Članek
68. dan: Strah pred pajki
Objavljeno Mar 04, 2015

Večkrat sem razmišljala ali se bojim resnično kake živali. In do sedaj sem si govorila, da se ne bojim, se pa nelagodno počutim ob pajkih. Se mi je pa danes zgodilo, da ko sem odprla vrata v nek prostor, da mi je na rokav od bunde padel velik pajk in sem močno reagirala, saj sem začela paničarit in otresat z rokavom, da je padel pajk na tla. Nisem ga ubila, vendar ko je bilo najhujšega konec, sem se morala umirit z dihanjem.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila lagati sebi, da se ne bojim pajkov. Ko se zavem, da sem si lagala, da se ne bojim pajkov, se ustavim in diham. Zavedam se, da sem bila premalo pozorna na svoja občutja in dejanja in reakcije ko sem bila v bližini pajkov, ter kako sem mahala in vreščala, samo da so šli pajki iz mene. Zavezujem se, da sem bom bolj podrobno opazovala.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se bati pajkov, čeprav niso nevarni. Ko se zavem, da se bojim pajkov, čeprav niso nevarni, se ustavim in diham. Zavedam se, da moj strah pred pajki izvira iz mene. Zavezujem se, da se ne bojim pajkov.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila bati pajkov, ker mi je pogled nanje neprijeten. Ko se zavem, da se bojim pajkov, ker mi je pogled nanje neprijeten, se ustavim in diham. Zavedam se, da vsa bitja morajo obstajati, tudi takšna, ki niso najbolj simpatične oblike in vsa bitja so enakovredna. Zavezujem se, da se jih ne bojim več, ker mi niso vizualno simpatični.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se bati pajkov, ker mi niso vizualno simpatični. Ko se zavem, da se bojim pajkov, ker mi niso vizualno simpatični, se ustavim in diham. Zavedam se, da je to, da mi niso vizualno simpatični samo moje prepričanje v glavi. Zavezujem se, da so pajki samo bitja, ki naseljujejo ta planet skupaj z nami.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila zagnati paniko, ko pajek pade na rokav od bunde. Ko se zavem, da delam paniko, ko pajek pade na rokav od bunde, se ustavim in diham. Zavedam se, da s tem, ko postanem panična, ne rešim nobene situacije. Zavezujem se, da sem mirna, ko pajek morebiti pade ali zleze name.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila počutiti slabo, ko je pajek na bundi. Ko se zavem, da se počutim slavo, ko je pajek na bundi, se ustavim in diham. Zavedam se, da me ne bo pojedel pa tudi zastrupil me ne bo če bo na rokavu, saj pajki na naših področjih niso nevarni. Zavezujem se, da če imam na sebi pajka, imam pač na sebi pajka.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila panično spraviti pajka dol iz mene. Ko se zavem, da panično spravljam pajka dol iz mene, se ustavim in diham. Zavedam se, da ni nič narobe, če je pajek na meni in leze po meni, ter ni mi potrebno paničarit, če pade ali zleze slučajno name. Zavezujem se, da sem za pajek samo objekt po katerem se giblje.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila opisovati pajka, da je velik. Ko se zavem, da opisujem pajka, da je velik, se ustavim in diham. Zavedam se, da zaradi tega, ker do pajka gojim občutke, pretiravam v velikosti. Ko sem opisovala pajka drugim, sem poizkusila ga opisati z velikostjo, da je bil približno centimeter velik in črn, čeprav o barvi nisem prepričana. Zavezujem se, da ne pretiravam in ne uporabljam polarnih izrazov za opisovanje živali, ampak uporabljam realne izraze.