Klemenčič ostaja pravosodni minister. Ne bodo ga, ranjenega, vrgli hijenam

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-03-02 ob 06:45:00
Če je bilo v petek zvečer ali soboto dopoldne, vsaj po informacijah, ki so prihajale iz krogov blizu vlade in vladne koalicije, še precej možnosti, da se bo predsednik vlade Miro Cerar "znebil" preveč kontaminiranega ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča (kar je bilo razvidno tudi iz poročanja provladnih medijev), je očitno sledil preobrat. Prevladala je linija, ki zagovarja stališče, da Klemenčič, glede na politično prepomembnost razvpitega poročila njegove Komisije za preprečevanje korupcije iz januarja 2013, ki je vrglo vlado Janeza Janše, ne sme ali ne more na tak način oditi. In da se, kot je včeraj popoldne na spletni strani Mladine zapisal nekdanji ustavni pravnik Matevž Krivic, "ranjenega" Klemenčiča enostavno ne sme "vreči hijenam".
No, tukaj je pomemben še en politični premislek posameznih strategov levice.
Odstop Gorana Klemenčiča zaradi poročila KPK, ki je vrglo vlado Janeza Janše, bi lahko spet nevarno okrepil - Janeza Janšo. Še posebno v tem trenutku, ko še ni znana dokončna odločitev ustavnega sodišča okoli Janše in Patrie.

ZAKULISJE. SLEDIL JE PREOBRAT ...

Da je prišlo do sobotne prevlade te linije sta dokazala oba televizijska nastopa Gorana Klemenčiča - na Pop TV in TV Slovenija (sobota zvečer), potem ko se je Klemenčič vrnil iz tujine. Oba intervjuja sta že minila brez surovih novinarskih (pod)vprašanj, in na dopustu spočiti minister Klemenčič je lahko povsem mirno povedal, kar smo sicer že napovedali, da bo povedal:
... Da je med pripravo poročila "delal skrbno in v naboljši veri".
Spomnimo, vrhovno sodišče pa je - po dveh letih - pravnomočno odločilo, da je Klemenčičeva komisija kršila ustavne pravice državljana Janeza Janše ter razvpito poročilo tudi odpravilo.

... ZMAGALA JE ZA MINISTRA REŠILNA LINIJA

Kako in koliko je na prevlado te, za Klemenčiča rešilne linije, vplivala odločenost "nepredvidljivega" Gorana Klemenčiča, da sam ne bo odstopil, še ni jasno.
Da določena nervoza in nelagodje še vedno obstajata (in da - posledično - presenečenja niso povsem izključena), kažeta vsaj dve stvari. Miro Cerar se še vedno ni dokončno odločil, ali bo Klemenčiča ubranil ali ne, in Klemenčič se je sinoči - pred današnjim predvidenim odločilnim pogovorom s predsednikom vlade - moral še predhodno sestati s podpredsednikom Stranke Mira Cerarja (Stranke modernega centra) in predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom. Kaj sta si povedala Klemenčič in Brglez, javno ni znano.
Če bo premier Cerar danes tudi uradno zaščitil Klemenčiča ter ga obdržal med ministri, to pomeni še Cerarjevo "uzakonitev" takšnih političnih standardov, po katerih pa res nikomur ne bo treba nikoli več odstopiti.
Ima pa Cerar v parlamentu - vsaj kar zadeva Janeza Janšo (pri drugih temah, recimo SDH, slaba banka ali privatizacija, seveda ne) - zagotovljeno tolikšno večino, tudi rezervno, da lahko stori in počne skoraj karkoli. Upoštevajoč še podporo provladnih medijev. Zato Goran Klemenčič, če ostane minister, že čez dva dni, v sredo, ne bo več tema.

PREMISLEK. PREDVSEM ZA KLEMENČIČA

Obstaja pa uganka, kakšen minister bo Goran Klemenčič, če ostane minister za pravosodje. Bo politično močnejši kot prej, ker se mu je pač uspelo obdržati v primeru, ko bi sredi normalne države vsekakor moral higienično odstopiti, ali pa bo minister za pravosodje brez vsakršne moči. Ki jo je Goran Klemenčič doslej črpal iz svojega tako rekoč junaškega imidža nekdanjega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Tako oslabljeni Goran Klemenčič, ki naj bi se loteval reforme pravosodja, pa ustreza tudi njegovim nasprotnikom.
To je vredno resnega premisleka, predvsem za Gorana Klemenčiča. Doslej je namreč odstopal že zaradi bistveno manjših zadreg ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
BE52
0
Mar 02, 2015
Pred dvema letoma: "Klemenčič, na piškotek."

Danes: Klemenčič - zaupamo ti"

Jutri: "Klemenčič - K NOGI!"
#42
Aton
0
Mar 02, 2015
Ustavo sem sežgal.

Pričakujem, da pridejo cerarjevi in me hudo kaznujejo!
#41
Aton
0
Mar 02, 2015
Cerar je problem, Klemenčič je samo nagrajena lutka...
#40
cox
0
Mar 02, 2015
Vsi delamo napake. Pri Klemenčiču me bolj od samega dejstva storjenih napak moti to, da so le te zlonamerne, gre v bistvu za kršitve. Še bolj moteče pa je debilno vedenje osebka,ki je vse to zagrešil, njegovo režanje v kamero in izraz veselja pred morebitno interpelacijo. Res zavržno in gnusno vedenje ministra. Predvsem pa dokaz, da živimo v zločinski državi, kjer posamezniki delajo, kar se jim zahoče. Očitno se v tej državi pred takšnimi lahko braniš le s palicami in kamenjem. Vlaavine prava ni.
#39
doktor prava
0
Mar 02, 2015
Klemenčič pravi, da ni bilo prakse in so prepdisi pomanjkljivi, in je zato tolmačil procesno in materialno pravo v škodo preiskovanca, torej JJ.

Nimam besed, da bi povedal kako hud zločin je s tem zagrešil.

To je nekako takole kot bi šli k zobozdravniku na zamenjavo plombe in bi vam izruval oko, potem pa po medijih govoričil, da je ravnal v skladu s strokovnimi pravili.

V času SFRJ so se človekove pravice bolj spoštovale kot sedaj v Sloveniji, kjer se zgolj gobezdari o človekovih pravicah, naredi pa NIČ, NIČ!

Vsako kršenje človekove pravice mora imeti obligatorno kazenski pregon storilca, s suspenzom vseh njegovih pridobljenih državljanskih pravic, kot je to npr. v Franciji in USA. Tudi pri izbrisanih bi morali iz javnih služb in funkcij zmetat vse tiste pametnjakoviče, ki so brisali. Kako enostavno je ugotoviti kršenje človekovih pravic - potrebujemo samo zdravo pamet. Slovenija potrebuje specialno Sodišče za človekove pravice, kjer bi ugledni porotniki, brez strahu odločali.

Sedanja ureditev je katastrofalna, npr. kazenski sodniki se praviloma v svojih sodbah sklicujejo na človekove pravice, ko pa jim obsodilne sodbe padejo, namesto pripora dobijo napredovanje.
#38
marela
0
Mar 02, 2015
Danes je ponedeljek, in klemenčič že ni več prva tema. Če rečemo - prozorno, ne bo dovolj, ker to je tako umazano in suženjsko, da jim ni para. O cmeravemu nič novega. Nič slabega. Nihče nič ne sme napisati. Kako hitro je šla mimo nudistična afera bišveča prvega moža Sove, ki ga je seveda namesti cmeravi, ter nudistična afera cmeravega. Objavljene so bile fotografije in dejstva, da cmeravi hodi leta in leta v nudistični kemp - kamp pa ni enako nudistični plaži. Nudistični kamp pomeni, da prideš notri in 10 dni hodiš z opletajočim, srečuješ ljudi, plačuješ račune v trgovini z opletajočim. V cerarjevem kampu na Hr je ob vstopu celo napisano, da so kopalke in oblačila prepovedana. In opletajoči bivši prvi človek sove in opletajoči premije se opletajoče sprehajat po nudističnem kampu. O, žijo, to je pa moja žena. O, živjo, a ta ja pa tvoja? En osebek, ki gradi svoj imidž o nebeši čistunskosti, brezjajčevosti in čistunski morali, pa ja ne hodi na takšna mesta. To se pa ja ne sklada s čistunskimm imidžem.

A cerarja ni nič sram, ko ve, da se mu bo po tem, ko mu bodo zrušili vlado - samo nekdo mora reči, da ga ma dovolj - reklo neumni ustavni profesor. Profesor ustavnega prava se bo vrnil učiti študente, da se v dvomu obsojenca oprosti. Ali pa da procesno pravo ne sme biti dekla vsebinskemu? Cerar res misli, da je glavni, ne ve pa, da bo prvi z nogo v zadnjici, samo pravi čas mora priti. Tale cerar je taka mevža, ne upa si nič tisto kar si pa upa, je pa vse sprevrženo. Res je bogi,jadnik, on rabi domino, zato se je pa trikrat ločil oz. poročil. Kaj pa tisto, o čemer govori opozicija? Kaj je s statusom une hiše? In kaj s premoženjskim stanjem. Zakaj ni odgovarjal, zakaj ni pravočasno posredoval? Tale jadnik se še ne zaveda, v kaj se je spravil z vhodom v politiko: Usran je že toliko, da se ne bo več skopal ven.
#37
mrki
0
Mar 02, 2015
Kljukec Cerar !! nekateri so to vedeli že pred 2 leti !!

https://www.youtube.com/watch?v=dOeTqHeNj6E
#36
noe
0
Mar 02, 2015
On niti malo ni ranjen. Samo tačke si liže. Hijene si ne upajo priti bliže. Morda bo spet le zamenjal teritorij. Označili mu ga bodo pa strici.
#35
Večer: Selinškova pri Klemenčiču
0
Mar 02, 2015
Nova moč pri ministru za pravosodje Goranu Klemenčiču. Od danes po Večerovih informacijah v kabinetu ministra, ki je na prepihu - a bo, kakor kaže, ostal član vlade - zaradi na vrhovnem sodišču padlega poročila o premoženjskem stanju predsednika SDS Janeza Janše, ki so ga, politično eksplozivnega, spisali v KPK, ko jo je vodil Klemenčič, nakar je druga Janševa vlada padla, dela Liljana Selinšek, doktorica kazenskega prava, ena od dveh Klemenčičevih namestnikov, ko je bil predsednik protikorupcijske komisije.

Klemenčičeva trojka je, rekli so, da zaradi pomanjkanja politične volje za ključne korake proti sistemski korupciji v državi, konec leta 2013 odstopila. Selinškova je pred KPK delala na Pravni fakulteti v Mariboru, nekaj časa je bila še v ekipi prejšnje informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar.
#34
savica
0
Mar 02, 2015
..ra!!
#33
savica
0
Mar 02, 2015
..lo!!
#32
savica
0
Mar 02, 2015
@RAMZES..Aha!!...Novi etični in moralni standardi....Za rajo.Le ta se jih mora držati,sicer je grobo in neusmiljeno sankcionirana.Tistim,ki jo pridigajo se je pa ni treba.Celo nasprotno.Zavestno se sprejemajo in potrjujejo zakoni,ki to omogočajo....Sfukat je treba le Slovence!!

Ukradi žemljo,pa boš videl,kaj je morala,ki jo pridiga cme
#31
savica
0
Mar 02, 2015
Dobro bi bilo, če bi v tej državi odnehali z blefiranjem in si jasno priznali, da so mediji in "strokovna javnost" navadni nefunkcionalni debili/kizo/

*

Sicer vzeto iz nekega komentarja,ki ni napisan v zvezi z omenjenim primerom.

Velja pa za vse situacije,vse primere,vse vpletene na "ćudnovati stranici alpa"....
#30
Na liniji
0
Mar 02, 2015
Zakaj pa naj bi tovarišica klemenčić gorana končala pri hijenah, med katerimi je bila rojena in živi vso svoje mizerno življenje? Zakaj naj bi jo metali hijenam, kot namiguje njena tovarišica murgaljska kakor ustavna sodnica tovarišica krivic, ki je vajena le preverjenih murgaljskokomunističnih metod? Tovarišica klemenčič je po odredbi CK KP JUGOSLAVIJE kršila slovensko zakonodajo in slovensko ustavo (za kar je bila tudi nagrajena z ministrskim položajem - http://i.imgur.com/LsbAnnq.jpg), da mednarodnih konvencij o človekovih pravicah niti ne omenjamo, zato moramo murgaljsko tovarišico pudlico klemenčič "vreči" v sodni mlin slovenske zakonodaje in slovenske ustave, lahko tudi v evropski pravni mlin. Hijene so passé celo za krivićeve internacionalne tovariše, ljudje pa imamo za to sodišča, ki naj sodijo in razsodijo po pravu, po obstoječi zakonodaji in ustavi, ki pravita, da je tovarišica pudlica klemenčič kršila oba temeljna instituta države, za kar bi morala sedeti, seveda ne na ministrskem stolčku titove jugoslavije, pač pa na Dobu, saj to ni bilo prvić, da se je tovarišica klemenčič "spozabila" in zločinsko delovala proti Sloveniji; tovarišica klemenčič (LDS - sedaj SMC) je namreč še kot sekretarka za tovarišico kresnjeno (LDS) in njeno tičko in tovariše (http://i.imgur.com/Ji37Akg.jpg) prepisovala (podarjala) 40 milijonov € vredno nepremičnino na tovariša pogačarja, hišnega prijatelja kresnjene in njene tičke; milan kućan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.” Po njihovih delih jih boste spoznali.
#29
RAMZES
0
Mar 02, 2015
TO SO CERARJEVI "NOVI" ETIČNI IN MORALNI STANDARDI, ki gredo NAVZDOL, vsi smo pa pričakovali, da bo to zasuk NAVZGOR!?! Šokantno je to, da je to MODERNA linija SMC!
#28
obsojenec Tone Rop
0
Mar 02, 2015
bi tut moral odstopiti, prvi ki bi ga moral k temu poklicati je Borut Pahor
#27
Rafaelus
0
Mar 02, 2015
.

g. Požar mislim da je vaš včerajšni članek o Klemenčiču bil bolj pobožna želja da odstopi kot da ste v to res VERJELI. Pa zakaj bi se Cerar odrekel osebi ki jo ima sedaj v pesti in Klemenčič bo samo še pohleven kužek ki jih ima tudi Kučan na PRETEK !!!

.

Komunist se pošteno obrne samo ko se v grob ZVRNE :)
#26
pijana štefa
0
Mar 02, 2015
Cerar, nisi vreden, da te pljunem , res si svetlobna leta stran od morale , etike! Lahko se še stokrat poročiš, vsaka, še tako velika koza te bo pustila, ker si seronja, v tebi ni niti malo dedca, kaj šele morale , karakterja! G. cerar, sram te naj bo!
#25
@kar
0
Mar 02, 2015
Škoda izgubljati besed, potem pa pišeš kot, da si plačan! Komu se pa da brat tako dolge komentarje?! Mogoče brezposelnim...
#24
ludvikacymf
0
Mar 02, 2015
Cerar si je po vsej verjetnosti že naložil pretežek nahrbtnik, ki ga vsaj za malo daljši čas ne bo mogel nositi. Pokazal se je že večkrat v pravi luči in, da z njegovimi etičnimi standardi ni mislil resno. Tudi sam se ne zaveda, da s takimi dejanji stopa na zelo spolzek teren.
#23
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-03-02 06:45:00 (Mar 02, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)