Drnovšek je bil bednik. Molčal je in gledal stran, da je lahko preživel.

Objavil/a Pozareport .si, dne 2018-03-05 ob 06:33:00
... Tako ekonomist in publicist Rado Pezdir, ob 10. obletnici smrti Janeza Drnovška. Ki je bil, po mnenju Rada Pezdirja, bednik, ker je molčal in gledal stran, da je lahko preživel.

Drnovšek je bil bednik. Molčal je in gledal stran, da je lahko preživel. - pozareport.si

"Deset let kasneje velja, da tudi če se ga ne bi spominjali, ne bi naredili nobene napake, saj bi v ropotarnico poslali politično nekompetentnost in sleparstvo. Drnovškovi časi niso bili noben raj na zemlji, ampak časi kraje, korupcije in izgradnje omrežij ...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
17
Dajana Babič
0
Mar 07, 2018
Stoyan, prišel bo nazaj, tako kot vsi ostali. :)
#17
Stoyan Svet
0
Mar 07, 2018
bil sem povabljen na srečanje z njim,
vem, da je v srcu vsak človek dober,
ampak tudi vem
zakaj se tistega srečanja z njim takrat nisem udeležil.
Če bi Drnovšek izpolnil njegovo tuzemno poslanstvo
bi še danes bil živ.
#16
Dajana Babič
0
Mar 07, 2018
Tisti, ki govori drugemu, da je bednik, je sam bednik. Ne bodo imeli ljudje raje nekoga, če bo grdo govoril o drugih!
#15
abram1b2 Cej
0
Mar 07, 2018
Rado K.
A ti pozabljaš na izpostavljena politično kapitalska omrežja ?Ta so se žačela že v času osamosvojitve s političnimi strankami in so živa še danes. Če si bil sposoben potrditi,da sem izpostavil prave probleme,potem ti sedaj navajam iste.Poglej kaj se sedaj dogaja v novem državnem gozdarskem podetju.Potem tio bo vse jasno. Lp :)**
:P.S
Tudi ti govoriš v svoje blogu ravno to kar ti govorim tudi sam.Boj za oblast desnice-levice in mednarodnega kapitala in politike,da kontrolira vodi in izčrpuje Slovenijo. Vse to drži.
#14
Rado K.
0
Mar 07, 2018
Aabram1b2,
opozoril si na prave probleme, brez dvoma. A za svoje težave kriviti upokojenca iz Murgelj je slepota. Če si imel otroke potem veš, kako je že svoje otroke težko prepričati o čemerkoli, kaj šele, da bi vsi do 40 let stari, ki niso imeli prav nič s Kučanom, karkoli delali po njegovem nareku (pa tudi če bi, ni to nujno slabo). Vzemi si v roke učbenik sociologije in preberi teorijo elit. Ne glede na sistem (socializem, kapitalizem), se trenutne elite postavijo na čelo in parazitirajo. Pa še tale moj članek preberi, je čisto kratek:

http://rado.blog.siol.net/2017/07/29/strah-pred-kontinuiteto/
#13
abram1b2 Cej
0
Mar 07, 2018
Rado K.
A se ti ne zdi,da se danes vse plača? Sedaj pa ti to seciraj s svojo pametjo.Če ne bo tako,bo pa tako ! Koliko ljudi živi od državnih jasli v Sloveniji ?. Upoštevaj tudi kreacijo javnega mnenja in razne lobije,ki se napajajo pri koritu.
Rado K. Sem seciral in sem seciran , tako kot večina Slovencev, Ostala mi je samo prazna glava in prazen žep,.
V obupu sledim vsakemu namigu,da mi bo pa sedaj boljše, če bo ta in ta izvoljen Lp :)*
#12
Rado K.
0
Mar 07, 2018
Zdi se, da imaš Abram1b2 Cej, probleme s terminom nastaviti.

Kdaj se ta termin lahko uporablja? Recimo v primeru vodje Protikorupcijske komisije. Pahor je lahko nastavil Štefaneca, zato ker je to del njegove kompetence. Ima to moč in pooblastilo.

Govoriti o nastavitvi kogarkoli, ki gre na svobodne volitve, pa je neumnost. V samoti volilne skrinjice volilec lahko obkroži kogarkoli izmed ponujenih kandidatov, Nihče ga ne nadzira. Volilec je v tistem trenutku popolnoma svoboden! Lahko iz inata voli tudi koga drugega.

Če bodo tokrat izvolili Šarca, kot novega politika na državni ravni, ga bodo zato ker niso zadovoljni s starimi obrazi. Cerar jih je razočaral, delikvent Janša se stalno izmika sodiščem, Pahor je bil katastrofa od premierja.

Kje je tu Kučan? Razen, da so ga stare stranke lansirale, kot nekoga zadaj in ljudje ste hvaležno pograbili ponujeno. Če zadeve secirate s pametjo ne ostane nič!
#11
abram1b2 Cej
1
Mar 06, 2018
Rado:)* Z vsem spoštovanje do tebe.Se ti lahko vprašaš,kaj ,če so res v ozadju sile kontinuitete,kjer se deluje po Kučanovem sistemu Foruma 21?
Kaj še je naročilo takšno,da mora Šarec zmagati? Zame osebno je Šarec trojanski konj ravno iz Kučanovega omrežja, Upam si trditi,da Šarec ni sposoben nič bolj od Cerarja ,ali Pahorja,ki sta oba bila nastavljena. Sile Kučana so že pretuhtale,da morajo z novim obrazom dati lažno upanje Slovencem,da volijo te nove obraze. Vedno pa na koncu državljani potegnejo takratko. Rado dokler nam bo ostajalo samo upanje,bomo vedno samo upali in nikoli ne bo bolje, dokler bo Forum 21vodil Slovenijo Razmisli?
#10
Rado K.
0
Mar 06, 2018
Abram1b2,

- Se ti zdi Požar resen vir? Urednik rumenega časopisa in političen konkurent Šarcu.
- Golubić je bil Šarčev konkurent na županskih volitvah 2010, in je Šarčev svetnik v Kamniku že 8 let. Torej mu ga niso dodali!
- "vedno bolj prestreljena s kadri Gregorja " A res? Povej kdo so ti?
- "Golubič-Biščak bivša Zares že približala Šarcu." Če je to res, potem so se oni približali Šarcu in ne on njim. Je pa splošnoveljavno načelo, da se mnogi lepijo na zmagovalce. Temu nihče ne more uiti.
- Torej tudi, če je kje kaj zapisano v smeri, ki jo namiguješ, to še ne pomeni, da povedano tudi drži.
- "Biščak je že javno branil Šarca" Tudi jaz ga branim, pa nisem iz Zaresa. Meni je Šarec upanje za Slovenijo (ali ima moje upanje kakšno zvezo z Zaresom?)
#9
abram1b2 Cej
0
Mar 06, 2018
Rado K.:)*
Sem sam brskal in našel tale naslov na Požarjevi strani:
Ekipa Marjana Šarca vedno bolj prestreljena s kadri Gregorja Golobiča. Zdaj so mu dodali še Golubovića.
#8
abram1b2 Cej
0
Mar 06, 2018
Rado:)*
Saj se je naveza Golubič-Biščak bivša Zares že približala Šarcu.Vprašaj še Bojana Požarja. Biščak je že javno branil Šarca. Mislim,da je debata okoli tega že potekala na PW,če me spomin ne vara? Ali pa je bil ta zapis s trani Požarja.Malo pobskaj in boš našel LP*
#7
Rado K.
0
Mar 06, 2018
"Golubič sedaj poučuje in pripravlja Šarca za isto vlogo..Slovenci pa še kar spijo"

Povej mi abram1b2, na podlagi česa sklepaš, kar sklepaš. Zgolj zaradi tvoje trditve ti ne moremo verjeti.
#6
Zim Zelen
0
Mar 06, 2018
Ali je kdo raziskoval in objavil, kako so en za drugim izginjali politiki po zadnji vojni?
Tuđman, Sušak, Izetbegović, Drnovšek.....
#5
Zim Zelen
0
Mar 06, 2018
Leto 2012

Old Bojsi
http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/150948158

Razmisliti o "princih teme"!
Pogledati kako se ureja po Evropi, tišina, da ne pride do odkritij.
Raziskovalni novinarji, na primer ali današnja novica o vohunih....
#4
abram1b2 Cej
0
Mar 06, 2018
APMMB2
Odlična in prava analiza. Golubič sedaj poučuje in pripravlja Šarca za isto vlogo..Slovenci pa še kar spijo.Lp:)**
#3
APMMB2
0
Mar 06, 2018
Drnovšek je bil prva lutka Milana Kučana. Kučan ga sicer ni direktno upravljal, vodil, za to je imel odlične sodelavce. V parlamentu je bil to Anderlič, v kabinetu Golobič in potem povsod, kjer je kučanova udbomafija imela interes, je nastavljala svoje ljudi.
Najpomembnejšo vlogo v tem orkestru je imel sveda Golobič. Ta je ustvarjal lik in delo Janeza Drnvška. On je iz navadne cunje naredil junaka, bojevnika, misleca in genija.
Menim, da je osebno Drnovšek bil pošten, skromen in dokaj luciden mož. Dokaj hitro pa je spoznal, da so ga porinili v položaj kateremu ni bil kos. Na začetku politične keriere so ga vrgli v vreli balkanski kotel, kjer se je moral soočiti z agresivnno miloševičevo bando in z bando jugo generalov, ki so mu takoj spodrezali peruti in mu dali vedeti, da je lahko le lutka ki sedi, če pa ne bo sedal, pa lahko tudi visi. Raje je obsedel s polnimi hlačami in momljal tako, kot je bila njegova navada in opazoval, kaj se okrog njega dogaja.
V Beogradu je spoznal, da lahko ohraja položaj, ne da bi karkoli ukrenil in s to izkušnjo se je vrnil v Slovenijo, kjer so njegovo lastnost lutke, ki sedi in molči spoznali kučanovi agentje, ki so ga takoj začeli priravljati za nove podvige.
V kratkem času, ko je bil brez funkcije so začeli iz njega s pomočjo režimskih medijev ustvarjati junaka, heroja, genija.
In porinili so ga na vrh vlade, kjer se je usidral za dobrih deset let. To je bilo v času, ko je mlada Slovenija iskala pot v bodočnost. Če bi takrat na čelo postavila drugega krmarja, bi danes Slovenja bila Švica, tako pa vse bolj postaja balkanska satrapija.
Drnovšek, pravzaprav ne on, ampak njegova kamarila, je pod dirigentskim vodjem Kučanom, usmeril Slovenijo v pogubno preteklost in na lopovski Balkan.
Žal se deset let po njegovi smrti slovenska ladja še ni uspela obrniti v pravo smer. Temelji,ki jih je postavil ta neodločnež, so tako trdni, da jih še leta ne bo mogoče porušiti in zaćeti znova.
Mafija se je preveč razrasla in gibanje, ki mu je predsedoval se je zalezlo v vse družbene pore.
Najhujše je, ker je opazno sled zapustil Gaber,minister za šolstvo, ki je uničil slovensko mladino, zvesto pa jo uničujejo njegovi nasledniki, ki oblikujejo kretene, ki sodijo v jurski park in ne v sodobni svet.
Poglejte si vse bolj popularno levico in podmladek SD, ki je na las podoben boljševikom izpred 100 let. Med temi je tudi Pahorjev sin. Lepo, kaj ne!
#2
abram1b2 Cej
0
Mar 05, 2018
Iz osebnih izkušenj z njim lahko Radotu pritrdim.
On se je pogovarjal z Frančiškom Asaiškim in mi govoril,da je RKC črna luknja.Naslednji dan je šel na obisk v samostan Gračanico na Kosovu.

Poslal je Križnarja v Afriko.Ko so tam Križnarja zaprli,je pa od vseh v njegovem gibanju zahteval denar za rešitev Toma. Sam nisem bil v njegovem gibanju.
Kljub temu sem mu rekel,če ste ga na lastno odgovornost poslali tja,ga še z lastnim denarjem in vplivom rešujete.Po tem dogodku sva kmalu končala komunikacijo. Zato lahko potrdim oceno Drnovška s strani Pezdirja .
#1
Pozareport .si
Pozareport .si
Objavil/a 2018-03-05 06:33:00 (Mar 05, 2018)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ime česa je Večer? Če slavijo banksterje, sesuvajo Zahoviča, pri zlorabah žensk in otrok pa gledajo stran?!
Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.
Sabina Žonta, novinarka: Znani politik mi je rekel, naj mu sedem v naročje.
Ozadje spora: urednik Ekipe Goran Obrez jezen na Zahoviča, ker ni podaljšal pogodbe z njegovim sinom Timom Obrezom.
Cerar po odstopu na TVS daje po 1,3 intervjuja na dan, mi pa to plačujemo
Večer slavi banksterja Kovačiča in stekle pse desnice, stampedo pa nad Zahoviča. Bodo Viole vse to res mirno prebavile?!
Javna vprašanja za Listo Marjana Šarca. Kdo je pravi Brane Kralj? Bivši sodelavec tajkuna Jereba, povezan do tajnih služb?
Ne bo se opravičil. Zlatko Zahovič se ne da kar tako, ker je viola.
Tanja Svetek Milanovič za dobrih 5000 evrov mesečno ni osamljeni primer. Gre za prakso, sindrom države in državnih podjetij.
Waldorfska šola Maribor vre. Sum spolnega nadlegovanja učenk, šikaniranje, ravnatelj pa gleda stran. Dokumenti, pričevanja, p
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

podjetje špica vam nudi celovite rešitve poslovanje kot so kontrola pristopa, registracija delovnega časa, skladiščno poslovanje, hotelski sistemi... za več informacij obiščite našo spletno stran: http://www.spica.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Avtomobil renault megane je v sloveniji zelo priljubljeno vozilo. tudi zadnja različica tega vozila ima zelo športni videz, tako po zunanjosti, kot tudi v notranjosti. publish  

Kategorija: Osebna vozila

Cena: Pokličite za ceno

če iščete super didaktično igračo za darilo za majhne otroke, potem so sestavljanke zagotovo prava ideja. ob sestavljanju se malčki učijo oblik in barv, na koncu pa so zelo veseli, ko jim uspe sestaviti celo sliko. 

Kategorija: Lesene igrače

Cena: Pokličite za ceno

vsi ljubitelji športnih stav verjetno že poznate stavnico bet at home, do katere imate dostop tudi v sloveniji. če se na novo registrirate, potem lahko dobite tudi bonus v vrednosti 100 eur. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7701.) trinajsti apostol

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

6825.) htri zaslužek

Kategorija: Leposlovje

Cena: 11.99 €

5941.) špelca napočitnicah na deželi

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

520.) govorica telesa

Kategorija: Zdravje

Cena: 12.99 €

1767.) telo laži

Kategorija: Leposlovje

Cena: 26.99 €

155.) v najtemnejšem kotu

Kategorija: Leposlovje

Cena: 26.99 €

5710.) pesmarica jezus je odrešenik

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10.99 €

dobro ohranjen in deluje brezhibno.na objektivu je skoz nameščen zaščitni uv filter. objktiv je še v garanciji.

Kategorija: Foto in kamere

Cena: 3000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj