Druga plat zaslužkarstva. Luka Mesec dve leti študiral zastonj, ne da bi opravil en izpit.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-12 ob 14:49:00
To pa je druga plat "megazaslužkarstva" na visokih šolah, seveda spet na račun davkoplačevalcev. Luka Mesec, prvak Združene levice in poslanec v državnem zboru, je na ljubljanski Ekonomski fakulteti dve leti delal tako imenovani "bolonjski magisterij", ne da bi - kot pravijo naši viri - opravil en sam izpit, je pa medtem zato užival vse privilegije in ugodnosti redno vpisanega študenta.
Od študentskega zavarovanja do možnosti dela prek študentskih servisov in študentskih bonov za cenejšo prehrano.
Vodstvo Ekonomske fakultete na naša konkretnejša vprašanja, povezana z "nesrečnim" dveletnim študijem sedanjega politika Luke Mesca (leta 2013), zaradi varstva osebnih podatkov ni želelo odgovarjati, so nam pa sporočili, da je redni študij magistrskih študijskih programov financiran iz javnih virov, povsem enako kot redni študij na dodiplomskih študijskih programih. Mesec je tako, enako kot drugi redni študentje, plačal zgolj stroške vpisa, to je 30 evrov.

KO LUKA MESEC OBMOLKNE ...

Če bi Luka Mesec delal magisterij na podlagi programov izrednega študija, pa bi moral šolnino plačati sam. Le-ta bi za letošnje leto na Ekonomski fakulteti stala točno 2.920 evrov. Ampak Luka Mesec je magisterij raje študiral na račun davkoplačevalcev, ki smo za njegov - zdaj že lahko rečemo - povsem brezplodni študij ekonomije plačali najmanj okoli 6 tisoč evrov. Zakaj Luka Mesec v dveh letih ni opravil niti enega izpita, ne vemo, ker na poslana vprašanja, ki zadevajo njegov neposrečeni magistrski študij na ljubljanski Ekonomski fakulteti, (še) ni odgovoril.
Na spletni strani Državnega zbora, kjer je objavljen življenjepis poslanca Luke Mesca (ZL) sicer piše: 2013 - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani - Ekonomija (bolonjski magisterij - nedokončano).
Toda pozor. Čeprav Luki Mescu v dveh letih magistrskega študija ekonomije ni uspelo narediti niti enega samega izpita, prav zdaj slovensko javnost na svojem profilu na Facebooku med drugim nonšalantno poučuje, da je Nova Kreditna banka Maribor vredna točno 900 milijonov evrov.
Luka Mesec je sicer diplomiral na ljubljanski Fakulteti za družbene vede.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Miha Novina
1
Jul 28, 2018
Žalostno. Čeprav vsi vemo, kako nas ropajo je vse po starem.
#21
Požar
1
Mar 14, 2015
Je popolnoma izgubil kompas. Članek brez vsakega pomena. Edini cilj je zafrkavati dotičnega. Res postajaš poden od podna. Kot včasih Zabavnik.
#20
krulčan
1
Mar 13, 2015
Ko gredo ljudje na volišča in volijo komuniste-socialiste, jim nikoli možgane ne prešine misel, ki je relevantno dejstvo. Komunisti-socialisti so zaradi neznanja in nepriznavanja ekonomskih zakonitosti k hudiču poslali našo bivšo državo.

In ljudje neprizadeto volijo natančno naslednike tistih, ki so uničili državo.

Nerazumljivo!!!!

In zopet bodo volili nekoga iz te "skupine", recimo Luko Meseca in ZL! Da bodo prej in dovolj hitro uničili državo.

Nerazumljivo!!!

Pri nas je većina volilcev cepljena na norost!
#19
savica
1
Mar 12, 2015
Moralni in politični bankrot je očiten,da bolj ne more biti.

Z javnim,davkoplačevalskim denarjem ravnajo kot svinje z mehom

*

V nkbm milijardo našega denarja,zdaj se menda prodaja za 200 milijonov.

Ne samo za na pranger..za razčetverit so!!
#18
savica
0
Mar 12, 2015
Kaj pa,če je vse res?!?....http://buchela.blogspot.com/search?q=luka+mesec
#17
Igog
1
Mar 12, 2015
Ta študij je posebej prilagojen "Študira namreč ekonomijo samoupravnega socializma"

Vendar zaradi pomanjkanja Wc papirja v Venezueli gostujoči predavatelji iz Venezuele nikakor ne uspejo priti v Slovenijo.

En izpit pa je opravil pri edinem rednem profesorju samoupravne ekonomije Dr. Menzzingerju.

Za drugi izpit bo prišel posebni odposlanec HUAN HU iz Severne Koreje, ki bo mimo grede obiskal še škrata iz Murgel!

#16
ZBLOJENI LUNATIK
1
Mar 12, 2015
TA PRAVI "PROLETAREC" NA ŽULJIH DAVKOPLAČEVALCEV BO ŠTUDIRAL DO SMRTI!

FDV PODRUŽNICA KUM-ROVŠKE FAKULTETE BRUHA ZBLOJENE LUNA-TIKE.

PO SISTEMU VSE ZASTONJ ZA "NAŠE" SE CELE DINASTIJE OZIROMA NASLEDNIKOV PRVOBORCEV;KLAVCEV;SDVJEVCEV IN OSTALIH PRISKLEDNIKOV NAPAJAJO Z DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM!
#15
državljan
1
Mar 12, 2015
Mlečnozobec ima sijajno bodočnost v politiki glede na navedbe...
#14
Cogo
1
Mar 12, 2015
Nekateri ljudje tega preVaranta volijo, češ da bo zastopal njihove interese in deloval modro njim v prid. Za nas slovenčke res ni rešitve.
#13
polo06
0
Mar 12, 2015
FDV kader. Saj veste, kdo so med njimi? Še daleč bo prigural! Na Dob tudi?
#12
RAMZES
1
Mar 12, 2015
Luka Mesec je NAVADNI BLEFER!!! Nerazumno pa mi je, da imajo NEKATERI TAKO OPRANE MOŽGANE IN SPOMIN ZLATE RIBICE, DA MU CELO VERJAMEJO, podpira pa ga tudi ATA IZ MURGEL! Halo???
#11
pingvinko
0
Mar 12, 2015
No no no, ne smemo biti tako zahtevni, če poba študira komaj šele 2 leti. Spomnimo se le na enega najgenialnejših umov, kar jih je kadarkoli dala slovenska zemlja. To je seveda Gregor Golobič. Tudi on je silno zahtevno filozofiranje študiral celih 20 let, pa je vseeno postal velik strokovnjak, da se lahko pred njim skrije tudi Nikola Tesla. Med službovanjem v Ultri je izumil in tudi patentiral modem. Ne verjamete? http://www.freshpatents.com/-dt20090618ptan20090156193.php
#10
STO
1
Mar 12, 2015
Luka Mesec je proletarec 21.stoletja! To so proletarci, ki cele dneve razmišljajo (od tu ti 2 leti) kaj narediti, da bodo živeli neoliberalno in ne na način kot je živel gverilski proletarec Fidel Castro! Castro pa je, za današnji njegov neoliberalen način življenja, predaval o proletariatu!

Torej! Kapital je sveta vladar. Tega se vsi zavedamo. Se pa vedno najde nekdo, ki si želi kapitala in pride do njega tako, da razlaga kako je denar krivičen.
#9
Maska Ljubljana
0
Mar 12, 2015
Seznam plačnikov (skupen znesek plačil: 3.222.638,93€)
#8
@fdv privilegiji
0
Mar 12, 2015
Seveda bomo tiho, ker nismo organizirani zombiji. Maska Ljubljana, oz. Emil Hrvatin (alias JJ) pokasira.... http://supervizor.kpk-rs.si/podj/72537604/
#7
bojda
0
Mar 12, 2015
je hodil na kurs u murgle 2 leti
#6
fdv privilegiji
0
Mar 12, 2015
30 evrov? Moj faks hoče samo za vpisnino 300 evrov. Plus vsak izpit 350 evrov. Plus diploma + vse živo. Magisterij je pa še enkrat dražji. A bomo kar tih, ljudje? Pa to ni res! In temu človeku bodo po dveh brezplodnih letih davkoplačevavlskega denarja dali še eno in še eno možnost. Še bo lahko študiral. Čeprav je zaradi svoje krivde zapravil dve leti. noro. noro. Osebni podatki - no, ni dolgo trajal. vse je varstvo osebnih podatkov. Če ti jaz plačam šolo oz. če zaradi tvoji 2x300 jurjev, torej 6000 jurjev moj otrok ni dobil plačane šole v naravi, zaradi česar ni nikamor šel, mam še kako pravico vedeti, koliko smo mu plačali, koliko je naredil itn.
#5
drž
0
Mar 12, 2015
Aja, a zato pa je bil gospod Mesec direktor nekega državnega šita, plačan pa je bil preko ŠS. Se spomnite, zadnjič je bil intervju, pa je povedal, ,da je poslanska zadeva njegova prva redna zaposlitev, da je pa delal kot direktor, plačan pa je bil preko ŠS. SUper, kako lahko mi cuzamo to državo. In vse je logično in se poklapa. Če dve leti delaš kot direktor, plačan si preko šs, potem nee moreš 2 leti opravljati izpite, ampak ni panike, če nič ne narediš, ker itak časti lažen narod, ki je tako beden v SLoveniji - samo poglejmo - požremo vse, 3razredno hrano, ki je v Nemčiji, Švici ne vidiš. Plačaš pa isto ali več. Tišina. Profesorčki si plačujejo po 5000 avtorskih honorarjev + službica redna. Pa nič. Nihče nič. Jim je problem JJ.
#4
cox
0
Mar 12, 2015
Tragedija za narod in državo je, da nam vladajo v pretežni meri brezvezni FDV-kadri. Kljub magisteriju na tej fakulteti, ostaneš, kot Bratuškova, primitivec , kljub doktoratu, kot Lukšič, totalen idiot... Lunatik, o katerem teče prispevek, rad razpreda o stvareh, o katerih nima pojma, o zločinskem komunizmu, recimo. Logično pa je, da je s človekom, ki v rani mladosti zaide na politični parket, nekaj narobe. Dečko je všečen, sploh starejšim in vsega naveličanim ženskam, ki jih v parlamentu mrgoli. Sicer pa je Mesec blefer, tipičen produkt iz levičarskega legla, ki se bo celo življenje pasel po liniji najmanjšega odpora in zažiral v žulje drugih ljudi. Ostalih članov stranke zombijev, sploh ne bom omenjal. Luzerji, vsi po vrsti. Je pa vselej dobrodošlo gledati norčave vložke zmedenega Trčka.
#3
proračunski bogataši
0
Mar 12, 2015
a bo on tudi reku, da so mu kršene pravice. Zloraba osebnih podatkov. ENkrat je taspodna moja soseda, ki je imela najboljšo prijateljico Danico Simšič, ki je tedaj bila županja,mene prijavila, da sliši 1 leto starega otroka, ki glasno, preglasno hodi. Toliko časa je težila, da je prišla pošta, da moram nujno na sestanek na JSS MOL, tam pa je gospa referentka povedala, da je danica simšič izdala direkten ukaz, da se me zasliši, kajti to da se moti prijateljico je najhujši zločin. Pa smo prišli tja, pa je gospa taspodna soseda vse vedela o meni. Če smo kdaj dobili subvencijo, če dobivam otroški dodatek - na moje zgražanje so mi razložili, da ima v tej državi čisto vsak, vsak, možnost, priložnost in pravico zahtevati in vpogledati v vse tvoje prihodke s strani države (otr. dod, soc. pomoč, subvencija vrtca, hrane v šoli, občinske pomoči ...), ki si jih dobil od države. Tako. Pa je cel blok vse vedel. Prideš tja, daš vlogo, priimek za katerega se zanimaš,, in ti sprintajo, kaj vse in koliko si dobil. In bo potem setnikarca rekla, da ji kdo krši podatke. Se bo gospod Mesec tudi oglasil, da se njemu kaj krši. Ko bo prišel venezuelski stil, se ne bo nikomur tožil, ker mu bodo kar drugi povedali, kako bo šel na stranišče, koliko bo prejemal itn. Razen če bo pri koritu.
#2
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-12 14:49:00 (Mar 12, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Zakaj je Miro Cerar proti Andražu Teršku? Ker Cerar ne mara iskrenih ljudi, ki so jim bližje človekove pravice kot lobiji!
Primer Andraža Terška. Levi kandidat za ustavnega sodnika, ki ga podpirajo mladopravniki desne sredine. Mu lahko uspe?!
Trendi naše politike: prihajajo tipi, ki kandidirajo zato, ker vidijo super priložnost za razširitev svojih mafijskih poslov!
Dva, ki prihajata: Igor Masten za guvernerja, Dušan Zorko pa na 2. tir
Lahko delo za kriminaliste! Prikrivane odločbe pri Koprivnikarjevih razkrivajo: BTC dobil frekvence brez projektov.
Nismo vsi Karba! Saj nismo vsi provladni novinarji in nismo vsi na listi SD.
Tri težave za Arsenoviča, ki mu je vzornik Janković: je na listi SMC, je močno zadolžen in posluje z mestno občino!
Kakšne so možnosti Bojana Požarja po ovadbi vrhovnega sodnika in državne sekretarke, ker je poročal o nasilju njunega sina?!
Afera Koprivnikar-BTC se seli od Cerarja do Šarca! Na Akosu pa: 1.500 evrov potnih stroškov na dan - direktorica pač potuje!
Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(82)
desus
(43)
LDS
(33)
sds
(32)
večer
(25)
levica
(21)
Vlada
(20)
Zares
(20)
pop tv
(17)
sdh
(17)
2 tir
(12)
delo
(10)
nlb
(9)
DZS
(9)
AKOS
(8)
btc
(7)
DUTB
(6)
sova
(6)
kpk
(5)
SNS
(5)
Hit
(4)
Lek
(4)
Tam
(3)
dars
(3)
Tv3
(3)
krka
(3)
udba
(3)
Erar
(2)
hse
(2)
AMZS
(2)
nba
(2)
nsi
(2)
NATO
(2)
2tir
(2)
OVS
(2)
LMŠ
(2)
SIJ
(2)
IDS
(2)
arso
(2)
furs
(2)
trs
(2)
ACH
(2)
soz
(1)
a1
(1)
HSBC
(1)
Irak
(1)
DRI
(1)
laž
(1)
ww3
(1)
FIS
(1)
Jož
(1)
VTB
(1)
JLA
(1)
OKS
(1)
FIBA
(1)
Spar
(1)
sviz
(1)
grki
(1)
Ikea
(1)
Iran
(1)
FDV
(1)
ZaAB
(1)
ATVP
(1)
IMI
(1)
vomo
(1)
SID
(1)
Eles
(1)
ZZB
(1)
Sava
(1)
Nyon
(1)
eu
(1)
24ur
(1)
JJ
(1)
SCT
(1)
Hvar
(1)
sls
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)
NKBM
(1)
nuk
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

razmišljate o menjavi vaše strehe, pa ne veste, katero pločevinasto kritino izbrati? pokličite podjetje ahi roofing, kjer vam bodo z veseljem svetovali, povedali pa vam bodo tudi kakšen je za pločevinaste kritine cenik.  

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete kombi prevoz do bližnjega letališča, ker se odpravljate na daljše potovanje in ne želite pustiti avta na letališču? potem kontaktirajte podjetje ab rent, ki ima v ponudbi številne kombije ter tudi druga vozila, ki jih lahko najamete.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete zadetke za previjalne torbe po internetu? preverite ponudbo v spletni trgovini hajdi.si, kjer boste zagotovo našli tako torbo, ki vam bo všeč in bo hkrati ustrezala vsem vašim zahtevam.  

Kategorija: Nahrbtniki, torbe in kenguruji

Cena: Pokličite za ceno

5773.) mladi kitarist 1 - začetnica za kitaro - tomaž šegula

Kategorija: Humanistika

Cena: 13.99 €

dobrodošli na spletnem mestu allbitcoingambling.com, ki je vir informacij o zaupanja vrednih spletnih mestih za igre na srečo z bitko. vam je všeč spletno igranje na srečo in želite igrati svojo najljubšo igralnico (blackjack, ruleto, igre, video poker, igralne avtomate) na zanesljivi spletni strani iger na srečo, samo ponujate velike prednosti za prijavo, vendar boste prav tako zagotovili, da boste prejeli svoje dobitke? iščete iskren in zanesljiv bitkoin casino? allbitcoingambling.com je najbolj zanesljiv vir za bitcoin igre na srečo in bitcoin online casinos na svetu.online iger na srečo lahko dajte bogastvo v žep vsak dan in vam pomagajo pristati na življenjski slog, ki ga želite roke navzdol, vendar resnica pri vzpostavitvi tipičnega računa na spletu lahko res zaslužiti zapletene.to je razlog, zakaj bitcoin igre na srečo, ki krepijo igralce z novim načinom igranja na spletu z bitcoin . vsakdo lahko nastavi ali uporabi svoj račun za spletne igre na srečo v bitki in začne igrati brez težav. allbitcoingambling.com spremlja in potrjuje zanesljivost in pravičnost vsake bitkeinske spletne strani na srečo, vključno s pravimi pregledi igralcev in ocenami.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

če ste v iskanju, kjer na spletu igrajte online roulette za pravi denar iz udobja svojega doma, potem ste prišli na pravo mesto. na ruletonline.net portalu boste našli takšne informacije, ocene najboljših online casino za igranje roulette in ekskluzivnih bonusnih ponudb. zdaj lahko doživite casino atmosfero iz doma.zabavajte se na strojih, saj od sedaj lahko igrate proti ljudem v najboljših online casinojih live-livie casino na internetu in lahko poskusite v živo blek jak, live roulette kot tudi živo baccarat. želite doživeti pravi casino atmosfero brez da bi morali oblačiti obleko in dajati napitke? onda je to pravo mesto za vas! najboljša stvar pri igranju v živo blek džek ali užitek roulette v živo kazinu, ne samo, da lahko osvojite milijonske poteze v evrih, ampak lahko uživate v pravi užitek v casino, z udobjem vašega doma, v online casino live tables v vaši dnevni sobi , skupa sa šarmantnim dilericama s kojim možete komunicirati !. rulet je zelo priljubljena igra. vendar pa je treba malo bolje obveščati, preden začnete igrati. glede na svojo veliko popularnost, lahko rulete igrate v vsakem casinu, lahko pa tudi preizkusite svojo srečo tudi preko spletne rulete. mnogo online casino nude zelo dobre bonuse, ponudbe in igre, zato je zelo pomembno, da ugotovite, kje je ruleta 

Kategorija: Športi z žogo

Cena: 111 €

na portalu internet-kladionice.com lahko najdete promocijske ponudbe in bonusne kode za različne online kladionice, online casino in online poker sobe. naš tim redno spremlja in posodablja informacije o bonusnih ponudbah za vsako spletno kladionico.v zdaj eni od najboljših bonusov ima bet365 stavnice in bet-at-home stavnice. na portalu lahko preberete korake, ki jih je treba narediti, da bi pridobili določen bonus ali dosegli pravo na neka promocijska ponudba. online kladionice hitro spreminjajo bonuse in uvajajo nove promocije, tako da ne moremo 100% podati za točnost, trenutni veljavnost in opisane promocije na tem portalu. priporočamo, da razen na naši strani, preberete več o promocijah in bonusih neposredno na uradni strani vsake spletne založbe, za katero ste zainteresirani.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: 111 €

nočne omarice so prisotne že pri skoraj vsaki postelji. podjetje pani ima v svoji ponudbi najrazličnejše modele nočnih omaric. njihova prednost so kvalitetna izdelava in edinstven dizajn.

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 750000 €

ti si poseben imate slabih spominov na preteklo leto in se sprašujete, kako začeti te brez finančne skrbi, saj so vse banke vedno zadrževale, medtem ko želite začeti letos brez finančnih težav, zato se obrnite na mene in manj 48 ur z razumno stopnjo 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete v letošnjem letu, ki obljublja, da je lepa poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete finančna sredstva - želiš potovati v tujino - želite poravnati (deponiranje doma, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 250000 €

evropa credit financement je skupina francoskih investitorjev z velikim kapitalom, zato smo vam pripravljeni dati posojilo med 5000 in 450.000. vendar ima 2% obresti. največ 25 let. v 72 urah po prejemu vaše zahteve smo pripravljeni zadovoljiti naše stranke. imate prosto izbiro, da določite mesečna plačila z mojo institucijo. za lokalne in mednarodne kredite opravljam ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne-resni ljudje se vzdržijo). pripravljen sem zadovoljiti svoje stranke v 72 urah po prejemu vašega formuliranega zahtevka. prosimo, da nam posredujete spodnje informacije: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 1000000 €

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj