Članek
Metod Berlec, govor 5. 11. 2015
Objavljeno Nov 06, 2015

Spoštovani prijatelji! Lepo pozdravljeni! Razmere v slovenskem sodstvu so še naprej zaskrbljujoče. Slovensko sodstvo še naprej vodi oboževalec nekdanje jugoslovanske armade Branko Masleša. Zato njegovo sodstvo ne obsoja oficirjev JLA, ki so leta 1991 vodili agresorski napad na Slovenijo.

Julijska oprostilna sodba v primeru nekdanjega generala JLA Vlada Trifunovića in nedavna v primeru  nekdanjega polkovnika JLA Berislava Popova kaže, da je slovensko sodstvo še vedno ujetnik preteklih jugoslovanskih totalitarnih časov. Sramota!

Vrh slovenskega rednega sodstva se požvižga na zakone in ustavo. O pritožbi Janeza Janše na sklep o zastaranju v zadevi Patria bo odločal senat, ki je potrdil škandalozno prvostopenjsko sodbo, kasneje razveljavljeno s strani ustavnega sodišča! Aroganca rdeče sodne kaste ne pozna meja, saj bodo o Janševi pritožbi torej odločali višji sodniki, ki so kršili ustavo Republike Slovenije!

A, da ne bom posploševal. Naj ob tem poudarim, da imamo tudi poštene,  strokovne in pokončne sodnike in sodnice! Upajmo lahko le, da bodo čim prej zamenjali te, ki delujejo kot režimski sodni lakaji! In zlorabljajo zakone in ustavo za obračun s političnimi nasprotniki postkomunističnega režima! Njihova glavna tarča pa so seveda osamosvojitelji!

Danes pa bi na tem mestu rad povedal nekaj besed o zadevi, ki je v zadnjem času nadvse pereča in o čemer pišem tudi v današnji Demokraciji! O invaziji islamskih migrantov, ki ogroža današnjo Evropo in s tem tudi Slovenijo! Naš način življenja in razmišljanja! Naše običaje, vero in postavo!

Migrantski tok z Bližnjega in Srednjega vzhoda ter iz Afrike v Evropo se kljub jesenskim vremenskim razmerah ne zmanjšuje. V Evropo je po podatkih Združenih narodov čez Sredozemlje samo oktobra prišlo rekordnih 218.000 migrantov. To je skoraj toliko kot lani v vsem letu, ko so jih našteli okoli 219.000. V Turčiji, Siriji, Iraku, Jordaniji, Libanonu, Jemnu, Iranu, Pakistanu, Afganistanu in številnih afriških državah je na milijone ljudi, ki si zaradi vojn, diktatur, bednega življenja ali islamskega načrta destabilizacije in islamizacije Evrope želijo priti v Evropsko unijo.

Slednja ne razmišlja ne globalno in ne geostrateško. Tedne in mesece se je povsem neplodno prepirala o begunskih kvotah, namesto da bi energijo vložila v zavarovanje zunanjih meja. Hkrati bi morala stvari reševati na izvoru! Popolnoma napačna sporočila, ki jih je dala nemška kanclerka Angela Merkel, da so begunci dobrodošli in da jih je Nemčija pripravljena neomejeno sprejeti, so povzročila pravo preseljevanje narodov …

Pri tem se povsem neodgovorno obnaša levičarska Ciprasova Grčija, ki mirno dopušča, da dnevno iz Turčije na grške otoke pripluje na desetine čolnov z migranti. Čeprav je članica schengenskega območja in za varovanje meje letno dobiva na milijone evrov, se na schengenska pravila požvižga, kot se je pred tem požvižgala na pravila, ki so veljala za sprejem v evroobmočje. Grčija je nedvomno mehki trebuh EU. Šibki člen evrskega območja. Finančna jama brez dna. Država, na katero se unija ne more zanesti.

Zato je povsem na mestu razmišljanje nekdanjega predsednika Sveta EU Janeza Janše, ki pravi, da je treba nemudoma začeti graditi varnostno ograjo na meji s Hrvaško, saj bo to povzročilo verižno reakcijo proti jugu. Države na balkanski poti bi se ustrašile nevarnosti, da bi se migranti zagozdili na njihovih ozemljih, zato bi začele nastajati varnostne ograje tudi na meji med Hrvaško in Srbijo pa na meji med Srbijo in Makedonijo ter Makedonijo in Grčijo. To bi slednjo prisililo, da bi končno začela varovati svoje meje in zavračati migrantske čolne na Egejskem morju ter jih pošiljati nazaj na turško obalo. S tem bi se migrantski tok v veliki meri ustavil.

Kot kaže zadnje zaostrovanje azilne politike v Nemčiji in Avstriji, se v obeh državah čedalje bolj zavedajo, da politika »odprtih vrat« vodi v brezvladje in kaos. Da je samomorilska. Da se s tem bližnjevzhodni kaos prenaša ne evropska tla. Da se s tem izvaja nevarni projekt islamizacije Evrope. V nemških azilnih centrih dnevno prihaja do spopadov med migranti. Nasilje se seli na nemške trge in ulice. Na Danskem javno protestirajo islamski skrajneži in zahtevajo uvedbo šeriatskega prava. Na Švedskem se je zaradi islamskih priseljencev število posilstev neverjetno povečalo. Da o terorističnem napadu na časopis kritičen do islama v začetku leta v Parizu sploh ne govorimo. 

Počasi, prepočasi se vodilni evropski politiki zavedajo, da je potrebno migrantski tok zaustaviti. Bliža se dan, ko bosta tako Nemčija kot Avstrija zaprli mejo, ko se bo začel povratni migrantski val iz Nemčije. Ob čemer pa se je potrebno zavedati, da je naša severna meja ta čas povsem nenadzorovana.

Slovenija zaradi nesposobnosti vladajoče elite vseskozi zamuja. Nima pobude. Vladni predstavniki opozoril opozicije, da je treba nemudoma začeti postavljati varnostno ograjo na meji, ne jemljejo dovolj resno. Še vedno se zanašajo na druge, kar je neodgovorno.

Neodgovorno je tudi početje obskurnega levičarskega Radia Študent, ki je s svojo referendumsko pobudo preprečil, da bi Slovenska vojska nemudoma dobila večja pooblastila za varovanje meje. V Slovenijo je namreč do danes vstopilo že več kot 150.000 migrantov! In lahko se zgodi, da se jih v Sloveniji zagozdi na tisoče! Zato je Slovenija nadvse ogrožena!

Zato mora slovenska vlada nemudoma zavarovati slovenske meje, ali pa naj odstopi! V opoziciji je veliko ljudi, ki bi to državo znali voditi veliko bolje! Pošteno in pravično! Kot resnično pravno državo! V skladu s slovensko ustavo!

So pa vladajoča politika in z njo povezani lobiji učinkovitejši pri prevzemu institucij, ki jih je vzpostavila druga Janševa vlada. Če smo bili v začetku oktobra priče brezkompromisnemu obglavljenju Družbe za upravljanje terjatev bank in izgonu tujih finančnih strokovnjakov, smo bili pretekli teden v senci migrantske krize priče še ekspresni zamenjavi vodstva Slovenskega državnega holdinga. Po novem ga bo vodil človek, ki je soodgovoren za veliko bančno luknjo, ki jo je država z našim davkoplačevalskim denarjem konec leta 2013 komaj zakrpala. Omrežje Foruma 21 in z njo povezana tovarišija imata tako spet vse pod nadzorom. V imenu »starih fantov« stvari v roke prevzemajo »mladi fantje« iz istega omrežja …

Dovolj je tega!

Svoje nezadovoljstvo s stanjem v državi lahko izrazimo 20. decembra z glasovanjem proti sporni noveli družinskega zakonika! Z glasovanjem proti vladi!

Dol z udbomafijo! Gor z demokracijo!

Naj živi slovenski narod! Svoboda Sloveniji!

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk