Društvo PZS

Prijatelji (65)
Aroma Spa
Matic Munc
Almira Catovic
Tina Gaber Lužar
KULTURNO PROSVETNO DRUŠTVO PLANIKA VOJSKO
Območno Združenje Rdečega Križa Žalec
Ursula Zupan
Turistična Kmetija Visočnik
Spremljevalci (11)
Jana Studen
YHD Društvo Za Teorijo In Kulturo Hendikepa
Hostel Ociski Raj
Almira Catovic
Miha Belca
Rajko Grosek
Postonjska Godba 1808
Marko Žužej
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

“VISIT PREKMURJE - Gremo naokrog”, mobilni vodič po znamenitostih Prekmurja.
Jesenska potepanja po Geoparku Idrija
Jesen na Krasu
V Velenju nova mestna promenada, Pikin festival in še kaj …
Metlika
Turistična destinacija Kranjska Gora
Vipavska dolina - Kako bogata je ta dolina!
Ptuj – mesto pod gradom
Zasavje, najmanjša regija v Sloveniji
Smučanje na travi?!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Barovc
( 1 )
Benetke
( 1 )
Bled
( 6 )
blog
( 1 )
blues
( 1 )
Bohinj
( 3 )
Božič
( 4 )
članki
( 1 )
dogodek
( 1 )
Furman
( 1 )
hostel
( 44 )
hostli
( 1 )
Idrija
( 1 )
istra
( 1 )
izlet
( 34 )
Izleti
( 2 )
izlt
( 1 )
Izola
( 2 )
jame
( 1 )
Jono
( 1 )
Kamnik
( 1 )
kras
( 3 )
KULTURA
( 1 )
Kurent
( 1 )
letenje
( 1 )
Maribor
( 2 )
Menina
( 1 )
Metlika
( 1 )
mladi
( 3 )
mladina
( 1 )
morje
( 1 )
narava
( 1 )
Nasveti
( 7 )
Nika
( 1 )
novinar
( 1 )
obala
( 1 )
obisk
( 1 )
paket
( 1 )
paketi
( 3 )
Piran
( 3 )
pisaje
( 1 )
Planica
( 1 )
poceni
( 1 )
pomlad
( 1 )
Ponudba
( 4 )
popotnik
( 15 )
Posavje
( 1 )
potovanje
( 16 )
Praznik
( 1 )
projekt
( 1 )
Proteus
( 4 )
Ptuj
( 1 )
Radenci
( 2 )
Repnica
( 1 )
skupine
( 2 )
SLOVENIJA
( 15 )
Soča
( 1 )
Solzice
( 1 )
spanje
( 18 )
ŠPORT
( 5 )
TIC
( 1 )
tolmin
( 1 )
Turizem
( 30 )
ugodno
( 10 )
velenje
( 2 )
vikend
( 1 )
vino
( 1 )
Vipava
( 1 )
Zagorje
( 1 )
Zasavje
( 1 )
zima
( 4 )
zmaga
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Doživite Vinsko vigred v Metliki

Društvo PZS
23.04.2015 10:02 (Apr 23, 2015)

Vinska vigred je že več kot 30 let največja slovenska kulturno-turistično-vinarska prireditev. Tridnevno dogajanje z življenjem napolni tri trge starega mestnega jedra v Metliki. 

Obiskovalci se v tem času res lahko prepustijo zvokom in okusom starodavnega mesteca, po katerem se vrstijo kulturne prireditve, delavnice in zabavna doživetja za vse generacije. Uživajo v pokušinah najvišje ocenjenih vin, med njimi tudi predikatov, se na delavnici naučijo peči belokranjsko pogačo, na razstavi spoznavajo kulinarične dobrote kmečkih žena in posebnosti domačih obrti, obiščejo katerega od muzejev ali galerijo. Moči za doživetja obnavljajo z značilnimi belokranjskimi jedmi - od pogače do jagenjčka in odojka. V času prireditve poteka tudi kronanje kraljice metliške črnine in predstavitev najvišje ocenjenih belokranjskih vin. Vinska vigred je tudi končni cilj tradicionalnega kolesarskega maratona od Ljubljane do Metlike. 

Organizatorji poskrbijo tudi za avtobusne prevoze iz vse Bele krajine in

Kranjska Gora – kjer se avantura začne

Društvo PZS
21.04.2015 14:51 (Apr 21, 2015)

Odkrijte zakladnico Zgornjesavske doline, katere srce utripa v Kranjski Gori. Tu naj se vaša avantura tudi začne! Doživite več kot 150 izvirnih doživetij, ki smo vam jih pripravili  turistični delavci in vaščani prečudovitih vasic, vedno gostoljubni Zgornjesavci.


				Kranjska Gora – Vir Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Bogomir Košir

Vam manjka inspiracije za presežne poletne aktivnosti? Ne bojte se. Zgodba se ponavlja: Prvič pridete k nam pozimi, potem pa se vrnete poleti. Pod ravno prav toplim soncem je Zgornjesavska dolina eno samo prizorišče norih poletnih aktivnosti za vas in vaše družine!

Obožujete svežino gorskega zraka? Vabimo vas na odkrivanje več kot 100 km pohodniških poti, od najlažjih rekreativnih do resnih gorniških tur. Za začetek si v Turistično Informacijskem Centru Kranjska Gora priskrbite sprehajalno karto Zgornjesavske doline z orisi 20 označenih poti.


				Pohodništvo – Vir Arhiv LTO Kranjska Gora, foto Matjaž Vidmar

Ena najlepših slovenskih kolesarskih poti vas vodi od Rateč skozi Kranjsko Goro, mimo Gozd Martuljka, vse do Mojstrane. 

Pot je zelo slikovita, saj deloma poteka po opuščeni železniški

Pomladno povabilo v Hostel pod Voglom in v Kočo Suha

Društvo PZS
14.04.2015 14:48 (Apr 14, 2015)

Zima se je poslovila in narava v Bohinju je vidno oživela. In narava je tu res čudovita! 

Temperatura vode še ni primerna za sproščeno uživanje, je pa primerna za skok do adrenalinskih višav. Možno je najeti kanuje, vendar gostom svetujemo, da se ne odpeljejo preveč daleč v notranjost jezera. Za tiste z nekaj izkušnjami je že možen spust po kanjonu Jerečice ali z rafti po reki Savi.

V pomladnem času, ko je v gorah še dovolj snega in zato neprimerno za obisk visokogorja, naše goste vabimo v odkrivanje res lepe doline v tem letnem času s kolesi.

Pomladna dobrodošlica v Hostlu pod Voglom in v Koči Suha je brezplačna izposoja koles za goste, ki pri nas bivajo vsaj 3 noči. Ponudba velja v mesecu aprilu.

Ker je pomladni čas tudi čas novih začetkov, je temu primerno tudi čiščenje, ki napravi prostor novemu. V aprilu se že tradicionalno priključujemo očiščevalni akciji Zeleni vikend, ki poteka v Bohinju, tokrat 18. aprila. Gostom, ki se pridružijo čiščenju okolice, nudimo posebej ugodne popu

Vipavska dolina - Kako bogata je ta dolina!

Društvo PZS
09.04.2015 14:38 (Apr 09, 2015)

Ni ga popotnika, ki bi se mu na poti od osrednje Slovenije proti Obali ali od zahodne meje proti osrčju slovenske dežele oko ne ustavilo na kopastem Nanosu. Prav tam, za ovinkom, pod Nanosom, izvira rekla Vipava. Na svoji poti proti Soči je skupaj z burjo in soncem, ki se tu ne more odločiti, ali bi vzhajalo nad Alpami ali nad morjem, ustvarila rajsko dolino doživetij in dobrot.

Zgornja Vipavska dolina, ki se razteza na 350 km2 občin Vipave in Ajdovščine in ima dobrih 24 tisoč prebivalcev, je presenetljivo stičišče sredozemskih in celinskih značilnosti. V dolini, ki ima za dva meseca daljšo pomlad kot osrednja Slovenija, uspevajo sredozemski sadeži, na terasastih pobočjih vinogradi in sadovnjaki kljubujejo burji, ki dokazuje svojo moč tudi z 180 km na uro, a na vrhu kraških planot zna biti zimski mraz hud kot malo kje drugod. Z razglednih točk Nanosa, Hrušice, Trnovskega gozda ali Vipavskih gričev popotnik ugleda dvorce in gradove, naselja posebne arhitekture, cerkve in vse tiste obd

Jesenice, mesto jekla in cvetja

Društvo PZS
01.04.2015 10:50 (Apr 01, 2015)

Ste nastanjeni v mladinskem hotelu Bledec na Bledu ali v mladinskem hotelu Nika v Kranjski Gori in iščete idejo za enodnevni izlet? Nič lažjega. Mesto Jesenice je od vas oddaljeno le nekaj minut vožnje z lokalnim prevozom. Vabljeni v mesto jekla in cvetja, kjer vas čakajo naravne in kulturne znamenitosti. 

Vabimo vas na sprehod po ohranjenem fužinarskem naselju, ki se zdi kot svetišče človeške moči in vere v napredek. Industrijska arhitektura z napravami zgovorno priča o življenju in delu v tistih časih. 

Stara Sava je kulturni spomenik in muzejsko območje, obenem pa tudi prostor družabnih srečanj, kulturnega in turističnega dogajanja v mestu. Obiščite nas in doživite naše mesto kot mesto kulture, zabave in prijateljskih srečanj.

Vse, ki želite spoznati zgodovino mesta, vabimo na obisk Železarskega muzeja v Ruardovi graščini. Nekdaj razkošen dom lastnikov fužin danes nudi dom številnim zanimivim razstavnim eksponatom, ki pričajo o življenju in delu tukajšnjih prebivalcev. Izredno zan

Dobrodošli v občini Trebnje!

Društvo PZS
30.03.2015 10:59 (Mar 30, 2015)

Vse turiste, ki bivajo v Hostlu Novo mesto v Novem Mestu, vljudno vabimo, da obiščejo Občino Trebnje, ki je približno 10 minut vožnje z avtomobilom oddaljena od Novega mesta.

Ujeta v objemu Temenice, v razgibanem prostoru na stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta, leži občina Trebnje s 163,3 kvadratnimi kilometri površine, okoli 12.000 prebivalci in mnogimi znamenitostmi. V središču občine se nahaja mesto Trebnje, razpotegnjeno urbanizirano naselje, ki se vzpenja po terasah in gričkih na levem bregu Temenice. V tej pokrajini se boste zagotovo naužili naravnih lepot, lepih razgledov in vonja gozdov, ter občutili mehkobo okoliških zaobljenih gričkov. V svoje zavetje vas bodo povabili sončni vinogradi s široko odprtimi vrati zidanic, prijazni ljudje, prostrani travniki ter številne druge znamenitosti, ki kot biseri čakajo, da jih odkrijete!


				Trebnje; Avtor: Samo Kastelic; tic@trebnje.si

Skozi občino Trebnje poteka 15. poldnevnik, navidezni polkrog, ki povezuje oba Zemljina tečaja in vse kraje, kjer sonce istočasno vzhaja,

Zasavski doživljaji – raziskujte neodkrito!

Društvo PZS
19.03.2015 14:37 (Mar 19, 2015)

Zasavje je najmanjša regija, ki leži v centru Slovenije. Zeleni hribi, tri mestna jedra v dolini ter razgibana reka Sava, ki teče mimo vseh treh krajev, ponujajo več kot si lahko zamisli marsikateri obiskovalec. Tokrat predstavljamo tri sklope ponudb, ki pa si jih lahko vsak izletnik kreira po svojih željah. 


				Foto Matej Strgaršek

»Športna adrenalinska ponudba« je namenjena vsem obiskovalcem, ki si želijo kanček drznosti, povezane s športnim pridihom. Za vas smo tokrat pripravili sledeče aktivnosti:

- Raziskovanje Perkmandeljčevega kraljestva, ki poteka pod zemeljskim površjem, natančneje v rudniku, prepletenem z mnogimi rovi. Po njih se bomo z naglavno svetilko sprehodili in tudi popeljali z rudarskimi vozovi, obenem pa raziskovali domovanje Perkmandeljca. 

- Adrenalinski skok s padalom iz zasavskega hribovja, kateri iz ptičje perspektive ponuja čudovit razgled nad celotnim Zasavjem. Polet s padalom je na voljo v tandemu, z izkušenim inštruktorjem, ki še dodatno poskrbi, da doživite čim več!

- Strateški A

Užijte mir in veličino trenutka v Kranjski Gori

Društvo PZS
27.02.2015 14:01 (Feb 27, 2015)

Zgornjesavska dolina vam ponuja ogromen koš izvirnih prireditev in zabav. Vse te pohode, animacije, etnografske večere in veselice organizirajo in se na njih družijo ljudje, ki ljubijo svoj kraj. In ga želijo pokazati obiskovalcem na najbolj (pri)srčen način! 


				Kranjska Gora, pozimi; Arhiv LTO Kranjska Gora, foto J. Skok

Vsako leto se v mesecu marcu zgodi Pokal Vitranc (14.3. – 15.3.2015) z mednarodno smučarsko udeležbo. Po navadi je vzdušje neverjetno, navijači glasni, proga odlična. Na stotine delavcev poskrbi, da je proga v Podkorenu res idealna.

Po koncu športnega dela Pokala Vitranc zabave še ni konec: sledijo glasbeni vrhunci, koncerti in animacije v sklopu prireditve »Q Max Party« (14.3.2015). 

Lepotica slovenskega letalskega konstruktorja, športnika in načrtovalca športnih objektov, inženirja Staneta Bloudka, skakalnica v Planici je že od leta 1934 prizorišče mednarodnih tekem v smučarskih skokih. Do leta 2011 je bila Planica nosilka svetovnega rekorda Bjoerna Einarja Rumoerena iz leta 2005: 239 m. Ne pozabite podpreti projekt Trajnostn

Zimska pravljica na Jezerskem

Društvo PZS
24.02.2015 11:58 (Feb 24, 2015)

Cenjeni popotniki, ki ste nastanjeni v Hostlu Pod Skalo v Kamniku ali v Hostlu Kranj! Prisrčno vabljeni na raziskovanje malega gorskega raja, ki je od vas oddaljen le približno 45 minut vožnje. 

“Daleč tam na severu Ljubljane, kjer ločijo nebotični vrhovi Kamniških planin sončno Kranjsko od Koroške, leži majhna deželica, čisto samosvoja, obdana krog in krog od visokih gora, Jezersko.” Tako sta pred sto leti zapisala Igor Muri in Rudolf Andrejka v prvem stavku male knjižice o Jezerskem.

Zimska idila na Jezerskem vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne. Sprostite se s sprehodom po jezerski dolini, drsanjem na zaledenelem Planšarskem jezeru ali urejenem umetnem drsališču ob njem, s tekom na smučeh ali pa se s sanmi spustite po eni najpopularnejših prog v Sloveniji. Nepopisne dogodivščine v pobeljeni gorski naravi ponuja Jezersko turnim smučarjem, za najbolj drzne in vešče ljubitelje zime pa možnost plezanja v ostenjih Kamniških Alp ali zaledenelih slapov. Bodite del zimske pravljice….

Tek

Tekmovanje Zlata lisica in hostel Pekarna v Mariboru

Društvo PZS
19.02.2015 11:46 (Feb 19, 2015)

Približuje se Zlata lisica! Pridite še ta vikend (21. in 22. 2. 2015) v Maribor na mednarodno smučarsko tekmo za svetovni pokal za ženske. Prireditev se odvija na mariborskem Pohorju že od leta 1964. Je eden izmed glavnih športnih praznikov Maribora in zagotavlja nepozabno vzdušje ob spremljanju slalomske in veleslalomske tekme smučark za svetovni pokal! V ciljni areni prizorišča Zlate lisice – na Snežnem stadionu – se zbere 20.000 gledalcev iz vsega sveta! 


				Zlata Lisica

Po ogledu tekmovanja pa si lahko tudi sami nataknete smuči in se dodate na čudovita bela pobočja Pohorja, kjer imajo urejeno najdaljšo nočno smuko v Evropi.

Da pa bo vse skupaj cenovno zelo ugodno, vam v sodobnem, lepo opremljenem hostlu Pekarna, ponujajo izredno ugodne nočitve z zajtrki. Lahko se namestite v apartmaje, z lastno kuhinjo in teraso, lahko pa spoznavate nove prijatelje v zanimivo opremljenih več posteljnih sobah.


				Hostel Pekarna

Pridite in pobližje spoznajte Maribor, drugo največjo mesto Slovenije, ki pusti pečat vsem, ki so ga kd

Izkoristite še zadnjih nekaj vdihov zimske idile

Društvo PZS
16.02.2015 12:55 (Feb 16, 2015)

Hostel pod Voglom, ki je letos zmagal v kategoriji mladinskih prenočišč in Hostel Koča Suha vas vabita, da izkoristite še zadnjih nekaj vdihov zimske idile. Sneg na Voglu vztraja še tja do začetka maja, vendar nas takrat že vse bolj vleče v tople kraje.


				Youth Hostel pod Voglom

V Hostlu pod Voglom smo pripravili ugodne smučarske pakete, ki vključujejo smučarsko karto za Vogel.  Za 3-dnevni paket boste tako odšteli 127,80€/osebo v sobi s kopalnico. V bližini hostla so na voljo tudi sankališča in čudovite tekaške proge v spodnji in zgornji Bohinjski dolini. Prav tako so na voljo tekaške proge na smučišču na Soriški planini, kjer navadno sonca ne manjka, uživate pa lahko tudi v čudovitem razgledu. Zelo priljubljen je tudi snežni rafting in nočno sankanje iz Vogarja, ki ga organiziramo za skupine.


				Youth Hostel pod Voglom

Na voljo imamo tudi krplje, če vas mika sproščen sprehod po gozdu ali zasneženih travnikih. Ne manjka tudi zanesenjakov, ki  jih nova snežna odeja ne ustavi pred romantičnim sprehodom okoli Bohinjskega jezera, tako da

Obiščite Bled

Društvo PZS
05.02.2015 16:02 (Feb 05, 2015)

(POMLAD – JESEN 2015, termin po vaši izbiri)

Kam bi šli na krajše počitnice, se imeli lepo in zabavno, bili aktivni, koristno »zapravili« čas in ne preveč osušili svojega žepa? Samo za vas smo pripravili več možnosti, da si od tri do večdnevni program sestavite sami. Spoznali boste Gorenjsko, predvsem Bled in Bohinj z okolico. Za vse, ki radi raziskujete, pridobivate nova znanja in širite obzorja, odkrivate nove kraje, ste radi aktivni ali pa samo na svežem zraku, vabljeni in dobrodošli na Bledu. 

Namestitev - hostel Bledec, Bled

Youth hostel “Bledec” – prvi hostel na Bledu, specializiran za mlade popotnike in prejemnik nagrade Turistične zveze Slovenije, kjer je v kategoriji mladinskih prenočišč za leto 2014 zasedel 2. mesto v Sloveniji. Lociran na mirni lokaciji v starem vaškem jedru Grad, pet minut hoje od Blejskega jezera in nekaj minut več od Blejskega gradu. Hostel nudi namestitev v več posteljnih skupinskih sobah ter tri in štiri posteljnih sobah. Vsaka soba ima kopalnico s tuš

Sprehodi po bogati naravi območij Nature 2000 v Zasavju

Društvo PZS
03.02.2015 11:41 (Feb 03, 2015)

Slovenija preseneča z raznoliko pokrajino, ki se razprostira na dobrih 20.000 kvadratnih kilometrih površine. Kar eno tretjino njene površine predstavljajo naravna območja, ki so zaradi ohranjenosti, biotske in krajinske pestrosti na seznamu varstvenih območij mreže Natura 2000. Zaščitena naravna območja se nahajajo tudi v Zasavju, kljub temu, da je ta najmanjša slovenska regija, oddaljena le nekaj kilometrov vzhodno od središča Slovenije, znana po svoji industrijski preteklosti, povezani z rudarstvom. 


				Author: Matej Strgaršek

Zaščitena območja v Zasavju obiskovalcem ne nudijo le neprecenljivega užitka opazovanja čudovite narave živalskega in rastlinskega sveta, pač pa so tudi zelo priljubljene destinacije mnogih domačih in tujih pohodnikov. Številne poti popotnika vodijo do vrhov, s katerih se vidi večji del slovenskega gorskega sveta. Najvišji vrh v Zasavju, z enim najlepših razgledov na slovensko hribovje, je 1220 metrov visok Kum. Območje Zasavskega Triglava, kakršno je njegovo ljudsko poimenovanje, prek

Skupinsko druženje v novem letu

Društvo PZS
23.01.2015 15:26 (Jan 23, 2015)

Novo leto prinaša nove izzive in nove načrte. V kolikor so med temi načrti tudi večdnevni dogodki za večje in manjše skupine, potem pravkar prebirate najprimernejšo elektronsko pošto. Popotniško združenje Slovenije z mrežo skoraj 50 kakovostnih hostlov ponuja ugodne možnosti in pakete za skupine, od športnih, izobraževalnih, pa do skupin prijateljev, ki bi zgolj radi preživeli nekaj dni skupaj. Dovolite, da vam v prvem obvestilu v letu 2015 predstavimo naslednjih šest hostlov.


				Hostel pod Voglom

Naziv EDEN 2011 – European Destination of ExcelleNce  ali evropska destinacija odličnosti v letu 2011 je nekaj, kar bi si želel vsak kraj v Evropi, a prav zaradi bogate kulturne in tehnične dediščine je naziv dobilo mesto Idrija. V bližini vseh znamenitosti, ki so Idriji prinesle ta laskavi naslov pa se nahaja Hostel Idrija, ki vam ponuja dovolj skupnih prostorov in prostorne spalnice v hostlu, ki sicer ne ponuja najvišjega udobja, je pa zato cenovno izjemno ugoden. Hostel Krško je ličen in nekoliko manjši host

Kranjska Gora v zimskem času

Društvo PZS
22.01.2015 10:30 (Jan 22, 2015)

Odkrijte zakladnico Zgornjesavske doline, katere srce utripa v Kranjski Gori. Tu naj se vaša avantura tudi začne! 

Dva dogodka sta prispevala k razvoju Kranjske Gore iz pastirskega naselja v 14. stoletju v današnjo svetovljansko alpsko vas. Prvi prelom je začrtala izgradnja ceste čez Vršič in posledična strateška pomembnost Kranjske Gore. Drug prelom pa se je zgodil z izgradnjo železniške proge in kasnejšo postavitvijo planiške velikanke


				Photot: Arhiv LTO Kranjska Gora; www.kranjska-gora.si

Rekordni poleti v Planici so razcveteli turizem. Na pobočjih Vitranca so zrasle prve žičnice. Nato poletno sankališče, plezalna stena, sijajni hoteli, prisrčni apartmaji, zanimivi muzeji, etnografske prireditve, nore zabave … 

V Kranjski Gori se kar naprej nekaj dogaja. Tu se avantura odkrivanja Zgornjesavske doline začne, pa nikoli ne konča! 


				Photot: Arhiv LTO Kranjska Gora; www.kranjska-gora.si

Bela idila Občine Kranjska Gora nudi možnost številnih aktivnih doživetij. Smučarji in deskarji boste našli izziv na zasneženih strminah, drugi pa priložnost za rekreacijo na urejenih tekaških in sankaških pr

Na pobegu iz urbanega vrveža

Društvo PZS
21.01.2015 09:50 (Jan 21, 2015)

Na pobegu iz urbanega vrveža v spokojnost širnih koroških gozdov in raztresenih samotnih kmetij…

Slovenj Gradec s svojo okolico nudi idealne pogoje za šport in rekreacijo. Razgibana narava v okolici mesta in urejena športna infrastruktura v mestu ponujata ogromno možnosti tako tistim, ki si želijo sprostitve, kot tudi tistim, ki si želijo intenzivnejše vadbe. V samem mestu se nahaja Športni center Vinko Cajnko, ki poleg Športne dvorane Slovenj Gradec obsega prenovljen atletski stadion z nogometnim igriščem, zunanja asfaltirana igrišča za košarko, rokomet in odbojko ter letno kopališče. Okolica mesta s svojimi naravnimi danostmi nudi obilo možnosti za smučanje, smučarski tek, jahanje, kolesarjenje, jadralno padalstvo, pohodništvo, nordijsko hojo, planinarjenje,… V zadnjih letih se je še posebej uveljavila ponudba krajših pohodniških tematskih poti z etnološkimi, kulturno-zgodovinskimi in naravovarstvenimi vsebinami. Za kvalitetno in ugodno bivanje bodo poskrbeli v Hostlu Slovenj Gradec.

Zimsko doživetje na Koroškem

Društvo PZS
15.01.2015 10:54 (Jan 15, 2015)

Koroška izžareva svojsko lepoto v vseh letnih časih, za nekatere pa je najbolj čarobno pozimi, ko se odene z visoko snežno odejo. Povsod je biserna belina snežnih kristalov, na katerih mavrično odsevajo žarki zimskega sonca, potoki pa so vkovani v iskreči led. Nekdo, ki je veliko potoval po svetu, je zapisal, da so zime prav na Koroškem najbolj mehke …

Paketi namenjeni vsem, ki bi si želeli zimske dneve popestriti s športom in razvajanjem.

3- DNEVNI PAKET ZA DVE OSEBI

- 2x pol penzion (tuš, wc, TV)

- 2x karta za kopanje v zimskem bazenu  Športnega centra (1x dnevno vstop v savne)

- 3x karta za smučišče Poseka

Cena 3-dnevnega paketa za 2 osebi (dvoposteljna soba) od 150,00 EUR naprej.

UGODNI SKI PAKET ZA SKUPINE 

- 1x polpenzion- nočitev v večposteljni sobi (tuš in wc)

- 2x karta za smučišče Poseka

- 1x karta za kopanje v zimskem bazenu Športnega centra Ravne (1x dnevno vstop v savne)

Cena dvodnevnega paketa na osebo od 70,00 EUR naprej.

UGODNI SKI PAKET 2+1 

- 3x nočitev v večpostel

Vipavska dolina – čudoviti razgledi & dih jemajoči spusti

Društvo PZS
14.01.2015 10:09 (Jan 14, 2015)

Kolesarjenje z razgledi

Izbrane poti so speljane po zelo raznolikem terenu, prilagojene so vsem težavnostnim stopnjam in nivojem fizične pripravljenosti. Ob poteh je dovolj priložnosti za ogled naravnih in kulturnih znamenitosti ter za obisk katere od mnogih kmetij. Domačini z veseljem na široko odprejo svoja vrata in si vzamejo čas za klepet. Lokalna kultura daje našim kolesarskim potem neponovljiv šarm.


				Foto: Nejc Bole; www.hostel-ajdovščina.si

Predlogi izletov:

-Po vipavskih gričih: 35 EUR/osebo

-Lepote trnovskega gozda:45EUR/osebo

-Gora: 35 EUR/osebo

-Do morja: 40 EUR/osebo

-Nanos: 50 EUR/osebo

'Čez drn in strn'

Vipavska dolina  te vabi na divjo vožnjo po poteh, speljanimi po gozdnatih površinah neokrnjene narave, na vzpone, ki se končajo s spektakularnimi razgledi, in spuste, ki ti ne dajo dihati do zadnjega. Poti, ki so jih izbrali naši lokalni vodniki, so poti, po katerih kolesarijo vsak dan. Speljane so po zelo atraktivnih terenih, primernih za manj ali bolj pripravljene. Vse poti pa lahko izpolnijo tudi največja pr

Hostel pod Voglom in Bohinj v času zimskih radosti

Društvo PZS
23.12.2014 10:23 (Dec 23, 2014)

Bohinj pozimi pričara pravo zimsko pravljico. Njegov glavni biser v zimski sezoni je smučišče Vogel, ki ponuja presunljive razglede na naše najvišje zasnežene očake. Smučišče Vogel je že prekrila dovolj debela snežna odeja, tako da se je letošnje odprtje sezone zgodilo že 22.11. Hostel pod Voglom se nahaja pod smučiščem tik ob jezeru le 3 km od izhodišča gondole, ki omogoča dostop do smučišča Vogel. V decembru in januarju se hostel preobleče v belo obleko in mirno čepi ob spečem jezeru. Pospravili smo čolne in kanuje, kolesa, čelade, vrvi…na vrsti je sneg, na vrsti so krplje, snežni rafti in sanke. Na vrsti so tudi mirni sprehodi v naravo, kjer se belina in tišina okolice vtisneta v naše telo.

Z veseljem ponovno omenimo, da je Hostel pod Voglom letos znova osvojil prvo nagrado v kategoriji mladinskih prenočišč v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna. Na nagrado smo zelo ponosni, saj nam pozitivno prikimava na naša dosedanja prizadevanja. Trudimo se, da so gosti zadovoljni

Žive jaslice v Postojnski jami

Društvo PZS
19.12.2014 12:09 (Dec 19, 2014)

Žive jaslice v Postojnski jami, največja postavitev živih jaslic v podzemni jami na svetu, letos praznujejo jubilej


				Foto: Valter Leban; www.postojnska-jama.eu

Žive jaslice v Postojnski jami so največja postavitev živih jaslic v podzemni jami na svetu. Gre za prireditev presežnikov, ki letos praznuje že 25. obletnico.  V prazničnem času se največja turistična jama v Evropi spremeni v edinstveno prizorišče, svetopisemski prizori Jezusovega rojstva so nanizani vzdolž več kilometrov poti v najlepših kapniških prostorih. Kljub svoji četrtstoletni  tradiciji pomeni velik organizacijski, scenografski in logistični zalogaj.  Letošnji jubilej bomo obeležili s kar nekaj novostmi v postavitvi in vsebini. Nov, uvodni prizor, ki napoveduje biblijsko zgodbo o božjem rojstvu, bo prvič doslej postavljen v Plesni dvorani Postojnske jame, ki jo krasijo lestenci iz muranskega stekla in skozi katero se obiskovalci popeljejo z vlakom. Prizor »Oznanjenje Mariji« bo letos postavljen na vrhu Kalvarije (Velike gore),  mimo katerega se bodo obiskovalci

Oglasi

med v kremni obliki naredimo iz čistega vendar kristaliziranega medu. z nekaj urnim mešanjem kristaliziranega medu počasi dobivamo kremo, ki je posebej primerna za mazanje na kruh. priljubljen je med otroci. 900 g 12,00 € 450 g 7,00 € 260 g 4,50 € 130 g 3,00 € darilni kozarčki trenutno ni na zalogi

Kategorija: Med in proizvodi iz medu

Cena: 12 €

objavite brezplačni mali oglas na strani http://www.kupimprodam.si/ tudi vi. primerjajte ugodno ponudbo kupim prodam malih oglasov. nepremičnine, avto-moto, mobilni telefoni, športna oprema, računalniki, dom, kmetijstvo, živali,...

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo? pri amikum-u vam ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverjeno. preizkušeno. uspešno. kontaktirajte nas. gsm: 031/530-081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne  pa vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si/lektoriranje facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

terapevtske masaže in terapije robert tonković s.p., dunajska cesta 63, 1000 ljubljana parkirišče za stranke brezplačno! terapevt robert tonković   tuina masaža, akupresura, kineziotaping, refleksoterapija, meditacije,.. nudimo relaksacijske masaže in terapije s terapijami odpravljamo ali rehabilitiramo težave v vratu,težave v ramenih, kalcinacije, glavobole, migrene, težave s karpalnim živcem, težav v hrbtenici, križu, bolečine v kolenih, krči pri otrocih, prebavne motnje, težave z notranjimi organi, težave v limfnem delovanju, prebavne motnje, zaprtosti, inkontinenci, rehabilitacija in odprava posledic po možganskih kapeh, poškodbah,...   nudimo tudi 45minutni brezplačni posvet, kjer se seznanimo s težavami in naredimo plan izved tehnik, za čimprejšnje okrevanje in rezultate, da najdemo vzrok in ga odpravimo. www.facebook.com/terapevtske.masaze.in.terapije.robert.tonkovic gsm: 040 635 272

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če ste se poškodovali na delovnem mestu, potem je nujna prijava poškodbe pri delu, saj ima večina delodajalcev sklenjeno zavarovanje svojih zaposlenih in vam posledično pripada tudi določena odškodnina. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

strešniki gerard so tako kakovostni, da so odpori na vse vremenske razmere. prav tako so enostavni za namestitev, saj jih večinoma lahko kar namestite na obstoječo strešno kritino.

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

najboljša otroška trgovina je tista, ki nudi vse, kar družinica potrebuje ob prihodu novega družinskega člana. ena od takih trgovin je tudi spletna trgovina hajdi.si, ki ponuja tudi razne popuste za tiste, ki bi te izdelke želeli kupiti po malce nižji ceni. 

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj