Članek
Odprto pismo s predlogi novem predsedniku DZ, g. Mateju Toninu

V vednost pa vam sporočam še,da se bom na izid ponovljenega referenduma, čeprav bi ga v normalni demokraciji dokončno dobil, ponovno pritožil. Ta zgodba torej še ne bo končana !

Objavljeno Jun 23, 2018

Spoštovani gospod Matej,

Še enkrat Vam čestitam za veliko podporo pri glasovanju o izvolitvi.  Upam, da to ne bo  tranzicija v koalicijo, ki nas bo stala novo izgubljeno desetletje v gospodarstvu v in dokončno zasidranje v turbo socializem s parlamentarnim in muslimanskim obrazom. Berite knjigo – MOČ RAZUMA leve novinarke Oriane Falaci, ki je bila doma iz Firenc.

Za začetek pa  bi vas, gospod Tonin, prosil da ukrenete 3 stvari:

   1) da na parlamentarnem balkonu za gledalce “zrihtate” spodobno ozvočenje – zdaj se nič ne sliši in so ljudje prisiljeni iti domov pred TV ekrane poslušat. Upam, da je  ta “problem” za vas mala malica. Se ga pa še nihče ni lotil, ker nihče še ni nanj opozoril. Za popravilo zadolžite kar Serpentinškovega sina Mirkota, večnega študenta elektrotehnike.  

   2) Da takoj – (to pa mislim v celoti zelo resno) dokler je spomin na to še živ, predlagate umik zakona o drugem tiru, kajti vse politične stranke, celo ZAB, razen SMC so v kampanji govorile, da podjetja 2TDK in Madžarov za 2 tir ne rabimo, da je torej podjetje za 27 km proge povsem nepotreben bypass mimo slovenskih železnic, korupcijski konstrukt, ki bo samo nov napajalnik  za dolgoročno molzenje slovenskega ljudstva. Alternativa vladnemu 2 tiru je opisana v zadnjem zborniku Državnega sveta. Kontaktirajte gospoda Kovšco o tem.

V vednost pa vam sporočam še,da se bom na izid ponovljenega referenduma, čeprav bi ga v normalni demokraciji dokončno dobil, ponovno pritožil. Ta zgodba torej še ne bo končana !

   3. Da kot zgodovinski dolg NSi demokraciji odpravite pregrešno določbo o overovljanju podpisov na upravnih enotah. Gre za majhen vendar za Slovenijo ogromen problem dostopnosti demokracije. Nobenega sprotnega overovljanja ni treba, ljudje namreč na to gledajo kot na samoovadbo državljana, na podpisni obrazec je treba samo uvesti številko os. dokumenta.  Tudi za pobudo za referendum – 2.500 podpisov, že zdaj ni treba overovljati podpisov. Doda naj se osebna  številka in naj se podpise (40.000) vzorčno (ali v celoti) preverja. To kar počnemo sedaj je prakomunizem  s temne strani Meseca. Ko govorim o dolgu pa mislim na to, da  je overovljanje podpisov na UE nastalo prav pod vladavino krščanskih demokratov – ministra Štera leta 1994. Ne vem ali je to uredba ali kaj, mislim pa, da je to celo v zakonu o ZRLI ali še kje. Kdor bo to naredil bo naredil za demokracijo več, kot vsi kaviar demokrati doslej.    


Gospod Tonin, toliko za enkrat in na hitro. Ob tej priliki pa vas povabim na debatni večer v vas Pliskovica na Krasu, nocoj v soboto to je 23.06.2018 ob 20:30 z naslovom Moj črni konj ne rabi uzde – uboga me brez vajeti – ali kako in zakaj sem zapravil 6 milijonov za referendume. Črni konj je v tem primeru ubogljivi slovenski narod. Pliskovica je sosednja vas od Komna, kjer živi in kraljuje župan Marko Bandelli, ki je rekel da se strinja, da kdor bo mene ubil – likvidiral, bo naredil koristno delo. Tudi on bo povabljen na ta večer.


To mi je ležalo na duši in izkoristil sem mehkobo mladega predsednika DZ, tudi ko sem imel z vami pred 6 leti zelo konkreten pogovor o TEŠ6, ni bilo zaman. Tedaj ste me poslušali, ko ste v NSi kot stranka v celoti glasovali proti poroštvu za TEŠ6, kar vam kot vem danes ni žal, saj to tudi javno poveste.

Toliko za enkrat, lep pozdrav in uspešno delo vam želim. Sicer pa bi bil zelo vesel, da se z vami srečam v okviru odbora DEM – za demokracijo enakih možnosti.
 

Lep pozdrav, Vili Državljan K.