Se Fištravec iz Mariborčanov norčuje, ko pri sebi na debelo zaposluje?!

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-03 ob 07:03:00
Namesto 5 tisoč delovnih mest, ki jih je mariborski župan Andrej Fištravec someščanom vehementno obljubljal med volilno kampanjo (lani jeseni, na lokalnih volitvah), se je Mariborčanom tik pred novim letom zgodilo razkritje o bankrotu mestnih financ, Fištravec pa je začel na veliko zaposlovati zgolj v svojem (novem) kabinetu.
Fištravec je novo službo v prvih dneh letošnjega januarja zagotovil sedmim sodelavcem, pri čemer gre za nekatere že znane županove sodelavce, denimo Tajo Kordigel, predstavnico za stike z javnostmi, nekdanja šefinjo županovega kabineta Martino Kositer ter županovo osebno asistentko Simono Partlič, ali pa tako imenovane "nove obraze", kot na primer Gregorja Truntiča, člana Socialnih demokratov iz Pesnice.
Zakaj je zaposlitev članov drugih strank tako zelo pomembna za župana Fištravca, bomo videli v nadaljevanju članka, kjer pišemo tudi o (še vedno) nastajanju nove mariborske koalicije v mestnem svetu.
Plače novih redno zaposlenih srečnežev v županovim kabinetu se sicer gibljejo od 789 do 2001 evrom mesečno.
Medtem pa župan Fištravec še vedno ni podaljšal podjemne pogodbe s ključnim svetovalcem ali "županom v senci" Markom Kovačičem, ki se je včeraj spet znašel v medijih, tokrat zaradi kazenske ovadbe, ki so jo zoper njega spisali kriminalisti in se že nahaja na mariborskem okrožnem državnem tožilstvu. Spomnimo, Kovačiča sumijo poslovnih goljufij, povezanih z njegovim podjetjem Svarog, kjer naj bi - med drugim - finančno oškodoval najmanj šest upnikov.

KOVAČIČ OSTAJA ALI NE?

Marku Kovačiču je svetovalna pogodba z mestno občino potekla 31. decembra 2014, iz kabineta župana Fištravca pa so včeraj sporočili, da pogajanja s Kovačičem še trajajo.
Informacije, kaj se zdaj "dogaja" okoli Fištravca in Kovačiča, so precej različne. Eni so prepričani, da bo Fištravec izkoristil priložnost ter se Kovačiča elegantno znebil, drugi naši viri blizu Fištravca pa trdijo, da sta Fištravec in Kovačič tesna sodelavca, zato je težko verjeti, da bo Kovačič dejansko "odšel".
No, ko je župan Fištravec pred časom zamenjal direktorja mestne uprave Marka Žulo, je bil Žula "nekaj ur" brezposeln, potem pa je že naslednji dan postal direktor velikega občinskega podjetja Nigrad.
Županu Fištravcu znotraj mestnega sveta prav tako še ni uspelo sestaviti koalicije, čeprav ima njegova Lista župana Andreja Fištravca kar 17 mestnih svetnikov. Za minimalno večino v mestnem svetu jih potrebuje še najmanj 6, torej 23 od 45. Prav toliko - šest - mestnih svetnikov ima Stranka Mira Cerarja, ki pa vstop v koalicijo pogojuje s številnimi kadrovskimi zahtevami, tudi enim podžupanskim mestom. Pred dnevi smo že pisali, da naj bi SMC med drugim predlagala tudi odhod Vladimirja Rukavine z mesta direktorja Narodnega doma. Vodstvo lokalnega odbora SMC je to sicer zanikalo, ampak naši viri vztrajajo, da je bilo med koalicijskimi pogajanji to res izrečeno. Sicer pa naši viri pravijo, da naj bi odhod Rukavine zdaj ustrezal tudi županu Andreju Fištravcu, saj se je Rukavina - ob nedavnih napovedih župana, da bodo skrčena finančna sredstva za kulturo - javno obrnil proti Fištravcu.

SOCIALNI DEMOKRATI NE, METOD DOLINŠEK PA ...

Po vsej verjetnosti bo Fištravcu na koncu le uspelo koalicijo sestaviti s Stranko Mira Cerarja in Desusom, morda še z "neodvisno listo" Gasilci Maribora ter edinim svetnikom Združene levice, medtem ko povabljene Nove Slovenije in Socialnih demokratov očitno ne bo v koaliciji. Je pa tudi slišati, da naj bi se Fištravčevi koaliciji neformalno pridružil še mestni svetnik Socialnih demokratov Metod Dolinšek, potem ko mu ni uspelo prepričati lokalnega odbora SD, da gre v koalicijo s Fištravcem, ki bi Dolinšku prinesla tako želeno poklicno funkcijo mariborskega podžupana. Dolinšek je potem izgubil tudi volitve za predsednika mariborske SD, kar je ponovno postal Tone Gačnik, ki mu Dolinšek očita, da je "stara garda".

KANCLER LOBIRAL PREK VERLIČA

Po nekaterih informacijah naj bi se za službo podžupana pri Fištravcu ponudil tudi mestni svetnik SDS Tomaž Kancler, sicer tudi poraženi kandidat za mariborskega župana na listi SDS. Kancler naj bi lobiral "na skrivaj", prek bivšega mestnega svetnika Andreja Verliča, vrnitev v poklicno politiko (za osvežitev spomina: Kancler je že bil podžupan med vladavino prejšnjega župana Franca Kanglerja, na julijskih parlamentarnih volitvah pa mu ni uspelo postati poslanec) naj bi si Kancler želel tudi zaradi hudega upada prihodkov njegovega arhitekturnega biroja Spring d.o.o.. Podjetje Tomaža Kanclerja je še leta 2011 zabeležilo nekaj več kot 348 tisoč evrov prihodkov, leta 2013 pa so prihodki ahitekturnega biroja že upadli na več kot skromnih 11 tisoč evrov in zadnji dve leti posluje z veliko izgubo ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
jepeš maribor
0
Jan 03, 2015
glavno da je pir
#13
runkl
0
Jan 03, 2015
Ni kaj za komenterat. Edino da je Verlić lobiro za Kanclera. Zaj fsaj vem zakaj so zjanšani potprli Kanglara
#12
RAMZES
0
Jan 03, 2015
MARIBOR JE V BANKROTU, FIŠTRAVEC PA VESELO ZAPRAVLJA Z NEPOTREBNIMI ZAPOSLITVAMI!?! KJE JE TU LOGIKA??? Očitno so mariborčani enako neumni kot v Ljubljani, da so ga PONOVNO IZVOLILI.
#11
Blefer
0
Jan 03, 2015
To pač prinesejo levičarske revolucije.

Lahko bi se počasi že navadili.
#10
Rdeći IQ
0
Jan 03, 2015
Fištravec otroku, bodočemu FDVjevcu ponosno pokaže šolo in ponosno reče: 'vidiš, pred 30imi leti sem jaz hodil na to šolo!'

Bodoči FDVjevec: 'vem!'

Fištravec presenečeno: 'kako veš?'

Bodoči FDVjevec: 'ker je ravnatelj rekel, da že 30 let ni videl takega debila kot sem jaz!'

#9
mariborchan
0
Jan 03, 2015
Kva lublančani zajebavljete! Fištra je mariborski car. Bolj nas f glavo zajebalvlje bolj ga mamo radi!
#8
yeah
0
Jan 03, 2015
Nema da nema, ima da ima http://www.pigac.si/galerija/20111017_8212/big/_mp_1843.jpg Člani murgaljske Pozitivne Srbije res vsi izgledajo debilno, kajti res je, da ni vse zlato, kar se sveti, se pa kaviar komunistični sijaj sveti, se torej kaže, kot pravi pregovor. Ljudje teh stvorov seveda niso volili, kot jim še ena druga sorta debilčkov vztrajno podtika, pač pa so se člani Pozitivne Srbije, tedaj tukajšnjega najnovejšega obraza komunistične partije jugoslavije, ki zdaj med drugim sliši na ime SMC, sami nastavili, kakor to počno že sedemdeset let. V tem času so si sicer tudi ustvarili in navozili volilno bazo, ki že presega četrtino populacije. Za potrebe lutkovnega gledališča in za potrebe lažjega štetja pa iz srbije in republike srbske semkaj navozijo še športna oblačila, ki imajo na dlaneh zapisano številko, jugo delavcem (BiH itd.), ki za razliko od srbskih lumpenproletrcev tu zidajo blokovska naselja za nova preseljevanja in naseljevanja predvsem srbskega lumpenproletariata in nepotrebne športne objekte (Stožice, soustanovitelji Foruma 21 jankovići pa jih seveda za delo ne plačajo), pa grozijo še naprej z neplačilom in z izgonom. To so zločinci, murgaljski kaviar komunistični zločinci, komunistična sekta, verniki v druga Tita (Stožice: "Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo". "Bandiera rossa la trionfera"), lahko tudi tepihovaoci, pa sfukavaoci, ne pa pripadniki nekakšnih polov, polotov itd.
#7
državljan
0
Jan 03, 2015
Tako na zunaj deluje dovolj "glupo",da te zaposlitve niso norčevanje iz občanov ampak kruta resnica.
#6
Vesna
0
Jan 03, 2015
V naši mestni občini smo bili veliko pametnejši od Mariborčanov, izvolili smo mladega in sposobnega župana, ki ne pred volitvami in ne po njih ni sklepal nikakršnih kravjih kupčij, pač pa zgolj zaveze o sodelovanju na osnovi konkretnih ukrepov in programa, h kateremu se je zavezal. Zanimivo je to, da najmočnejše parlamentarne stranke niso pristopile k omenjenemu podpisu in so raje šle v opozicijo. Seveda vsi nestrpno pričakujemo, kako bo sestavil novo vodstveno ekipo, nadejamo se novih, neobremenjenih obrazov in predvsem mladih, sposobnih strokovnjakov, ki bodo na prvo mesto postavili napredek občine in ne kadrovsko kuhinjo ter seveda lastne interese. Na vsakem koraku je čutiti nek nov zagon in optimizem, lahko omenim detajl, ki se bo nekomu zdel nepomemben, meni pa je precej zgovoren, na letošnjem silvestrovanju na prostem so nastopali zgolj domači pevci in ansambli in bilo je super. Zabavali smo se veliko bolje, kot če bi nastopila hrvaška estradnica Danijela, za katero so morali Ljubljančani odšteti kar lepe denarce.
#5
rdeče mesto maribor
0
Jan 03, 2015
yeah
#4
goliotok
0
Jan 03, 2015
Vidite, kdo vse mora biti priklopljen na državne jasli, da ne crkne?! 99% jih je z levega lenuharskega pola. Že videno! No, sedaj pa nastopi levi lenuharski pol blogarjev: ja, smo videli Kanclerja, pa to ne zmanjšuje dejstva, da vas je 99% lenuharjev in nesposobnežev, ki vas živi delavec. Tisti delavec, iz katerega se tako norčujete, lenuharji!!
#3
Wir sind bereit...
0
Jan 03, 2015
Meni ta izgleda debilno
#2
M11J
0
Jan 03, 2015
Pa dobro ljudje božji, kaj vam je ,kaj ste volili? a ste usekani, Kanglerja ste vrgli kot rečeš keks, tega bebca pa ne morete.

Saj ni dneva , da se ne piše o kakšni aferici, aferi, trapastih izjavah ipd.

Fištrevec laže vsakodnevno, ali pa je pijan , da ne e kaj govori.
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-03 07:03:00 (Jan 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
30 dni po našem članku viceguverner pristal pred KPK. Se Bošnjak spreneveda še naprej?!
Epilog: Erjavec obstal. Toda ni zmagal on, vsi ostali smo izgubili. Resno!
Aljuš Pertinač: Ime česa je Erjavec? Ta politični konvertit, pravni analfabet, poceni politikant in tretjerazredni populist.
Janez Šušteršič: Brezno 2 ali luknjice v zgodbah o bančni luknji
Kaos na SDH?! Zaposleni z uničujočo kritiko nad Božiča. Njegovi spori z Beskom in nagajanja na HSE.
Nove podrobnosti: Načelnica Slovenske vojske se je zlomila prav na sestanku pri Erjavcu, na dan žena?!
Rado Pezdir: Harij Furlan? To je epska zgodba!
Nesojeni evro-sodnik Pavliha. Natisnil anonimko, potem pa stekel k ženi in ji zaprepadeno bled kot stena, dejal: To je konec!
Nova obtožnica za Jankovića, pa verjetno spet ne bo nič. Poglejte, kako so povezani, tudi z družino tožilke Blanke Žgajnar.
Dokumenti. Umikajoči se Kitajci iz mariborskega letališča bi zdaj na hitro in poceni pokupili "pol Pohorja"?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(226)
desus
(74)
Vlada
(67)
sds
(63)
LDS
(63)
večer
(42)
pop tv
(41)
sdh
(41)
Zares
(40)
levica
(30)
sova
(25)
DUTB
(25)
furs
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
npu
(14)
Petrol
(13)
OVS
(13)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
AKOS
(11)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
hse
(9)
dars
(8)
Eles
(6)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
sls
(6)
KKR
(6)
Erar
(5)
Sava
(5)
šoa
(5)
NATO
(4)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
CME
(4)
arso
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
Tv3
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
Siol
(2)
osa
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)
zdus
(1)