Ljubljanska okrožna sodnica, ki pogosto sodi Janši, imenovana za direktorico občinske uprave

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-02 ob 12:44:00
Lili Butina, županja občine Kostel in vidna članica Socialnih demokratov, nam je potrdila informacijo, da ljubljanska okrožna sodnica Helena Vidic Bizjak kmalu prihaja v Kostel, kjer bo direktorica občinske uprave. Po besedah županje je občina za zasedbo tega delovnega mesta izvedla javni razpis, izbrana kandidatka pa je bila Helena Vidic Bizjak, ki delo direktorice začenja 1. aprila.

ŽE DVAKRAT SODILA JANŠI ...

Helena Vidic Bizjak, sodnica okrožnega sodišča iz Ljubljane, je zadnje čase tudi veliko po medijih, zato je novica o njenem skorajšnjem prestopu med visoke občinske uradnice medijsko še toliko bolj zanimiva.
V dveh medijsko odmevnih procesih namreč sodi (ali pa je že sodila) prvaku SDS Janezu Janši, in sicer v razvpitem primeru "žaljive obdolžitve" Francija Perčiča, bivšega svetovalca nekdanjega predsednika republike Danila Türka, ter v primeru "krive ovadbe" Branke Zobec Hrastar, nekdanje državne tožilke v zadevi Patria, ki naj bi jo po krivem ovadila Janez Janša in odvetnik Franci Matoz.
Helena Vidic Bizjak je tudi tista sodnica, ki je znanega publicista Boštjana M. Turka obsodila na dva meseca pogojne zaporne kazni, ker naj bi v eni od svojih kolumen, objavljeni v tedniku Reporter, razžalil tržaškega zgodovinarja Jožeta Pirjevca.

... POVEZUJEJO PA JO TUDI Z MINISTROM VEBROM

Slovenske novice pa so Heleno Vidic Bizjak povezale tudi z aktualnim ministrom za obrambo Jankom Vebrom, sicer podpredsednikom SD. Veber je namreč tudi predsednik Zveze Združenj šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Slovenije, sekretar združenja pa je David Vidic, brat sodnice Helene Vidic Bizjak.
In ko je ZŠAM leta 2011 v knjižni obliki izdala Zakon o pravilih cestnega prometa, je poseben uvodnik v glasilu zveze - Prometnem vestniku, katerega odgovorni urednik je prav tako Vidic, spisala kar njegova sestra ter ljubljanska sodnica Helena Vidic Bizjak.
David Vidic se za Slovenske novice sicer ni mogel spomniti, kolikšen honorar je takrat odmeril svoji sestri sodnici, se pa zato natančno ve, koliko denarja prejema "Vebrova zveza" iz državnega proračuna. Leta 2003, denimo, so dobili kar 229 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja ...
Nekaj dni kasneje, po objavi v Slovenskih novicah, pa so višino sodničinega honorarja za uvodno pojasnilo omenjenega zakona v publikaciji razkrili novinarji tednika Reporter. Šlo je za tri tisoč evrov, Helena Vidic Bizjak pa je bila v tistem času okrajna sodnica v Kočevju, kjer je bil prej dolgoletni župan - Janko Veber.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
goliotok
0
Mar 03, 2015
Kdor je bil še leta nazaj pravnik ali sodnik, je bil spoštovan čaln ali ožje družine, okolja, dežele. Kaj je kučanizem naredil iz njih, oz. pirnatove Pravne fakultete. Zmazek na n-to potenco! Če to ni srhljivo, potem pa niti umori niso srhljivi. Zakaj? Ker govorimo o umorih duše, vesti, sposobnosti, znanja , pridnosti in resnice. Pa se najde Pirnat včeraj na SvetnakanaluA in spet pametuje. Koliko je dobil plačano za to izjavo? Več kot je minimalna plača? Naj poskusijo kučanistični hlapci iti v ilegalo za, recimo, 5 let. Bodo presenečeni, ko bodo prilezli iz lukenj, koliko je Slovenija napredovala. Samo z znajem, rokami, pridnostjo in ljubeznijo do države.
#15
BE52
0
Mar 02, 2015
"Helena, daj tačko."

"Na piškotek"
#14
pijana štefa
0
Mar 02, 2015
Je mogoče kje slika od te krmače, da vidim vso pokvarjenost te debilne zblojenke!
#13
Umski bolniki,psihopatski pohlepneži
0
Mar 02, 2015
http://www.zurnal24.si/zdravniki-hocejo-visje-place-clanek-246146

Ko požar piše o tretjerazrednih tremah,skorumpirani in pohlepni javni uslužbenci zopet neupravičeno naskakujejo davkoplačevalski denar.

Sedaj ko so s korupcijo in podkupninami državo spravili v bankrot in ko ni več denarja niti za socialno ogrožene ,niti za najnujneše.Navajeni na bajne vsote podkupnin luksusa,ki si ga ne morejo privočit niti zdravniki veliko bolj bogatih držav,sedaj ko zaradi njih ni denarja(spomnimo se samo opercijske mize,onkološki inštitut...)si hočejo mankajoče podkupnine izsiliti z enornim povišanjem svojih plač.

Vse te vhunske,najbolj vrhunske in še bolj vrhunske strokovnjake,same garače bi v tujih bolnicah že zdavnaj nagnali.

Raziskovalni novinarji,če sploh kdo je v tej skoumpirani državi.

Naredite primerjavo z Avstrijo.Ne iščite drugje upravičila za te nebuloznosti.Austrija nam je zgodovinsko in mentalno primerna.

Naredite JAVNO strokovno analizo s pomočjo Avstrijskih zdranikov in Avstrijskih raziskovlnih novinarjev.

Ali so naši zdravniki v javnih(da ne bo pomote zaradi mene imajo lahko ,v zasebnih

milijon € plače)

bolnišnicah upravičeni do tako enormnega povišanja svojih plač v primerjavi z Austriskimi zdravniki v javnimi bolnišnicami,glede na našo produktivnost in naše plače v gospodarstvu.
#12
Aton
0
Mar 02, 2015
Cerarjeva nova merila.
#11
Aton
0
Mar 02, 2015
Še orden za zasluge za narod in partijo, pa bo...
#10
runkl
0
Mar 02, 2015
Eh, dans so novice bol hitre ot našiga mozga. Jas še samo čitan glanckofove čifke. Det je štarto z reklamo za ustaška sranja v Nemčeji. Zglea da njemi tut več nič ni jasno. Glavno, da on dogaja
#9
Vesna
0
Mar 02, 2015
Super, dobra novica, očitno bo poslej lahko uradovala samo še v Beli krajini, ali kamor pač spada Kostel. Ob takih novicah se človek vseeno nehote vpraša, kako raztegljivo je pravo, saj lahko vsak sodnik najde ustrezne člene, ki ga pripeljejo do odločitve, ustrezne njegovim svetonazorskim usmeritvam. Ko so meni na sodišču naredili veliko, zares veliko krivico, mi je kolega pravnik dejal, da je pač zmagalo pravo in ne pravica. Zato imam o našem sodstvu zares slabo mnenje in mi je čisto vseeno ali Klemenčič gre ali ostane, saj problem socialističnega sodstva ne bo rešil ne Klemenčič ne njegova morebitne zamenjava in še manj Cerar.
#8
macek
0
Mar 02, 2015
Ja, za vse je kriv Janša, ja,ja. Danes dežuje, definitivno je to njegovo maslo. Ja, ja, tako je to...... bolnica,.....ja,...ja...
#7
viking
0
Mar 02, 2015
Mene pa sveta jeza. A ni že zadosti tega sranja?
#6
pingvinko
0
Mar 02, 2015
Kdaj se je že zgodilo koruptivno nepotistično dejanje v zadnjem delu članka? Menda, da leta 2011? Kdo je že takrat načeloval KPK, ki bi to vsekakor morala zaznati? Glej no glej, nihče drug kot Klemenčič. Se lahko izgovarjajo, da niso vedeli ničesar? Bolj težko, glede na dejstvo, da je o zadevi poročal najbolj brani časnik Slovenske novice. In kaj so Klemenčičevi glede tega primera storili? Nič! Ne dvomimo, da v dobri veri.
#5
Blefer
0
Mar 02, 2015
Režim nagrajuje zveste kadre.

Datum pa tudi veliko pove.
#4
Večer: Selinškova pri Klemenčiču
0
Mar 02, 2015
Nova moč pri ministru za pravosodje Goranu Klemenčiču. Od danes po Večerovih informacijah v kabinetu ministra, ki je na prepihu - a bo, kakor kaže, ostal član vlade - zaradi na vrhovnem sodišču padlega poročila o premoženjskem stanju predsednika SDS Janeza Janše, ki so ga, politično eksplozivnega, spisali v KPK, ko jo je vodil Klemenčič, nakar je druga Janševa vlada padla, dela Liljana Selinšek, doktorica kazenskega prava, ena od dveh Klemenčičevih namestnikov, ko je bil predsednik protikorupcijske komisije.

Klemenčičeva trojka je, rekli so, da zaradi pomanjkanja politične volje za ključne korake proti sistemski korupciji v državi, konec leta 2013 odstopila. Selinškova je pred KPK delala na Pravni fakulteti v Mariboru, nekaj časa je bila še v ekipi prejšnje informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar.
#3
Herr LOPOV
0
Mar 02, 2015
To je moja osebna prijateljica!
#2
savica
0
Mar 02, 2015
Samo stud me navdaja,samo stud!!

#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-02 12:44:00 (Mar 02, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
Jož
(1)