filozofiranje študiral celih 20 let, pa je vseeno postal velik strokovnjak, da se lahko pred njim skrije tudi Nikola Tesla. Med službovanjem v Ultri je izumil in tudi patentiral modem. Ne verjamete? http://www.freshpatents.com/-dt20090618ptan20090156193.php
#10
STO
1
Mar 12, 2015
Luka Mesec je proletarec 21.stoletja! To so proletarci, ki cele dneve razmišljajo (od tu ti 2 leti) kaj narediti, da bodo živeli neoliberalno in ne na način kot je živel gverilski proletarec Fidel Castro! Castro pa je, za današnji njegov neoliberalen način življenja, predaval o proletariatu!

Torej! Kapital je sveta vladar. Tega se vsi zavedamo. Se pa vedno najde nekdo, ki si želi kapitala in pride do njega tako, da razlaga kako je denar krivičen.
#9
Maska Ljubljana
0
Mar 12, 2015
Seznam plačnikov (skupen znesek plačil: 3.222.638,93€)
#8
@fdv privilegiji
0
Mar 12, 2015
Seveda bomo tiho, ker nismo organizirani zombiji. Maska Ljubljana, oz. Emil Hrvatin (alias JJ) pokasira.... http://supervizor.kpk-rs.si/podj/72537604/
#7
bojda
0
Mar 12, 2015
je hodil na kurs u murgle 2 leti
#6
fdv privilegiji
0
Mar 12, 2015
30 evrov? Moj faks hoče samo za vpisnino 300 evrov. Plus vsak izpit 350 evrov. Plus diploma + vse živo. Magisterij je pa še enkrat dražji. A bomo kar tih, ljudje? Pa to ni res! In temu človeku bodo po dveh brezplodnih letih davkoplačevavlskega denarja dali še eno in še eno možnost. Še bo lahko študiral. Čeprav je zaradi svoje krivde zapravil dve leti. noro. noro. Osebni podatki - no, ni dolgo trajal. vse je varstvo osebnih podatkov. Če ti jaz plačam šolo oz. če zaradi tvoji 2x300 jurjev, torej 6000 jurjev moj otrok ni dobil plačane šole v naravi, zaradi česar ni nikamor šel, mam še kako pravico vedeti, koliko smo mu plačali, koliko je naredil itn.
#5
drž
0
Mar 12, 2015
Aja, a zato pa je bil gospod Mesec direktor nekega državnega šita, plačan pa je bil preko ŠS. Se spomnite, zadnjič je bil intervju, pa je povedal, ,da je poslanska zadeva njegova prva redna zaposlitev, da je pa delal kot direktor, plačan pa je bil preko ŠS. SUper, kako lahko mi cuzamo to državo. In vse je logično in se poklapa. Če dve leti delaš kot direktor, plačan si preko šs, potem nee moreš 2 leti opravljati izpite, ampak ni panike, če nič ne narediš, ker itak časti lažen narod, ki je tako beden v SLoveniji - samo poglejmo - požremo vse, 3razredno hrano, ki je v Nemčiji, Švici ne vidiš. Plačaš pa isto ali več. Tišina. Profesorčki si plačujejo po 5000 avtorskih honorarjev + službica redna. Pa nič. Nihče nič. Jim je problem JJ.
#4
cox
0
Mar 12, 2015
Tragedija za narod in državo je, da nam vladajo v pretežni meri brezvezni FDV-kadri. Kljub magisteriju na tej fakulteti, ostaneš, kot Bratuškova, primitivec , kljub doktoratu, kot Lukšič, totalen idiot... Lunatik, o katerem teče prispevek, rad razpreda o stvareh, o katerih nima pojma, o zločinskem komunizmu, recimo. Logično pa je, da je s človekom, ki v rani mladosti zaide na politični parket, nekaj narobe. Dečko je všečen, sploh starejšim in vsega naveličanim ženskam, ki jih v parlamentu mrgoli. Sicer pa je Mesec blefer, tipičen produkt iz levičarskega legla, ki se bo celo življenje pasel po liniji najmanjšega odpora in zažiral v žulje drugih ljudi. Ostalih članov stranke zombijev, sploh ne bom omenjal. Luzerji, vsi po vrsti. Je pa vselej dobrodošlo gledati norčave vložke zmedenega Trčka.
#3
proračunski bogataši
0
Mar 12, 2015
a bo on tudi reku, da so mu kršene pravice. Zloraba osebnih podatkov. ENkrat je taspodna moja soseda, ki je imela najboljšo prijateljico Danico Simšič, ki je tedaj bila županja,mene prijavila, da sliši 1 leto starega otroka, ki glasno, preglasno hodi. Toliko časa je težila, da je prišla pošta, da moram nujno na sestanek na JSS MOL, tam pa je gospa referentka povedala, da je danica simšič izdala direkten ukaz, da se me zasliši, kajti to da se moti prijateljico je najhujši zločin. Pa smo prišli tja, pa je gospa taspodna soseda vse vedela o meni. Če smo kdaj dobili subvencijo, če dobivam otroški dodatek - na moje zgražanje so mi razložili, da ima v tej državi čisto vsak, vsak, možnost, priložnost in pravico zahtevati in vpogledati v vse tvoje prihodke s strani države (otr. dod, soc. pomoč, subvencija vrtca, hrane v šoli, občinske pomoči ...), ki si jih dobil od države. Tako. Pa je cel blok vse vedel. Prideš tja, daš vlogo, priimek za katerega se zanimaš,, in ti sprintajo, kaj vse in koliko si dobil. In bo potem setnikarca rekla, da ji kdo krši podatke. Se bo gospod Mesec tudi oglasil, da se njemu kaj krši. Ko bo prišel venezuelski stil, se ne bo nikomur tožil, ker mu bodo kar drugi povedali, kako bo šel na stranišče, koliko bo prejemal itn. Razen če bo pri koritu.
#2
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-12 14:49:00 (Mar 12, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Začelo se je. Koprivnikar, minister SMC, bi rad postal šef uprave Telekoma Slovenije.
Luka Mesec bo hibrid: nadpredsednik vlade in poslanec v eni osebi. Na ekonomskem faksu pa ni položil niti enega izpita!
Tako se je rodila stranka Levica! Zahrbnosti in mahinacije.
Faksimile: 54 strani - osnutek pogodbe med Šarcem in Levico. Poglejte, kaj delajo in kaj pišejo?!
Za vsako ceno!
Primer Katje Šeruga. Sramota dvojnih honorarjev, laži in zamenjave, zdaj pa direktorica javne RTV?! Neverjetno!
Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(55)
desus
(29)
večer
(24)
LDS
(23)
sds
(23)
Vlada
(16)
Zares
(14)
pop tv
(13)
levica
(12)
sdh
(8)
delo
(7)
nlb
(7)
kpk
(5)
DZS
(5)
sova
(4)
krka
(3)
Tam
(3)
SNS
(3)
Hit
(2)
OVS
(2)
IDS
(2)
LMŠ
(2)
udba
(2)
trs
(2)
2tir
(2)
dars
(2)
furs
(2)
Erar
(2)
Nyon
(1)
Jož
(1)
sviz
(1)
NATO
(1)
Sava
(1)
OKS
(1)
NKBM
(1)
Hvar
(1)
Lek
(1)
hse
(1)
ZZB
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
JJ
(1)
sls
(1)
Ikea
(1)
vomo
(1)
SID
(1)
btc
(1)
Eles
(1)
24ur
(1)
Spar
(1)
DUTB
(1)
FIBA
(1)
zdus
(1)
ddv
(1)
SIJ
(1)
nuk
(1)
grki
(1)
FDV
(1)
IMI
(1)
AMZS
(1)
JLA
(1)
nsi
(1)
soz
(1)
FIS
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
SCT
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2018
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

v kolikor želite opraviti ultrazvok vratnih žil, si lahko le-te pregledate pri podjetju ultralab. strokovno usposobljen kader in sodobna tehnologija so njihovi prednosti. več: https://ultralab.si/ultrazvok-pregledi/ultrazvok-vratnih-zil

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

polaganje tlakovcev je vsekakor bolj zahtevno opravilo, kot pa izgleda. da bodo tlakovci dolgo obstojni je potrebna dobra predprava, preden se položijo. več informacij: https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/polaganje-tlakovcev/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vse več ljudi se odloča, da v svoj dom opremljajo moderne kuhinje. te so minimalistične , ravnih linij in elegantne. več o samih modernih kuhinjah najdete na naslednji povezavi: https://www.kuhnca.si/kuhinje/moderne-kuhinje

Kategorija: Pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

vas  zanima nakup kolesa in ne veste na kaj točno morate biti pozorni? potem si lahko več preberete v samem članku za nakup gorskega kolesa - https://www.aktivni.si/ostali-sporti/kolesarstvo/nakup-gorskega-kolesa/

Kategorija: Kolesa

Cena: Pokličite za ceno

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

v okviru društva tolmun prirejamo redne vadbe, občasne delavnice in dogovorjene vadbe, izobraževanja: qigong, tai chi, energijskih vadb, tematik osebnostne rasti. aktualni programi so objvljeni na: http://taichi-sola.si prijave in vprašanja sprejemamo na: info@taichi-sola.si   te. 041-430 650 igor gregorc

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail.   <p rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "lucida="" sans="" unicode";="" font-size:="" 13px;="" text-align:="" justify;"=""> instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni! nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail. instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

<span rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;"="">več informacij na: <a data-cke-saved-href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" rel="nofollow" 0px;="" padding:="" border:="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;="" vertical-align:="" baseline;="" color:="" rgb(153,="" 0,="" 0);="" text-decoration:="" none;"="" target="_blank">instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Glasba in film

Cena: 15 €

  <body id="cke_pastebin" absolute; top: 12px; width: 1px; height: 1px; overflow: hidden; left: -1000px;"> buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail:  email : buyitexpressltd@gmail.com       whatsapp: +447451221931  ,     pozivi i whatsapp: +27642105648  ,       apple iphone x 64gb za 400 eur , apple iphone x  256gb za 450 eur, apple iphone 8 64gb - 300 eur , apple iphone 8 plus 64gb - 320 euro ,samsung galaxy s9 64gb - €320 , samsung galaxy s9 plus 64gb - €330     mi smo trgovci mobilnim telefonima. imamo skladište u velika britanija i južnoj africi . . naši mobilni telefoni su novi, dolazi s punim priborom, 100% originalan, otključan u cijeloj mreži i 2 godine jamstva.   mi isporučujemo u sve zemlje putem fedex i dhl kuririma, a isporuka je besplatna svim našim klijentima   dajemo 10% popusta za red 2 ili više jedinica       zainteresirani kupac bi nas trebao obratiti na sljedeće:       email : buyitexpressltd@gmail.com       whatsapp chat: +447451221931  (kontaktirajte nas putem whatsapp-a samo na ovom broju)     pozivi i whatsapp: +27642105648       apple iphone x 64gb === 400 eur ,   apple iphone x 256gb === 450 eur ,     apple iphone 8 64gb ===  300 eur ,   apple iphone 8 256gb === 320 eur ,   apple iphone 8 plus 64gb ==== 320 eur ,   apple iphone 8 plus 256gb ==== 340 eur ,     apple iphone 7 32gb ==== 220 eur ,   apple iphone 7 128gb ====  240 eur ,   apple iphone 7 256gb ====  260 eur ,     apple iphone 7 plus 32gb ==== 240 eur ,   apple iphone 7 plus 128gb ====  260 eur ,   apple iphone 7 plus 256gb ==== 280 eur ,     apple iphone 6s  16gb ====  160 euro,     apple iphone 6s  32gb ==== 180 euro,     apple iphone 6s  64gb ==== 200 euro,     apple iphone 6s 128gb ==== 220 euro,     apple iphone 6s plus 16gb ==== 170 euro,   apple iphone 6s plus 32gb ==== 190 euro,   apple iphone 6s plus 64gb ==== 210 euro,   apple iphone 6s plus 128gb ==== 220 euro,         apple 9.7 inch ipad pro 32gb wi-fi + cellular ==== 220 eur ,   apple 9.7 inch ipad pro 128gb wi-fi + cellular ==== 240 eur ,   apple 9.7 inch ipad pro 256gb wi-fi + cellular ==== 270 eur ,     apple 12.9 inch ipad pro 32gb wi-fi + cellular  ==== 230 eur ,   apple 12.9 inch ipad pro 128gb wi-fi + cellular ==== 250 eur ,   apple 12.9 inch ipad pro 256gb wi-fi + cellular ==== 280 eur ,       samsung galaxy s9 64gb + gear vr ==== 320eur ,   samsung galaxy s9 128gb + gear vr ==== 340 eur ,   samsung galaxy s9 256gb + gear vr ==== 360 eur ,       samsung galaxy s9 plus 64gb + gear vr ====  330 eur ,   samsung galaxy s9 plus 128gb + gear vr ==== 350 eur ,   samsung galaxy s9 plus 256 gb + gear vr ==== 370 eur ,       samsung galaxy s8 64gb + gear vr ==== 250 eur ,   samsung galaxy s8 plus 64gb + gear vr ====  270 eur ,       samsung galaxy note 8 64gb ==== 260 eur ,   samsung galaxy note 8 128gb ====  280 eur ,   samsung galaxy note 8 256gb ==== 300 eur ,       samsung galaxy s7 edge 32gb + gear vr ====  220 eur ,   samsung galaxy s7 edge 64gb + gear vr ==== 240 euro ,   samsung galaxy s7 32 gb + gear vr ==== 200 eur ,     zainteresirani kupac treba da nas kontaktirate na sljedeće:         email : buyitexpressltd@gmail.com     whatsapp: +447451221931 (kontaktirajte nas putem whatsapp)     pozivi i whatsapp: +27642105648    

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 300 €

  buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: 

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 220 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj