Ubi Bavčara!, beatiziraj Kučana in Zares! Golobičev Podržaj

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-06 ob 06:40:00
Minuli četrtek mi zazvoni po telefonu neznana številka, izjemoma se oglasim in s sladkim glasom se predstavi novinarka Katarina Matejčič s Pop TV. Posebno oddajo o Igorju Bavčarju pripravlja in če bi dal izjavo - o najinem poslovnem in osebnem odnosu.
Seveda se mi je sprožil alarm.
Prvič, na Pop TV nikoli ne delajo oddaj o ljudeh, ampak večinoma "medijske uboje osebnosti", razen za tiste posvečene. Drugič, javna skrivnost je, da je Katarina Matejčič tesna prijateljica Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice.
To bi pomenilo, da bi se nastavil medijskemu strelskemu vodu.
Odgovoril sem, da ne dajem izjav. Lahko pa citira tekst, v katerem sem na insinuacije Gregorja Golobiča, da sem "adjutant Igorja Bavčarja", zapisal, da sem kot član nadzornega sveta Istrabenza predlagal odstop Igorja Bavčarja s položaja predsednika uprave; nasprotno pa je bil Gregor Golobič resnično adjutant Janeza Drnovška in se mu ni nikoli uprl.
Katarini Matejčič je ob mojem omenjanju Gregorja Golobiča zanimanje opazno upadlo. Obljubila je, da bo še poklicala, da se dogovoriva. Seveda ste uganili, ni poklicala.

TOPNIČARKE BORUTA JAMNIKA

Še bolj skrbno sem začel spremljati medije, saj sta "medijski topničarki Boruta Jamnika" Petra Sovdat in Simona Toplak, novinarka in odgovorna urednica poslovnega časnika Finance (tako ju "ljubkovalno" imenujejo po kuloarjih zaradi odkrite pripadnosti gospodarju in "low profile" pisanja) brezobzirno že ves teden nabijali po Igorju Bavčarju - odkar je odšel v Medicor.
Čakal sem, da bo prišlo do crescenda in res je prišel 31. januar 2015, ko je na Pop TV imela Katarina Matejčič za uvod oddajo o Igorju Bavčarju. Seveda na bistveno višji ravni od "topničark", a nič manj učinkovito.
Potem pa je njena voditeljska kolegica na Pop TV, Petra Kerčmar, uvedla novo novinarsko zvrst, ki jo lahko imenujemo "nizkonagonsko novinarstvo", v smislu spodbujanja nizkih, najnižjih nagonov pri televizijskih gledalcih. Prizor, kako se Kerčmarjeva zaganja, "pljuva", obtožuje dr. Metko Zorc, da naj, za vraga, že prizna, da goljufivo varuje svojega pacienta Igorja Bavčarja.
Ta prizor bo vsekakor odšel v zgodovino.
Da so imeli "gostje" Petre Kerčmar, ki so v nadaljevanju  posredno "nabijali" po zdravnici Zorčevi in neposredno po Igorju Bavčarju, sami dovolj masla na glavi, je bilo učinkovito že razkrito na straneh Požareporta.
Zato bom tu poudaril še lik Jožeta Podržaja, generalnega direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, ki se je v oddajo v večerni urah "dramatično" javljal očitno kar iz svoje pisarne.

ZARES! PODRŽAJ

Mediji so kot stekli psi napadli Metko Zorc, češ da je članica Janševe stranke SDS, čeprav ni, in to na način, kot da bi bilo članstvo v SDS resen zločin. Molčijo pa o tem, da je Jože Podržaj kot direktor zapora na Dobu leta 2008 postal tudi predsednik Golobičeve stranke Zares za Dolenjsko in Belo krajino.
Kakor koli obrnemo, Jože Podržaj je po tridesetih letih dela na Dobu zelo hitro postal šef vseh slovenskih zaporov. Presojo o tem, ali se je na ta položaj zavihtel, ker je tako sposoben uradnik, ali pa zato, ker je bil visok funkcionar Gregorja Golobiča, prepuščam bralcu.
Vsekakor Podržaj ni zgolj uradnik, ampak tudi do grla v politiki.

PRED VRATU DOBA?

Gregorju Golobiču leta 2008 ni bilo treba, ob mnogih kazenskih procesih, ki so se "peljali", biti prerok o tem, da bo na prvi pogled obskurna funkcija biti "šef slovenskih zaporov" postala politično pomembna. In res je, Jože Podržaj je danes tako rekoč medijska zvezda.
Če se z malo domišljije vživim v kožo najslavnejšega slovenskega adjutanta, bi si mislil: Nikoli ne veš, ali te ne bo usoda na koncu pripeljala pred vrata Doba. In takrat je vsekakor dobro imeti "svojega" človeka na ključnem položaju.

MEDICINEC JOŽE PODRŽAJ

Podržaj je ves čas dajal izjave o "popolni" medicinski oskrbi zapornikov, torej bi poskrbeli tudi za Bavčarja. Šele v tej oddaji pa je mimogrede omenil, da na Dobu nimajo svojega stalnega zdravnika in da pokličejo dežurnega v Trebnje.
Torej je stvar videti takšna, če se javiš na prestajanje kazni ravno takrat, ko ni zdravnika.
Na začetku traja prav gotovo kako uro, da te popišejo. Izjaviš, da se zelo slabo počutiš. Odgovorni počasi ali hitro pokliče dežurnega zdravnika v Trebnje. Ta je lahko pri kakem drugem bolniku ali pa tudi ne. Spet kaka ura ali več. Potem pride zdravnik, ki pacienta ne pozna, in odredi hitro ali pa ne hitro napotitev na najbližjo urgenco ... rešilno vozilo je lahko na voljo ali pa tudi ne.
In tako minevajo ure naprej.
Kar je svetohlinsko pri izjavah Jožeta Podržaja, je to, da pri "popolni medicinski oskrbi" v njegovih "hotelih" lahko traja zelo dolgo, preden pride do nje.
Tu se seveda že sliši farizejsko kričanje "topničark" in raznih strokovnjakov, češ pred zakonom smo vsi enaki. Igor Bavčar pa izigrava zakone in beži na zasebno kliniko.
In tu smo pa pri jedru vseh stvari, pri farizejstvu medijev, strokovnjakov in predstavnikov oblasti. Pri beatizaciji Milana Kučana.

BEATIZACIJA MILANA KUČANA

Konec leta 2008 je bila objavljena zelo kratka vest, da je bil Milan Kučan operiran v Švici.
Glede na vsa porabljena sredstva je za slovenskega bolnika večja možnost, da ga sprejme papež - kot se reče -, kot da bi ga državna zavarovalnica poslala na zdravljenje v tujino.
Po dostopnih podatkih stanejo kompleksnejše operacije hrbta v tujini vsaj 150.000 do 200.000 evrov, plus stroški potovanja in spremljevalca. To pomeni, da je Milan Kučan tisto leto porabil skoraj deset odstotkov vseh sredstev, ki jih je zavarovalnica minulo leto namenila za zdravljenje v tujini (podatki so javno dostopni). Zadeva kar kliče po raziskovalnem novinarstvu.
Kljub vsemu je bilo vse tiho. "Topničarke" niso niti pisnile.
Televizijska kerčmarica ni odšla s kamerami do Kučanovega slovenskega zdravnika in se zaganjala vanj, češ: "Priznajte, da ste ponaredili priporočilo, da mora Milan Kučan na zdravljenje v Švico. Priznajte! Kako le morete!?" Ne. Vse se je vzelo kot suho zlato - da je moral Kučan na zasebno kliniko v Švico.
Milan Kučan je leta 2006 podpisal peticijo za ohranitev javnega zdravstva. Čez leto ali dve, ko je šlo za njegovo kožo, pa hitro v Luzern (Švica) na zdravljenje na eno najbolj luksuznih zasebnih klinik na zemeljski obli. Na naš račun, seveda. Še Tito ni odšel na zdravljenje v Švico, ampak v Ljubljano.
Torej, Bavčarja je treba še enkrat medijsko likvidirati ob bolezni, pri Milanu Kučanu pa naj Slovenci brez premisleka zaskrbljeno sklonimo glavo. Saj veste: "Si je zaslužil". Tako Bavčar kot Kučan, češ Bavčar je Lump, Kučan pa Svetnik.

POLITIČNI IZPAD MILOJKE KOLAR

Igor Bavčar leži le nekaj deset metrov stran od parcele ministrice za zdravstvo Milojke Kolar, kar ni naključje, bi rekel Slavoj Žižek. Del te parcele je pridobila z vrsto nepremičninskih mahinacij. Za podobno ravnanje je koprski župan Boris Popovič sedel v zaporu, Milojka Kolar pa je postala ministrica.
Ker se vse plača, nas ne sme čuditi, da je zdravstveno ministrstvo Milojke Kolar med prvimi “izpadlo” z izjavo, ki jo je lahko povprečen poslušalec razumel kot poziv na linč zdravnice Metke Zorc. Človek pa bi pričakoval, da bo vzelo v varstvo svojega zdravnika. Resnično pritlehno.

MATI KORAJŽA, DR. ANDREJ MOŽINA

V teh časih linča in medijskih ubojev je še posebno dragoceno in pogumno ravnanje predsednika zdravniške zbornice, dr. Andreja Možine, ki je pred kamerami vzel v varstvo zdravnico Metko Zorc. In s tem rešil čast slovenskega zdravniškega ceha, na veliko žalost slovenskega establišmenta.
 
P.S. Naj končam spet z Gregorjem Golobičem.
Njegov zgornji tvit je vrhunec politične in osebne hipokrizije.
Očitno Golobič meni, da imamo ljudje res kratek spomin. Človek, ki je sprožil pravi lovski pogon na Istrabenz in Igorja Bavčarja, zdaj toči krokodilje solze nad Bavčarjem.
Spominja na Stalina, ki je dal umoriti popularnega Kirova in se potem postavil na čelo preiskovalcev njegovega umora.
Ali pa na Milana Kučana, ki je s Francem Šetincem izvedel partijsko politično eksekucijo Staneta Kavčiča. Potem pa je čez desetletja prišel na odkritje spomenika Stanetu Kavčiču.
Naprej, 26. aprila 1975 v časopisu Delo, Milan Kučan pribija na križ Edvarda Kocbeka; le šest let kasneje (6.11.1981) pa ima Kučan na ljubljanskih Žalah poslovilni govor o izjemnem pomeni dela Edvarda Kocbeka.
 
Bojan Korsika je podjetnik in publicist
Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi izdajatelja spletnega portala Požareport.si
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
polo06
0
Feb 17, 2015
Bavčar je uničil pol Primorske in uničil najboljše slovenske firme, je torej eden največjih škodljivcev v zgodovini sploh. Pa vendar se najde nekdo, ki to relativizira. Zato spuščajo kriminalce iz zapora in ga pošljejo naravnost v parlament, zato... Greznica!
#34
Rosvita Pesek Ribičič
0
Feb 06, 2015
Slovenija je nsatala v Beogradu, na kongresu komunistov, ko je Lokarca solzila, mi je reku Ciril, plebiscit je biu tak za poj u rit
#33
frizerstevio
0
Feb 06, 2015
Da ne bo sam cox kritiziral, bom še jaz malo, Krčmarki naj negdo to frizuro zrihta, te poblajhane sežgane konice-fice face odstriže pa eno obliko naredi, na oči pa ne tolk šmira, saj ji kar oči in umet. trepalnice skup popa.Tolkoooo...

#32
žvižgač Bavčar
0
Feb 06, 2015
je Janši predal DVD za 16 mega, to bo veselica
#31
pijana štefa
0
Feb 06, 2015
runkl: naredi za Slovenijo nekaj dobrega, pihni se , zraven pa še mojga malega madžarona! Bo veselje v murgelski fari, da bo od miz teklo, jaz se bom odžejala, hik, juhej!
#30
Čuj
0
Feb 06, 2015
A Jamnik pa Katarinca se še kar porivata?
#29
runkl
0
Feb 06, 2015
Ko Korzičiću is Bok ve kakih razlogof Kučman nea paše, te hujdo špuka po jemi. Da pa bi zašpeco...otkot mu veter piha, to pa za živo glavo ne....(oktober 2011 - piše Korzika:

Mislim, da je dolžnost vsakega družbeno odgovornega pišočega človeka, da nenehno in vseskozi opozarja na Milana Kučana kot na botra brez morale in načel. In potem, ko bo politično razgaljen in nevtraliziran, skrbeti, da se nam ne bo usedel na vrat kak nov boter brez načel in morale. Z leve ali desne.
#28
runkl
0
Feb 06, 2015
Vidi, vidi...@Torpedo čita moje prispefke na Politokisu. Gdo bi si mislo???(Bavčar bi bil heroj, če bi razgalil pred slovensko javnostjo vse nečednosti, ki jim je bil priča. To bi bil verodostojen in med ljudmi prepoznan boj “zmernega levičarja”(LOL) proti Kučanu in drugim stricem iz ozadja.)

Drgač pa ovi Korzićan bol sebe promovera. Či že piše o Kafčići is jegovih spominof, kere sta zrihtala glanckof pa bajsi, pol je treba poveat: da je Kučman takrat, ko so Kafčića skinli:major Mitja,Dolanc,Popit in Šetinc, še "cucl" ZIZO in je lahko samo zapisnik napiso....
#27
savica
0
Feb 06, 2015
Off topic,drgač.Ampak sam vprašam.

Morda pa hitri jebač ve?

#26
savica
0
Feb 06, 2015
Res me zanima ,zakaj guverner banke slovendžije ne more postati pompkov pepe,dr.ekonomskih znanosti,ki nima pravega pedigreja?

Ali pa janko bananko,ki ima magisterij iz menedžmenta prvi mož banke,ki na lepe modre očke tala pufe?!?..ki takisto ni od "pravih korjena" ?!?..eeejjjj,moj Slovenac!!
#25
hitri jebač
0
Feb 06, 2015
saj vam govorim da je savica vrhunska vsestranska strokovnjakinja, čuj srečen narod da ima na zalogi tako ženšče
#24
savica
0
Feb 06, 2015
@?...Zanimivo je,kako je ta establišment povezan.

Po liniji "prava loza" !

*

Slovenci pa?... kot,da smo "munjeni" ?!?

Ali gre zgolj za opranoglavost?!?
#23
?
0
Feb 06, 2015
Pot je sicer še dolga, če je Korsika končno zares stopil na pot resnice, je pa to z naskokom njegov najboljši prispevek, torej prispevek, ki zadosti vsaj minimalnim publicističnim standardom, saj se končno ukvarja z (resda minornimi) dejstvi zločinskega predsedstva centralnega komiteja KP JUGOSLAVIJE v Sloveniji (kučan, golobić ... - zdravljenje v Švici, zares nameščanje upravnika zaporov, medijski umori vseh, ki niso "na liniji" CK KPJ, ki jih izvajajo murgelski DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVCI). Še "včeraj" je Korsika mlatil prazno slame o puščavskih lisicah in tihih Ottotih ali pa rekla kazala radiu murgelvanu. Torej velik korak za Korsiko.

Prispevek res ne govori o MILIJARDAH, ki jih je murgelska KP JUGOSLAVIJE naropala, kot spodaj nekdo opozarja, a vendar to ni tema prispevka, čeprav je in bi moral biti murgelski rop tisočletja, ki je seveda rdeča nit stanja oropane Slovenije, vedno prisoten.

Edina tokratna večja napaka Korsike je, da zločinski establišment TITOVE JUGOSLAVIJE v Sloveniji označi za slovenski establišment, kar seveda ne drži, saj gre za:

murgelski establišment, jugoslovanski establišment, jugokomunistični establišment, komunistični establišment, kaviar socialistični establišment ... Stožice - https://www.youtube.com/watch?v=ifydoT0v3J8 - torej za establišment murgelskih jugotitoistov v Sloveniji, ki v Stožicah tako prisegajo svojemu establišmentu:

"Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!""Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!" "Evviva communismo!" "Bandiera rossa la triumfera!".

Torej, Korsika, govorimo o JUGOSLOVANSKEM establišmentu v Sloveniji, ki se z osamosvojitvijo Slovenije ne more sprijazniti - milan kučan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”

Povzemimo, končno recimo mu spodoben prispevek Korsike.
#22
Ponosni Slovenec
0
Feb 06, 2015
Jože Pučnik: Za Slovenijo gre! Torej, moji Slovenci, pošteni domoljubi, koliko časa bomo še trpeli, da nas pritlikavec iz murgel s svojo mafijo še uničuje! A smo res nesposobni dobesedno uničit tega majmuna, saj smo premagali to srbsko velearmijo in se kao osvobodili! TOTALNE OSVOBODITVE ŠE NI, ŠE NI KONČANA, DOKLER BO KUČANOVA SVINJARIJA TLAČILA SLOVENSKO ZEMLJO!
#21
torpedo
0
Feb 06, 2015
Da se razume medo ni nikaršna nedolžna žrtev je pa res,da se ga maksimalno izpostavlja po nalogu udbomafije.Njegova rešitev je vloga skesanca in izpoved,kaj je udnbomafija v preteklih 20 letih počela. Od kraje našega družbenega premoženja do uboja Krambergerja.Vzornik naj mu bo Koder iz Elana ,ki je iz zapora spregovoril o krajah murglkvargla in popita ( praznega kozarca). Bolje pozno kot nikoli.
#20
kučan veliki
0
Feb 06, 2015
Dejansko ogromno št. slovenceljnov ne kapira za kaj se sploh gre. V malomožgansko tintaro so jim dnevni časopisi in oddaje na RTV Slo, pop itd vcepili , da je le kučan rešitev za Slovenijo in , da je Janša sovražnik št. 1! Veselim se člankov , primer današnji od Korsike in še par drugih novinarjev, a se bojim, da to ne bo zaleglo, da se Slovenija reši kučanove golazni! Mislim, da bojo potrebna bolj konkretna dejanja, da se odstrani to nesnago!
#19
krulčan
0
Feb 06, 2015
@Zofman!

Pa ti razumeš, da bo treba dnevno in nekaj let dolgo pisati tekste o nezaslišanih lopovstvih tovariša Kučana samo zato, da bo narod dojel, da je eden največjih lopovskih sinov slovenskega naroda?

Narodu je treba take zadeve pisati vsak dan. Da sploh dojame, za kaj gre.
#18
krulčan
0
Feb 06, 2015
Neka "novinarka" s TVSLO, pod komando "urednika" Odmevov dobi nalogo, da napiše pregled vseh koncentracijskih taborišč po svetu. Vse omeni, od ameriških Indijancev do Omarske. Poleg nacističnih taborišč so najbolj znana sovjetska. Niso omenjena. Kaj šele Goli otok ali slovenska povojna uničevalna taborišča.

Takoj sem poslal protesni mail na TVSLO.

Novinarji so vedno hujše šleve, vedno večje reve so. Začel sem jih prezirati. Vsa čast izjemam, ampak novinarstvo je poklic, v katerem treniraš ukrivljanje hrbtenice.
#17
Rakk
0
Feb 06, 2015
Pa sem se bal, da se motim, ko sem zapisal svoje mnenje o primeru Bavčar&Zorc:

http://www.publishwall.si/rak.stari/post/117229/bavcarja-ubijajo-mar-ne

Ampak na koncu le pride vse na dan.
#16
savica
0
Feb 06, 2015
@hitri...V trenutku,ko sem prebrala gornje,me je "zagrabila toaletna sekanica" in moja prebavila kar ne morejo in ne morejo "priti k sebi.

*

Zdravstvo kolapsira ,na vseh koncih poka po šivih,ljudje imajo srečo,ako pravi čas pridejo do zdravnika specialista,otroci,ki bi jim pri nas rezali nogice,se s pomočjo dobrih ljudi..uspešno...zdravijo v ameriki....zavarovalnica pa navaden kihec časti samo eminentnim mastodontom....če 90 pametnjakovičev,ki nimajo stika z golo realnostjo,sprejmejo še zakon o evtanaziji.....saj sploh ne upam pomisliti na to...bomo poslušali;moje sožalje,ampak vašemu ******* (vstavite sami) ni bilo več pomoči,zato smo mu dali milostno dozo???....

*

Vse cajtenge,spletni mediji in tv bajte pa edino o bavčarju in zorčevi nabijajo....no,zdaj moram pa še kozlat!

#15
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-06 06:40:00 (Feb 06, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ni preboja, ni zmage, ni ambicij! Ampak, saj veste, da po mnenju Marjana Šarca ne vemo niti, kaj bo jutri?!
Razburjeni, jezni, poparjeni. Je Lenarčič zgolj dobra finta Marjana Šarca, da se gre na predčasne volitve?!
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Ni vseeno, kdo kaj reče!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(228)
desus
(75)
Vlada
(67)
sds
(65)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
Odmevi
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)