Hladilna, grelna in ostala telesa, Ventilatorji
Dodaj med priljubljene


Cena:900,00 €
Prodam
070 420 600

Datum oglasa: 11.05.2015 10:56
Oglas poteče: 11.06.2015 10:56

Pokritost Slovenje z gozdovi je več kot 50 %, zato so lesna polena še vedno najbolj uporabljeno biomasno gorivo. Kurjenje s poleni je seveda ročno in vzame nekaj časa. Sodobni kotli na lesna polena so izvedeni tako, da je čas posluževanja krajši, da je ogrevanje po polnitvi goriva daljše, da je toplotni izkoristek višji in da so emisije dimnih plinov nižje.

Sodobni kotli na polena imajo velik zalogovnik goriva, ki je istočasno uplinjevalna komora. V njej se les pri temperaturi okoli 500°C uplini in v spodnjem delu plin skozi gorilno šobo zgoreva v keramično kurišče kotla. Ker poteka proces pri visokih temperaturah in ker je v uplinjevalni komori velika količina goriva, se gorenja ne da zaustaviti, zato se mora temu kotlu prigraditi hranilnik toplote.

Hranilnik toplote naj ima čim večji volumen ( minimalni volumen v litrih = 50 x moč kotla v kW). Toplotna energija, ki se v času delovanja kotla ne porabi za ogrevanje, se shranjuje v hranilniku toplote in porabi kasneje, ko je v kotlu gorenje že prenehalo.

Kotli na lesne polena so namenjeni vgradnji v toplovodne sisteme centralnega ogrevanja s prisilno cirkulacijo vode. Obratovanje je dovoljeno za :
- maksimalni delovni tlak 4 bare
- maksimalno delovno temperaturo 90°C

Atmos D.... klasični kotli brez uplinjevalne komore

Klasični kotli Atmos serije D se odlikujejo s preprosto in cenovno ugodno izvedbo, ki pa še vedno dosega visoke toplotne izkoristke in nizke emisije dimnih plinov.

Kurišče kotla je obloženo s keramiko, na vodnem delu je vgrajen varnostni izmenjevalnik za prisilno hlajenje kotla. Kotel deluje brez dimnega ventilatorja.

Atmos D 15 kW
Atmos D 20 kW
Atmos D 21 kW
Atmos D 30 kW

Običajni kotli za lesno gorivo A TMOS D, so namenjeni za manjše objekte ali pa so postavljeni v kurilnicah na olje ali plin, kot nadomestni vir toplote. 

Zgorevanje lesnega goriva se vrši v kurišču, ki je obloženo s keramiko, kar zagotavlja čisto zgorevanje in dober toplotni izkoristek. 

Kotel deluje na naravni vlek dimnika, zato je enostavna uporaba in lahko vzdrževanje.

http://www.biopts.si/klasicni-kotli-na-trda-goriva/atmos-d-15-kw-304?search_query=atmos&results=30

 VrstaHladilna, grelna in ostala telesa
Znamke/
ArtikelAtmos D 15 kW
Moč15
Kvadratura hlajenja ali ogrevanja/
Energijski razred/
Daljinsko upravljanje/
Barva/
Dimenzije (D x Š x V)/
Teža (kg)/
Oglas nima video posnetka
Vaše ime:
Vaš e-naslov:


900,00 €
Kontakt

Telefon070 420 600
GSM
Pridružen28.03.2015


Vsi oglasi tega prodajalca
PublishWall Limited, London
Za vsebino oglasov ne odgovarjamo. Zanjo je odgovoren vsak posamezni uporabnik sistema PublishWall.si
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj