Tri dni pred kongresom SD. Vabil še ni, Lukšič pa policijsko ovaden!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-07 ob 06:57:00
Tri dni pred sobotnim volilnim kongresom Socialnih demokratov kaže, da znotraj stranke vlada ena velika organizacijskopolitična zmeda. Dnevni red kongresa naj bi določili šele včeraj, še danes pa naj bi pošto odnesli vabila. Minulo nedeljo pa naj bi se - formalno še vedno predsednik stranke - Igor Lukšič pozanimal pri poslovodečem stranke in ministru za kmetijstvo Dejanu Židanu, ali ga bodo na kongres sploh - povabili.

POSEBNA DOBRODOŠLICA ZA LUKŠIČA

Čisto posebno predkongresno dobrodošlico pa so Lukšiču pripravili kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada, ki so ga - po resda še neuradnih podatkih - kazensko ovadili zaradi evropskega denarja in Stožic. Poleg Lukšiča naj bi ovadili še sedem drugih ljudi, med njimi tudi Marka Kolenca, vodjo oddelka za šport na ljubljanski mestni občini.
Kongres Socialnih demokratov bo v Celju, znotraj ene od hal celjskega sejma, v precej asketski režiji. Za kongres so najeli, kot je slišati, tako majhno halo, da ni prostora za goste kongresa (predstavnike drugih strank vladne koalicije ali "bratskih" strank iz tujine), zato jih niti niso vabili.

ŽIDAN IN LEVANIČ BOSTA GLADKO IZVOLJENA

Na kongresu bo za predsednika stranke gladko izvoljen Dejan Židan, za novega generalnega sekretarja SD pa prav tako zanesljivo Dejan Levanič, namesto dosedanjega dolgoletnega tajnika Socialnih demokratov Uroša Jauševca.
Jauševec je svoj zadnji mandat na mestu generalnega sekretarja SD začel na kongresu stranke v Kočevju junija 2012 tam, kjer je Igor Lukšič v boju za predsedniško mesto premagal Boruta Pahorja za pičlih deset glasov.
Podobno tesno je Uroš Jauševec na kongresu na tajnih volitvah zmagal proti Dušanu Kumru. Scena na sobotnem kongresu SD v Celju bo torej povsem drugačna in dolgočasnejša od precej napetih kongresnih dogajanj izpred dveh let v Kočevju.
Židan in Jauševec se nista čisto ujela in nista bila na isti valovni dolžini, Levanič pa bo po izvolitvi zapustil mesto državnega sekretarja na ministrstvu za delo,družino in socialne zadeve ter se poklicno posvetil stranki, kar nam je tudi sam potrdil.
No, tudi Jauševec se iz politike ne umika povsem, saj namerava ustanoviti in voditi fundacijo, ki naj bi bila "blizu" stranke SD.

SI BO ANJA KOPAČ MRAK UPALA PREDLAGATI ŽIBERTA?

Zdaj na ministrstvu za delo in znotraj stranke SD ugibajo, ali si bo njihova ministrica Anja Kopač Mrak "upala" za novega državnega sekretarja (namesto Levaniča) imenovati svojega svetovalca Klemna Žiberta, enega od vodilnih članov SD v Ljubljani, sicer pa medijsko znanega kot nekdanjega svetovalca v kabinetu Alenke Bratušek, ki ga je, spomnimo, bil prisiljen zapustiti zaradi razvpitega "kofetkanja" z lobistom Dragom Isajlovićem.
Že nekaj časa se namreč govori, da sta po novem ločena ministrica Anja Kopač Mrak in Klemen Žibert v izjemno tesnih odnosih ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
honey33
0
Jan 07, 2015
Žibi je gnilo jabolko stranke!!!! Spletkar, nesposobnež in ritoliznik...kle ni dileme!!!
#18
a bo dvorski norček Kobal
0
Jan 07, 2015
na kongresu SD pokal vice za krohotanje komunajzarjev, če ni dobil vabila in honorarja, ga ne bo, pa ne bo krohotanja, Kučan pa se več ne zna smejati ker se boji lustracije, tut Fornezzija ne bo, ker niti ne loči več med moško in žensko, šlata vsevprek, pa tudi 3/4 vicev je pozabil, Hanžekov varuh pa bo prišu, on pa rad razkazuje svojo lepoto, povsod, ni važno če je vablen ali ne, sam pride ponavadi pred kamero in čačka njuško
#17
miha
0
Jan 07, 2015
http://www.slovenskenovice.si/tags/klemen-zibert

Iskani ključ: Klemen Žibert | Slovenskenovice.si

www.slovenskenovice.si/tags/klemen-zibert

Klemen Žibert naj bi veljal za kader blizu Zorana Jankovića, za nameček je tudi ... Žibert je v kabinet Bratuškove prišel na zaupanje, zdaj pa je bilo zanj usodno ...

KAKŠNO JE NJEGOVO POSLANSTVO V SD, NAJ GRE BABICI V PS IN GA TAM USTOLIČIJO IN NAJ TAM ŽENSKE PREGANJA PO TEM JE ZNAN

#16
kukavičje jajce
0
Jan 07, 2015
Je pa prav komično in kaotično za SOCIALNE DEMOKRATE, da vse koalicijske stranke v vladi vedo, kdo je Klemen Žibert; KUKAVIČJE JAJCE v SD, samo stranka SD ne premore toliko samorefleksije, da bi svoje člane postavila na tisto mesto, ki jim gre, na hladno, zaslužne za anarhijo v stranki pred vrata stranke, druge, ki jim je mar, pa pozicionirala. Pri Jeretiču in Luki Juriju niso imeli nobenega zadržka??? Ampak, to je že pogled naivnosti in fantazme.
#15
savica
0
Jan 07, 2015
Samo fotografije pogledaš,pa ti je v trenutku vse jasno.
#14
runkl
0
Jan 07, 2015
Prav boleče je nemočno slediti rošadam parazitov, ki jim uspeva na tuj račun uživati razkošje brez znanja, odgovornosti in dela. Tale Žibert me je spomnil na podobnega nebodigatreba, Boštjana Zagorca. Preberite si odprto pismo občana, dokler je še dosegljivo na tem linku:

http://nov.vecer.com/clanek/201501076086198
#13
Milan
0
Jan 07, 2015
g.Požar vaše novice so verodostojne prosim spremljajte tega Žiberta še naprej, da ne bo delal še večje škode naokrog.
#12
Maksimiljan
0
Jan 07, 2015
Ne morem verjet Klemen Žibert vodilni član SD kakšno funkcijo pa ima. Njegova babica pa deluje, kot članica in svetnica pri Zokiju.Vsak na enem koncu pa je,..Državni sekretar naj bi bil pri Kopačevi s srednješolsko izobrazbo. Saj se bo s Tekavčičevo dogovoril tudi tam je v dobrih odnosih. Ne morem verjeti, da je bil svetovalec v vladi Bratuškove, kaj ji je pa svetoval dobrega za nas Slovence. Bi bilo zanimivo izvedeti za katero področje pa je bil svetovalec, kako se sendvič naredi.Kar naprej ene in iste osebe samo prekladajo se iz ene pozicije na drugo in prodajajo meglo po gostilnah.
#11
cox
0
Jan 07, 2015
Lukšič in Židan. Butec in butec. Prekosila bi originalno različico filma, ki snema svoj drugi del.
#10
runkl
0
Jan 07, 2015
@krulčan, Willy je bil velik evropski levičar, po standardih razvite zahodne demokracije. Prav je, da je klečal na tuji zemlji. Tudi na naši bi lahko. Njegov narod je brez povoda moril nedolžne ljudi na tuji zemlji.
#9
krulčan
0
Jan 07, 2015
No, komunistki, dejte se zbrat in potem odkorakajte v 3 (3,14) zde.

Predhodnica vaše stranke iz katere izhajate, je naredila tako strahotne stvari, da tega slovenski narod še mnogo generacij ne bo mogel pozabiti. In še mnogo generacij bo nosil posledice vašega barbarstva.

Iskreno opravičili se narodu niste nikoli. Kaj šele, da bi v kesanju posnemali velikega Wilija Brandta, ki je v dežju pokleknil pred spomenikom nemškim žrtvam v Varšavi.

Vidi se, da s takimi ljudmi kot je Lukšič, Kučan in podobni izmečki nikoli ne boste postali človeška, civilizirana stranka in zgodovino pošteno in človeško reflektirali.
#8
savica
0
Jan 07, 2015
Poglejte no,ga vragca,kaj sem spet našla na spletu;http://buchela.blogspot.com/search?q=%C5%BEidan...http://buchela.blogspot.com/search?q=luk%C5%A1i%C4%8D..
#7
Ajdemi_Popushi
0
Jan 07, 2015
Levanića in Topleka kriminalisti ne bodo nikoli obiskali.

Vsaj dokler bosta na sodišču in tožilstvu Biserka in Žigmanca.

(za vse nevedne sta to Toplekova sestra in žena najožjega sodelavca)
#6
kdaj pa bodo kriminalisti
0
Jan 07, 2015
obiskali Dejana Levaniča in njegovega botra Danila Topleka iz Taluma Kidričevo, ki nezakonito financira SD
#5
državljan
0
Jan 07, 2015
Baje,da je ovadba zoper Lukšića prišla ravno pred kongresom,je zasluga Židanića in njemu bližnjih sodelavcev,ker se hočejo zanesljivo rešiti glavnega "rušilca" lastne stranke. Je pa celotna stranka v obup(a)nem stanju in s takim načinom dela,kot so ga pokazali do sedaj,je vedno bolj blizu izpada iz parlamenta,ampak kaj nam to pomaga,ko se bodo glavni prašiči nemudoma priključili k drugim koritom in že v znanem slogu iskali izgovore za lastno strankarsko pripadnost in valili krivdo za razpad na vse ostale člane.Edino pravilno bi bilo,da po sesutju stranke njeni vidni zastopniki naslednjih 5-10 let ne bi smeli delovati na nikakršnem političnem področju,saj že obvezna devetletka govori o obdobju,ki naj bi bilo potrebno za pridobitev osnovnih znanj za bodočnost,kaj šele znanja za udejstvovanje in sprejemnje ključnih odločitev za skupno dobro-ali slabo.Pa tudi pohlepni in všečni Židanček ni ravno nek potencial,ki bi lahko vplival na ponovno povrnitev zaupanja v SD,ampak je stranko sposoben le potisniti še nekaj centimetrov čez rob in stvar bo končana,škode za narod pa nikakršne.
#4
ina
0
Jan 07, 2015
SD bo z Židanom šla po poti LDS. Člani pa si bodo že pomagali in ostali pri koritu.
#3
noe
0
Jan 07, 2015
Pa koga sploh še zanima SD?
#2
Vesna
0
Jan 07, 2015
Židan bo počasi a zanesljivo stranko popeljal po poti Ljudske stranke, saj nima vizije, nima karizme in še manj voditeljskih sposobnosti. Lukšič je bil zoprn in tudi ni bil ne vem kakšen strateg in vizionar, a je vseeno peljal stranko proč on Kučana in njegovih omrežij, ki so se z Židanom znova vrnili na velika vrata. Slovenija počasi in zanesljivo postaja sinonim za nazadnjaško, zaprto in vase zagledano družbo, posledice tega čutimo vsak dan.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-07 06:57:00 (Jan 07, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Mi pravijo iz koalicije: nič ne vemo, očitno le Črncec in Šarec vesta ime. Slednji pa naj bi se odločal za Lenarčiča.
Kdo je ukazal ta pošastni medijski molk okoli pretepene in skoraj umorjene mariborske sodnice? In zakaj?
Bizarni predlog ministra Počivalška: bankirja v predkazenskem postopku bi dal za šefa Mladinske knjige?! Samo v Sloveniji.
Tri dni so bile prazne dvorane, ne pa 9 tisoč obiskovalcev, kot se hvali Janez Sušnik!
Velika poletna zakulisna bitka za Telekom: najprej Vizjak in Rozman, potem pa Seljak, Potokar, Berger, Lončarjeva?!
Ameriški tajni scenarij za aretacijo Mihaela Karnerja (verjetno) že pripravljen. Ujet v Italiji?!
Izgubljena Alenka Ermenc. Neodločna, zajedljiva, maščevalna. In za dobro Slovenske vojske bo poveljnico treba zamenjati!
Grožnje in razkoli znotraj ZDUS. Sušnik v slogu "mi ali oni", gre pa, jasno, za denar. Govorice, koliko naj bi pokasiral?!
Razkrivamo, kdo vse odhaja iz Generalštaba?! In če bo šlo tako naprej, bo poveljnica Alenka Ermenc ostala čisto sama.
Uganke, skrivalnice, zlorabe in preobrati okoli skoraj umorjene sodnice. Razkrivamo, koga naj bi najprej obiskali policisti?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(227)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(64)
LDS
(63)
pop tv
(43)
večer
(42)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(27)
DUTB
(27)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
OVS
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
zdus
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)