Članek
Župani bodo rušili zakon, ki daje glas ljudstvu za njihov odpoklic! Zakaj že?
Objavljeno Jan 08, 2017

Odpoklic župana je uzakonjen. Župane pa skrbi politično obračunavanje.

Ja, en velik dosežek je, da si se naučila naravnost gledati, ali je to samo show za kamero in nas rajo. Namreč, ko sva se srečala in sem opozoril na napake, ti je glava begala levo,desno. Mogoče naivno pričakujem od osebe, ki upravlja mesto županje, da med pogovorom sodeluje in ne odvrača pogleda od sogovornika. En dober nasvet za leto 2017. Ljudi s katerim se pogovarjaš glej v oči! Pa čeprav te opozarjajo na tvoje napake. Za opozorila bi bila lahko hvaležna! Župan bi moral na probleme, ki nastajajo v občini, ki jo vodi, gledati pozitivno. Namreč vsak t.i. problem je ena izkušnja in neposredno darilo. Zakaj? Iz vsakega problema se učimo in rastemo, pa ne glede na to na katerem področju delujemo.To je samo moj skromen nasvet.

Moja parnerica Anica Bidar vas je najprej diskretno opozorila na kršenje zakonov in šalabajzersko vodenje OU. Menim, da ne ti in niti direktorica OU Kozje nimata posluha do ljudi, ki vas opozarjajo na probleme, da ne govorim o odnosu zaposlenih v OU Kozje do nas občanov.

Država je občinam znižala glavarino, kar se pa tiče občine Kozje se mi zdi, da je prav tako. Tu živim enajsto leto, pa sem totalno zgrožen nad videnim. OU Kozje ima preveč zaposlenih, ki zelo slabo čutijo in vidijo kako dihajo občani. tudi odnos zaposlenih do občanov "saj veste kam ste prišli živet" k tem ne pripomore. Menim, da se premalo se zavedate, da ste v službi naroda, "mi vas zaposlujemo"

Menim, da ste trenutna občinska garnitura del problema in ne rešitve. Mladi se izseljujejo. Mi, ki smo priseljeni, pa imamo močan občutek, da smo levo smetalo. Saj vas razumem. Občina je po razvitosti na repu občin v državi. Ljudje, ki pa se priselijo v občino so pa logično prišli iz razvitejšega okolja. Če bi bili malo manj togi, bi si lahko pridobili marsikatero izkušnjo. Tako se pa počutimo močno drugorazredni. No, to bomo seveda spremenili!

Smiselno bi bilo, ko bi se vsaj malenkostno vlagalo v projekte kateri bi prinašali dodano vrednost. Imam pa občutek, da ne vi in ne prejšnji župan nista pravi osebi za razvoj gospodarstva v občini Kozje. Eni imamo prave ideje za posel in seveda tudi izkušnje. Problem pa nastane, ko nimamo zagotovljene enake možnosti. Absurdno se mi zdi obnašanje OU Kozje in negativna struja, ki jo močno čutimo na svoji koži.

Živimo res na idilični, eni od lepših lokacij v občini, od glavne ceste smo odaljeni slab kilometer, pa toliko, očitno nerešljivih težav! Vsega tega ne bi bilo, če bi se držali pravil!

Moja žena Anica Bidar vas na vse te stvari opozarja. Namesto, da bi ji bila hvaležna, jo tožiš! Logično pa je, če se problema ne lotiš, se stopnuje.

Nisem takšen, t.i. intelektualec kot ti, dipl.ing.kmetijstva, sem samo skromen pastir, ki pomaga čuvat koze in vodi svojo družino. Zato se že vnaprej opravičujem za moje slovnične napače in nespretno izražanje, sem pač kmet, znam pa uporabiti zdravo kmečko logiko, ki jo v občinski upravi manjka "PREVERJENO IN OBČUTENO".

Poznam pa svoje pravice in tudi vem, da država Slovenija ima zakone in modro knjižico, ki je nad zakoni, reče se ji USTAVA REPUBLIKE SLOVENIJE. Po videnem močno dvomim, da jo poznaš. Predvsem, kar se tiče tega, da je v Sloveniji zagotovljena svoboda izražanja in misli.

Slovenija je bila leta 2015 na prvem mestu po številu kršitev človekovih pravic. Menim, da je kršenje človekovih pravic en velik problem ravno takih lokalnih skupnosti, kot je občina Kozje. Računsko sodišče je že leta 2007 podalo negativno mnenje, ki pa ne vem če ste ga upoštevali ali vsaj prebrali.

Direktorica občinske uprave občine Kozje je ista, župan iz tistega obdobja pa je častni občan, si to zaslužita?

Da ne govorim o kršenju zakonov in seveda Ustave, na katere, vas zaposlene na OU Kozje, opozarja moja žena.

Menim, da je že skrajni čas, da tudi v naše konce pride demokracija in enakopravnost.

Moja prva želja za 2017 je, da se OU Kozje resno loti gospodarnega razvoja občine, denarja je dovolj. samo pravIlno ga je treba usmeriti. Niti v ne vem kakšnih norih sanjah pa si ne predstavljam razvoja s trenutno občinsko postavo.

V športu, če ni rezultata se vodstvo in trener zamenja, brez pardona, ko ravno omenjaš rezultate naših športnikov.

Moja druga želja pa je, da se komplet OU Kozje z županjo na čelu zamenja in gremo zmagam nasproti!

Mnenje podajam javno s svojim imenom in priimkom.

Miha Bidar

Zato pa je tako, kot je! Anica in Miha opozarjata na kršitve, tudi sum korupcije in sedaj sta onadva problem. Res super razmišljanje! Kaj si pa otem kaj misliš Kozjanc? https://www.youtube.com/watch?v=J0EBHkzlGRE Ne vem, če se te ne sliši na posnetku?

Kozjan, dobro veš, da sem pol Kozjanc pol Gorenjc, tko da imam dva državljanstva...........

KOZJANC, Družina Bidar je rešitev, koga grajajo, kaj hočejo? Vsa čast ANI IN MIHU ZA POGUM! Poglej si, kaj se dogaja v občini! 400 000€ ZA 28 AVTOBUSNIH POSTAJ v katere je vgrajena draga fotovoltaika za razsvetljavo, pa niti v eni AP ne gori luč..... Sedaj so pa Bidarjevi problem, ki opozarjajo na nepravilnosti OU KOZJE. Kozjan, ko boš dojel, da so zaposleni v občini plačani zaradi nas občanov. Vsaka glava šteje, reci in piši kakor hočeš. Bidarjevih je sedem pomnoži znesek, ki ga dobi OBČINA 525 x 7= 3700€ na leto . Kozjan problem si ti, ki ne vidiš dejstev. UPAM, DA SE BO ANICA BIDAR ODLOČI ZA KANDIDATURO ZA ŽUPANJO, PA BOSTE VIDELI KAJ JE RED IN DELAVNOST. V OBČINI KOZJE JE 7 ZAPOSLENIH, KAKOR POZNA ANI JE SPOSOBNA Z ENO TAJNICO VODIT OBČINO. SAMO NE TAKO ŠLAMPASTO, KOT SE TO DOGAJA SEDAJ!

To pa je rešitev, KOZJANC brez slike. Nam je všeč na Kozjanskem! Kar se pa tiče občinske uprave Kozje, je pa povsem druga zadeva. Ne vem s kakšno pravico me podiš nekam drugam? Eno so ljudje, ki so nam v večini vredu. Drugo je kraj, kjer nam je ravno tako vredu. Sploh naš idiličen košček raja. Res ne vem, zakaj bi se selili zaradi občinske oblasti, ki se bo itak kmalu zamenjala. Ves problem je trda občinska uprava z županjo na čelu. Z ženo opozarjava samo na zakonske nepravilnosti, ne vem zakaj sva zaradi tega moteč faktor. Mogoče zaradi tega, ker nisva tiho? Mogoče zaradi tega, ker ne spustiva glave in se ne klanjava gospodi, tako kot nekateri, ne vem, res ne vem? Slovenija se prebuja, prav tako Kozjani! Menim pa tudi, da ni rešitev v tem, da se vse nezadovoljne občane napodi iz občine, ker teh ni tako malo. Dobivava kar nekaj pisem podpore. V vednost občina Kozje ima negativen prirast prebivalstva, od 2008 do 2014 se je število prebivalcev zmanjšalo za 250 ljudi! podpisani PONOSNI KOZJAN Miha Bidar

Drugi iz občine se ne oglašajo! Kje je potem težava?