NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

BIG PICTURE: JANŠI BO TEŽKO USPELO, NOVIH VOLITEV NE BO, GOLOBIČ PA DELA NOVI LDS
ČE NI PODPISOV, ČE NI KOALICIJE, CERAR NE BO PREDSEDNIK DRŽAVNEGA ZBORA
KAM SO BILA ODPELJANA TRUPLA MIGRANTOV?
JELINČIČ PRIJAVIL CERARJA NA LJUBLJANSKI POLICIJI, KER DA MU JE CERAR - GROZIL!
KDO BO JUTRI GLASOVAL ZA CERARJA? JANŠA IN TONIN, ALI ŠAREC IN ŽIDAN?
HUDO PONIŽANA CERAR IN SMC. LAHKO DANES PRESENETI TONIN? JA, A BO TO ZELO TEŽKO!
Zmaga SDS, Lista Marjana Šarca na drugem mestu, Lista novinarja Bojana Požarja pod pragom preboja v parlament
Zakaj sem se odločil tudi za politiko? Ker mi ni vseeno. Država je ugrabljena, vzemimo jo nazaj. To je naša 2. priložnost.
Lista novinarja Bojana Požarja pri vrhu vseh spletnih anket, tracking poll Ninamedie vedno zgreši & spletka Marjana Podobnika
Huda panika na podlagi križanja anketnih podatkov: kdo bo na koncu res odločal o novi vladi - Marjan Šarec ali Bojan Požar?
ADMINI IN ČLANI STRANI
Bojan Požar - Lastnik
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
2 tir
( 1 )
Atrazin
( 1 )
btc
( 1 )
ddv
( 1 )
delo
( 1 )
desus
( 6 )
Dioksin
( 1 )
Dnevnik
( 1 )
dunaj
( 1 )
Erar
( 1 )
finance
( 3 )
furs
( 1 )
Gorenje
( 1 )
gradec
( 1 )
Hvar
( 1 )
IDS
( 1 )
ifimes
( 2 )
Ikea
( 1 )
IMI
( 1 )
JLA
( 1 )
Kamnik
( 2 )
krka
( 1 )
Lafarge
( 1 )
LDS
( 2 )
Metalna
( 2 )
mladina
( 3 )
nsi
( 1 )
Odmevi
( 2 )
OVS
( 2 )
Panvita
( 3 )
Pohorje
( 3 )
pop tv
( 2 )
Poteza
( 1 )
sds
( 12 )
Skopje
( 1 )
SMC
( 19 )
SNS
( 3 )
ŠOUM
( 1 )
sova
( 1 )
Spar
( 1 )
split
( 1 )
Tam
( 2 )
teš 6
( 1 )
Tojnica
( 1 )
trs
( 1 )
Twitter
( 3 )
Ultra
( 1 )
Valicon
( 1 )
Vatikan
( 1 )
večer
( 9 )
Vlada
( 7 )
Zares
( 3 )
zdus
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2018
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

HUDO PONIŽANA CERAR IN SMC. LAHKO DANES PRESENETI TONIN? JA, A BO TO ZELO TEŽKO!

Bojan Požar
22.06.2018 06:18 (pred 3 urami)

Neverjetni spopad med Mirom Cerarjem in Milanom Brglezom, predsednikom ter podpredsednikom SMC, za funkcijo novega predsednika državnega zbora, ki je fantastično eskaliral tekom včerajšnjega dne, je močno ponižal Cerarja in celotno njegovo stranko. Kar tako bizarnega namreč v slovenski politiki vendarle še nismo videli: da bi predsednik in podpredsednik ene stranke pri drugih - konkurenčnih političnih - strankah lobirala drug proti drugemu in pri drugih političnih strankah, vsem na očeh, spet drug proti drugemu, fehtala glasove za svojo izvolitev?! Strašno!

Res pa je, da očitno še marsikaj nismo videli in doživeli ...

PADEC CERARJA, JANIČAR BRGLEZ

Mira Cerarja za predsednika državnega zbora predlaga njegova stranka SMC, o tem obstaja celo sklep izvršnega odbora SMC, za katerega je glasoval tudi Brglez. Toda Brglez naj bi, kot nekakšen sodobni slovenski janičar, za predsednika državnega zbora proti Cerarju kandidiral na predlog nekih drugih strank morebitne bodoče levosredinske koalicij

JELINČIČ PRIJAVIL CERARJA NA LJUBLJANSKI POLICIJI, KER DA MU JE CERAR - GROZIL!

Bojan Požar
21.06.2018 13:17 (pred 20 urami)

Pred jutrišnjo ustanovno sejo državnega zbora, kjer naj bi Miro Cerar (SMC) kandidiral za novega predsednika DZ, se stvari očitno še zaostrujejo.

Zmago Jelinčič Plemeniti (Slovenska nacionalna stranka) je namreč Cerarja prijavil policiji, češ, Miro Cerar naj bi mu včeraj grozil med včerajšnjim sestankom vseh predsednikov parlamentarnih strank na temo vložitve tožbe zoper Hrvaško, ki se je odvijal v prostorih vlade na Gregorčičevi ulici.

PAZI, KAJ GOVORIŠ, DA SE TI NE BO KAJ ZGODILO ...

Jelinčič pravi, da mu je predsednik vlade Cerar med debato zabrusil, "naj pazi, kaj govori, da se mu ne bo kaj zgodilo". No, to je Jelinčič sprejel kot grožnjo ter zato zapustil sestanek, nato pa Cerarja ovadil na Policijski postaji Ljubljana Center.

To je prijava Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ki jo sicer, kot faksimile, objavljamo na koncu članka:

Prijava grožnje

Podpisani Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske nacionalne stranke in poslanec državnega zbora Republike Slovenije podajam prijavo gr

KDO BO JUTRI GLASOVAL ZA CERARJA? JANŠA IN TONIN, ALI ŠAREC IN ŽIDAN?

Bojan Požar
21.06.2018 06:46 (pred 1 dnevi)

Na jutrišnji, petek, 22. junija, ustanovni seji državnega zbora bo ključno vprašanje, ali bo Miru Cerarju, sedanjemu predsedniku vlade, ki opravlja tekoče posle, uspelo postati novi predsednik državnega zbora, in če mu bo to uspelo, kdo ga bo izvolil? Od tega je namreč odvisna sestava nove vladne koalicije, oziroma sestava nove vlade.

In kaj vse se zdaj dogaja v zakulisju?!

1 Javni in tajni pogovori potekajo na vse strani.

2 Koalicijo med Cerarjem (SMC) in Janezom Janšo (SDS) naj bi znotraj vrha  SMC podpirali predvsem minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, programski direktor SMC Aleksandar Kešeljević, generalni sekretar SMC Erik Kopač in Cerarjev prijatelj ter zaupnik Mič Sojer, znani lastnik verige frizerskih salonov Mič Styling.

Proti naj bi bil poslanec, podpredsednik SMC in dosedanji predsednik SMC Milan Brglez. Slišati je tudi, da naj bi bil proti koaliciji med Janšo in Cerarjem tudi mariborski poslanec SMC Branislav Rajić, sicer tudi predsednik Nacionalnega sveta Srbov Sl

ČE NI PODPISOV, ČE NI KOALICIJE, CERAR NE BO PREDSEDNIK DRŽAVNEGA ZBORA

Bojan Požar
19.06.2018 06:43 (pred 3 dnevi)

Sestavljanje tako imenovane "levosredinske" vladne koalicije pod vodstvom Marjana Šarca (LMŠ) je že sredi prve stresne situacije, pri tem pa gre izključno za kadrovske apetite ali kadrovske spopade znotraj morebitne nove levosredinske vlade. Zato so ta pogajanja že od sobote naprej zašla v hudo krizo, pogajalci pa so, vsaj po mojih informacijah, najbolj besni na Mira Cerarja (SMC), ker naj bi postavljal nemogoče kadrovske zahteve. Viri celo pravijo: "Cerar je nor". Poglejmo:

"CERAR NAJ MALO DELA ..."

1 Miro Cerar si absolutno želi že ta petek, 22. junija, na prvi, torej ustanovni seji državnega zbora v novi sestavi, postati novi predsednik državnega zbora. Pri tem tudi ni mu čisto nerodno, da bi v tem primeru postal hkrati predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, in še predsednik državnega zbora. Pravno naj bi to sicer nekako še šlo skozi, vendar je to politično najmanj čudno. Če ne celo neke vrste mini državni puč?!

Mimogrede, spomnimo: Miro Cerar je kot predsednik vlade z vso vehe

KAM SO BILA ODPELJANA TRUPLA MIGRANTOV?

Forum !
18.06.2018 06:54 (pred 4 dnevi)

Včeraj sem z znancem, ki je vojak, spregovoril tudi o situaciji na meji, predvsem prvem valu 2014-15. Nekdo mora zastaviti javno vprašanje državnim institucijam, kam so bila odpeljana trupla ubitih migrantov (ubijali so se med sabo).
Ko so se namreč zjutraj zbujali v spalnih vrečah in vstajali, jih je bojda bilo vsako jutro v prekatih, preden so šli v naslednjega, in na koncu na vlak, vsaj 10 dnevno. Dobesedno ubitih z noži in podobno in naloženi v kombije in odpeljani neznano kam ... brez procesa, medijev in podobno ... (S.H.)

BIG PICTURE: JANŠI BO TEŽKO USPELO, NOVIH VOLITEV NE BO, GOLOBIČ PA DELA NOVI LDS

Bojan Požar
18.06.2018 06:44 (pred 4 dnevi)

Dva tedna po končanih predčasnih parlamentarnih volitvah je sestavljanje nove vladne koalicije skorajda na mrtvi točki. Vendar je to bolj navidezno, saj ne gre za malenkosti, za podrobnosti, kot je, na primer, osebno politično preživetje Karla Erjavca, ali vprašanje, kdo bo ta petek, 22. junija, postal (novi) predsednik državnega zbora, pomembna je "velika slika", "big picture" zadnje faze tranzicije.

JANEZ JANŠA

1 Janez Janša bo zelo težko, pravzaprav bistveno težje, kot je morda videti, sestavil "svojo" vlado. Tudi v tako imenovanem tretjem krogu, če bo do tega famoznega tretjega kroga sploh prišlo. Mirnost, hladnokrvnost, ki jo trenutno navzven kaže Janša, je morda ravno izraz tega spoznanja. Kot da se je s tem že sprijaznil, in politično ter moralno zadovoljil z relativno volilno zmago, ki mu jo sicer nihče ne more odvzeti.

En tak razmislek ob Janši: zakaj bi šel v vlado z levico, če se mu lahko, čez, recimo, dve leti, spet zgodi podobna zgodba kot leta 2013 s poročilom KPK in Gre

Zmaga SDS, Lista Marjana Šarca na drugem mestu, Lista novinarja Bojana Požarja pod pragom preboja v parlament

Bojan Požar
04.06.2018 10:56 (Jun 04, 2018)

Na včerajšnjih predčasnih državnozborskih volitvah so volivci največ glasov, 25,03 odstotka, namenili SDS, kažejo neuradni izidi glasovanja po skoraj vseh preštetih glasovnicah. Drugouvrščena LMŠ je dobila 12,63 odstotka glasov volivcev, v državni zbor pa se je skupaj uvrstilo devet strank.

MANDATI

SDS bo po trenutnem izračunu v DZ dobila 25 poslanskih sedežev, LMŠ pa 13. Na tretje mesto so volivci postavili SD, ki so ji namenili 9,95 odstotka glasov oziroma deset mandatov v DZ. Enako število poslanskih mest bo imela SMC, ki je prejela 9,74 odstotka glasov. Levico bo v naslednjem mandatu v DZ zastopalo devet poslancev, saj so ji volivci namenili 9,21 odstotka glasov, NSi pa je dobila 7,14 odstotka glasov oziroma sedem poslanskih sedežev.
Stranka Alenke Bratušek je po neuradnih rezultatih dobila 5,12 odstotka glasov, v DZ pa bo imela pet poslancev. Enako tudi DeSUS, ki jo je volilo 4,91 odstotka volivcev. V parlament pa se je vrnila tudi nekoč že parlamentarna SNS, ki jo je obkrožilo 4,

Zakaj sem se odločil tudi za politiko? Ker mi ni vseeno. Država je ugrabljena, vzemimo jo nazaj. To je naša 2. priložnost.

Bojan Požar
02.06.2018 22:55 (Jun 02, 2018)

... Čeprav, priznam, grem v precej neznano, tudi zame, pa lahko pred volilno nedeljo, 3. junija, ko imamo predčasne parlamentarne volitve, še enkrat javno obljubim, da ne bom nikogar razočaral, zlasti ne svojih najbližjih, Barbare, hčerke Maše ali pastorke Tereze. Karkoli se bo pač dogajalo in zgodilo, ostal bom zvest samemu sebi, lojalen do svojcev, prijateljev in kolegov na tej poti ter oster in ciničen do tistih, ki si to zaslužijo s svojimi početji. V tem smislu bo tako, kot je bilo, ali pa, če hočete, nič več ne bo tako, kot je bilo.
Saj veste, "kjer je Bojan, je tudi Požar". Od volilne nedelje, 3. junija, bo pač Požar v parlamentu.
Za tiste, ki me poznajo, pa so morda že pozabili, in za tiste, ki me sploh ne poznajo, čeprav si mislijo in govorijo, da me poznajo, naj povem nekaj besed o sebi: sem Mariborčan na začasnem delu v Ljubljani, živim med centrom Ljubljane in Reko pod Pohorjem, po poklicu sem pravnik in že skoraj 30 let novinar.
Moj pokojni oče je bil iz družine slovenskih za

Huda panika na podlagi križanja anketnih podatkov: kdo bo na koncu res odločal o novi vladi - Marjan Šarec ali Bojan Požar?

Bojan Požar
31.05.2018 11:11 (May 31, 2018)

Lista Marjana Šarca pospešeno izgublja volivce, po dva do tri odstotne točke na dan, Marjan Šarec, tako poznavalci, pa tega trenda do volilne nedelje, 3. junija, skoraj zanesljivo ne bo mogel obrniti. Dodatni pospešek bega "Šarčevih volivcev" je verjetno tudi razkritje, da je Šarec na srednji lesarski šoli imel šest popravnih izpitov, kar zagotovo ni referenca za funkcijo predsednika vlade.


Križanja podatkov internih anket javnega mnenja pa nedoumno dokazujejo, da se potencialni glasovi za Marjana Šarca zdaj selijo med neopredeljene in potencialne volivce Liste novinarja Bojana Požarja, kar je na politični sceni sprožilo pravo paniko. Ti podatki namreč kažejo, da če bi Lista novinarja Bojana Požarja prišla v parlament, kar se bo sicer tudi zgodilo, bi oziroma bo ravno ta Lista, torej Lista novinarja Bojana Požarja, krojila sestavo nove vlade, ne pa Lista Marjana Šarca, kar je želja tranzicijske levice, potem ko so se nekako vendarle sprijaznili z relativno zmago Janeza Janše in SDS.

Lista novinarja Bojana Požarja pri vrhu vseh spletnih anket, tracking poll Ninamedie vedno zgreši & spletka Marjana Podobnika

Bojan Požar
30.05.2018 15:00 (May 30, 2018)

Samo pet dni je še do volitev, glavni trendi, ki jih večinski mediji - iz takšnih ali drugačnih razlogov - ne želijo videti ali pač želijo prezreti, pa so naslednji:

VODILNI TAM, KJER NI POSEGOV


Lista novinarja Bojana Požarja je pri samem vrhu v vseh tistih anketah javnega mnenja, kjer se glasuje neposredno, brez vmesnih posegov, raznoraznih zakulisnih filtrov ali dirigiranih medijskih tolmačenj, razen tehnoloških omejitev zaporednega glasovanja. Tako je LNBP na tretjem mestu po anketi spletne strani revije Reporter in na tretjem mestu ankete Spletnega časopisa, ki ga ureja Peter Jančič.
Anketo revije Reporter si lahko ogledate tukaj...
... zadnjo anketo Spletnega časopisa pa si lahko ogledate tukaj.


STROKA OPOZARJA: TRACKING POLL NA ZADNJIH VOLITVAH ZGREŠIL
* Na drugi strani so ankete agencije Ninamedia po metodi tracking polla, ki jih - skoraj vsak dan - objavljata časopisa Dnevnik in Večer. Vendar, kot je že pred dnevi javno, prek twitterja opozoril Andraž Zorko, solastnik agenci

6 dni do volitev: živčni zlomi in napadi primitivizma SMC na ulicah, Židana praktično odkartali, mediji bildajo Šarca & Tonin

Bojan Požar
29.05.2018 22:27 (May 29, 2018)

IZPADI KANDIDATOV CERARJEVE STRANKE


* Cerarjeva SMC, stranka, katere ulične stojnice bolj ali manj samevajo, na ulicah dobiva živčne zlome ali izpade primitivizma. Preberite pismo državljana T. S. (ime in priimek sta znana uredništvu) o tem, kaj se mu je zgodilo minulo nedeljo. Pismo - zaradi avtentičnosti - objavljamo v celoti in nelektorirano:


"Pozdravljeni,
danes okoli 9:30 sem bil v nakupovalnem središču Arcadia na Viru pri Domžalah. Ko sem zapeljal na parkirišče, me je presenetil bel mercedesov kombi, polepljen s plakati SMC, in na sliki Miro Cerar. Presenetilo me je toliko bolj, saj kot redni obiskovalec tega centra nisem nikjer v zadnjem času zasledil v bližini nobenih volilnih plakatov, danes pa kar sredi parkirišča polepljen kombi. Dvomim, da je to bilo dovoljeno tam nagovarjat volilce, ali pa, da je bil tak shod prijavljen! Ko sem se odpravljal po nakupih, ni bilo nikogar v bližini vozila, pri vračanju pa so me takoj prestregli z vodo ki mi jo je molil občinski svetnik in posl

Bizarno stalno bivališče kandidata za poslanca Zedinjene Slovenije. Halo, tukaj pa res ne more stanovati nihče?!

Bojan Požar
27.05.2018 19:39 (May 27, 2018)

Ivan Bolfek, širši javnosti sicer popolnoma neznani kandidat za poslanca na listi Gibanja Zedinjena Slovenija, je ob kandidaturi - razvidno iz uradnih podatkov državne volilne komisije (faksimile) - navedel naslov Velika Varnica 14, Zgornji Leskovec, občina Videm. Toda, poglejte, na tem naslovu pač ne more stanovati nihče?!
Gre namreč za popolno podrtijo, kar je razvidno tudi iz priloženih fotografij, ima pa ta podrtija poštni nabiralnik, po še nepreverjenih podatkih iz Ajpesa ter upravne enote pa na tem naslovu bivakira tudi več različnih podjetij. Po navedbah naših virov naj bi bil lastnik te podrtije upokojeni policist oziroma kriminalist.

Ivan Bolfek za poslanca kandidira na Ptuju (9. volilni okraj) ...

... to je pa njegovo uradno stalno bivališče.

Zgodba o takšnem stalnem bivališču bi sicer lahko bila tudi zabavna (spomnimo, Jure Janković, mlajši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je imel nekaj časa prijavljeno stalno bivališče v neki garaži v Slovenski Bistrici), če pr

Privatno ozadje levega bloka za svobodno Ljubljano: Jankovićeve službe za Erjavčevo hčerko in njenega fanta?!

Bojan Požar
25.05.2018 20:51 (May 25, 2018)

Po nekaterih informacijah naj bi bil sestavni del paketa tako imenovanega "levega bloka za svobodno Ljubljano," ki ga že nekaj dni z ogromno količino dragih uličnih plakatov ponujata in reklamirata ljubljanski župan Zoran Janković ter predsednik stranke DeSUS in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, tudi tajni dogovor med Jankovićem in Erjavcem o zaposlitvi ene od dveh hčerk Karla Erjavca in njenega fanta.
Tako naj bi Janković na javnem podjetju Snaga (kmalu) zaposlil Erjavčevo hčerko, na VO-KA (Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija) pa njenega fanta. No, ali te informacije in govorice res držijo, se bo verjetno izkazalo šele čez nekaj časa.
No, Karl Erjavec nam je po objavi članka preko SMS sporočil, da "nobena od njegovih hčera ni in ne bo zaposlena v Mestni občini Ljubljana oziroma zavodih ali podjetjih Mestne občine Ljubljana. Zato so te navedbe," tako Erjavec, "neresnične".


MEMORANDUM UPOKOJENCEV UNIČUJOČ ZA ERJAVCA ...
Medtem pa se je že, pozor, celo po podatkih Zveze društev upoko

Gasilci iz Grosupljega: na bruhanje nam gre. Dva tedna pred volitvami bi minister Gašperšič na silo rad postal - gasilec.

Bojan Požar
23.05.2018 11:36 (May 23, 2018)

Gasilci iz Grosupljega pravijo, da jim gre na bruhanje. Zaradi politike, zaradi Mira Cerarja in SMC, ki je vladala štiri leta ter celo gasilcem vzela denar. Danes, tik pred volitvami, pa bi Peter Gašperšič, minister Cerarjeve vlade za infrastrukturo, rad na silo postal celo član Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje, kjer, točno v tem okraju - Grosuplje, kandidira za poslanca?! (vir). Sramota!
Vse to nam razkriva pismo enega od vodilnih grosupeljskih gasilcev, ki piše o sramotni spletki Andreja Bahovca, dolgoletnega predsednika Gasilske zveze Grosuplje, sicer nekdanjega člana SLS in SDS, ki se je kasneje, ko je na parlamentarnih volitvah leta 2014 zmagal Cerar, pridružil SMC. Bahovec naj bi bil med gasilci sicer že znan po grožnjah, izsiljevanjih in netransparentnem poslovanju, prav danes pa bo na skupni seji upravnega odbora in poveljstva GZ Grosuplje predlagal (tako je zapisano tudi na dnevnem redu), da novi član gasilskega društva in potem še novi član upravnega odbora GZ Grosu

Ni slaba ideja. Plačevanje DDV-ja obrnimo na glavo: lažje bomo zmanjšali javno upravo in odpravili prekarno delo.

Bojan Požar
16.05.2018 13:18 (May 16, 2018)

Dobra stran aktivnega vstopa na politično sceno za novinarja, vajenega svojih virov in anonimk, so tudi ideje in predlogi, ki (ti) jih pošiljajo državljani. Dnevno jih dobivam na desetine. Takšnih in drugačnih, od ljudi, ki jih osebno poznam, do tistih, ki jih ne.
No, tole okoli načina plačevanja davka na dodano vrednost, torej DDV, ki je največji vir državnega proračuna, se mi zdi izjemno zanimivo, saj sem tudi sam, kot medijski podjetnik, navdušen nad čim nižjimi davki in zelo dobro vem, kaj žuli poslovni svet.
Tako mi piše, in to je pravzaprav že kar en dober članek:
"Živijo Bojan,
ko sem prebiral tvojih 33 programskih točk, mi manjka ena ključna točka. Ta je - plačevanje davkov in prispevkov (davka na dodano vrednost - DDV-ja) po "plačani realizaciji". Takšno ureditev smo imeli v devetdesetih letih, nato pa sta jo dva ekonomska škodljivca, lubadarja, tedanji minister za finance Mitja Gaspari, kasneje tudi guverner Banke Slovenije, in njegova državna sekretarka, ne boste verjeli - Miloj

Bratuškova že plačuje SMC: sedi zraven Cerarja in menjuje stališča. Sporni zakon o 2. tiru pa bo vsaka nova vlada itak razveljavila.

Bojan Požar
11.05.2018 06:43 (May 11, 2018)

Včerajšnja razprava pred nedeljskim referendumom o spornem zakonu o drugem tiru na prvem programu TV Slovenija je lepo dokazala, praktično, črno na belem, kako deluje politična korupcija ali kako deluje sistem politične korupcije. Alenka Bratušek, predsednica Stranke Alenke Bratušek, že plačuje (ceno) za poslanski podpis, potreben za vložitev kandidatne liste njene stranke za parlamentarne volitve 3. junija, ki ga je prispevala Cerarjeva stranka SMC, v obliki podpisa poslanke SMC Vlaste Počkaj (vir). Bratuškova med televizijsko oddajo ni samo pohlevno sedela zraven Mira Cerarja, ampak tudi brez vsakršnega sramu zamenjala "svoje stališče" do zakona o drugem tiru. Če je bila še pred časom proti, je zdaj, po novem, za!
No, tudi njena televizijska razprava je bila brez sramu bizarna. Zatrdila je namreč, da gre pri nedeljskem referendumu samo za tehnično vprašanje?! Vsi pa vemo, da gre za to, ali se bo (nova) železniška proga do Kopra zgradila za znosno, korektno in evropsko primerljivo cen

RTV kot vezni člen politične korupcije. Alenko Bratušek in Bojana Dobovška naj bi na silo zvekli med parlamentarne stranke.

Bojan Požar
10.05.2018 06:51 (May 10, 2018)

Vse kaže, da je bila odločitev Alenke Bratušek in Bojana Dobovška, da njuni stranki listi kandidatov za junijske parlamentarne volitve vložita na podlagi treh podpisov poslancev, ne pa na podlagi vsaj 800 zbranih podpisov podpore državljanov, premišljeno načrtovana politična korupcija, ki zdaj dobiva tudi svoje medijske obrise. Po zadnjih informacijah, ki krožijo na politično-medijski sceni, naj bi se namreč RTV Slovenija odločila, da bo Stranko Alenke Bratušek in Dobro državo, ki jo vodi Dobovšek, uvrstila med "parlamentarne stranke", ki na RTV Slovenija uživajo privilegirani status poročanja, in to na podlagi argumentov, da sta ti dve stranki parlamentarni zato, ker kandidirata s podpisi poslancev?!
Krog politične korupcije, kar zadeva RTVS, Alenko Bratušek in Bojana Dobovška, je tako sklenjen.

NI VSEENO, KDAJ KAJ REČE ROSVITA PESEK

Zdaj se tudi prijazna opazka Rosvite Pesek, sovoditeljice ponedeljkovega "soočenja" predsednikov strank na TV Slovenija, ki je Bratuškovi med oddajo gla

Požrešnost do konca. Cerar si je izplačal dnevnico tudi za navijanje na zgodovinski rokometni tekmi med Slovenijo in Hrvaško v Franciji!

Bojan Požar
08.05.2018 06:39 (May 08, 2018)

Cinični požrešnosti Mira Cerarja, predsednika vlade in stranke SMC, ko gre za proračunski denar in lastni žep, ni videti konca. Dnevnice si Cerar namreč ni dal izplačati samo za navijanje na finalni tekmi evropskega prvenstva v košarki in Istanbulu, kjer so Goran Dragić, Luka Dončič in drugi naši reprezentanti premagali Srbijo ter osvojili zlato medaljo, ampak - po naših zadnjih in zanesljivih informacijah - tudi januarja lani, ko je Slovenija na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji, na zgodovinski tekmi Slovenije proti Hrvaški, ko so naši rokometaši v neverjetnem finišu premagali že visoko vodeče Hrvate in dobili bronasto medaljo.
Če si je Cerar po finalu v Istanbulu dal izplačati 14,4 evra, si je po tekmi v Parizu izplačal še nekoliko več - 33 evrov.

DNEVNICE, ČEPRAV IMA IN DOBI VSE ZASTONJ

Model potovanja je (bil) sicer podoben: polet iz Ljubljane z vladnim letalom falcon, namesto poznega kosila s predsednikom turške vlade, ki je bilo v Istanbulu pred finalno tekmo, je Cerar v

Skrivalnica podpisov Dobre države razkrinkana: Dobovšek dobil podpis iz stranke DeSUS. Bratuškova pa še vedno prikriva.

Bojan Požar
06.05.2018 07:33 (May 06, 2018)

Skrivalnica tretjega poslanskega podpisa za vložitev kandidatne liste stranke Dobra država za junijske parlamentarne volitve je končana. Predsednik stranke Bojan Dobovšek je očitno klonil pred javnim pritiskom našega včerajšnjega članka (vir) ter nekaj ur po objavi na facebooku priznal, da so mu tretji poslanski podpis za vložitev njegove kandidatne liste na državno volilno komisijo prispevali v - ne boste verjeli - stranki DeSUS. Podpisala pa se je javnosti praktično neznana poslanka Erjavčeve stranke - gospa Marija Antonija Kovačič (na sliki desno), ki je - tako rekoč - s to afero prvič stopila iz anonimnosti, čeprav je že štiri leta poslanka.

DOBRA DRŽAVA ZDAJ DE FACTO DRUGA STRANKA DESUSA

Gre pa očitno za prefrigano podmizno igro. Medtem ko Bojan Dobovšek javno kakor "napada" Karla Erjavca in DeSUS, je taista stranka, torej DeSUS, taistemu Dobovšku sploh omogočila, da sodeluje na junijskih volitvah?! Tudi česa takšnega, da bi poslanci ene politične stranke podpisali kandidatno lis

Skrivalnice s podpisi dokazujejo: Dobovškova Dobra država in Stranka Alenke Bratušek sta satelitski stranki

Bojan Požar
05.05.2018 07:29 (May 05, 2018)

Matej Lahovnik, profesor ekonomije, kolumnist, komentator oddaje VVFaktor na TV3 in nekdanji politiki, ima še kako prav, ko ugotavlja (na twitterju):
"Če mora vsak proizvajalec na proizvodu, ki ga želi prodati na trgu, označiti poreklo blaga, bi morala tudi stranka, ki vloži kandidaturo s podpisi poslancev, objaviti njihova imena."
In še: "Nič ne more biti bolj informacija javnega značaja za vse volivke in volivce kot to, kateri poslanci so s podpisi podprli določeno stranko, da je lahko vložila kandidaturo na državno volilno komisijo."
Dobra država, stranka "neodvisnega" poslanca Bojana Dobovška, in Stranka Alenke Bratušek, ki sta kandidatni listi za junijske predčasne parlamentarne volitve vložili s podpisi treh poslancev, pa tega trmasto nočeta javno obelodaniti, prav tako imena šestih poslancev, ki so se podpisali pod vložitvi kandidatnih list Dobre države in Stranke Alenke Bratušek, noče javno razkriti državna volilna komisija (DVK), češ, gre za "zasebne" podpise poslancev?!
Zako

Oglasi

pogosto stavite na rezultate tekem moštva, katerega navijač ste? sedaj imate lahko svoje moštvo in stavite nase. to vam omogoča spletna stran bet on yourself, kjer se lahko online pomerite z nasprotno ekipo in zmagate, ter tako zaslužite nekaj denarja na vaš trr.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

diagonostični center ultralab vam nudi ultrazvok srca, dojk, trebuha, ožilja, ščitince. na voljo so vam izkušeni zdravniki in najnovejša tehnologija. več: https://ultralab.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

gerard so priznane strešne kritine, v kolikor vas zanimajo krovci si lahko ogledate seznam pod krovstvo in kleparstvo: https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

otroški vozički v najrazličnejših barvah, na voljo velika izbira bugaboo vozičkov. preverite ponudbo: https://www.hajdi.si/potepanje/otroski-vozicki.html

Kategorija: Otroški vozički

Cena: Pokličite za ceno

če želite sprostitev za vas in vašega partnerja je razvajanje v dvoje idealna priložnost. preverite ponudbo: https://1nadan.si/ponudbe/maribor/lepota-in-razvajanje

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

rabljeni prenosniki - široka ponudba! !. gre za izredno kvaliteten produkt proizvajalca hp, ki se ponaša z i5 procesorjem tretje generacije ter 4 gb delovnega spomina. hp elitebook 8570p vas

Kategorija: Prenosniki

Cena: 325 €

prenosni računalnik hp elitebook 850 g1 je opremljen z. skupaj z  omogoča nemoteno delovanje. za shranjevanje različnih podatkov vam je na voljo . 

Kategorija: Prenosniki

Cena: 419 €

1645.)  čemu  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3528.) godovina sloenskega naroda

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 7.99 €

5911.) filiper

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

7703.)  zločini slovenskega kajna

Kategorija: Leposlovje

Cena: 44.99 €

2928.) človk na obehstraneh stene

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj