Članek
Ana Zagožen, govor 27. 5. 2015
Objavljeno May 29, 2015

Dragi prijatelji, Pozdravljeni. Razmišljala sem o tem, kaj naj danes povem. Odločila sem se, da vam povem, da nisem več samo posredno v procesu Patria, sedaj je zaradi Patrie tudi proti meni vložena tožba.

V sodnem postopku sem kljub temu, da je Ustavno sodišče že pred mesecem ugotovilo, da gre pri procesu Patria za kršenje zakonov, ustave, človekovih pravic, skratka za veliko sramoto pravosodnih organov države Slovenije. Ustavno sodišče je torej popolnoma razgalilo to sodno farso in dokončno razkrinkalo ta največji politični proces v samostojni Sloveniji.

In kakšen je bil odziv? Nobenega opravičila po krivem obtoženim, nadaljujejo se laži, blatenje in uvajanje novih in novih sodnih postopkov. Pravosodje se obnaša, kot da odločb Ustavnega sodišča ni.

Še več, ravno včeraj, 26. maja, sem prejela kopijo dopisa, ki ga je 20. maja napisalo Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, oziroma v imenu tožilstva kar trije tožilci, ki so v mojem primeru zadolženi za nadaljevanje sramote imenovana Patria.

Prebrala vam bom, kaj so zapisali v tem dopisu glede utemeljenih razlogov za sum, da je moj oče storil kataloško kaznivo dejanje in kar je osnova za tožbo proti meni: »Postopek zoper zapustnika (– mojega očeta) je bil izločen in kasneje ustavljen izključno in zgolj zaradi njegove smrti. Tako ni nobenega dvoma, da je bil izpolnjen dokazni standard za uvedbo finančne preiskave.« 

Kakšna sprevrženost, kakšna pokvarjenost? Oče zaradi bolezni ni mogel spremljati procesa Patrie do konca. Iz postopka je bil izločen, še preden se je lahko zagovarjal, kaj šele da bi bil obsojen. Ni bil obsojen, a za tožilstvo je kriv in smrt je dokazni standard. Torej je po njihovo kriv, ker je umrl. 

Tožilstvo v dopisu 20. maja nadalje piše (še enkrat: mesec dni po odločitvi Ustavnega sodišča, da je proces Patria padel): »Iz opisa dejanja očitka kaznivega dejanja v delu zoper pok. Zagožna izhaja, da Ana Zagožen Govor odbor 2014 dne 27.5.2015 je zapustnik – pok. Zagožen dejanje izvrševal že in predvsem v letu 2005, zato je interval preiskave od 1. 1. 2000 dalje, utemeljen.«

Se pravi naj jaz, ki sem bila leta 2000 mladoletna, njim razlagam, kako in kje je moj oče prejemal plačo in kaj je z njo počel in ki nikoli ni bil za ničesar obsojen. Očitno je najlažje, da se po smrti staršev izživljaš nad otroci in uvajaš nezakonite finančne preiskave, s katerimi si izmišljuješ in terjaš nerazumne zlagane zneske, ki ne le da presegajo vse kar je vsa družina ustvarila v vsem življenju, temveč bi radi nacionalizirali tudi to, kar sta oče in mama podedovala od svojih staršev, nas pa ne le pustili na cesti, temveč še z dolgovi do države, saj vse premoženje, ustvarjeno v vsem življenjem niti približno ne dosega višine očitanega zneska.

To torej piše tožilstvo 20. maja 2015, en mesec po tem, ko je Ustavno sodišče odločilo, da se sodbe Vrhovnega, Višjega in Okrajnega sodišča razveljavijo. Ustavno sodišče je med drugim ugotovilo, da so vsa redna sodišča vzpostavila nedopustno prakso razlage in uporabe zakona, po kateri bi se lahko nekoga kaznovalo celo zaradi napačnih misli.

TO JE TO. Nekateri slovenski tožilci imajo torej takšne nadnaravne sposobnosti, da znajo brati misli. Zato njim ni potrebno upoštevati odločb Ustavnega sodišča. Za njih to ne velja. No, pa saj je glede na dogajanje zadnjih dni jasno, da za tožilstvo Republike Slovenije ne veljajo zakoni Republike Slovenije.

Zakaj tožilci niso zapisali v svoj dopis z dne 20. 5. 2015, da so vse sodbe procesa Patrie, na katere se sklicujejo, razveljavljene. Zakaj tega niso zapisali, če so tako pravični, resnicoljubni, pošteni, če delajo v skladu s pravili prava in v dobro države Slovenije.

Na koncu dopisa piše Republika Slovenija in na žigu ravno tako. Najbrž so se zmotili. Dvakrat sem pogledala, če niso mogoče uporabili žig z rdečo zvezdo ali srp in kladivo.

Javno želim odgovor ali obstaja v državi Republiki Sloveniji še kakšna vložena tožba s strani tožilstva za dediče prvega dednega reda, kjer je dokazni standard za nedolžnega človeka - SMRT.

Kako se to boleče, da ne rečem strašljivo, bere? Dokazni standard SMRT! Ali je možno še kaj bolj nečloveškega napisat? Kakšen um mora biti, da to napiše.

Da pokažejo vso svojo nekulturo, cinizem, maščevalnost, svojo moč in ustrahovanje, so priložili sodbo višjega sodišča za živega človeka, državljana RS.

Ne, ne potrebujem prilog - sodb za žive ljudi. Nisem psihopat, ne naslajam se in ne uživam v težavah drugih ljudi.

In ker se zavedajo, da njihovo ravnanje nezakonito, se poslužujejo medijskih linčev s pomočjo njihovih režimskih medijev, ki so pomembni krivci stanja in duha v državi. Za njih proces Patria, ki so ga z dneva v dan pogrevali zadnjih 10 let, ne obstaja več. Ne vidijo več koruptivnih tožilcev, ne vidijo sodnikov, ki so kršili človekove pravice, ne vidijo vas zbranih pred sodiščem, ne vidijo na primer človeka, ki ga je uničila ta pravna država in ki že teden dni leži na pločniku na Tržaški pred Semenarno v tako imenovani vežici umrle pravne države. Vidijo pa taisti mediji najstnike, ki se ne strinjajo s totalitarnimi simboli in morajo zaradi tega bežati pred oboroženimi malikovalci revolucionarne preteklosti.

»Sodni pravičniki« ne mi groziti, ne me ustrahovati v imenu ljudstva in v imenu Republike Slovenije. Ni nobene potrebe. Ljudstvo mi ne grozi in me ne ustrahuje. In vi niste ne ljudstvo in ne Republika Slovenija.

»Sodni pravičniki« sporočam vam, da se bomo borili naprej in da me kljub vsemu ne bo premagalo sovraštvo in da osebno tudi vam in vašim otrokom ne želim, da se dogodi to, kar se dogaja meni.

Zato je reforma sodstva nujna, mesto zločincem pa ni v pravosodju, pač pa v zaporu. Vsi totalitaristični sistemi so propadli, tudi ta bo! Slej ko prej! Resnica zgrajena na laži in krvi ne bo vzdržala. Slej ko prej bo prišla generacija, ki bo postavila nazaj vrednote, ki smo jih želeli ob osamosvojitvi in moja Slovenija bo spet postala ljudem prijazna država v kateri se bomo vsi počutili varno. Nikoli ne smemo odnehati! Zaradi nas, naših otrok, naših vnukov! In zaradi prednikov, ki so naredili Slovenijo!

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk