Članek
Religija je opij ljudstva (Teorijam zarote ob bok)
Objavljeno Nov 06, 2014

Tudi na teh straneh je vsake toliko moč prebrati s strani kar nekaj piscev o takšnih in drugačnih t.i. teorijah zarote. Tudi tukaj velja podobno , kakor npr. velja pri alkoholikih. Večinoma bo alkoholik zase trdil: "Jaz pa že nisem alkoholik!". Podobno je s pristaši teorij zarote. Le da oni navadno uporabljajo besede: "Jaz pa že nisem ovca!". In ni boljšega služabnika od onega, ki misli da to ni.

Poglejmo si npr. slavni monument v ZDA, ki ga mnogi teoretiki zarote povezujejo s t.i. "novim svetownim redom" (ang.: NWO) in v svoji - ne morem najti bolj ustreznega izraza kakor bolni - domišljiji kujejo nebuloze v dolge traktate, katerih edini namen je, poleg lastnega egotripa, vnašati zmedo.

Če si npr. o tem slavnem monumentu preberemo na internetu (vir: Wikipedia), bomo kmalu izvedeli, da naj bi gradnjo naročil (financiral) nekdo, ki je znan le pod psevdonimom R. C. Christian in sicer v letu 1979. Zakaj je ta letnica pomembna sedaj ne bom razlagal, saj je namen zapisa spodbujati kritično razmišljanje, zato globlje lahko vsak zase razišče zadevo. Ostal bom raje pri splošni razgledanosti.

Brat C.R.C., tudi Brat R.C., bolj znan tudi pod imenom oz. psevdonimom Christian Rosenkreuz , je izmišljen lik, katerega so domiselno uporabili snovalci reda rože in križa za širjenje svojih naukov, ki so bili precejšen trn v peti cerkvenim naukom, sploh v tistih časih, ko so nastali - v zgodnjih začetkih 17. stoletja oz. bolj natančno 1614 in 1615. Na hitro povzeto, je bila njihova ideja prežeta s sledenjem naravnim zakonitostim in so s svojimi nauki, temelječimi na t.i. mističnem krščanstvu, bili tudi po eni strani precej blizu tistemu, kar danes poimenujemo animizem.

Populacijska krivulja

A pustimo to ob strani. Če pogledamo graf, iz katerega lahko razberemo, kako se je svetovna populacija povečevala skozi zgodovino, lahko opazimo, da je bila populacija okoli leta 1600 na ravni okoli 500 milijonov (pol milijarde) prebivalcev. Če se sedaj spomnimo, kdo naj bi naročil (plačal) gradnjo monumenta in malo pomislimo o vsebini, vidimo, da gre za spomenik ideji oz. zapisom iz zgodnjega 17. stl. Prve ideje o nevarnostih  nenadzorovane rasti prebivalstva so se namreč pojavile že takrat (Srednjeveška demografija), saj so lakoto in bolezni, ki so se izmenjaje epidemično širili praktično skozi cel srednji vek, povezovali ravno s tem pojavom. Namesto spomenika s podobo bradatega moža, ki sedi za kupom zapiskov in se ob pogledu na lobanjo sprašuje o lastni minljivosti, se je torej nekdo (morda celo skupina) raje odločil postaviti spomenik idejam, ki jih je gibanje - če ga lahko tako poimenujem - zagovarjalo.

Christian Rosencreutz

Toda religija ima vedno močno "vojsko". In aktiviranje le-te je vedno pri roki. Neuki tako zagrabijo za senzacionalizem in ne da bi se poglobili v tvarino začnejo širiti propagando po nareku gospodarjev. In tako ob "veliki pozabi", kakor poimenujem kratkovidnost sodobnega človeka, zapisi iz leta 1614, ko je bila populacija tudi v resnici okoli pol milijarde, v kontekstu današnjih 7 mrd postanejo odlično orožje za gonjo proti idejam, ki niso skladne z "našo" kulturo. Zatrte v kali tako takšne ideje težko prodrejo na plano in s tem je status quo zagotovljen.

In tako tisti, ki zase pravijo, da niso verniki zvesto služijo gospodarju, proti kateremu zmotno mislijo da se borijo. In tako, medtem ko npr. v Sloveniji vsakdanje težave pestijo že znaten del prebivalstva, ljudstvo gleda v nebo. Menda so tam zgoraj neke kemične sledi, ki naj bi pripomogle k iztrebljenju človeštva. A če dobro pomislimo, kemične sledi niti niso potrebne, saj iztrebljenju dovolj dobro služijo že obstoječe družbeno politične razmere. In pogled v nebo tako izzveni kakor prazna prošnja onemu tam gor. Pa si resnično želite pomoči od zunaj? Ali pa bi morda vendar pljunili resnici v oči in zavihali rokave, ter si rekli: "Kaj lahko danes storim za svoje dobro, dobro svoje družine in dobro družbe, katere del sem?" In tako simbolično tudi sami krenili z vzpenjanjem na Jakobovo lestev, enega izmed simbolov, uporabljenih v rožnokrižarstvu... Ste torej zares pripravljeni izstopiti iz črede?