Škandal ob ministru Gašperšiču. Visoki uradnik zapustil ženo, pri njej pa zaupne papirje o sodelavcih

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-10 ob 06:30:00
Petra Gašperšiča, ministra za infrastrukturo, ne muči samo samo drugi tir, ampak tudi škandal okoli njegovega generalnega direktorja direktorata za promet, magistra Mirka Komaca. Dolgoletni visoki uradnik (Komac je bil tudi že direktor Agencije za letalstvo in generalni direktor direktorata za letalstvo) je namreč zapustil svojo ženo in se preselil k novi partnerki. Pravzaprav nič posebnega, če ne bi doma, pri svoji bivši, pustil tudi kopico dokumentov in zapiskov, ki so očitno strogo zaupne narave, nekateri pa tudi spornega izvora.

ZAPISKI: STRGANE KAVBOJKE, MAJICA, COKLI IN DOLGI LASJE

Med njimi tudi tako imenovano personalno mapo bivše sodelavki na agenciji, celo rezultate "psihometričnega testa" ter več potrdil o izobrazbi bivšega direktorja omenjene agencije, številne odvetniške spise, dokumente o pogojih za prekinitev delovnega razmerja nekdanje sodelavke, razne sporazume in razpisne dokumentacije. Pri dokumentih (z delom te dokumentacije razpolaga tudi avtor teh vrstic) gre sicer za kopije, ki jih je Komac očitno delal za svoje potrebe. Na računalniškem ključku pa je Komac pustil tudi zapis, ki ga je vodil o enem od bivših sodelavcev, in ga očitno ni preveč maral ...
Za kako srhljive zapiske gre (tako rekoč v slogu zloglasne Udbe), je razvidno tudi iz faksimila, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

KOMAC MOLČI, ZADEVA PREDANA PRISTOJNIM ORGANOM

Uradnik Mirko Komac se je, potem ko smo mu posredovali vprašanja, povezana s kopijami dokumentov, zavil v molk. Na ministrstvu za infrastrukturo pa uradno sporočajo, da so zadevo - potem ko so minuli četrtek dobili prijavo - že predali pristojnim organom. Po naših informacijah naj bi se s primerom začela ukvarjati policija in informacijska pooblaščenka.
Odgovore in pojasnila informacijske pooblaščenke sicer še čakamo.
Po objavi članka so nam iz urada informacijske poobleščenke Mojce Prelesnik sporočili, da so z zadevo seznanjeni in že uvedli inšpekcijski postopek po uradni dolžnosti. Več informacij pa zaradi izvedbe postopka ne morejo posredovati.
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
ZABudale
0
Feb 10, 2015
Država v kur-u, medicinska kahla Jani pa se na TV3 bori za pedre tjelom i dušom !!!
#19
Društvo samostojnih novinarjev - pobuda
0
Feb 10, 2015
dajemo pobuto, da se Rosvita Pesek nominira za Pulitzerjevo novinarsko nagrado za njen velezgodovinski intervju s Cirilom Ribičičem v Odmevih na TV Slovenija, ko je brez dlake na jeziku razodela, da je ZKS v Beogradu na kongresu stvorila Slovenijo. Doslej je javnost bila prepričana, da je Slovenija nastala na plebiscitu po volji ogromne vučine državljanov Slovenije.

Rosvitin intervju dosega galaktične novinarske uspehe.
#18
RAMZES
0
Feb 10, 2015
Zavedati se je potrebno, da so vsa ministrstva PRESTRELJENA Z UDBOVSKIMI KADRI, ki zbirajo podatke in preverjajo POLITIČNO USTREZNOST zaposlenih. Res pa je, da bi bilo vsaj 1.000 takih APARATČIKOV, kot je opisani, POTREBNO ODPUSTITI!!!
#17
runkl
0
Feb 10, 2015
Jap...opozorilo na mesti! Malo sn prečekiro in je res, da je ovi Kotnik pravi pacijent za ribarenje f kalnem. Samo mal je treba poguglat pa ti je fse jasno...
#16
Požar, to so ti podtaknili Golobičevi fantje
0
Feb 10, 2015
Pozdravljen !

Samo opozorilo, tale današnji članek glede Komca so vam verjetno podtaknili Golobičevi fantje, se mi zdi da jim Komac na ministrstvu hodi v napoto pri vsaj enem večjem projektu za Ultrino hobotnico če ne dveh (da ne govorim kako spinajo ministra zaradi drugega tira - če je to sploh pravi razlog). GG je profesor za medijske umore, je pa smešno da mu izkušeni Požar nasede na prvo liziko ... aj aj aj ... Rahlo poznam ta ozadja, vem pa da ima Komac precej sovražnikov med sodelavci, zna biti da je res neroden v obnašanju, ex. policaj pač ... na drugi strani pa birokrati na ministrstvu niso navajeni da jih kdo priganja

Kaj pa je big deal če je tip pač šel proč od žene in če je nekam zapisal kakšne napake dela neki sodelavec. Domnevam, da so se te "udbovske navedbe" - o groza - da ga sodelavec pije v službi in da je neurejen (za take kršitve bi morali sicer uradnika takoj skozi okno vreči iz službe) ... da se je to nanašalo na mladega LDS mafiozota Brunota Kotnika, ki ga je Komac nadomestil, pa Kotnik ni hotel zapustiti položaja kljub neizmerni korupciji, o tem je polno gradiva na Financah iz preteklih let

npr. na hitro

http://www.finance.si/324213

http://www.finance.si/348992

http://www.finance.si/8332118
#15
STO
0
Feb 10, 2015
Tako si je narava zamislila! Novo okolje novi (samo) spolni partnerji. Potem smo pa ljudje zakomplicirali s porokami. Pa še te smo si izmislili moški, ker smo se bali, da nas bodo ženske zapuščale!
#14
Wir sind bereit...
0
Feb 10, 2015
pa Komac...pravi slovenac
#13
noe
0
Feb 10, 2015
Me pa zanima, kako se je prvotno imenoval tale tovariš Miroslav.
#12
ančka
0
Feb 10, 2015
Najlažje je blatiti državo, uslužbence in druge.

Smo pripravljeni odgovarjati za svoje grehe? Le pokvarjeni razmišljajo pokvarjeno, maščevalno, "z ritjo"... In kje je ona?

#11
Neron
0
Feb 10, 2015
Iz česa je pa magistriral tale Mirko? In hamburgerja in kremšnite?
#10
tapravaCmeri
0
Feb 10, 2015
@tapravameri, pa dokumente je tudi ponaredila a ne.
#9
pingvinko
0
Feb 10, 2015
Samo dvoje je možno. Ali so mu vse skupaj podtaknili, da bi ga diskredititrali ali pa je ta uradnik res popolna budala prve klase.

Namreč, če že imaš takšne dokumente, jih nikoli, ampak res nikoli nimaš na papirju! Tudi v sefu ne, kajti z gorilnikom se da prej ali slej odpreti še vsak sef! Takšne stvari,če se jih že greš, hraniš izključno digitalizirane in obvezno šifrirane (npr. v TrueCryptu, ki še vedno velja za relativno varnega), kajpak zaščitene z močnim geslom, na katerega nihče ne more pomisliti (torej odpadejo vzdevki, imena žene, ljubic, psa, rojstni datumi ipd.) Tudi če šifriranih podatkov nihče ne more razbiti, jih še vedno lahko zbriše ali pa pomnilniški medij spusti dušo (se še kdo spomni disket?), zato jih hraniš v več kopijah na različnih mestih (komot lahko tudi na Dropboxu).

So sicer debate o varnosti in zanesljivosti tovrstnih šifrirnih rešitev, ampak če smo pragmatični, je stvar taka. Mogoče kakšna NSA celo zmore razbiti te šifre, ampak če hraniš "samo" stvari iz novice in ne nameravaš ogrožati ameriške nacionalne varnosti, potem NSA po domače povedano dol visi za te tvoje podatke. Za ostale, ki bi jih morda utegnili zanimati (z našo Sovo vred), pa je vse skupaj že mission impossible.

Edino to je, da lahko z leti odkrijejo ranljivosti določenih šifrirnih algoritmov ali nekateri ob naraščajoči računalniški moči niso več dovolj bullet proof, zato na vsake kvatre te podatke odšifriraš in jih ponovno zašifriraš s trenutno znanimi kot zanesljivimi algoritmi. Pri tem seveda še malo popaziš, kam (na nešifriran datotečni sistem) bi se lahko za nekaj časa zapisale t.i. začasne datoteke.
#8
Afera Jana Lenarčič
0
Feb 10, 2015
... z zanimanjem sem prebral vaš današnji članek o mag. Komcu. Lahko vam iz prve roke potrdim, da stvari povsem držijo, saj sem navedene zapiske videl tudi sam, ko mi je Mirko razlagal, kako je treba imeti stvari urejene, da lahko ljudi nadziraš. Totalno srhljivo. Mirko je v službi vodil osebne mape za vsakega od svojih podrejenih, v katere je zapisoval vse razgovore, službene ali privatne, za kasnejšo uporabo.

Ampak namen mojega pisanja ni v tem, da bi pljuval po Mirkotu, ker on je pač samo en produkt uradniške blaznosti, kjer lahko iz navadnega prometnega miličnika prilezeš tako visoko. Glede na dosjeje me to pravzaprav niti ne čudi ...

Na ministrstvu za infrastrukturo je veliko večjega ... kot je Mirko. On se na določenih segmentih vsaj trudi. Eklatanten primer, s katerim bi se lahko pri vašem portalu pozabavali, je primer Vodje službe za mednarodne zadeve Jane Lenarčič.

Jana je že vrsto let ... Bojana Babiča, zdajšnjega v.d. direktorja mariborske občinske uprave. Babič je bil pred leti direktor direktorata za letalstvo, pa kasneje Uprave za letalstvo, potem je bil na Petrolu v dobro plačani službi, zatem je bil pri ministru Omerzelu državni sekretar.

In ves ta čas je pod njim ... Jana Lenarčič, navkljub dejstvu, da je bila par let še poročena z Janezom Lenarčičem, ki je sedaj v kabinetu Mira Cerarja.

O bivšem možu ni znala povedati nič lepega, pravzaprav smo vsi v hiši vedeli, da mu ne ... in podobno, Bojan je pa tako dober ... Vedno smo vsi vedeli, kdaj sta ... in kaj ji je potem jupil.

Ampak, s tem pač ni nič narobe, če si ne bi Jana Lenarčič preko ... že leta zagotavljala položaja direktorice za mednarodne zadeve v ministrstvu. Pa o tem pojma nima. Navadna bleferka in lažnjivka, ki paktira z vsakim, od katerega ima koristi. Dokler Janez Lenarčič ni imel pozicije, je o njem govorila le najslabše, odkar pa je pri Cerarju, je njen bivši mož glavna faca in stručko! Za bruhat.

Pri ministru Omerzelu je Jana kot direktorica zahtevala službeni avto, katerega je tudi dobila. Vendar ga ni vozila ona, ampak njen sin! In ga je tudi razbil, kar so uspeli lepo skriti in od vsega skupaj ni bilo nič! Davkoplačevalci smo plačali njeno objestnost in predrznost!

Tudi njene službene poti z Bojanom Babičem so polne korupcije in poneverjanja. Preverite, kje vse sta skupaj bila in kaj vse je Bojan Babič kupoval s službeno kreditno kartico. Samo zato, da sta si privoščila ... v miru na račun davkoplačevalcev!

Tajnice uporablja kot svoje osebne asistentke. Skrbeti morajo za njena sinova, jih buditi po telefonu, kopirati zanju šolske zapiske, urejati domače naloge in podobno! Za bruhat.

Toliko o ... imenovanem Jana Lenarčič. Upam, da zadevo preiščete in objavite to svinjarijo.
#7
bingo
0
Feb 10, 2015
Požar razišči kako je lahko prometni policist, ki so ga vrgli iz službe,prišel na tako visok položaj?
#6
državljan
0
Feb 10, 2015
Bivša bi lahko doživela kar dobro tolažbo s posredovanjem teh papirjev v prave roke in enostavno po tem razkritju v javnosti prijavila vlom v hišo,ter se tako revanširala pobeglemu partnerju,zraven pa morda sprožila afero,ki bi razkrila marsikaj in tudi zatresla marsikateri stolček,ki je bil zaseden na nepravilen način.
#5
Bingel
0
Feb 10, 2015
nov položaj, pa nova pi*ka.... enim debilom se z nastopom oblasti utrga.

Edino kar je dobreg, da bomo s tako posadko prej potonili in bo agonija krajša, bljak
#4
tapravameri
0
Feb 10, 2015
Oh ja, maščevanje bivše žene.
#3
mrki
0
Feb 10, 2015
Tko je to, ko SLO uradniki z ONETOM razmišljajo! Sicer pa verjetno to ni edina uradniška katastrofa kjer razmišljajo z ONETOM , kaj takega bi se našlo skoraj v vseh javnih zavodih in ministerstvih.
#2
M11J
0
Feb 10, 2015
Ta prispevek je čisto nekaj drugega kot včeraj o Osenarici.+

Take primitivce imamo na vladi, tako drago plačujemo visoke uradnike, saj ni čudno da gre vse v maloro.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-10 06:30:00 (Feb 10, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Če bo Alenka Bratušek namesto Topolka postavila Petričevo varovanko ali Golobičevo sestrično, je to prvovrstni škandal!
Je res dovolj, da je zadovoljen kralj aneksov Stojan Petrič, ker je njegov Kolektor dosegel, kar je hotel?
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(42)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(9)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)