Mariborsko upravo vodi bivši obveščevalec. Fištravec menda želel Večerovca

Objavil/a Bojan Požar, dne 2015-01-02 ob 06:41:00
Nov direktor mariborske mestne uprave je na prvi dan novega leta postal Bojan Babič, bivši državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in prostor (ko je vlado vodila Alenka Bratušek, njegov nadrejeni minister pa je bil Samo Omerzel) ter nekdanji vojaški obveščevalec. Sprva znotraj kontraobveščevalne službe JLA (zloglasni KOS), nato pa v slovenski vojaški obveščevalni službi VOMO.
Babič, podobno kot njegov predhodnik Damjan Lah, spet ni Mariborčan, ampak Trboveljčan, ki že nekaj let živi v Ljubljani, in se bo na delo v Maribor vsak dan vozil iz Ljubljane ter nazaj.
Mariborski župan Andrej Fištravec je Bojana Babiča izbral kljub temu, da se Babič ni prijavil na javni razpis, kjer se je sicer prijavilo 16 kandidatov, potekel pa je sredi decembra - lani. Med njimi tudi Jure Struc, dosedanji direktor mariborskega časopisa Večer. No, po nekaterih informacijah naj bi si Fištravec pravzaprav bolj želel Struca, za katerega je lobiral tudi Matevž Frangež, "mariborski" državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja ter eden vodilnih članov Socialnih demokratov, toda zmagal naj bi spet ključni županov svetovalec ter župan v senci Marko Kovačič. Ta je Fištravcu že prej "pripeljal" Laha, zdaj pa skupaj z Lahom še Bojana Babiča. Ker se Babič uradno ni prijavil na razpis za direktorja mestne uprave, ga je Fištravec imenoval za vršilca dolžnosti direktorja.

ŽUPAN V SENCI ŽE NA TOŽILSTVU

Mimogrede, kazenska ovadba zoper Marka Kovačiča zaradi suma poslovnih goljufij, povezanih z njegovim podjetjem Svarog, ki so jo spisali kriminalisti, se je decembra znašla na mariborskem okrožnem državnem tožilstvu. Kaj bo storilo tožilstvo, sicer še ni znano, toda na podlagi vložene policijske ovadbe Kovačiču grozi do tri leta zapora.
Damjan Lah, ki je Maribor zapustil samo "nekaj ur" po javnem razkritju bankrota mestnih financ (Mariborčanom pa je vsaj nalil čistega vina), je tik pred svojim odhodom iz Maribora v ožjih družbah šokantno razlagal, kaj vse se dogaja okoli javnega denarja na mariborski občini, kjer Fištravec ne zna prebrati niti najbolj preprostih bilanc in se praktično na nič ne spozna, mestno občino pa vodijo njegovi svetovalci.

OD ERIKA KOPAČA DO ŠPENGE IN BABIČA

Je pa tudi zanimivo, kako v Mariboru po novem uspevajo vojaški obveščevalci. Ne samo, da za direktorja uprave prihaja nekdanji kosovec in vomovec, tudi novi državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve ter predsednik lokalnega odbora Stranke Mira Cerarja v Mariboru je bivši vojaški obveščevalec - Andrej Špenga. Kličejo ga sicer bolj preprosto: "Ključar", čeprav na mariborski politični sceni ne vedo natančno, odkod in zakaj ima tak vzdevek.
Aktualne karierne vzpone vojaških obveščevalcev na mariborski politični sceni pa boljši poznavalci povezujejo tudi z generalnim sekretarjem Stranke Mira Cerarja Erikom Kopačem, potem ko je Kopač prevzel oblast znotraj SMC. Tudi Erik Kopač je namreč bivši uslužbenec vojaške obveščevalne službe OVS (pred VOMO), in je še danes močno povezan s posameznimi obveščevalnimi krogi. Pri tem se v Mariboru še vedno v živo spominjajo famoznega "prvega prihoda" Erika Kopača v Maribor, kjer je povabljencem v hotelu Habakuk (za)žugal z dvignjenim kazalcem, rekoč: "... mi, Stranka Mira Cerarja, smo luč v Sloveniji, okoli katere se bo zbiral mrčes ..."
Številni navzoči so takrat zaradi Kopača in teh njegovih besed tudi protestno zapustili srečanje ter hotel pod Pohorjem ...
Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Strimklw
1
Jan 04, 2015
Fistravec je itak lutka in lenobnez ----zaradi svoje nesposobnosti je najel celo 5 novih ljudi da mu poiskusajo prikriti nezmoznost dela ki ga opravlja in na ta nacin se veca mb luknjo ki je ze itak rekordna
#6
nagelj
1
Jan 02, 2015
Ponavljam, kar sem trdil že pri mariborskih vstajah: da so organizirane iz centra t.j. Ljubljane, z namenom uničiti oz. spreobrniti drugačemislečo volilno bazo. Maribor je totalno na kolenih, Mariborčani pa so spet izvolili družboslovca Fištravca, ki jim je že pred volitvami dokazal, da družboslovci nimajo niti najmanjšega pojma o ekonomiji, še zlasti tisti ne, ki so bili zmeraj priklopljeni na državne zizke.

PS:

V katero luknjo sta se pa sedaj skrila glavna (spet družboslovka) oblikovalca javnega mnenja Fesna Fuk Godina? Pa njen pajdaš, spet družboslovec- kuturnik, Partljić? Ali Mariborčanom ne bosta spekla hobotnice?
#5
Sploh ni važno,
0
Jan 02, 2015
kaj si želi župan. Prišepetovalci v Sloveniji sploh ne šepetajo, pač pa več kot glasno ukazujejo, pa ne po zvočnikih, kar preko medijev, se najbolj prime!
#4
a bo tožiuc Fišer
0
Jan 02, 2015
končno le dovolil preiskavo proti LDS, za poslovne goljufije v višini 4 mio € neplačanih faktur, ha?
#3
kops
1
Jan 02, 2015
Damjan Lah je Mariborčanom nalil čistega vina? Ljubljančanom pa opuščeno NPU-jevo zgradbo in skorumpirano zalarjevo lds-ovsko druščino na okrožnem sodišču. A ta se spozna na finance? Propadla stranka LDS, ki jo je vodila njegova šefica Kresalova pa obubožana do amena.
#2
Ajdemi_Popushi
1
Jan 02, 2015
Stranka Mira Cerarja ni kot luč. Je kot drek. Vse podrepne muhe se zbirajo okoli nje
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2015-01-02 06:41:00 (Jan 02, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Tako je lagal Accetto: "Z Mirom Cerarjem se poznava samo iz istih poslovnih krogov." In zakaj Krivic ni mogel spati?!
12 resnic Igorja Bavčarja, kronske priče naše tranzicije. In če kdo, bi on moral napisati svojo biografsko knjigo.
Boj se režima (ali vlade), kjer je Bademajster edini z vizijo. Novinarji pa, zazrite v ogledalo in ugledali boste resnico!
Accetto lagal, toda obstal. Integriteta ustavnega sodišča pa pristala na ravni družine Jankovič. In Pahor je - tiho?!
Petričevo Delo na začetku konca. Izhajali naj bi le še 4x na teden, na podeželju sploh ne, sledijo množična odpuščanja.
Utapljajo se v lažeh: če ne laže Accetto, pač lažejo sklepi ustavnega sodišča. In zdaj laže še predsednik sodišča.
Slovenija, 5G, Inis in načelo previdnosti na krilih LDS & prijateljev
To je pa preveč! Če Accetto ne odstopi, imamo ustavnega sodnika, ki dokazano laže, je brez integritete in sodi politično.
Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti.
Medijski kartel v službi kabineta šefa vlade: Povest o hrabrem Marjanu in hudobcih ali kako se ohranja na oblasti amaterje.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(235)
desus
(78)
sds
(71)
Vlada
(67)
LDS
(66)
pop tv
(51)
sdh
(43)
večer
(42)
Zares
(40)
sova
(37)
levica
(30)
DUTB
(29)
furs
(20)
OVS
(19)
DZS
(17)
nsi
(17)
2tir
(17)
Petrol
(14)
npu
(14)
btc
(13)
kpk
(12)
2 tir
(12)
AKOS
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
Odmevi
(11)
dars
(10)
hse
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
Eles
(7)
sls
(7)
KKR
(7)
NH
(7)
Hit
(6)
udba
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
krka
(6)
SNS
(6)
NATO
(5)
Erar
(5)
CME
(5)
arso
(5)
Sava
(5)
Siol
(5)
šoa
(5)
NKBM
(4)
DRI
(4)
IDS
(4)
AMZS
(4)
LMŠ
(4)
Tv3
(4)
OKS
(3)
FDV
(3)
SIJ
(3)
Jana
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
SODO
(3)
24ur
(2)
sdv
(2)
AUKN
(2)
trs
(2)
kpl
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
lnbp
(2)
ALDE
(2)
zdus
(2)
nba
(2)
Ptuj
(2)
osa
(2)
IGLU
(2)
vomo
(1)
ww3
(1)
ZaAB
(1)
soz
(1)
laž
(1)
ATVP
(1)
nuk
(1)
HSBC
(1)
ZZB
(1)
VTB
(1)
uber
(1)
nzs
(1)
SID
(1)
DVK
(1)
SCT
(1)
Lent
(1)
IMI
(1)
Tam
(1)
UBS
(1)
FIS
(1)
eu
(1)
Hvar
(1)
JLA
(1)
sfrj
(1)
g20
(1)
Koks
(1)
Koto
(1)
FIBA
(1)
sta
(1)
grki
(1)
Nyon
(1)
lidl
(1)
durs
(1)
FMR
(1)
BBO
(1)
UMAR
(1)
geto
(1)
Tito
(1)
bmw
(1)
Riko
(1)
CGP
(1)
SKEI
(1)
Ihta
(1)
E3
(1)
GENI
(1)
osho
(1)
FAM
(1)
trst
(1)
ddv
(1)