Je kolumnist, ki je potunkal Banko Slovenije, finančni špekulant? Obeta si pol milijona evrov

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-12 ob 06:32:00
Kolumnista Tadeja Kotnika, ki je s tekstom v poslovnem časniku Finance o Banki Slovenije ter izbrisu podrejenih obveznic dodobra potunkal Banko Slovenije ter sprožil aktualno bančno afero, ki utegne odnesti tudi guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca, je "finančni špekulant".
No, tako so Tadeja Kotnika "razkrili" in poimenovali "novinarski kolegi" (Katja Svenšek in Matjaž Polanič) v časopisu Dnevnik, kjer so mu, pozor, 10. oktobra lani namenili daljši članek. Na dolgo in široko opisujejo, kako se Kotnik skriva pod masko "hvalevrednega boja" za male delničarje, kar pa je bolj na majavih nogah, saj naj bi stremel predvsem za tem, da bi sam na borzi odlično zaslužil.
Če bi mu špekulacije z nakupom podrejenih obveznic in odločitvijo ustavnega sodišča uspele, bi samo na Banki Celje, o čemer je pisal v svoji zadnji kolumni, zaslužil okoli 335 tisoč evrov, medtem ko je za svoje obveznice plačal več kot desetkrat manj, med 13 in 25 tisoč evri!
Faksimile Dnevnikovega članka, že pred časom objavljenega tudi na spletni strani Društva malih delničarjev Slovenije, objavljamo v nadaljevanju. Pri tem je še zanimivo, da novinarji Dnevnika niti enkrat ne zapišejo, da je Tadej Kotnik tudi kolumnist časopisa Finance.

V AMERIKI BI ŠEL V ZAPOR, PRI NAS HEROJ IN ŽRTEV. ZA BRUHAT

Podobno ali pa še huje o Tadeju Kotniku pripoveduje še eden od zelo znanih slovenskih novinarjev, ki pa ne želi biti imenovan. Za Kotnika pravi, da je "v resnici insajder in finančni špekulant, vendar tega pri svojem pisanju ne razkrije, kolumne v Financah pa zlorablja predvsem za to, da bi dobil pol milijona evrov davkoplačevalskega denarja, ker se je pri trgovanju s podrejenimi obveznicami zaštrikal.
Če pogledamo njegove dosedanje tekste, bomo lepo videli, da je Kotnik pisal zgolj o tistem, kar se tiče njegovega osebnega profitnega interesa. Sicer pa piše o nečem abstraktnem, kar se dogaja v tujini. Nikoli ga ni zanimal javni interes, ampak že dve leti 'nabija' o teh papirjih, kjer je pač pogorel.
Pri Banki Celje in drugih domačih bankah je zlorabil insajderske informacije in kupoval izredno poceni obveznice slovenskih bank, ko pa se je zalomilo, hoče davkoplačevalski denar - okoli pol milijona evrov. Pri tem zlorablja medij za pritisk na ustavno sodisce. Morala bi ga preiskovati Agencija za trg vrednostnih papirjev pa tudi kriminalisti.
V Združenih državah Amerike greš za to, kar počne Tadej Kotnik, za dolga leta v zapor. V Sloveniji pa je heroj in žrtev. Za bruhat," pravi naš in Kotnikov novinarski kolega.
"Poglejmo pa tudi forume pod njegovo kolumno, kjer ga bralci sesuvajo, da gre za najbolj nagnusni moralni hazard."

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Brika
0
Feb 17, 2015
Odgovarjam na 'Narodni heroji', 12.2.2015.

Med imeni sem našla enega od svojih sorodnikov. Zelo rada bi o tem izvedela kaj več.

Pozdrav, Brika
#46
jurja
0
Feb 12, 2015
Te greznice imenovane Slovenija ne more nihče več očistiti!Da je tako so krivi LDS-SD-ZAres-Desus-PS-ZAAB-SMC -NOVINARJI-ZZB-sindikati,forum21 !To je levičarska hobotnica,ki si je privatizirala državo!Lopovi in lažnjivci brez primere!
#45
cox
0
Feb 12, 2015
Banke so samopostrežne trgovine murgelske mafije, ki nam vlada. Modeli, kot so razni Jazbeci, Medje, Jašoviči in Veselinoviči, so nastavljenci te iste mafije. S prirejenimi revizijami je mafija napolnila banke, da bo spet kradla in plenila. Zgodba se ponavlja od začetka h koncu in spet od začetka...Laž in prevara je stranka SMC, laži in prevare ter kriminal je vse to, kar se dogaja v Banki Slovenije. Do kdaj bodo ljudje gledali in trpeli to drhal?
#44
bluzenje
0
Feb 12, 2015
Kakšen pozitiven kapital neki. V resnici je (na žalost) stanje še slaše kot so ga ugotovili pri izbrisu. Nihče si ni upal odpisati dolgov, ki so nepoplačljivi. Denar, ki je izginil v bakanskih greznicah še vedno ni odpisan.

#43
MSRP
0
Feb 12, 2015
MSRP - mednarodni računovodski standardi po kateri revidirajo revizorji, poročajo Uprave in NS bank in družb, nadzira Banka Slovenije. Po vseh teh kriterijih so imele NLB, Abanka Vipa, Banka Celje in NKBM pozitiven kapital. Po neznani metodi pa velik minus. Kdo je sedaj špekulant odgovor na dlani...
#42
Dejstvo 3 NKBM
0
Feb 12, 2015
Na dan 30.09.2013 je imela po MSRP plus 246 mio EUR, po neznani metodi na dan 30.09.2013 pa na novo izračunajo MINUS 67 mio EUR. Ker gre za sistemsko banko vložimo 870 MIO eur, IN IZBRIŠEMO 100.000 DELNIČARJEV, ki so še leta 2007 stali v vrsti in vplačevali po 27 EUR za delnico, na dan izbrisa, pa je le ta bila samo 10 centov. Uprava in NS razen ostopa Kitha Milsa iz NS in enega člana Uprave še vedno v sedlu. EPILOG: Sedaj bomo to prodali ZELO DOBRO pazite za CELIH 200 mio EUR. Torej kdo je tu ŠPEKULANT?
#41
Dejstvo 3 Abanka Vipa
0
Feb 12, 2015
Abanka Vipa je imela na 30.09.2013 po MSRP pozitivem kapital v višini 131 mio EUR. Po tajni metodi na isti dan MINUS 265 mio EUR. Posledično gre notri 348 mio EUR davkoplačevalskega denarja. Kratko potegnejo delničarji in obvezničarji. Uprava veslo v sedlu še dalje. Kdo je sedaj tu NOR?
#40
Dejstvo 2 Banka Celje
0
Feb 12, 2015
Banka Celje je imela na dan 30/09/13 kapital 142 mio EUR po MSRP, po stresnih testih, ki jih opravi isti revizor ERNST & YOUNG, ki je 30.09.2013 ugotovil 142 mio PLUSA, glej ga zlomka ugotovi samo še 40,8 MIO EUR PLUSA. To da redni revizor ne sme delati izredne revizije vedo vsi kar vprašajte INSTITUT ZA REVIZIJO dr. Odarja ali ga. Majičevo na Agenciji za revidiranje, da je to PREPOVEDANO povsod !!! In sedaj kapital na 30.09.2014 je bil 42 mio EUR PLUSA oz. 82,40 EUR na delnico. Posledica iz neznanih razlogov prevelika dokapitalizacija v vložek 191 mio EUR novega denarja, kar je odločno preveč, saj Banka Celje ni sistemska banka. Kdo je sedaj špekulant. Kot veste pa je po strestnih testih predsednik uprave Drofenik končal žalostno, ker se je boril za banko in njene deležnike.
#39
Dejstvo 1 NLB
0
Feb 12, 2015
Pa poglejmo kako so nas peljali žejne čez vodo tisti, ki danes sesuvajo ŠPEKULANTA.

NLB je imela na dan 30.09.2013 po MSRP pozitiven kapital v višini 835 mio EUR, po neznani metodi pa je bil izračunan s strani Roladn Bergerja pozitiven kapital v približni višini 382 mio EUR, kar ne omogoča izbrisa zato naročijo novo cenitev, ki pokaže MINUS 318 mio EUR. Posledica izbris delničarjev in obvezničarjev in 1 miljardo 551 mio svežega davkoplačevalskega denarja. Uprava in nadzorni svet poročata, da je z NLB vse OK, potem ugotovijo, da ni OK, torej se je nekdo zlagal, a glej ga zlomka vsi v sedlu tako Uprava kot NS, samo dr. Arhar protestno odstopi in pravi da smo servilni Bruslju. Kaj pa na to porečeš spoštovani Bojan.
#38
savica
0
Feb 12, 2015
In zdaj čakamo,da se po hitrem postopku ustanovi komisija,ki bi naj razkrivala,kaj se je in kaj se ni zgodilo,ter kdo laže.

Saj veste;če želiš,da se nič ne razkrije,ustanoviš komisijo.
#37
savica
0
Feb 12, 2015
Hehehehe...so že dobili zahtevane računovodske standarde,po katerih so si kakor naračunali minus,da so lahko dokapitalizirali "prazne" banke?!..Ali je to strogo varovana bančna skrivnost,ki nikakor ne sme v javnost,da bi ne razkrila "pljačke na suho"....kar tudi je,če je vse res.

A veste;jaz ne dvomim...zato morajo zdaj z vsemi topovi "pobiti" onega,ki je svinjarijo razkril.

#36
torpedo
0
Feb 12, 2015
Vsi izbrisani lastniki podrejenih obveznic za katere jamči država, 100.000 njih ima popolnoma prav. Seveda mi nismo Amerika tam bi hudodelce že zdavnaj pobral FBI in jih pozapr. Pri nas se ne bo zgodilo nič.Razne ovadbe in zahtevki po preiskavi ter obravnavo v parlamentu ne bodo obrodile nikakršnih rezultatov , ki bi povrnila škodo lastnikom. Treba je vedeti, da to državo upravlja udbomafija in ta nikomur ne bo dala nič.

Edini način,da se kaj doseže je potrebna prijava na DIREKTORAT VARSTVO KONKURENCE V BRUSLJU, ki bo zadevo raziskal in izdal zavezujočo odločbo, ki je izvršljiva in jo mora država, ki je dopustila krajo izvršiti. Torej stranka v tem postopku je država Slovenije, ki je garant za te obveznice.Sam prevzamem zastopanje 100.000 nategnjenih Slovencev in bomo skupaj obogateli. Nekaj bomo dali tudi židovskemu odvetniku, ki bo to izpeljal.

To vam povem iz prakse, ker sem to že izpeljal.
#35
sam prašam
0
Feb 12, 2015
Kaj pa jaz, ki sem certifikte vložil v NFD Stankota Valanda in jih nisem prodal? Imam kakšen delež v njegovem premoženju?

Valanda z mesarskim cekrom srečujem ob sobotah na ljubljanski tržnici pa se ga ne upam prašati.
#34
krulčan
0
Feb 12, 2015
Rdeči novinarčki, šolani v duhu Dolančevega socializma. Špekulacije z denarjem, deviznimi tečaji, delnicami, finančnimi instrumenti so v kapitalizmu povsem legitimna zadeva. Tu je vpleten tudi riziko, saj špekulacija poleg pozitivnih donosov lahko prinese tudi izgube.

Rdeči novinarčki so vredni vsega zaničevanja. Malikujte tita, socializem, Dolanca nekje v trogloditskih jamah, odmaknjeni od sveta, ostale ljudi pa pustite pri miru.
#33
krulčan
0
Feb 12, 2015
Novinarske barabe leve provenience so še enkrat sprožile napad, kakršnih smo bili navajeni tudi v Jugoslaviji. Na vso moč je treba diskreditirati tistega, ki prinaša resnico.

Novinarji, vi se le borite za ljubi kruhek. Ko bo narodu prekipelo, se boste borili za življenje!
#32
Jan
0
Feb 12, 2015
Vse to kaže tudi na to, da je bila Bratušek velika lažnivka, njen edini cilj pa zasedba komisarskega mesta v Bruslju. Že zdavnaj bi morala biti za rešetkami.
#31
BANČNE LUKNJE
0
Feb 12, 2015
so izmišljotina. Falanga je vse nategnila.
#30
MSRP
0
Feb 12, 2015
MSRP - mednarodni računovodski standardi po kateri revidirajo revizorji, poročajo Uprave in NS bank in družb, nadzira Banka Slovenije. Po vseh teh kriterijih so imele NLB, Abanka Vipa, Banka Celje in NKBM pozitiven kapital. Po neznani metodi pa velik minus. Kdo je sedaj špekulant odgovor na dlani...
#29
skupek dejstev
0
Feb 12, 2015
Dolg države: http://i.imgur.com/pg60GjJ.jpg
#28
rezultat
0
Feb 12, 2015
Zakaj bi bil špekulant, če trguje s svojim denarjem in poleg seveda špekulira, tako kot vsi, ki kupujejo vrednostne papirje. So pa barabe zbrisale podrejene delničarje, da so jim lahko vse pokradli. Bančne luknje so napihnili, vse prikaze ponaredili, AB je vedela prav gotovo za vse mahinacije, zato se je pa tako izogibala posojil iz ESM in tako imenovane trojke Če bi prišla trojka se kaj takega ne bi zgodilo in bi bili davkoplačevalci veliko manj oškodovani, počiščen-a bi bila prenapihnjen-a JS in JU, itd. Po pravnih reglcih bi morala takoj zapustiti vse funkcije bivša premierka, bančniki ter finančni minister, vsi, ki so uprizorili kriminal najtežje kvote.
#27
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-12 06:32:00 (Feb 12, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)