Članek
120: Nadlegovanje in žalitve
Objavljeno Jul 08, 2015

Danes sem slučajno gledala film, najstniški, z naslovom Nadlegovana na spletu. Gvori o srednješolki, kateri brat spremeni profil, potem pa jo začnejo žaliti in nadlegovati po spletu. Med gledanjem sem se zamislila, kaj vse sama objavljam na spletu. Bila sem hkrati tudi slabe volje, zato sem objavila na FB sledeče: "Kurba ušiva lejna. A misliš, da bo vse pršlo samo do tebe, če boš samo s prstom mignila, al pa še to ne. Sram nej te bo, ušiva ničvrednica, ki živi na račun drugih." Kjer mislim nase in kako sebe jemljem. Videla sem sebe, kako si želim denar, vendar hkrati mi je tako odveč narediti kaj za svojo reklamo, za podjetje, katerega imam in ga ne preveč uspešno vodim.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila sebe imenovat kurba.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila si reči, da sem lena.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se imenovati ušiva ničvrednica, ki živi na račun drugih. Ko se zavem, da se imenujem ušiva ničvrednica, ki živi na račun drugih, se ustavim in diham. Zavedam se, da če naredim karkoli, da ne morem biti ničvrednica, saj poizkušam narediti karkoli, da dobim delo, posel, denar. Prav tako se trudim materialno odplačati svoje bivanje s svojim delom in pomočjo doma. Zvezujem se, da se ne dajem v nič, ker sem bitje in vsako bitje je nekaj vredno.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila obkaldati se z žaljivkami. Ko se zavem, da se obkladam z žaljivkami, se ustavim in diham. Zavedam se, da lahko tudi besede bolijo, če gojiš čustva ob besedah. Ponavadi ljudje, kateri hočejo sočloveka užalit, ga onemogočit, postavit v slabo luč, pričnejo uporabljati besede, ki naj bi pomenile grde stvari in s tem izzovejo močna negativna čustva osebe, kateri je žaljivka namenjena. Najbolje se je obvarovati pred žaljivkami tako, da se gre v slovar pogledati pomene posameznih besed in ugotovi pavi pomen, ter se preneha poistovečati z besedami, katere so nam namenjene, ker kažejo mišljenje tistega, ki izreče, ne pa realno stanje tistega, kateremu je namenjena. Zavezujem se, da ne uporabljam besed, katere lahko izovejo močne negativne reakcije pri ljudeh.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker ne zaslužim dovolj. 

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker se ne trudim dovolj, da bi zaslužila več.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker ne objavljam vsak dan na FB in spletni strani.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker ne zmorem dobiti strank.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker bi potrebovala denar, pa ga ne uspem zaslužiti dovolj.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker dovolim, da me drugi prinašajo okoli, ter mi ne plačujejo in se izogibajo plačila.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila imeti se za manj vredno, ker nisem uspela izvleči sama denarja iz človeka, ki mi ga je dolžan.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se imeti za nekaj manj, ker sem dobila pošto, ki ni tako negativna, kot jaz mislim, da je.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se grdo obnašati do ljudi, ki so mi s komentarjem hoteli pomagati in mi vliti moč in pogum, da bi se postavila na noge in videla stvari še v drugi luči.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti neprijazna do ljudi, ki so mi hoteli samo pomagati.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti neprijazna do ljudi, ki so mi hoteli samo dobro.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti neprijazna do ljudi, ki so me hoteli spraviti v dobro voljo.