Članek
France Cukjati, govor 11. 9. 2015
Objavljeno Sep 13, 2015

Ustavno sodišče je glede afere Patria jasno povedalo, da že obtožni predlog sploh ni navedel kaznivega dejanja. Kaznivega dejanja torej ni! In tisti, ki so ga iz nič skonstruirali in so v ta veliki projekt vložili ogromno denarja in energije, so pogoreli na vsej črti.

Vsi ti tožilci, sodniki in novinarji, ki so se sedem let ukvarjali s tem velikim pokom, so ves čas vedeli, da gre za konstrukt, saj smo celo mi, pravni laiki, že pred sedmimi leti jasno opozarjali, da gre za izmišljotino, namenjeno pregonu politika, ki je očitno edini sposoben resno ogroziti tranzicijsko omrežje (post)komunistične oblasti, zaradi česar se ga nekdo tako zelo boji.

Če se volivci tega ne zavedajo v zadostni meri, se pa tega očitno toliko bolj zavedajo tisti, ki so ta veliki pok načrtovali in vodili s ciljem usodno diskreditirati Janeza Janšo in ga dokončno izločiti iz političnega življenja.

Ves ta potek sedaj poznamo in razumemo. Poznamo tudi vso kalvarijo nedolžnih žrtev in vso zlorabo slovenskega sodstva za »likvidacijo« političnih tekmecev. Težko pa razumemo, da cela vrsta vpletenih tožilcev in sodnikov, s predsednikom vrhovnega sodišča na čelu, ne razume, da je v normalni demokraciji tako početje nesprejemljivo, početje, ki je značilno samo za totalitarne režime.

Kako to, da se tega ne zavedajo in da niti z enim samim znakom priznanja resnice ne pokažejo najmanjše volje, da bi v bodoče bolj sledili načelom pravne in pravične države kot pa željam zakulisnih režiserjev?! Kakšni ljudje so to, da jih ni sram, človeka po nedolžnem obsoditi?! Kakšni, da se niti z besedico ne opravičijo, ampak dajo celo vedeti, da vztrajajo pri svojem in bodo očitno tudi še naprej tako delali?!

Slabo se narodu piše, če ima tako sodstvo!

Če početje teh tožilcev in sodnikov težko razumemo, pa je nemogoče razumeti ljudi, ki sicer niso del sodno zaščitenega omrežja in so lahko že jutri žrtve izmišljenih obdolžitev, da kar naprej zagovarjajo in ščitijo to usodno anomalijo slovenskega sodstva.

Kako to, da je slovenski narod sposoben enotno in odločno obsoditi zločine Hitlerjevega nacional-socializma, ni pa sposoben odločno in enotno obsoditi zločinov komunizma?! Kako to, da smo sposobni enotno obsoditi na primer zdravniške napake, ki se končajo z usodnimi posledicami za pacienta, nismo pa sposobni enotno obsoditi celo namerno krivičnih sodnih obsodb?! Kako to, da tolikšen del prebivalstva zagovarja, ščiti in podpira očitne deviacije sodne in ne samo sodne veje oblasti, njihovo laž in njihove krivične postopke, usodne tako za posameznika kot za vso Slovenijo?!

Je vzrok nevednost ali nekritična podvrženost medijskim manipulacijam? Morda pripadnost omrežju, režimu, ki privilegira svoje in zanemarja ali celo preganja one druge? Ali strah pred skrito roko oblasti?! Ali pa je res tako razširjena prastara človeška pokvarjenost, ki se kaže v privoščljivosti celo jasno krivične obsodbe?

Naj bo kakorkoli. Mi smo tu! In mnogo nas je, ki ne verjamemo slepo medijskim lažem, političnim zavajanjem in sodnim manipulacijam. Povsod in vedno smo bili, smo in bomo na strani resnice. In vsem vejam oblasti sporočamo: nikoli več ne bomo tiho!

Mi nismo in nikoli ne bomo hlapci ideološko obarvanega posttranzicijskega omrežja, ki še nikoli ni prostovoljno sestopilo z oblasti. Mi se ne damo kupiti!

Mi smo tudi tisti, ki nas ni strah in nismo privoščljivi. Vsaka krivica, povzročena komurkoli, nas boli. Zato nas dejstvo, da je Ustavno sodišče izničilo vse krivične sodbe v zadevi Patria, ne zadovolji. Mi smo ponovno tu! Ne samo zase, za vse državljane Slovenije hočemo pošteno slovensko sodstvo, pravno in pravično državo!

 

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk