Slovenski zdravniki smo pošteni ljudje, in ne pišemo lažnih potrdil

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-04 ob 06:58:00
Metka Zorc, uradno sicer Marjeta Zorc (sorodniki in prijatelji jo kličejo Meti) ni samo profesorica na ljubljanski medicinski fakulteti in direktorica zasebne izolske klinike Medicor, ampak tudi medijsko najbolj izpostavljena slovenska kardiologinja. Vsaj od razvpitega primera z Igorjem Bavčarjem dalje, čeprav je že leta 2006 osvojila naslov Janine Slovenke leta.
Prav na "primeru Bavčar" so se pokazale in dokazale njene značajske lastnosti.
Je sposobna, vztrajna in nepredstavljivo trmasta. In seveda zaprisežena borka za zdravniški poklic in svoje paciente. No, ne za samo svoje paciente, ampak za vse bolnike. Brez izjem.
Večino svojih načel in vrednost je pridobila z družinsko tradicijo, izhaja namreč iz zgodovinske družine Tavčar-Zorc, ki je dala tudi legendarnega ljubljanskega župana Ivana Tavčarja. Za samo kardiologijo pa jo navdušil slavni argentinski zdravnik René Gerónimo Favaloro, ki ga je spoznala prek ene od svojih tet. Zorčevi - nekateri jim pravijo celo "klan" - namreč živijo v Sloveniji ter Severni in Južni Ameriki. Vsi so izjemno uspešni, prva dama slovenskega klana pa menda ni Metka Zorc, ampak njena mlajša sestra Ruda Zorc Pleskovič, prav tako znana ljubljanska zdravnica.
Metka Zorc pravi, da nje preprosto ni mogoče podkupiti, in tako odločno zavrača namigovanja, da naj bi za "rešitev" Bavčarja celo prejela podkupnino. Ne nazadnje, njena družina je precej premožna, njeni starši so med drugim tudi delničarji Medicorja, v Ljubljani pa imata skupaj s sestro Rudo v lasti zasebno kliniko na Kotnikovi ulici v Ljubljani.
Izolski Medicor, kot pravi v oddaji, spada med najbolj spoštovane in tudi najuspešnejše zasebne klinike tega ranga v Evropi. Jo je pa stampedo, pravosodni in medijski, ki se je med nedavnim primerom Bavčar tako močno zgrnil nad njo, prisilil k zelo resnemu premisleku, da bi sprejela eno od dobro plačanih ponudb za vodenje podobne kliniki v tujini.
Pogovorna oddaja Požareport na TV3 Medias je po novem na sporedu vsako sredo ob 21.00.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Supervizor zamolčal dohodke
0
Mar 05, 2015
sodnikov, ki poleg svoje redne službe služijo kot sodni tolmači????

ZAHTEVAMO ODSTOP KPK!!!!
#28
noe
0
Mar 05, 2015
@noe in cox, maš prav. Vse čestitke. ;-)
#27
noe in cox
0
Mar 04, 2015
včasih pa obirata kot dve tercialki.....škoda, ker mislim, da sta drugače prava deca.....hehe
#26
noe
0
Mar 04, 2015
@cox, maš prav. Zorčevi so ambicije in gospostvo položili že v zibelko. Cmerar pa je s svojimi priležnicami le dokazal svoje zmotno iskanje maminega mlekca. Razvajenček brez prerezane popkovine. Verjetno je matrajoči se ata vplival na nežno vzgojo, ki je sam ni bil deležen.
#25
cox
0
Mar 04, 2015
@noe

Moti, ker mladoporočenka ni ambiciozna ženska. Hiti na pogorišče, ki ga druge v gosjem redu zapuščajo. Nekdo, ki ni samostojen, še več, ki je nekoliko zmeden in raztresen, dolgočasen in brez karizme, ne more biti izziv za resno žensko. Oba sta v bistvu nekako izgubljena v času in prostoru. Življenje je zanju labirint. Zato potrebujeta vodnike...Zorčeva je v tem pogledu bolj poskočna. skrivnosti življenja ji niso tuje. Končno, ni cvetličarka kot Cerarjev sanjski izbor.
#24
noe
0
Mar 04, 2015
@cox, boljša v čem? Čivkanju, kuhanju, nasmihanju,...? Ali pač boljše obriše rit? Za masažo hrbta bi še bla. Če pa prikaže njen ksiht, sta si pa z mladoporočenko tam-tam.
#23
cox
0
Mar 04, 2015
@krulčan

To, da si na svoje oči videl kriminalca, kako strumno se sprehaja s pastirsko palico v roki, ni nikakršen dokaz za krivosodje. Zidar je eden tistih, ki lahko v mafijskem ustroju države počne, kar se mu zahoče. Podobno Bavčar. Žalostno je le to in nagnusno, da se omenjena Zorčeva predstavlja kot Slovenka leta in podobno. Na koncu vidimo, da nastavi vsakemu, ki ponudi konkreten honorar. Je pa nedvomno boljša izbira kot cmerarjeva trinajsta žena. Ups, tretja, če se ne motim.
#22
noe
0
Mar 04, 2015
@Narodni heroj Erik Brecelj 04.03.2015 15:28:50

Kako pa kaj tvoje zdravje? Vse o.k.?
#21
Narodni heroj Erik Brecelj
0
Mar 04, 2015


Zakaj vas Janša ni poslušal?

Odkar so Feničani izumili denar, je marsikaj laže razumljivo. Levo in desno je enako, ljudje iz obeh barv vlad, ki so dovolili te reči na Onkološkem inštitutu, bi morali iti sedet. Vabim Odbor 2014, da pride na Onkološki inštitut, vabim njegove teologe: naj povedo, kaj poštenega, moralnega, etičnega vidijo v Janši, ki je dovolil, da je SCT pustil za seboj bolnico, ki jo je treba zdaj v celoti renovirati, da bodo onkološki bolniki, ki so v skrajni stiski, zdaj trpeli na ta račun. Kar se mene tiče: na nivoju poštenosti in zavoljo nje bi moral biti Janša že pet let v zaporu – Patria je zame drobiž! J.J.=Človek, ki dovoli, da neki Ivan Zidar in še kdo služi na račun onkoloških bolnikov, je zame izmeček družbe! Odgovornim se ni zgodilo nič.
#20
vidr
0
Mar 04, 2015
No, saj, dragi državljani, preberimo še 1x zadnji stavek, pa nam bo hitro jasno, kaj kontinuiteta dela z ljudmi. Vsak, ki deluje, je uspešen, sledi svoji - resnični etiki, ki izhaja od znotraj (ne tista, kvazi etika - beseda, ki jo žvečijo številni, so pa svetlobna leta stran od le-te), je deležen te umazane igre, diskreditacije, likvidacije. Tudi gospa Zorc se je očitno vprašala, ali ji je tega treba. Ker sama najbolje ve, da ne. Je neodvisna, izhaja in stabilne družine, in čim zdraviš nekoga, ki kontinuiteti ni všeč, padeš neusmiljeno v njihovo igro. Leta je gospa Zorc gradila imidž, pomagala ljudem, kot smo brali je operirala ljudi, ki jih drugje niso hoteli oz. zavaroalnice niso hotele plačati posega. Pred leti je bila dobra, glasovali so celo za njo za Slovenko leta. A samo enkrat samkrat je zdravila osamosvojitelja, in že je padla v njihov ustroj zaničevanja, brutalnega morjenja njene osebe, njenega poklicnega delovanja itn. Zamislimo se ljudje, kako je možno, da nič ne izvemo o Karnerju, o Tošiču, o Jankoviču, njegovih sinovih, cele Koseze so se razdelile raznim posameznikom, ki imajo milijonske nepremičnine, pa jih nihče ne vpraša od kje. Uničujejo samo tiste, ki so delovali pri osamosvojitvi. Imamo predsednika vlade, ki je ustavni pravnik, na pravni fakulteti poučuje ustavno pravo - in prav on je tisti, ki ga ni sram reči, da nekomu, ki je kršil ustavno pravo, povsem zaupa.

V Sloveniji so na ta način uničili že marsikoga. Zdaj so se spravili še na nadvse uspešno Metko Zorc, uničiti ji hočejo imidž, jo umazati. Danes lahko v živo vidimmo, zakaj so ljudje po vojni bežali v Argentino in drugam. TOčno lahko vidimo kaj se je dogajalo. Da se pa to dogaja zdaj, dragi državljani, to je pa tisto, kar najbolj ubija. Vsak, ki kaj hoče, zna, je produktiven in ima voljo, na koncu pride do tega, da gre iz Slovenije. Ostanejo samo še proračunska podjetja, ki se hranijo s subvencijami, ves najslabši kader, katerega bi se v EU vsi na daleč izogibali, pa se znajde na proračunski NLB. Pa ljudje? Komintetni? Te pa s svojimi dejanji prislijo, da gredo v osebne stečaje, delajo samomore itn. To je slika Slovenije. Na žalost.
#19
krulčan
0
Mar 04, 2015


#18
resnica o zdravnikih
0
Mar 04, 2015
@krulčan. Vzamem žaljivke nazaj, svojega mnenja o zdravnikih uradne medicine pa ne bom spremenil, ker imam preveč negativnih izkušenj.
#17
krulčan
0
Mar 04, 2015
@resnica o zdravnikih!

Nisem pričakoval, da me boš žalil. Drugače pa sva si po mišljenju in svetovnem nazoru zelo podobna. Sam sem (posredna) žrtev komunistov. Marsikaj so mi s svojim divjaštvom uničili.

Preveč posplošuješ. Lahko ti povem, da so tisti zdravniki, ki jih poznam (pa z njimi nikoli nisem imel opravka v ordinaciji ali bolnici) spodobni ljudje, vredni zaupanja in prijateljstva.
#16
krulčan
0
Mar 04, 2015


cox

04.03.2015 11:54:56

______________________________-

Cox, ne tako! Imaš dokaze, da tako pišeš? Jaz imam dokaze in sem že nekajkrat zapisal po forumih. Glede Zidarja! Nekoč sem ga videl v hotelu Svoboda v Strunjanu, kako je s pohodnimi palicami strumno korakal po hotelski avli, prišedši od zunaj. Čez dva ali tri dni je imel prvo razpravo na ljubljanskem sodišču. Na TV sem videl, kako so ga pripeljali pred sodišče in kako je ob pomoči asistenta komajda lahko hodil. Zato pravim, da Zidar goljufa, simulira in se pretvarja. In da mu podkupljeni zdravniki pišejo neka svoja "mnenja".

To sem videl, o ostalem, kar sploh ne poznam, ne bom pisal "ke u tri dni".
#15
resnica o zdravnikih
0
Mar 04, 2015
@krulčan. Gremo po vrsti: 1) Ne, ne nabijam v tri krasne in nisem "nekje slišal", ampak govorim iz prve roke in lastnih izkušenj. 2) Tudi jaz imam zdravnika v družini, pa to še ne pomeni, da bom zagovarjal LAŽ, zaradi ljubega miru. 3) Nikjer nisem omenil Metke Zorc, ampak sem pisal o uradni medicini, zdravstvenem sistemu in zdravnikih na splošno. Tudi o Igorju Bavčarju nisem pisal, za katerega menim, da ima pravico do zdravljenja 4) Ne, ne verjamem pravljicam, še zlasti ne komunističnim. Nasprotno, sem prepričan in zagrizen antikomunist. 5) Slovenijo so nam zapravili komunistični banditi, njim pa so to omogočile opranoglave ovce ter nepoučeni, ignorantski, funkcionalno nepismeni butalci tvoje sorte, ki se prepirajo z oslovo senco in iščejo krivca na napačnem kraju, namesto, da bi se seznanili z DEJSTVI in se spravili na resničnega sovražnika.
#14
cox
0
Mar 04, 2015
Ko smo že pri mafiji, takšni in drugačni, lahko bi na portal umestili članek o bolnem psihopatu, sodnemu izvršitelju iz Kamnika Marijanu Hojsu. Človek, ki je že na pogled neuravnovešen ima vsa pooblastila države in sodne veje oblasti, da izvaja teror, zastraševanje in poniževanje ljudi. Ob tem pa stvor še nesramno bogati in svojcem ter nekaterim zaposlenim omogoča pot do poceni stanovanj in podobno. Mafija, ki jo ščiti mafijska država. Kako se upreti takim ? S silo nad silo. Pravne države ni. Tudi Klemenčič tako govori in je porok totalnega kaosa v družbi.
#13
pravica do zdravja
0
Mar 04, 2015
je univerzalna, tudi Bavčar jo ima, vi hijene, ki pljuvate po njem, kaj ste naredili proti tisočim rdečim goljufom, ki bi morali pred Bavčarjem na sodišče sodnika in u zapor, pejte Cmerjarju rit lizat, ker niti prdnil ni proti totalni korupciji v Kučanovini
#12
cox
0
Mar 04, 2015
Čivkajoča je zgolj dokaz kako deluje zdravniška mafija. Za denar se v podalpski vukojebini dobi vse. Izobrazba, zdravniško spričevalo, sodba na sodišču. Kot bi naročil in plačal umor nekoga. Takšnim, kot sta Bavčar in Zorčeva, ki inscenirata bolezen in se norčujeta iz tistih, ki so res bolni in mnogi nimajo ustrezne zdravstvene oskrbe, takšnim bi res privoščil, da se enkrat dejansko najdejo v hudih zdravstvenih tegobah in se stegnejo v velikih mukah. Drhal.
#11
državljan
0
Mar 04, 2015
Tudi sam sem do nje gojil veliko spoštovanje za njeno strokovnost,pa tudi poštenja vredna oseba se mi je zdela,ko se je s Klokotom in njegovo mafijo borila za obdržanje Medicorja,ki bi s takratnim prevzemom s strani lumpov postal leglo za bogate,največ tuje paciente in ji je takrat uspelo skoraj nemogoče,je pa gospa padla s svojim ravnanjem v primeru lopova Bavčarja na čisto ničlo in izgubila vse razen svoje strokovnosti,ampak sliši se,da je usluge potrebno vračati in to v pravem trenutku.Ne bom se spuščal v strokovno oceno teže bolezni Bavčarja,ampak upam si trditi,da kar nekaj vsaj toliko ogroženih bolnikov s podobno diagnozo čaka na operacijo več mesecev,morda tudi kakšno leto.Če je gospa tako odkrita in nepodkupljiva kot zagotavlja,ne vem,zakaj skriva ,za kakšen poseg naj bi pri pajdašu šlo,saj tedenski pregledi po kančanem bolnišničnem zdravljenju niso praksa nikjer,vprašanje pa je spet,kako se bo lump skoraj vsak teden podal na zahtevno pot iz LJ v Izolo,saj bo v primeru osebnega prevoza ogrožal vse ostale udeležence v prometu.
#10
pošteni zdravnik
0
Mar 04, 2015
Cmerarju je potrebno antibiotike direkt u možganovino, tip ni zdrav
#9
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-04 06:58:00 (Mar 04, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
5 dni pred skupščino Telekoma popuščajo živci (in dekolteji). Vizjak grozi s tožbo in spušča fake news, da ga Šarec podpira?!
Untergang. Ali zakaj v Sloveniji propada pravna država? Pozor, če tole berete stoje, potem nadaljujte na lastno odgovornost!
Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
Generalica, poveljnica Slovenske vojske in to: dvojna vojaška ter druga morala gospe nikoli nič krive Alenke Ermenc
Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.
Opice, gangsterji, heroji, geniji, prevaranti in papki. Takšnih novinarjev ne delajo več.
Mayer že ostal brez Argumenta, nova voditeljica poročil iz Ene žlahtne štorije, a sem prihaja tudi britansko-srbski CNN
Primer Spar: zelo na hitro, pod mizo. Simon Zajc je res minister medvedov, volkov in kapitala.
Kako je Andrej Vizjak, kandidat za vodstvo Telekoma, lagal o službi na AT Kearneyju in domnevni ponzijevi shemi iz Dubaja
Grožnje Marka Bandellija za nas niso pritisk na novinarstvo. Ker mi Bandellija in njemu podobnih ne jemljemo več resno!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(232)
desus
(76)
Vlada
(67)
sds
(66)
LDS
(64)
pop tv
(45)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
DUTB
(28)
sova
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
OVS
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
sls
(7)
KKR
(7)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)