Pismo Matevžu Krivicu! In še Janez Janša, samotni volk Goran Klemenčič ...

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-06 ob 06:42:00
Spominjam se, da je kakih štirinajst dni po aretacji Janeza Janše na Odbor za človekove pravice na Kersnikovo hlastno zakorakal Matevž Krivic. Da bi že prej prišel, pa je "fršolal" temelje za hišo, kar je bil takrat najvišji možni odpustek.
Dejal je: "Fantje (in dekleta), dobro ste delali, toda pravno ste naredili vse narobe ..." In hitro potegne iz zdelane torbe še bolj zlizan kazenski zakonik SFRJ. Sunkovito smo vzdihnili … Ostalo je zgodovina.

LEGALIST MATEVŽ KRIVIC

Spomin na Matevža Krivica pa mi sega še na začetek osemdesetih let, ko je izredno pronicljivo in legalistično neizprosno "pikal" prejšnji sistem, na njegovih pravnih predpostavkah.
Matevž Krivic je danes legenda prav zaradi tega, ker se je vedno postavil na "legalistično" stališče, ne glede na konkretne posledice. Politične in drugačne. Zagovarja tako Izbrisane kot Janeza Janšo.
1. 3. 2015 pa je objavil tekst: "Boste Klemenčiča vrgli hijenam" (na Mladina.si), kjer imenovanega jemlje v bran in minimalizira njegovo napako.
Kar me je spodbudilo k pisanju.

DELOVNI GORAN KLEMENČIČ

Vrhovno sodišče je minuli teden odpravilo zaključno poročilo Klemenčičeve protikorupcijske komisije o Janezu Janši, v delu, ko gre za premoženjsko stanje Janeza Janše. Češ, da je bila Janši kršena ustavna pravica do ugovora.
Krivic to komentira z omenjenim pomenljivim naslovom in v tekstu: "Da, Klemenčič je naredil napako - ampak kakšno? Pri oranju ledine, nadzora nad premoženjskim stanjem vodilnih politikov, je v skrajno nejasni in slabi zakonski ureditvi tega področja napravil en sam napačen korak - ki pa so ga naprej štela za pravilnega vsa sodišča …" (prav tam).
Iz naslova "Boste Klemenčiča vrgli hijenam" in komentarja Klemenčičeve "napake" Matevž Krivic bralcu prišepne, da je Klemenčič "samotni volk", ki ne tuli s hijenami, ter da je Klemenčičeva napaka minimalna. Takoj naveže, da je predvsem Janša delal veliko hujše napake kot Klemenčič, pa jih sploh ni priznal.

KLEMENČIČ SAMOTNI VOLK?

Ali Krivic zavestno ustvarja vtis, da je Klemenčič "samotni volk"? Ne vem. Vsekakor pa je Klemenčič daleč od tega.
Da ne gremo predaleč, Klemenčič je kot (državni) sekretar policijske ministrice Katarine Kresal vodil projekt NPU in s tem tudi najem stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada. Ob znani aferi najema stavbe se je ovil v molk. Ali je koga izsiljeval (Kresalovo?) ali ne, ne vemo, toda čez nekaj mesecev je odstopil in bil nato imenovan za šefa Komisije za preprečevanje korupcije. Iz tega lahko marsikaj sklepamo.

ZUPANČIČ, DAMIJAN, PIRNAT

Za našo rabo povejmo, da so (kar sem večkrat zapisal, pa je treba vedno znova), Gorana Klemenčiča za šefa KPK "ločeno" predlagali tedanjemu predsedniku države Danilu Türku: Boštjan M. Zupančič, Jože P. Damijan in Rajko Pirnat.
Kdo je te dobro znane posameznike (s primerno velikostjo egov, kakopak) prepričal, da predlagajo prav Gorana Klemenčiča? Klemenčiča, ki je takrat čepel v vicah, zaznamovan z afero najema stavbe za NPU in delom šefice Katarine Kresal? Vsekakor le zelo vpliven posameznik slovenskega odrja in zaodrja. Kdo, prepuščam domišljiji bralca.
Ne nazadnje je še pred imenovanjem vse skupaj objavil v časopisu Delo (20. maja 2010) kot "neuradno" novico novinar Dejan Karba. Takrat znan tudi kot "dvorni novinar" Milana Kučana.
Torej, dve dejstvi sta gotovi. Da je bil Goran Klemenčič v času imenovanja do grla vpet v nejasna in možna korupcijska dejanja (politična ali stvarna) na ministrstvu za notranje zadeve. In drugič, da ga je sam akt imenovanja "čipiral" ne kot samotnega volka, ampak nekoga, ki je vpet v samo srčiko slovenske politike.
Za bralce brez domišljije: Človek s pečatom možne korupcije je bil imenovan za šefa protikorupcijske komisije!!!

ORAL LEDINO?

Krivic daje gornji pomenki v narekovaje, čeprav seveda v tekstu ne dvomi o njegovem pionirstvu. Češ, Klemenčič se trudi, mi "hijene" pa ga trgamo.
Predvsem je jasno, da takšen "šolmoštrski" pristop nikamor ne pelje. Nismo v šoli. Gre za usodo ljudi in države.
In iz zgornjega je jasno, da je Klemenčič politik, in to "deputat vrhovnega sovjeta", (trenutno) na delu v pravosodju, če se malo eksotično izrazim.
Zato ga je treba tudi ocenjevati - politično. Sicer pa so inputiranja Matevža Krivica, da je Goran Klemenčič iz ledine naredil lepo njivo, prejkone domišljijska. Klemenčič in cela njegova "ekipa" je kolektivno odstopila ter Komisijo za dolge mesece onesposobila. Katastrofa, skratka.
Razni polkovniki in poročnice "vrhovnega sovjeta" pa so kadrovsko nesposobnemu Borutu Pahorju v nadaljevanju iz Komisije naredili tisto, kar Srbi zelo ljubko imenujejo "sprdnja". Ali vam pride na misel kaj drugega, ko zagledate aktualnega predsednika komisije?
Za povrh pa še posredni dokaz o Klemenčičevem "deputatstvu", ki dokazuje, da je daleč od  "asketizma" in "profesionalnosti". Goran Klemenčič namreč kljub bobneči aferi ministra Gregorja Golobiča (aferi Ultra) sploh ni vzel pod drobnogled.

ODSTOPITI, NE ODSTOPITI, ODSTOPITI ...

Torej, mislim, da sem jasno pokazal, da Goran Klemenčič ni samotni volk, ki bi ga z odstopom "vrgli hijenam", ampak pomemben član tropa. Z neverjetno, naravnost mitično medijsko podporo.
Tako da je Krivičeva "skrb" za Klemenčiča naravnost groteskna.
Ne nazadnje. Politik Klemenčič pri obravnavi Janeza Janše ni naredil neke obrobne napake, ampak je Janši kršil ustavno pravico. In to v uravnoteženem parlamentarnem političnem okolju pomeni zgolj odstop. In pika, bi rekli nekateri. Seveda pa ne v asimetrični slovenski politični faveli.

KRIVIC IZ LEGALISTA V POLITIKA

Matevž Krivic je, upam vsaj začasno, tu zdrsnil iz legalista v politika.
Klemenčičevo napako zbanalizira v "šolsko dejavnost" in "oranje ledine", potem pa takoj začne naštevati napake Janeza Janše. Ampak jaz se tukaj sprašujem (in tudi Krivica): V kakšni povezavi so Janševe napake in "napake" Klemenčičeve kršitve ustavne pravice? Krivic postane nekakšen Mengelejev zdravnik, ki sklene, da pacienta ne bo zdravil, saj ta po njegovem mnenju doma pretepa ženo. (Pa prosim, ne jemati primerjave dobesedno!)
Še enkrat, kakšno povezavo ima Klemenčičeva evidentna (politična) napaka s tem, da je Janez Janša slab voznik?
Namerno dajem takšno primerjavo, saj bi rad pokazal, da so "vudu prerokovanja" (torej povezovanje nepovezanega) postala pri nas "pravno izvedeni dokazi", na podlagi katerih nekdo odleti ali pa ostane na politični funkciji.
Vesel bi bil odgovora Matevža Krivica, čeprav so možnosti verjetno majhne. Torej, Klemenčič ni "samotni volk" niti "apolitični delavec", ampak je celo za naše razmere presenetljivo "nabrit" politik.
P. S.
Kar nekaj časa sem razmišljal o tem pisanju, saj v njem izpadem kot popoln advokat Janeza Janše. Kar je v teh razmerah diskvalifikacija per se. Pa vendarle, moja politična stališča so večini znana, kar mi zadostuje.
P. S. S.
Žal pa sem vedno bolj prepričan, da bo Klemenčič postal še večji "junak nočne kronike", saj smo priča politični "ukranizaciji" Slovenije. V Ukrajini (in še kje) namreč nekoga, ki pride na policijsko postajo s prijavo, policaji praviloma pretepejo.
 
Bojan Korsika (@KorsikaB) je podjetnik in publicist
Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi izdajatelja spletnega portala Požareport.si
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
goliotok
0
Mar 08, 2015
Če si, Korzika, pričakoval kakšno drugačno pamet, ki naj bi jo kot sin znanega tožilca Krivica imel Matevž, se motiš. Znano reklo namreč je: jabolko ne pade daleč od drevesa. (In ja, to drevo je na ravnem, ne v hribu...).
#25
savica
0
Mar 06, 2015
@Le kdo,razen matere, na tem svetu lahko goji simpatije do klemota?!?
#24
LOJKZEK
0
Mar 06, 2015
G. Klemenčič sodi v ožji Kučanov krog, in to psoredno preko predsednika Trubarjevega društva, Viktorja Žaklja. Viktor je namreč Goranov stric, ki mu je tudi omogočil, če ''rekla-kazala'' drži, da je študiral na Harvardu.

#23
državljan
0
Mar 06, 2015
V KPK so previdno in natančno izbrani vedno "naši",sicer bi bil to lahko in verjetno politični samomor vsakične aktualne vlade,tako pa je to le požarni zid za pokvarjena dejanja oblasti. Za "odlično" opravljeno delo v času mandata v KPK-ju pa sledijo dobro plačana vodilna mesta v Javnih podjetjih,seveda za prav denar in velike odpravnine v slučaju če komu od teh poštenjakov slučajno spodrsne.
#22
Vesna
0
Mar 06, 2015
Tudi mene je presenetil tako nepravniški komentar gospoda Krivica, ki je namesto običajnih strokovnih utemeljitev ob komentiranju sodbe VS, preprosto podlegel simpatijam, ki jih goji do Klemenčiča. No, na koncu sem dojela, da je vse skupaj eno samo politikantstvo, oziroma kdo bo koga, ali bo Klemenčič uspel z reformami ali bo Masleša ohranil svoj socialistični sodni pašaluk. Skupni sovražnik seveda ostaja isti, to je Janez Janša, v katerega se znova kot stekel pes zaganja Štefanec, ki pa vedno bolj deluje kot neka smešna, nerodna in nepotrebna kreatura, ki je sama sebi namen. Slovensko sodstvo je tako spolitizirano, tako nestrokovno, tako zaverovano vase, vsa čast izjemam, da se morate dragi rojaki kot hudič križa bati srečanja bližnje vrste s sodnimi mlini. Poleg medijev, je eden glavnih vzrokov, da še vedno tiščimo tam nekje vmes, z eno nogo v socializmu, vsaj kar zadeva javni sektor in z drugo v nekakšnem kvazi kapitalizmu ! Vsekakor me je sodnik Krivic razočaral, ker to pot zares ni bil dosleden in je pustil, da so ga premagala čustva. Ne smemo mu zamerit, tudi on se stara, tako kot vsi mi, kajne ?
#21
@božiček
0
Mar 06, 2015
Virant je lepo pojasnil svoje številke (po svoje) pa misliš, da je to dovolj?

Še vedno je delo za DURS in finančne forenzike, da pregledajo njegove finance!¨!
#20
@božiček
0
Mar 06, 2015
Sploh ni važno ali se lahko spomniš in pojasniš vsakemu ki te pocuka za rokav!

ZA DURS in finančne forenzike pa so važni le papirji in denarni zapisi!!

Ti pa ne lažejo in postavljajo vse obrekovalce na laž!
#19
@božiček
0
Mar 06, 2015
Lepo nadaljujte svoje nebogljeno obrekovanje (moje ljube dementne zlate ribice)

Poznamo resnico in se lahko le zabavamo ko prebiramo vaše naivno obrekovanje in čenče, ki jih ponavljate vsak dan!

Največja hudičeva (hudič=partija) prevara je,

da je mnoge prepričal, da ne obstaja!!!!!!

PS

Dokler bo HUDIČ na oblasti pa bodo le ti hlapci branili HUDIČA, še za najhujše zločine

PSS

Milijoni, ki jih nepreverjeno omenjate pa so le naivno obrekovanje za katerega je zaslužna UDBA - ali kakor se že imenuje danes!!!!!!

Obrekovanje in resnica pa ne hodita z roko v roki!!!!

OBREKOVANJE pa razširjajo le naivni hlapčevski cepci
#18
tretjeoko
0
Mar 06, 2015
Odlično Korsika, kratko, jasno, resnično.

Glede poročila KPK - poslušala sem posnetek "zaslišanja", normalno, da se Janša ni spomnil detajlov za obdobje 10. let. Sramotno je izpadlo Klemenčičevo izpraševanje o položnicah za vodo,..., tehnični pregled vozila. Še bolj sramotno je izpadlo vprašanje (dvakrat)- kakšno kavico pa ste ja spili, kdo jo je plačal ?, ali pa poizvedovanje o tridnevnem obisku pri prijateljih v Švici, kamor je šel z osebnim avtomobilom,navedba lažnih potovanj v tujino,...Ker Janša ni imel možnosti podati svojega pisnega ugovora na poročilo, je to podal na javni, posneti seji parlamenta in obrazložil laži v poročilu (glej originalni zapis njegovega govora v Parlamentu - spletna stran SDS ). Poročilo KPK,polno konstruktov, laži in nestrokovnih izračunov,Klemenčičevo predrzno nastopaštvo z njim v medijih in kasnejši umik- odstop kažejo ne le na neodgovorno in nestrokovno delo, pač pa potrjujejo naklepni namen tega poročila.

Klemenčič je politik v službi protidemokratičnih in koruptivnih sil, nevaren državi.

#17
božiček
0
Mar 06, 2015
@azeleja

Ne nimam, vsaj ne vseh. Od kje mi 20 ali 30.000 € naenkrat, pa bi zagotovo vedel. Poleg tega nisem visok državni funkcionar, ki mora imeti že zaradi vzora do sodržavljanov te stvari razčiščene. Strinjam pa se, da morajo enako kot Janšo mrcvarit vse tiste, pri katerih se pojavi sum.
#16
azeleja
0
Mar 06, 2015
božiček .....pa ti imaš shranjene račune za dest ali dvajset let nazaj , naj samo preiščejo ,če jih slučajno ima Klemenčič ali Pahor , Cerar pa še tisoč drugih , ki so si nagrabili ogromno več , nikogar drugega ne mrcvarijo tako kot Janšo ....

#15
torpedo
0
Mar 06, 2015
Za murglkvarglna je frankenštein iz Žirov dober za izvedbo svojih ciljev to je uničiti vse kar se zoperstavlja UDBOMAFIJI. V sili hudič še muhe žre. Sicer pa je v borbi za oblast Janša naredil napako namesto,da se je z udbomafijo pogajal in sklepal kompromise bi moral,če bi bil pravi s to sodrgo pomesti v devetdesetih letih,kot so to storili na Češkem, baltskih državah ali Madžarskem.
#14
božiček
0
Mar 06, 2015
Dragi mefisto, kdo se skriva pod tebi nezaželenimi nicki boš moral še ugotoviti. Meni zadostuje eden!
#13
Mefisto
0
Mar 06, 2015
Božiček je neuničljiv.

Na vseh mogočih blogih se do onemoglosti ponavlja pod stoterimi imeni in nick, pa se še ni naveličal.

Brez Janeza Janše mu enostavno ni živeti.
#12
božiček
0
Mar 06, 2015
Povsem jasno je, da g. Janša ni znal pojasniti svojega finančnega stanja! Marsikaj bo skočilo ven tudi pri preiskavi njegovega brata, od kje mu miljoni €? Edini argument, ki ga imate je, da bi morali poleg Janše bolj intenzivno ukrepati tudi pri vseh ostalih. Levih, desnih, spodnjh in zgornjih. Vendar ta argument ne prekrije zasleplenosti Janševih vernikov. Ko boste sprejeli dejstvo, da je pokvarjenost zarejena na vseh straneh, bo šlo lažje.
#11
krulčan
0
Mar 06, 2015
Kako se teli rdeči tiči zavohajo že na kilometre in na leta in leta daleč! Poznam starše Klemenčičeve žene in njene starše. Isto komunistično sranje in to zelo zagrizeno.

Mater vam, kdaj boste nehali jahat slovenski narod!
#10
RAMZES
0
Mar 06, 2015
Kje so druga poročila za: GOLOBIČA, VIRANTA, CERARJA, VSE BANČNE DIREKTORJE IN DRUGE PREPOMEMBNEŽE???
#9
Znana stališča in dejstva
0
Mar 06, 2015
Seveda so tvoje vsegliharske eskapade znane, nič bat: ali si na strani resnice ali pa na strani laži. On tega za časa svojega življenja ne bo razumel, ljudem pa vseeno povejmo: v resničnem, pravnem, poštenem in demokratičnem svetu ni pomembno to, kako neka zadeva nekomu izpade (beri: kako v murgaljama gledajo na stvar in s kakšnimi blatenji se muṙghalsko pisunstvo nepismenih loteva stvari), pač pa, kakšna ta stvar v resnici je. Ker je Janez Janša na strani Slovenije, na strani resnice, na strani pravice, na strani prava (na strani slovenske zakonodaje in ustave), na strani demokracije, pomeni biti advokat Janeza Janše dejansko advokat resnice, pravice, prava (slovenske zakonodaje in ustave), demokracije! Vse te zadeve obstajajo, so obstajale in bodo obstajale tudi brez Janeza Janše, ki je strelovod le za muŕghalski agitprop titove jugoslavije in za tiste pisunčije, ki pač ne zmorejo razumeti preprostih zadev tega sveta in nasedajo muṙghalskem agitpropu, sicer pa mora biti ljudem jasno, da je muṙghalski kaviar komunizem titoistične jugoslavije nasptrotje resnice, pravice, prava (slovenske zakonodaje in ustave), demokracije!

Tovarš goran je politik muṙghalskega polisa titova JUGOSLAVIJA. Ni dovolj reči, to pa je nogometaš. Prav, nogometaš. Toda, za katero ekipo igra? Za KATERO DRŽAVO, za kateri polis?

Messi je na trenutnem delu v Barceloni, Ronaldo v Realu. Ali celo pisuni po svetu pisunijo, Messi je nogometaš, Ronaldo je nogometaš, vsi nogometaši so isti, vsi nogometaši so grdi, nogomet je grd, nogomet je kriv, nogometne elite so krive itd.?

Seveda ne, to zmorejo le u muŕghlama in pa seveda tisti, ki zmorejo take kozlarije za muṙghelami ponavljati.

Messi je Argentinec in igra za Argentino. Ronaldo je Portugalc in igra za Portugalsko.

Muŕghelaši (goran in tovariši) so jugokomunisti in igrajo za titovo komunistično JUGOSLAVIJO (http://i.imgur.com/ntc9m0k.png - http://i.imgur.com/1dc9M8P.png), demokrat Janša igra za demokratično, pravno in svobodno Slovenijo.
#8
azeleja
0
Mar 06, 2015
tu pri nas je edini J.J , ki ga prebijamo na križ , kaj pa ostali , ki so odtujili ogromne vsote denarja...

#7
ina
0
Mar 06, 2015
Sedaj lahko samo čakamo kaj bo prej obravnaval Štefanec, 200,000 od JJ ali 600,000 od šolske ministrice. Pa še Klemenčičev NPU prištejmo zraven.
#6
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-06 06:42:00 (Mar 06, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
Dokazi: kako je oddaja Preverjeno izdala novinarski vir. Bivši novinar Branković pa je hotel vir s prevaro še javno razkriti!
Ponavljalci: Vlada, Sova, Banka Slovenije, NPU - ni tako, da ne veste. Od tega članka dalje zelo dobro veste!
Skrivnost Kotnikove ulice 22 ali odstavimo Šarca in ustavimo Črnčeca, preden bo prepozno!
Razkrivamo firmo Lepe N. za posredovanje hostes, ki naj bi 7 let delala za Šarca. In kaj naj bi ona vse vedela o Šarcu?
Afera Lepa N: Šarec se laže in spreneveda. A to žal ni Škrabčeva domačija, za vlado in državo gre! Na Sovi pa panika.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(234)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(65)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(38)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)