Suzana proti Vesni in obratno. Na Dnevniku razpad Petanove dvojice. Ena mora oditi.

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-09 ob 06:46:00
Prve informacije o hudem sporu med Suzano Rankov in Vesno Vuković, odgovorno urednico časopisa Dnevnik in njeno namestnico, sicer dolgoletnima tesnima sodelavkama na Poslovnem dnevniku, so priculjale že pred nekaj tedni, ko naj bi Vukovićeva zagrozila z odpovedjo. Minuli četrtek pa so se z Dnevnika razširile govorice, da je odstopila - Suzana Rankov. Ko smo informacije preverjali, se je zavila v molk, podobno kot Bojan Petan, predsednik uprave Dnevnka in DZS, pa tudi večina novinarjev Dnevnikove hiše. Rankova se tisti četrtek menda ni oglašala niti na telefonske klice svojih novinarskih prijateljic.

OUT-OUT POZICIJA. ALI GRE ENA ALI DRUGA

Če se je sprva govorilo, da naj bi Suzana Rankov odstopila zaradi denarja, so se kasneje potrdile informacije, da je Rankova odstopila, natančneje, svoj odstop naj bi Petanu - ponudila, ker sta se z Vesno Vuković "na smrt skregali". Naši viri zdaj pravijo, da gre za "out-out" pozicijo, ali odide Suzana Rankov ali pa Vesna Vuković. Vmes naj bi - oziroma je - prejšnji teden posegel Bojan Petan, češ - vzemimo si čas do ponedeljka, torej do danes, potem pa vidimo, kako naprej.
Če bi zaposleni na Dnevniku lahko izbirali, bi, vsaj po dosedanjih informacijah, raje imeli (zadržali) Suzano Rankov kot manjše zlo, saj se z Vesno Vuković, kot pravijo, ne samo ne da delati, ampak niti komunicirati ...

GOSPODARSKA ČRNA KRONIKA IN JAMNIKOVI TOPNIČARKI

Suzana Rankov in Vesna Vuković sta kot vplivni novinarki in urednici zasloveli v gospodarski prilogi Poslovni dnevnik, ki sta jo skupaj spremenili v nekakšno "gospodarsko črno kroniko". Ves čas sta (bili) novinarsko in uredniško trdno na pozicijah obrambe Petanovega imperija (zdaj sicer strahovito zadolženega, ki je pristal na slabi banki, razen ene same izjeme - časopisne hiše Dnevnik) in poslovno-personalnih interesov Boruta Jamnika, nekdanjega predsednika uprave Kapitalske družbe, trenutno pa prvega človeka Modre zavarovalnice. Zaradi izjemno tesne naveze z Borutom Jamnikom se je Suzane Rankov in Vesne Vuković (ter še nekaterih drugih novinark ali urednic na poslovnem časniku Finance in Pop TV) prijel vzdevek "Jamnikovi medijski topničarki" in na poslovno-politični sceni se zelo dobro ve, da če danes samo malo stopiš na žulj Borutu Jamniku, te bodo že jutri sesuli v Dnevniku.
Pa naj gre za poslovneža Tomaža Subotiča iz Prage (primer kadrovanja za nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga) ali celo nekdanjega ameriškega veleposlanika v Sloveniji Josepha Mussomelija (primer prodaje Fotone). Petanova ali Jamnikova gospodarska črna kronika v Poslovnem dnevniku je pogosto dozirana s policijskimi informacijami, in tudi dokumenti, če je - seveda - obravnavani primer na pravi liniji (lep primer: objava tajnih policijskih prisluhov Tomaža Lovšeta).
Ker se vse to, kot že rečeno, še kako dobro ve, je Poslovni dnevnik v zadnjih letih izgubil ne samo bralce, ampak predvsem verodostojnost.
Suzana Rankov se je med urednikovanjem zapletla tudi v najmanj dve veliki aferi. Spomnimo, Goran Klemenčič je v nekem intervjuju javno razkril, kako mu je Suzana Rankov v zameno za dostavo tajnih dokumentov Komisije za preprečevanje korupcije obljubila "medijski mir" in "pozitivno poročanje" v Dnevniku, pri Alenki Bratušek, ko je bila še predsednica vlade, pa se je najavila na sestanek kot urednica, potem pa je aktivno lobirala proti prodaji Mercatorja. Bratuškova je bila menda šokirana in se z Rankovo, čeprav sta se poznali še od prej, ni želela več srečati.
Politično gledano na Dnevniku sicer pravijo, da so "slovenski The Guardian" (svetovno znani britanski časopis liberalnoleve usmeritve), dejansko pa so na pozicijah tako imenovane "trde levice" oziroma na izraziti liniji Milana Kučana in Gregorja Golobiča, do desne opozicije pa celo šovinistično razpoloženi.

DNEVNIKU NAJBOLJ PADA - NAKLADA

Po javno dostopnih podatkih Slovenske oglaševalske zbornice med slovenskimi časopisi naklada - poleg Financ - najbolj pada prav Dnevniku, lani, denimo, je upadla za celih 16 odstotkov. Če so konec leta 2012 prodali nekaj manj kot 33 tisoč izvodov, so jih konec leta 2014 le še 24 tisoč, trenutno pa prodajo okoli 22 tisoč izvodov. Čisto posebna katastrofa je kolportažna prodaja (kioski in trgovine), saj na dan povprečno prodajo komaj 1.500 izvodov. Ostalo so naročniki, pretežno "ljubljanski upokojenci".
Suzana Rankov v ožjih družbah sicer rada razlaga, da ona dela odličen časopis, padanje naklade pa je problem Bojana Petana.
Dnevnik je minuli konec tedna tudi prenovil spletno stran, ki zdaj nima več spletnih komentarjev. Le še tako imenovana "pisma bralcev", ki jih je treba poslati po elektronski pošti, spletno objavo pa mora dovoliti uredništvo. Kar bo, pravijo medijski poznavalci, posledično močno zmanjšalo tudi branost portala Dnevnik.si.
Kako bo - če sploh - Bojan Petan pomiril ali spravil Suzano Rankov in Vesno Vuković, bo verjetno znano v prihodnjih dneh ...
Za Vesno Vuković se sicer na Dnevniku že govori, da če bo - hočeš nočeš - zapustila Dnevnikovo hišo, jo čaka delovno mesto svetovalke za odnose z javnostmi na Modri zavarovalnici, pri Borutu Jamniku.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
cox
0
Mar 09, 2015
Novinarska dvojica Rankov - Vuković je enkratna po kakovosti. Simbioza dveh zelo uglednih novinark stabilizira novinarske standarde naše medijske, s klerikalnimi lizunskimi pisuni prestreljene srenje, da ne zdrsnejo na raven rumenega tiska.
#20
Ajdemi Ponjushi
0
Mar 09, 2015
Ajdemi_Popushi 09.03.2015 07:13:53, seveda imamo čistokrvne Slovenke. Npr., na RTV SLO dela ena zelo perspektivna novinarka, Slovenska, Jelena AščiĆ (je nadnaravna sinteza bistrosti, izobrazbe in lepote). Še Rodetovemu Franclju se po njej cedijo sline.
#19
igypop
0
Mar 09, 2015
Kaj ti Čefurji morajo biti prav povsod? Nazaj jih nagnat.
#18
goliotok
0
Mar 09, 2015
Babja pamet in pamet malih apartčikov: vse mine! Da se pa moraš zaposliti pri tistemu, ki te lahko onemogoči kadarkoli se mu zahoče, je pa ponižanje najslabše vrste. Baba smotane, sramota ste za ženski svet. Pa ne samo vidve-tu so še "novinarke" Financ, pa "ta pametna" iz KPKja, ... pa na Hribarco ne pozabimo.
#17
viking
0
Mar 09, 2015
to se ne bo rešilo samo od sebe. Začet bo treba uporabljat drugačno orodje,ne tipkovnice. Comprende?
#16
krulčan
0
Mar 09, 2015
V čast si štejem, da Dnevnika nikoli nisem bral. Bral sem Delo, ko je bilo še Slovenski poročevalec. Tega pa si ne štejem v čast.
#15
državljan
0
Mar 09, 2015
Dokler skupaj brodimo po prepolnem koritu,smo nerazdružljivi kolegi in prijatelji,ko se korito bliža dnu,se pa prične boj za primat in obstanek,ter začetek neizmernega sovraštva in obrekovanja.Tedaj tudi neposvečeni izvemo marsikaj,kar nam je bilo prej s strani "bogatih" skrbno skrito in smo vedeli,kako se z našim skupnim denarjem ravna le toliko,kolikor je bilo potrebno za miritev raje.
#14
uckthem
0
Mar 09, 2015
Obe sta vredni nič in podpornici korupcije klientelizma in nepotizma. Sodeloval z njima pa sta me zajebali.

Korupcija v JEK se je medtem razširila po celi državi. Novšak celo nagrajenec GZS haha. Obe lepo v zgodovino in v prah!!!! Sta med pogrebci Slovenije!!! in si ne zaslužita niti pokojnine!!!!
#13
Stromkle
0
Mar 09, 2015
Kdo vas bo pa bral ce pisete samo tisto kar vam narocijo ---objektivnost ko nase sodstvo
#12
bruh
0
Mar 09, 2015
bruh, bruh..kako je fino pisati komentarje, ki odvrnejo pozornost drugam, a ne?
#11
viking
0
Mar 09, 2015
Če bi pogledali seznam sodnikov v slovenskem sodstvu,bi se zgrozili. Večina je na ić.
#10
pravapot
0
Mar 09, 2015
za pokrivanje svojih izgub - pomankanja naročnikov in bralcev, do DNEVNIK vedno dobil denar iz državnega proračuna (denar davkoplačevalcev)!
#9
pravapot
0
Mar 09, 2015
Suzana Rankov, Vesna Vuković - SRBIJA PRESS
#8
Mefisto
0
Mar 09, 2015
Runkl, na vaši strani imate še veliko muzikantov, ki igrajo po murgelskih notah.
#7
3era
0
Mar 09, 2015
Jasno,da je ukinil Petan na spletni strani komentiranje,težko je prebirati članke o njem,ki so bolj ali manj godni za

Črno kroniko!Ladja norcev počasi in zanesljivo tone v balkanskem oceanu žurnalistov!

#6
mrki
0
Mar 09, 2015
Nema para , nema muzike !!
#5
arcobaleno
0
Mar 09, 2015
@Ajdemi_Popushi, koliko je Slovenk v žurnalizmu ne vem, menim pa, da se domoljubje in ponos na Slovenijo izražata tudi z dobrim poznavanjem maternega jezika. Kaj meniš ?
#4
Ajdemi_Popushi
0
Mar 09, 2015
cox, to si mi pa dobesedno vzel z jezika (oz. tipkovnice..)

Res, a ni v tem našem žurnalizmu res nobene slovenke???
#3
cox
0
Mar 09, 2015
A je med to bando, obarvano v rdeče, razen kopice pripadnic balkanskih plemen, tudi kakšna, slovenske matere hči? Hvala za odgovor.
#2
lucc
0
Mar 09, 2015
AUT AUT! Aut Cesar aut nihil. Lahko pada sta obe v outu.
#1
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-09 06:46:00 (Mar 09, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Konec seksi slik na Instagramu, Eva Erjavec dobila redno (resno) službo!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)