Članek
28. dan: Tankanje avtomobila
Objavljeno Jan 22, 2015

V nalogi od DIP Lite, kot imenujem vaje, katere se rešuje dnevno ali po zmožnostih sem pričela s pisanjem o tanknju in prišla do zanimivih rezultatov razmišljanja, katere bom poizkusila povzeti še tukaj in jih še bolj poglobljeno predelati. Zakaj pa si še želim predelat to. Res je, da sem šla preko tega, vendar sem bila skoraj prisiljena v to in imam še vedno slab občutek. Na tak način se nameravam znebiti travme, ter pomagati še drugim s podobnimi težavami, saj vam pomaga že tako, da besedilo preberete naglas, če želite, da deluje tudi na vas.

Izpit za avto imam nekaj malega več kot 10 let in pred štirimi leti sem dobila v uporabo avto osebe X. V tem času nisem nikoli tankala tega avtomobila, ker sem se odločila in prepričala sama sebe, da če ni moj lasten avto, da ne bom tankala. In to mi je uspelo tako, da sem potunkala osebo H, katera je tudi upoabljala isti avto, ali pa prosila ljudi na črpalki, če mi ga oni natankajo. Sem pa pred časom dobila v uporabo avtomobil osebe Y, prejšnji avto pa je dobila oseba H. Pa se mi je zgodilo, da se mi je en dan mudilo, potem pa se je na bencinsko čpalko pripeljal še policijski avto in sem zato morala kar najhitreje speljati, saj so v službi in če bi rabili iti na intervencijo, bi bila kriza. No, takrat sem tankala prvič in od takrat vsakič tankam sedaj sama. Vendar zakaj sploh prepričanje, da je tankanje nekaj, kar počnejo samo lastniki avtomobilov. Mislim, da sem se bala tankat, bala sem se tankat, ker nisem znala. Res je, v avto šoli naj bi te naučili, vendar sem se jaz temu po ne vem kakemu čudežu izognila. In ker nisem znala nisem vedela kaj in kako in sem se bala, da bi s tem izgubljala čas, pa se polila in smrdela, ko bi se mi najbolj mudilo, ter ne bi imela nič za obleč in podobno. Vendar to ni res, kar vidim, odkar sem si upala in spremenila svoje mišljenje. 

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila v sebi gojiti prepričanje, da avtomobile tankajo samo njihovi lastniki. Voznikov avtomobilov, ki imajo avtomobile za vožnjo je več, kot lastnikov avtomobilov, torej vsak človek lahko tanka avtomobil.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila zadati nalogo, da bom tankala samo tisti avtomobil, čigar lastnica bom jaz. To je pravi absurd glede na to, da imam zelo nizke prihodke, oz jih skoraj nimam.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila spremeniti mnenje o tankanju in sama poizkusiti šele, ko sem bila skoraj prisiljena to narediti po spletu okoliščin.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila misliti/predvidevati, da če tankaš, da ti smrdijo roke.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila misliti/predvidevati, da če tankaš, da je velika verjetnost, da ti smrdi obleka, tudi če se ne poliješ.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila se imeti za nekaj več, ko sem bila bolje oblečena, saj sem se ko so mi drugi tankali včasih, ko sem bila lepše oblečena počutila kot pomembna oseba.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila predvidevati/razmišljati nekaj o stvareh, ki so v realnosti čisto drugačne in nočem poizkusiti narediti nekaj in pogledati, ali se moje predvidevanje/mišljenje sploh ujema z realnostjo.