Najmanj gledan, toda najbolj plačan. Tomažu Peroviču 10 tisoč evrov mesečno

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-05 ob 13:12:00
Marijan Jurenec, generalni direktor Planet TV, je svojemu novemu direktorju informativnega program in svojemu prijatelju Tomažu Peroviču "podaril" tako rekoč bajno pogodbo.

BRUTO SKORAJ 13 TISOČ EVROV MESEČNO - NA SVOJ D.O.O.

Tomaž Perovič po naših zanesljivih informacijah namreč za direktorsko delo prejema 10.300 evrov mesečno, pogodba, pa je sklenjena med družbama Antenna Slo d.o.o., izdajateljem televizijskega programa Planet TV, ter Perovič in hči management in izobraževanje d.o.o., družbo, katere ustanovitelj in direktor je Tomaž Perovič, in prek katere tudi potekajo vsi njegovi televizijski posli. Zraven omenjenega neto zneska je potrebno prišteti še davek na dodano vrednost, kar pomeni, da se bo na transkacijski račun Perovičevega podjetja vsa mesec nateklo skoraj 13.000 evrov.
Pogodba naj bi šokirala številne sodelavce na Planet TV, še posebej zato, ker naj bi Bojan Traven, dosedanji direktor informativnega programa, za isto delo prejemal bistveno manj denarja. Poleg tega je Marijan Jurenec poskrbel še za eno Perovičevo boniteto, drastično je namreč zmanjšal pričakovanja, kaj mora Perovič doseči. Tako ni več cilj premagati informativni program oziroma oddajo 24ur na Pop TV, ampak do junija letos doseči gledanost osrednjega Dnevnika na prvem programu TV Slovenija.
Mesečni znesek, ki ga prejema Tomaž Perović, pa ni zanimiv samo zato, ker je informativni program Planet TV (pravzaprav edina informativna oddaja Danes) daleč najslabše gledana osrednja informativna oddaja (poročila) na slovenskih televizijah (primerjavo gledanosti objavljamo v nadaljevanju članka), ampak tudi zato, ker je 49-odstotni lastnik Planet TV državna družba Telekom Slovenije, prek hčerinske družbe TS Media.
Perovičevi zaslužki pa dosegajo celo plače članov uprave Telekoma!
In še ena medijska primerjava. Enomesečna plača Tomaža Peroviča na Planet TV je približno enaka bruto znesku dveh mesečnih plač direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj.
In to kljub temu, da se Planet TV (ali Antenna Slo d.o.o.) koplje v milijonskih izgubah, grški večinski lastniki (Antenna Group) pa naj bi bili pripravljeni "na" Planet TV investirati le še konca leta 2016. Če do takrat ne bo "preobrata", to je pozitivnega poslovanja, pa naj bi se zgodba končala, saj si grški lastniki menda ne želijo scenarija po vzoru avstrijske Styre in Žurnala, kjer se je pred ukinitvijo nabralo skoraj 40 milijonov evrov izgube.
Po javno dostopnih bilancah je družba Antenna Slo d.o.o. leta 2013 zabeležila več kot 10 milijonov evrov izgube, podoben poslovni izid pa naj bi bil tudi ta leto 2014.
 
PRIMERJAVA GLEDANOSTI (minuli četrtek, 29.1.2015*)
Danes na Planet TV                        1,8  (rejting)    6,3   (delež)
24ur na Pop TV                             12,0               42,0
Svet na Kanalu                                7,0               29,0
TV Dnevnik (1. programa TVS)          4,1               14,8
* Vir: AGB Nielsen Media Research

NA PLANETU BO KASIRAL VEČ KOT ZADNJE ČASE NA POPU

Podjetje Tomaža Peroviča pa seveda "posluje" zelo dobro, čeprav so se tudi Perovičevi prihodki v preteklih letih, ko bil direktor informativnega programa Pop TV iz leta v leto zmanjševali. Če je leta 2009 na Pop TV zaslužil celo 214 tisoč evrov, je leta 2013, po zadnjih javno dostopnih podatkih, pokasiral le še 127 tisoč evrov.
Kar spet pomeni, da bo Perovič na Planet TV prejemal več denarja kot svoje "zadnje čase" na Pop TV ...

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
krulčan
0
Feb 06, 2015
Tomaž Perović! Kako uspeva trening ukrivljanja lastne hrbtenice? Gre? Mota iti, saj ste navajeni še iz jugo časov, ko ste delali na RTV, ki je spadala pod ingerenco CK KPS.
#16
savica
0
Feb 05, 2015
@madam...Koga od svojcev imate pa zaposlenega na planetu? A ste to kar vi osebno?
#15
noe
0
Feb 05, 2015
PlanetTV je med tv-programi kot SMC v politiki. Gledalci (volilci) že mislijo, da je to nekaj nevtralnega - novega, pa se kaj hitro pokaže, da je vse isto levo sraje.
#14
madam
0
Feb 05, 2015
Danes je zasnovan malo drugače kot pa drugi dnevniki. Prav to, da ima vsak dan goste za neko večinoma perečo temo ga dela zanimivega in drugačnega. Sem pa prepričana, da rdečkam ne diši vsak dan poslušati kako njihovi idoli na veliko kradejo in lažejo drugorazredni raji (po njihovem). Bi se seveda dalo kaj izboljšati, vendar mi je osnova načeloma všeč. V primeru, da bodo parirali ostalim na način, da postanejo njim podobni, bodo izgubili gledalce, ki jih imajo, pridobili pa zelo malo njih. Upam, da ni njegova prava vloga, da igra trojanskega konja in uniči konkurenco.

Kar pa se tiče programa je meni osebno daleč boljši kot pa na drugih slo programih, ki jih niti ne gledam. Fox crime včasih preveč ponavlja, tako da mi trenutno prav pride planet tv. A kmetijo so pa vsi gledali, a ne? Je pa to seveda odvisno od posameznika in njegovega okusa. POP TV se mi je tako zasral, da niti pomotoma ne pritisnem gumba na daljincu.
#13
RAMZES
0
Feb 05, 2015
TOLIKO DENARJA PREJEMA ZA SELEKCIONIRANJE INFORMACIJ IN POSLEDIČNO TEMU "NADALJNJE PRANJE MOŽGAN" GLEDALCEM!!! NORO!?!
#12
savica
0
Feb 05, 2015
O čem gre debata? O bajni colngi nekega supermena?

Program pa za gledat ni.

Pa ravno včeraj,ko sem malček "preletela" vse tv hiše,ki jih naša deželica premore in primerjala osrednji dnevnik na vsaki od njih,sem pomislila na to,da najbrž prepisujejo en od drugega?!?

#11
čeprav,
0
Feb 05, 2015
se tega ališića sploh ne da poslušat, eno samo hripavo kričanje...
#10
goliotok
0
Feb 05, 2015
Bravo Slak! Si že vedel, da, če hočeš biti zaposljiv v bodoče, moraš bežati od lažnivcev in krojačev informacij. Gledanost Danes bo še nižja, saj se približuje "novicam" na KanaluA. Ne samo rumeni tisk, ste tisk rdečekljuncev v oranžnih pajacih!
#9
noe
0
Feb 05, 2015
Še več kasira Ališić na nacionalki. Supervizor pove vse. V 3 letih pol milijončka. cca. 14000/m
#8
Vesna
0
Feb 05, 2015
@Uncle fester, meni pa se zdi gledanost informativnih programov slovenskih televizij primerljiva z nakladami nekaterih tiskanih medijev informativnega značaja, tako imajo daleč največjo naklado Slovenske novice, ki so tudi daleč najbolj "rumene", kajne ? Glede Peroviča pa se sprašujem, ali 49 % njegove plače prispeva Telekom, torej podjetje v državni lasti, če je slednji v enakem odstotku lastnik Planeta ? Osebno mu ne dajem niti najmanjše možnosti, da bi izboljšal gledanost, Traven je bil edino pravo upanje, da bi se gledalci, ki ne prisegajo ne zvezdo, iz nacionalke preklopili na Danes. Škoda, da Travnu in Slaku niso pustili dovolj časa, saj sta res dober in uigran par. No, v tej državi je še vedno tako, da "znajo in zmorejo" samo tisti, ki na vse kriplje hvalijo in branijo tiste, ki so na pravi liniji.
#7
alina
0
Feb 05, 2015
Odkar smo lahko gledali informativno oddajo Danes s tremi simpatičnimi voditelji, smo vsaj malo lahko prišli na svoj račun. Mislim, da oddajo gleda več ljudi kot kažejo ratingi. Sploh pa ne vem, kako pridete do teh ratingov. Vsekakor tudi mene na Planetu TV kmalu ne bo več, če bo tu ukazoval Perović kot na POP TV.
#6
obsojenec Roppa prejema 25 jurjev neto
0
Feb 05, 2015
pa kaj, nihče ga ni odpoklical ali povabil k odstopu, jepte se,

če bo to bil kdo od pomladnih strank, bi že bombe kapale
#5
Uncle fester
0
Feb 05, 2015
Zanimvo, kako nizek rejting ima dnevnik na TVS. Da ga nese nek svet na kanalu a je že kar znak za rdeči alarm. Ampak tokrat ne zaradi burje z Mojco Dumančič.
#4
STO
0
Feb 05, 2015
20 let sem gledal 24ur. Zadnje čase pa "skačem" na SLO1, ker 24ur postaja negledljiva, kot kakšen rumeni tisk.

Od Planet tv pa itak ne bo nič! Ne samo Danes, ampak cel program je za nič! Imam občutek, da prevajajo samo Sulmana in Ellen.

Po 20h pa itak na obali gledamo italijanske programe iz katerih bi se naši raziskovalni novinarji ziher kaj naučili!
#3
hhhh
0
Feb 05, 2015
Če misli oddajo Danes reformirat v nekaj 24kur podobnega lahko od tistega rejtinga 1,8 odštejete moje oči.
#2
runkl
0
Feb 05, 2015
Še vedno mu ostane osebni stečaj...tako Vodoški....
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-05 13:12:00 (Feb 05, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Tri dni so bile prazne dvorane, ne pa 9 tisoč obiskovalcev, kot se hvali Janez Sušnik!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
Zakaj se Slovenci delimo na naše in njihove namesto na poštene in pokvarjene, nedolžne in krive?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(227)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(64)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
zdus
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)