Članek
21. dan: Ugotovitve- sram
Objavljeno Jan 13, 2015

Ugotavljam, da sem drugačna, kot si predstavljam sama sebe. Zadnje čase opažam, da imam ogromno problemov s katerimi se soočam in jih želim predelat, vendar se jih v resnici samo malo dotaknem in jih ne predelam popolnoma. Včeraj sem se dotaknila sramu, vendar res samo dotaknila. Nisem namreč prišla do odgovorov na vprašanja zakaj in od kje sram, kdaj je mene sram in tako naprej. Upam, da danes pridem malo globlje pri tej temi.

Odpustim si, da sem sprejela in se sramovala karkoli in česarkoli. Opažam, da me postane sram, ko kdo v moji bližini naredi nekaj, kar ni v skladu z mojim mišljenjem in mojimi predstavami o neki stvari. 

Odpustim si, da sem sprejela in se sramovala dogodkov, ki niso v skladu z mojim mišljenjem, prepričanjem, predstavami v glavi.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila delati meje v svoji glavi. Te meje so odraz, da še nisem dovolj naredila glede same sebe in sem še vedno globoko v mislih, čeprav si sama sebi govorim, da nisem več toliko. Res je, da nisem toliko kot prej, vendar še vedno sem globoko v mislih.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila misliti/predvidevati, da so meje pri vseh enake, vendar niso. Nekateri so glede nekaterih stvari tolerantnejši, drugi manj. Kolikor opažam, so moje meje zelo visoko.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila zakoreniniti sram globoko vase, saj me je še vedno zaradi veliko stvari sram, če naredim jaz drugače kot velevajo zakoni, predpisi, obvestila, navodila, bonton, ali pa drugi. 

Odpustim si, da sem sprejela in se prepričala, da je če potrkaš na vrata neznanca in ga vprašaš za pomoč sramotna stvar zame, golota pa ni, čeprav sta obe stvari naravni.

Zavezujem se, da se ne sramujem več stvari, katerih se ni potrebno sramovati.