Spoštovane zadružnice, cenjeni zadružniki ter vsi ostali, ki imate odnos do slovenske kulturne in gospodarske dediščine! 

Prijazno sprejeti v naših skupnih prizadevanjih za ohranitev ene od naših redkih blagovnih znamk, ki so še ostale.

Zakaj je ohranitev blagovne znamke Peko tako pomembna?

Za blagovno znamko je bogata zgodovina, je del naše kulturne in gospodarske dediščine. V sklopu blagovne znamke je veliko število kopit, sekalnih nožev, skic, prototipov, neuresničenih modelov. Glede na kakovost, ki jo je Peko imel, bi nam ves ta arhiv veliko pomagal do uresničitve naših načrtov - imamo namreč idejo, da bi iz arhiva izbrali modele, ki bi bili primerni za izvedbo v teh materialih, ki smo jih uporabili za obutev po novem konceptu - uporabniku in okolju neškodljivo, neoporečno. Na ta način bi "preskočili" eno zelo zahtevno fazo v procesu razvoja čevlja.

Potrebujemo vaše sodelovanje in sicer apeliramo na vas, da obvestite svoj krog ljudi, da jim razložite, kako pomembno je, da blagovno znamko z vsem, kar spada zraven ohranimo. To je naša skupna dediščina! Mi si ne predstavljamo, da bi kmalu o tej dediščini gledali le še razstave v muzeju ... zato je pomemben vsak od vas. Naj pristopijo k članstvu in sodelovanju, v sodelovanju je moč!

Če imate kakšno idejo, kako priti do čimveč ljudi, prosimo, da se javite, čimprej. Prav tako vas vabimo, da nam posredujete vaše življenjepise ali kratko predstavitev, saj želimo imeti podatke zadružnikov v bazi zato, da vemo, kakšno znanje imamo znotraj kooperative, in ko se pojavi nek izziv, vas povabimo k sodelovanju. Podatki v naši bazi so samo za interno uporabo in so varovani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Morda bi želel kdo od vas, da posnamemo kakšen kratek video z vašo izjavo ali kaj podobnega, javite se.

Če lahko kakorkoli pomagate in sodelujete, smo na voljo, se srečamo in pogovorimo, dogovorimo.

Združimo moči in skupaj bomo zmagali!

Hvala in lep pozdrav!

Andreja Repše, u.d.i.a., v.d. predsednice