Sodišče že drugič povozilo Igorja Bavčarja, ampak Metka Zorc zmaguje

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-02-03 ob 07:01:00
Ljubljansko okrožno sodišče je po naših zanesljivih informacijah zavrnilo že drugo prošnjo Igorja Bavčarja za odlog prestajanja zaporne kazni na Dobu. Bavčar naj bi odločbo prejel včeraj popoldne, sodišče pa meni, da pri Bavčarjevem zdravstvenem stanju ne gre za nobene nove okoliščine in po njihovem mora priti v zapor na Dob. Prav tako še vedno velja sodna odredba za policijsko privedbo Igorja Bavčarja na Dob.
Igor Bavčar se sicer lahko še pritoži na višje sodišče.
Kljub sodnim odločbam in močnemu pritisku posameznih medijev pa Igor Bavčar za zdaj ostaja v izolskem medicijskem centru Medicor. Še več, zdi se, da Metka Zorc, direktorica Medicorja, kljub strahotnemu pritisku zmaguje v "spopadu za Bavčarja". Po njenih besedah čaka Bavčarja, katerega zdravstveno stane je zelo resno, v prihodnjih dneh obsežen kirurški poseg na srcu, potrebna rehalilitacija pa bo trajala vsaj še tri mesece. Operirali naj bi ga sicer šele potem, ko se bodo Bavčar in Medicorjevo kirurško osebje "umirili zaradi stresa", ki se dogaja v zadnjih dneh - okoli Bavčarja.
Tudi večji del medicinske stroke, vključno z medicinsko zbornico, se je postavil na stran Zorčeve.
Mimogrede, že zdaj lahko mirno zapišemo, da je kardiologinja Metka Zorc praktično edina slovenskega zdravnica, ki se - vsaj zadnje čase - po medijih, v slogu Hipokratove prisege, krčevito bori za svojega pacienta (pa četudi gre za obsojenca na daljšo zaporno kazen), ne pa, da samo "jamra" čez nemogoče pogoje zdravniškega dela, nizke plače ali zdravstveni sistem!

VPRAŠLJIVA KREDIBILNOST VODSTVA LJUBLJANSKEGA SODIŠČA

Po drugi strani je močno načeta kredibilnost ljubljanskega okrožnega sodišča, ki Igorja Bavčarja spravlja na Dob. Predsednik sodišča Marjan Pogačnik se je na funkcijo predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani sodišča zavihtel (lani aprila) v nikoli povsem pojasnjenih sumih, da je storil kaznivo dejanja zlorabe pravic iz zdravstvenega zavarovanja.
Pri tem so ga sicer javno zaščitili predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša in "mainstream mediji", ki so Pogačnikovo afero preprosto zamolčali. Masleša pa je z videoposnetkom, objavljenim tudi na spletni strani ljubljanskega okrožnega sodišča, verbalno spravil nad tiste edine novinarje, ki smo si o tem drznili poročati.
Neverjetno strokovno napako je "pri Bavčarju" storila tudi podpredsednica ljubljanskega okrožnega sodišča Sonja Ilovar Gradišar, ki je Bavčarjevo prošnjo za odlog javno etiketirala kot "izigravanje zakonov" (mimogrede, celo njen šef Marjan Pogačnik je te besede oznaćil za "morda malo pretežke"), še preden je sodišče sploh odločilo o Bavčarjevi prošnji?!
In tudi za gospo Sonjo Ilovar Gradišar, ki je šele pred štirimi meseci postala podpredsednica sodišča, se vlečejo sporni prstni odtisi iz Grosuplja, kjer je bila pred tem predsednica okrajnega sodišča. Po navedbah naših virov naj bi na grosupeljskem sodišču nepotistično zaposlila svojega soseda in njegovo ženo, pa še zasebno spremljevalko svojega brata ...

OZADJE NAVIJAŠTVA POP TV

Posebna plat zgodbe pa so mediji. Kar zadeva "spravljanja Bavčarja v zapor" so na Pop TV dobesedno hujskaški.
Del tega navijaškega hujskaštva je moč pripisati skrbno izbrani posebni uredniški filozofiji informativnega programa Pop TV, za katero je značilno (kar poglejte nazaj ...), da njihovi novinarji praviloma nikoli ne udrihajo po "najvišjih" v politiki (beri: na levici), ampak najraje - kar je tudi najlažje - sekajo po glavah druge ali tretje lige, oziroma "brcajo" tiste, ki so že ležijo na tleh, če že niso politično ali kako drugače mrtvi, del pa politično-medijskemu zakulisju, ki iz ozadja v dobršni meri diktira aktualno uredniško politiko informativnega programa Pop TV.
Pri Bavčarju gre tako zdaj tudi za "finalni obračun" z nekdanjim politikom, ki je usodno krojil slovensko politično krajino pred, med in po naši osamosvojitvi, ter bil predvsem preveč povezan z Janezom Janšo.
Če bi tolikšno energijo, ki jo uredništvo Pop TV trenutno "investira" v Bavčarja, aktivirali tudi ob kandidaturah Marjana Pogačnika za predsednika ljubljanskega sodišča ali Sonje Ilovar Gradišar za podpredsednico istega sodišča, sodnik Pogačnik danes morda ne bi bil predsednik, sodnica Ilovar Gradišarjeva pa ne podpredsednica ljubljanskega sodišča.
Toda cel informativni program Pop TV je v primeru Pogačnika in Sonje Ilovar Gradišar preprosto pogledal stran.

ENI PA IMAJO MIR ...

Medtem pa se razvpiti obsojeni utajevalec davkov Andrej Jeršič, medijsko znan predvsem po dobavah luksuznih avtomobilov za "slovensko elito" (med drugim je avtomobile dostavljal tudi Katarini Kresal in Miru Senici), brez velikega medijskega pompa in prek čisto "navadnih" zdravniških potrdil že dlje časa mirno izmika odhodu v zapor ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
upam
0
Feb 03, 2015
da se Bavčar ne bo stegno na operaciji, ali da ga ne bi pomotoma evtanazirali, tip dost ve in se ne bi spodobilo, da bi postal žvižgač
#52
cox
0
Feb 03, 2015
Zorčeva gor ali dol, meni je vedno bolj odvratna, ampak v celotni zadevi nihče od sodelujočih ni prosti strelec, še najmanj omenjeno čivkajoče ženšče...Sodstvo je obsodilo dva iz tzv. komunistične klike, Zidarja in Bavčarja. Zato, da ima raja kost za glodanje, v smislu, vsi smo enaki pred zakonom bla, bla, bla...Nobeden od njiju, ne stari pijanec niti debelušček s srčnimi težavami pa ne bo šel v zapor. Medicor in lažniva zdravnica je le orodje v rokah udbomafije, s katerim se bo preigravalo zakone in zaradi česar omenjena zlikovca niti ene noči ne bosta prespala v zaporu. O odvzemu protipravno pridobljenih sredstev sploh niče ne govori. Skratka, Zorčevi je mafija naredila privat kliniko, zdaj vrača usluge. Imamo jecljača na mestu predsednika vlade, ki je tudi na tovrstni praksi. Ti vampirji pa so potem osebnosti leta, med najpriljubljenejšimi itd. Človeku mora obrniti želodec.
#51
zame
0
Feb 03, 2015
Uroš Slak in vsa novinarska ekipa na PlanetTV zapravlja še zadnji ugled, ki ga je še imel, saj se brezkompromisno postavlja na stran sodstva, ki ima v Sloveniji najnižji ugled in zaupanje državljanov.

Sodstvo že od leta 1945 naprej po potrebi politično deluje s krivosodjem proti sovražnikom ljudstva. Zato so po ugledu na zadjem mestu v državi!

Zdravniki pa so po zaupanju in ugledu na prvem mestu v naši državi!

Novinarji pa so tudi na Planet TV vsi člani komunističnega društva DSN in monolitno delujejo po želji partije ali vodilnega razreda, kot nas to uči zgodovina in niti ni potrebe kako to analizira poznavalec Novega Razreda Milovan Đilas.

Kakšna popolna intelektualna in človeška beda vseh naših 1500 novinarjev!
#50
madam
0
Feb 03, 2015
Bavčar gor ali dol. To kar si je privoščila ta sodnica, ki je med postopkom razglabljala o zadevi in jo prejudicirala je za vsakega normalnega človeka skrajno zaskrbljujoče. Kajti ta kader lahko kdaj v prihodnosti sodi tudi v tvojem primeru. Odprtih ust sem samo zijala v TV. Glede na njeno že v naprej izjavljeno mnenje brez dokaznega materiala, v katerem trdi, da gre za izogibanje, kot sodnica v tem primeru ne sme več sodelovati. Poleg tega jo mora doleteti poštena kazen. Do kdaj bomo še naprej požirali, da se vrhovi sodišč obnašajo, kot da so bogovi. Pri čemer pa je zanimivo, da v večini trdijo, da so ateisti, pa za demokracijo in pravno državo po meri človeka - ne elit, so bojda tudi.

#49
savica
0
Feb 03, 2015
@eh savica...Tip je nevarno sexi.
#48
Cogo
0
Feb 03, 2015
Razumem pa res ne tega Bavčarja. Če bi šel v zapor, bi ga takoj poslali v bolnišnico (če je res bolan) in bi mu lepo ta trenutek teklo služenje kazni, počel bi pa isto kot sedaj, samo da mu sedaj nič ne teče pa še črno piko ma zarad izogibanja. Ljudje se enostavno ne znajo prilagodit situaciji in peljat sebi v prid. Tko kot je bil nesposoben menedžer, je tud tle nesposoben. Pa ne ga tlačit skupaj z Janšo, ker janša je vseskozi zvest sebi, Bavčar pa malo levo malo desno, v resnici ja oportunist največjega kalibra.
#47
polo06
0
Feb 03, 2015
Bavčar je trn v peti Slovencev. Potopil je pol Primorske in uničil odlične slovenske firme. Vsa njegova veličina je v sto milijonskih zneskih že na slabi banki.

Skorumpirana zdravnica zato nima nobene pravice, da ga je samovoljno skrila v tajkunsko kliniko. Isto zdravstveno oskrbo bi dobil kot zapornik.

Le kje v Sloveniji se bo upal še pokazati ta super-mojster?
#46
eh savica,
0
Feb 03, 2015
slab okus za moške maš....puklasto, plešasto, indično skorumpirano...
#45
vdjn
0
Feb 03, 2015
kva je zdej s tem gujdekom, ga bomo sami "operiral", ha..?
#44
pepe
0
Feb 03, 2015
Bavčar verjetno sluti , kaj ga čaka . Zakaj , pa se tako boji iti na operacijo.

Bo še zanimivo.
#43
mujo
0
Feb 03, 2015
Imam občutek,da je Bavčar trn v peti tega komunističnega sodstva....pa da ne bodo užaljeni pošteni sodniki !!!
#42
savica
0
Feb 03, 2015
@cox...Seveda ne bo povedala resnice.Kdo bi jo pa na njenem mestu?žTi?Jaz sigurne ne.

NA NJENEM MESTU!(za tiste,ki napisano radi obrnejo sebi v prid) ;-)

#41
Rozazvita Pujsek Rafalčič
0
Feb 03, 2015
z MOJIM Cirilom sva si enotna, da si Bavčar ni zalužu zapora, ne na koncu koncev gre za tesnega sodelavca in zaveznika Drnovška, pri snovanju slovenskih kapitalskih elit, ki bi bile balans slovenskih mezdnim delavcem, že tlačani so potrebovali elite, kaj jih ne bi prekarci, bom čeferine začeferinirala u vezi toga
#40
cox
0
Feb 03, 2015
Zmaguje zdravniška mafija in ne Zorčeva. Prasica pa vseskozi neumno in brez vsakega sramu, laže, ko brani kriminalca. V celotni zadevi sploh ne gre za odlog odhoda v zapor, čivkajoča zdravnica ga bo naredila trajno nesposobnega. Debeluh nikoli ne bo odšel na Dob, čeprav sploh ne bo operiran.Če bo potrebno, se bo naokrog sprehajal z zdravniškimi izvidi kakšnega od bivših, zdaj pa že pokojnih pacientov Medicorja. Smo pač banana, če vam je ljubše, mafijska država. Glede na to, da ima vsak drugi v državi, kupljeno izobrazbo, res ni posebna težava eno ponarediti zdravniško spričevalo posameznika.
#39
RAMZES
0
Feb 03, 2015
PA NE SAMO ZIDARJA, POTREBNO JE OMENITI ŠE SANDIJA GRUBELIČA, KI JE BIL OBSOJEN KLJUB TEMU, ČEPRAV GA JE ZASTOPAL STARI ČEFERIN, PA DO DANES ŠE NI SEDEL NITI DNEVA??? ZA "NAŠE" PAČ NI PROBLEM!!!
#38
savica
0
Feb 03, 2015
@bi..imam tud fejst čednega soseda :-)Mene pa tako ali tako samo tip Janša moški zanimajo.
#37
Vesna
0
Feb 03, 2015
@kekec20, točno je, kar ste zapisali, Zidarja, njegovo bolezen, zdravniška spričevala in eskiviranje zapora so mediji omenili, tako mimogrede, kot drugorazredno informacijo. Za Bavčarja se vsi kar pobesneli, od sodišč do novinarjev. Bavčar je v bolnici, Zidar se sprehaja po Švici ??? A Bavčarja, ki je bil skoraj dve desetletji čaln LDS, je Janšev prijatelj, zato ga je potrebno zapret, zradirat, uničit, popljuvat ....... Zidar, človek na pravi liniji, on je samo en starček, ki ni sposoben iti v zapor. Kaj so že kričali vstajniki, z Lubejem na čelu ? Da hočejo pravno državo, kajne ? Glede na to, da so sedaj vsi tiho, so najbrž imeli v mislih državo, kjer se našim odpušča, vaše pa se zapira. Naj mi kdo z argumenti dokaže, da je resnica drugačna !
#36
kekec20
0
Feb 03, 2015
Zanimivo kako nihče od tovarišev ne omenja Zidarja, za katerega je Bavčar vajenec. Naj gre novinar POP Tv za njim v Švico in posname kako zna hitro hoditi. Pa snemalec naj ne bo brez kondicije, sicer ga ne bo dohajal.
#35
bi,
0
Feb 03, 2015
savica, ampak SAMO kavico in saharco....
#34
Iho
0
Feb 03, 2015
Bavčar, isti komunist kot Janša!
#33
Pokaži več komentarjev
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-02-03 07:01:00 (Feb 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
Mladega policista manekenskega videza premestili v Ljubljano. Nič takega, če ne bi, kot kaže, hodil z direktorico policije.
Kriminalka! Srhljive razsežnosti afere Lepa N.: Sova poslancem ne da njene kadrovske mape, sta to naročila Črnčec in Šarec?!
Afera Lepa N. Dokaze zlorabe ponujajo kar same od sebe: poglejte, kako amatersko so se zaplezali Kozmelj, Črnčec in Šarec.
Na Sovi vre. Razkrivamo: 40 tisoč evrov proračunskega denarja za agentko NH, časovno povezano tudi z Marjanom Šarcem.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
LMŠ
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)