Članek
Podpiram vladno akcijo a.k.a. Kdo mi je vzel prihodnost?
Objavljeno Oct 27, 2013
Akcijo slovenske vlade proti sivi ekonomiji že vsi poznate. Nekaj na to temo se je že govorilo in pisalu tudi na teh straneh. Za vse, ki zadeve ne poznate dovolj dobro, pa za osvežitev spomina:
 

"KDO MI JEMLJE PRIHODNOST?" se sprašuje mala deklica. Odgovor je seveda večplasten... Vendar se ga vseeno da strniti v preprosto in smiselno celoto:

 
Nenehne šolske reforme, katerih edini namen je zadovoljiti finančne apetite posameznikov, znižujejo kakovost šolanja naših otrok in jim jemljejo možnosti za lepšo prihodnost.
 

V nadaljevanju se gradbinec s čelado sprašuje "KDO MI JEMLJE DOSTOJANSTVO?". Tu je odgovor na dlani:

 
Sprega politike in posameznikov v podjetjih nas je privedla do stanja, ko ne poznamo več socialnih zavarovanj, delovne dobe, delavskih pravic in tako uničuje naše dostojanstvo.
 

Mlad par pa se na sprehodu, z otrokom na ramah sprašuje: "KDO MI JEMLJE VARNOST?"

Zaradi kratkoročnih zasebnih interesov posameznih nosilcev javnih funkcij moramo za zagotovitev osnovnih zdravstvenih in izobraževalnih storitev plačevati višje prispevke in več davkov.
 

Zamišljena starka zroč skozi okno razmišlja: "KDO MI JEMLJE VARNO STAROST?". Tu ni dvoma:

 
Cela vrsta napačnih političnih odločitev in zgrešena, da ne rečemo kleptomanska, regulativa otežujeta dostop do zdravstvenih storitev, nam slabšata socialni položaj in omejujeta pravico do dostojne starosti.
 

In nazadnje se pojavi vprašanje: "KDO MI JEMLJE ZDRAVJE?". Ni treba veliko, da človek uvidi.

 
Delovnopravna zakonodaja, ki dopušča mizerno plačevanje in psihofizično izživljanje nad zaposlenimi, podaljšuje čakalne dobe, draži zdravila in tako negativno vpliva na kakovost mojega življenja.
 
Mislim, da so načrtovalci reklamnih spotov in vlada kot naročnik vsaj malo zgrešili. Zahvala gre seveda dobro znanim obrazom na sliki (spodaj) in še mnogim drugim, ki jih tu na tej reklamci ni zraven in se jim za to iskreno opravičujemo.
 

							 


Ste ZA, da dodamo vrednost kampanji vlade RS? Delite naprej in všečkajte. Vprašajte se tudi Vi: KDO MI JE VZEL PRIHODNOST?
 
 
* Podporo vladni kampanji spodbuja družba ODSTOP.