Ustavno sodišče. Vse več je govoric, da bo Janša rešen, Krkovič in Črnkovič pa ne

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-11 ob 06:13:00
Predvidoma že jutri ali v petek naj bi bile znane nove odločitve ustavnega sodišče v zadevi Patria. Morda celo vse tri, torej o predlogu Toneta Krkoviča in Ivana Črnkoviča za začasno zadržanje izvršitve sodbe (oba sta namreč v zaporu), verjetno pa tudi dokončno o krivdi Janeza Janše in obeh omenjenih v zadevi Patria - nasploh.
Pravne možnosti ustavnega sodišča so že znane, prav tako se je neuradno izvedelo, da naj bi se na lastno zahtevo v vseh treh primerih Patrie izločil ustavni sodnik Jan Zobec, ker je njegovo stališče okoli sodbe v primeru Patria že znano - sodbo namreč namreč obsoja kot neutemljeno.
Zaradi česar se je ustavni sodnik Zobec že večkrat znašel "na tapeti" medijev, ki so "nenaklonjeni" Janši.
Nekateri mediji so prejšnji teden tudi poročali, da naj bi ustavno sodišče že zavrnilo predlog Toneta Krkovič in Ivana Crnkoviča o začasnem zadržanju sodbe in zaporne kazni.

TRIJE NOVI SCENARIJI ...

So se pa minuli teden, po vseh teh neuradnih informacijah okoli Krkoviča in Črnkoviča, pojavili še nekateri novi (zanimivi) scenariji, kako utegnejo odločiti ustavni sodniki.
Tako je zdaj, prvič, slišati, da naj bi že bilo zagotovljenih pet glasov ustavnih sodnikov (mimo Jana Zobca) za "oprostitev" Janeza Janše.
Druga nova govorica: ustavni sodniki naj bi - pri Janši - razveljavili zgolj sodbo vrhovnega sodišča, zaradi evidentne kršitev načela nepristranskega sojenja, kjer je sodnemu senatu pri odločanju o Janezu Janši predsedoval evidentno pristranski predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša. To bi pomenilo pravno (in posledično politično) manj ugoden izid za prvaka SDS, saj bi sodba ljubljanskega okrajnega in kasneje višjega sodišča ostala pravnomočna, Janša pa bi moral na vrhovno sodišče znova vložiti zahtevo za varstvo zakonitosti. In se kasneje, če bi bila ta zahteva spet zavrnjena, znova obrniti na ustavno sodišče. Bi pa ustavno sodišče tudi v tem primeru še zadržalo že obstoječo izvršitev zaporne kazni Janeza Janše.
In začela bi se huda bitka s časom do popolnega zastaranje zadeve Patria, ki bo (bi) sicer zastarala avgusta letos.
Bi pa tašna salomonska odločitev ustavnega sodišča na eni strani delno "rešila obraz" sodišča prve in druge stopnje, po drugi strani pa popolnoma potunkala predsednika vrhovnega sodišča Branka Maslešo, saj bi zaradi njega - osebno - padla sodba vrhovnega sodišča.
Masleša bi se potem verjetno težko izognil svojemu odstopu.
In še tretja najnovejša govorica v obtoku: ustavno sodišče naj bi oprostilo Janeza Janšo (zaradi številnih kršitev med samim sojenjem in predvsem zaradi pomanjkanja dokazov zoper Janšo), bi pa ustavni sodniki potrdili sodbo zoper Krkoviča in Črnkoviča, češ, tam (neki) dokazi vendarle so.
Pri tej zadnji govorico je pomenljivo še to, da se širi tudi med ljudmi, ki so "blizu" Janeza Janše oziroma njegove stranke SDS ...

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
runkl
0
Feb 11, 2015
Hehehehe...zakaj pa te različni scenareji in ogibanja, če je fse jasno??? Strahovit pritisk...pa ja de.
#23
cox
0
Feb 11, 2015
Pravo na slovenski način je hudo raztegljiva zadeva, vsak sodnik si ga razlaga po svoje in tudi odloča v skladu nekih interesov in ne pravičnega sojenja. Oprostitev Janše je zmaga Odbora 2014. Pritisk, ki so ga ustvarjali člani tega združenja je bil strahovit. Kljub ignoranci udbomafijskih medijev je bilo te aktivnosti odbora težko skriti pred tujci in tujino nasploh. Toliko nekih različnih tolmačenj vrhovnih in ustavnih sodnikov o neki posamezni zadevi pač ni normalno. Sodnik te, če hoče, obsodi oziroma izgubiš neko pravdno zadevo. Zgolj, če hoče oziroma ima tako naročeno. Argumenti, dokazi, pravo in pravičnost, v tem pravosodnem sistemu ne igrajo nikakršne vloge.
#22
hitri jebač
0
Feb 11, 2015
pogrešam savico in pika.
#21
runkl
0
Feb 11, 2015
To še ni najbol hudo, da nas majo fse za butle. Najbol hudo je to, da eni mislejo, da nas majo fse za butle samo ENI.
#20
ustavno goljufišče
0
Feb 11, 2015
meni so zavrgli pritožbo ker sem fasal pogojno (dokaz proti meni je bila samo izjava), čeprav me je obsodil sodnik, ki je v sorodstvu z oškodovanko (ki me že 10 let prijavlja naokrog), ki me je lažnivo obremenjevala, da sem ji grozil po telefonu in s katero sodnik že 10 let skupaj letuje na skupni jahti, poslal sem njune pivske slike s FB, ampak so ustavni goljufi rekli, da je ugleden sodnik bil neizpodbitno nepristranski in piše strokovne članke, bla bla bla

mater jim
#19
državljan
0
Feb 11, 2015
Ne samo,da bo rešen,v krogih blizu vrha koalicije so že približno izračunali,koliko milijončkov odškodnine mu bodo morali izplačati in verjetno še doživljenske rente njegovim otrokom,vnukom in pravnukom. Ampak raja bo spet lepo tiho in iz svojih že tako praznih žepov zbrala zahtevano odškodnino. Krivci za to sranje pa še naprej uživali v svojih udobnih foteljih in prejemkih.
#18
pepe
0
Feb 11, 2015
@salomonske

Zelo lepo in natančno. vendar sem malo radoveden in imam za vas eno vprašanje .

O čem bodo ti komunajzarske cajtnke potem pisali ko o Janšu ne bodo imeli nič.
#17
Ja
0
Feb 11, 2015
Je pravna. Okupacija je tudi pravni akt. In centralni komite komunistične partije múrgelske jugoslavije ravna natančno po jugoslovanskem komunističnem pravu. Slovenija je okupirana in okupator pač izvaja "pravo" svoje države titove jugoslavije:

»Sodniki so lahko tudi pravniki, vendar samo pod pogojem, da so brezmejno vdani. Zato je treba v primeru, če je potrebno izbirati med neukimi, a vdanimi laiki in učenimi pravniki, ki niso vdani, dati absolutno prednost laikom. TEMELJNA NALOGA SODSTVA MORA BITI LIKVIDACIJA POLITIČNIH NASPROTNIKOV IN SOVRAŽNIKOV, NE PA REŠEVANJE NASTALIH SPOROV Z UPORABO ZAKONA. Zato je razumljivo gledanje na sodišča kot na odvisne in borbene oblastvene organe, na trdnjavo, iz katere bo ljudstvo obračunalo s svojimi sovražniki«.
#16
RAMZES
0
Feb 11, 2015
Tudi če RAZVELJAVIJO SODBE VSEM TREM OBSOJENCEM, je celotno sodstvo IZGUBILO ŠE TISTO MALO ZAUPANJA V PRAVNO DRŽAVO. S tem procesom se je pokazalo, da SODIŠČA ŠE VEDNO ODLOČAJO POLITIČNO NE PA PO ZAKONU!!! JE TO PRAVNA DRŽAVA???
#15
in vino veritas
0
Feb 11, 2015
Vino je nalito za vse, ovce in ostale múrgelske zverinice, bolj enaki pujsi od enakih, pa so seveda jugoslovanske, jugokomunistične.
#14
Roco
0
Feb 11, 2015
@salomonske,

odlično si nalil čistega vina tem ubogim slovenskim ovcam, totalno zmešanim v možgane zaradi 70 letnega rdečega terorja. Logičnost samostojnega razmišljanja je v tej butalski državi totalno odpovedala. Namesto RESNICE, zdaj murgelske svinje uvajajo nov institut zoper svobodo govora, ki ga bo vodila rdeča prasica Pujsarca, ki se je že nevemkolikokrat dokazala v pristranskosti in podložnosti udbomafiji.
#13
Mefisto
0
Feb 11, 2015
Murgle odločajo tudi na ustavnem sodišču.
#12
salomonske
0
Feb 11, 2015
Salomonska rešitev je tista, ki privede do Resnice, saj Salomon ni niti razpolovil otroka niti čakal, da otrok zastara, pač pa ga je dodelil RESNIČNI materi.

Resnica, ne nabijanje, ne rekla-kazala, ne mnenja kobajagijev, ne mnenja vesnekov, ki bi radi onanirali v imenu vseh, namesto v svojem imenu, le Resnica lahko osvobodi ljudi. Resnica.

"Tedaj je Jezus rekel:

»Če ostanete v moji besedi, ste resnično moji učenci. In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila. Postali boste svobodni.«"

------

"... nenaklonjeni ..."? "... se je znašel na tapeti ..." "... nekateri mediji ..."

Svet in s tem tudi Slovenija se ne deli na "Janši naklonjene/nenaklonjene", pač pa se deli na LAŽ, tukaj múrgelsko laž jugokomunizma in njej vse pripadojoče zločine proti človeštvu ter na RESNICO okupirane Slovenije in njej pripadajoče pravo in demokracijo.

Mediji imajo svoja imena in predvsem svojega lastnika, satanskega komunističnega gazdo, saj so vsi "nenaklonjeni mediji" v LASTI ali v oblasti Foruma 21, to je Titove Jugoslavije, ki pridnim družbenopolitičnim delavcem dodeli piškotek, pokem ko odlajajo svoje na Janeza Janšo in ostale ljudi:

večer - http://i.imgur.com/qqmS4Co.jpg ---- http://i.imgur.com/atpqd8n.jpg

delo - http://i.imgur.com/cPk7TjK.jpg

dnevnik, nedeljski - http://i.imm.io/1hQUF.jpeg

rtv slo - http://pozareport.si/images/news/fcdc3ceaa5326383100f0cb095a255a5.jpg

lady, jana ... - http://www.peterirman.com/wp-content/gallery/druzina-kucan/contr-bernarda_p.jpg

pop - http://www.reporter.si/sites/default/files/styles/galleria_v_novici/public/datoteke/slike/fotogalerije/2014/12/10/LAV_1355.jpg?itok=PTEb15vg

sta - http://www.reporter.si/sites/default/files/styles/galleria_v_novici/public/datoteke/slike/fotogalerije/2014/12/10/LAV_0916.jpg?itok=C-jtigKA

planet - http://www.reporter.si/sites/default/files/styles/galleria_v_novici/public/datoteke/slike/fotogalerije/2014/12/10/LAV_0933.jpg?itok=44JjDtnI

itd.

Mediji v lasti in oblasti múrgelske titove jugoslavije (http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/2014/05/08/000.png) in tam privezani lajajoči družbenopolitični delavci so v zadnjih letih zoper Človeka Janeza Janšo spisali in zlajali na tone laži, natolcevanj, obrekovanj, žalitev in kar je še načinov blatenja iz udbovskega arsenala (udba je Uprava Državnog BezbeđenjA Jugoslavije = Komitet Gosudarstvenoj Bezopasnosti) - Radenko Radojčić, udbovski agent:

"Medije je potrebno dinamizirati tako, da se bodo strnili v popoln blok proti Janši":- tako je bilo na RTV Slovenija več kot 40.000 negativnih člankov o Janezu Janši

- na Kanalu A in Pop TV več kot 13.000 negativnih člankov o Janezu Janši

- v časopisu Delo prek 53.000 negativnih člankov o Janezu Janši

- v časopisu Dnevniku prek 29.000 negativnih člankov o Janezu Janši

..."

Lahko bi tudi rekli, da je bil in je na tapeti, je torej TEPIHOVAN, kot zna to povedati tovariš vrhovni tepihovalec in vrhovni sfukovač (http://www.sds.si/image/600/2014/3/krivosodje/stanovnik%20maslesa%20kucan%202011.jpg).

"Nepristranskost in ostale flance"

Tovariši in tovarišice po svojem konstruktu, tako pač sami pravijo, tepihuju Janeza Janšo zaradi NEUGOTOVLJENE obljube, na NEUGOTOVLJENEM kraju, NEUGOTOVLJENEM času, na NEUGOTOVLJEN NAČIN.

Po slovenski zakonodaji je to PROTIZAKONITO DEJANJE (ne nepristransko, pač pa na strani PROTI ZAKONU) in je PROTIUSTAVNO.

Seveda pa jugoslovanska tovarišija ne upošteva slovenskega prava, saj ima svoje (jugotitoistično bavconsko komunistično pravo):

"Kazensko pravo je sredstvo za zatiranje in za sistematičen boj proti določenemu delu prebivalstva. Za boj proti razredu, ki se zaradi svojih drugačnih pogledov, upira celovitosti obstoječe družbene ureditve ali njenim sestavnim delom" (bavcon ljubo - http://psn.sdn.si/sn/img/s800x533/14/129/635352482688984602_castni_mescan_ljubljana%284%29.jpg - soustanovitelj Foruma 21 in soustvarjalec jugokomunističnega tepihovalskega "prava").

»In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.«
#11
Rakk
0
Feb 11, 2015
@Vesna - zelo cenim in rad prebiram tvoje utemeljene komentarje, ampak z tvojim navedkom:

"Menim, da vsi Slovenci zares komaj čakamo, da se enkrat za vselej prenehamo ukvarjat z Janšo in Patrio, saj bodo morda le prišli na vrsto tisti problemi in ljudje, zaradi katerih živimo vsako leto slabše !" se pa ne morem strinjati.

Vzrok za to je v dejstvu, da dokler popolnoma ne razčistimo z vzroki, glavnimi akterji te politično pravosodne gonje in preganjanimi ter iz tega izhajajočimi trajnimi posledicami, bo to še vedno slastna kost za neuko rajo, ki na koncu odda svoj glas na katerih koli volitvah in s tem spet vpliva na stanje status quo ali celo nazadovanje stanja v državi.

Vedno bolj sem prepričan v sodno rešitev primera Janša z "izvedbo" zastaranja primera, saj je to idealna rešitev za pilatovsko umitje rok sodnih instanc in za nadaljno politično medijsko povezavo ter kontinuiteto gonje proti nasprotnikom sedanjega prikritega mafijsko totalitarnega sistema.
#10
ludvik
0
Feb 11, 2015
Torej bodo spustili Krkoviča in Črnkoviča na Evropsko sodišče. Skoraj ne morem verjeti, da bi si upali to. Bolj se mi zdi, da bo ponovno sojenje in zastaranje, da ostane dvom pri ljudeh.
#9
STO
0
Feb 11, 2015
Andatevene a fan culo, mi avete rotto i coglioni!
#8
noe
0
Feb 11, 2015
Že davno bi morala Tone in Ivan iz zapora. Če obstaja dvom, potem ni vredno pustiti ljudi v arestu zaradi trme.
#7
Sodnik
0
Feb 11, 2015
@MIIJ

Popravek. Niso na vikl vakl Požarjevi članki, ampak pravosodje.

Okoli Banke Slovenije. Ne vem če bo kaj iz tega, danes v Dnevniku bolj skromno, na splošno, tudi včeraj v Odmevi je bilo pri Rosviti Pesek bolj žalostno.

Mislim, da bodo mediji spet šli na umiritev zadeve.
#6
M11J
0
Feb 11, 2015
Prebiram ta članek, menim, da ste Požar ,tole spisali bolj na vikl vakl,ne vidim resnosti ustavnega sodišča, gre za kupčkanje, katerega ne sme biti v zadevi Patria Janša in ostali.

Vloge posameznega obsojenca mora biti v taki zadevi potrjena, utrjena, dokazana do najmanjše potankosti.Ljudje to niso šale, tukaj ne gre samo za eno navadno podkupninico s kosilom nekih birokratkov na XX občini ali uradu,da se pretrčavamo ali je Francl pojedu tri šnicle ali samo dva.

Kaj pa Cekuta?

Me zanima kako bosta od včeraj popoldne reagirala Fišer in Masleša zaradi bank, to pa bo ognjemet, kdo bo čičal?kaj bo storil Milanček, pa posebno Alenčka iz Krana.Tukaj smo pa napadeni vsi državljani Slovenije.
#5
Vesna
0
Feb 11, 2015
@Jan, moram ti oporekat, saj Požar zelo redko piše po principu "rekla-kazala". In tudi scenarij je kar verjeten, saj bi se na opisan način tisti, ki so zakuhali afero Patria, rešili veliko zagat. Na Janši bi ostala senca dvoma podkupljivosti, še posebej če ne bosta oproščena Črnkovič in Krkovič, slednji v očeh javnosti spada med Janševe prijatelje in rešili bi se Masleše, ki je s svojim vedenjem in postopki tudi za levico pokazal preveč maščevalnosti in premalo pravnega znanja. Pri ljudeh se vedno bolj poraja občutek, da na Vrhovnem sodišču nenehno sedi skupina Masleši naklonjenih sodnic, ki v navezi s tožilstvom snujejo, kako bi se na učinkovit za vedno rešili Janše ? Menim, da vsi Slovenci zares komaj čakamo, da se enkrat za vselej prenehamo ukvarjat z Janšo in Patrio, saj bodo morda le prišli na vrsto tisti problemi in ljudje, zaradi katerih živimo vsako leto slabše !
#4
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-11 06:13:00 (Feb 11, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Zasebni detektiv naj bi "zalotil" Lepo N. in Šarca. Vroče informacije curljajo tudi iz policije, ki varuje Šarca.
Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(38)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
KNOVS
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)