Članek
Ko živiš za jasen namen, takrat trdo delo ni le možnost, ampak nuja
Objavljeno Jan 14, 2015

Vabljeni k branju sporočila za javnost št. 206.

Spoštovani,

v ponedeljek je Univerza v Ljubljani, njena Pravna fakulteta, ki je najprej ponudila najem dvorane Pravne fakultete za predstavitev zbornika vztrajnikov z naslovom Upanje - Pravica - Svoboda, možnost najema prostorov zavrnila. Sporočili so namreč, da ne morejo gostiti dogodkov, ki bi lahko v javnosti budili percepcijo dogodkov s pretežno političnim ozadjem in da so kot fakulteta zavezani paziti tudi na to. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da so v zborniku, katerega javna predstavitev bo potekala danes, zajeti zapisi slovenske intelektualne srenje o stanju demokracije v naši državi. Univerza in njena fakulteta, ki jo financiramo vsi davkoplačevalci pa tako nas - Odbor 2014, ki predstavlja največje gibanje za človekove pravice po Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin iz leta 1988, stigmatizira kot tiste, ki organizirajo dogodke s pretežno političnim ozadjem. Kot kaže je boj za človekove pravice in temeljne svoboščine za Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani nekaj umazanega, s pretežno političnim ozadjem in ne častnega ali dostojanstvenega.

Odbor 2014 si želi, da bi Slovenija krenila na pot normalnosti, kar bi posledično pomenilo, da bi spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin ne glede na raso, spol, vero in politično prepričanje, predstavljalo konstantno prakso in bi bilo samo po sebi samoumevno. Zato vas v skladu s soglasno sprejetimi sklepi na 2. Skupščini Odbora 2014 vabimo, da se v čim večjem številu udeležite shoda Za vladavino prava, ki bo potekal danes, 14. januarja 2015, ob 17.00, pred simbolom krivice - Vrhovnim sodiščem. Na shodu nas bodo nagovorili: Janez Eržen, dr. Vinko Gorenak in Aleš Primc.

Prav tako vas vabimo na predstavitev zbornika Upanje - Pravica - Svoboda, ki ga soorganizirata založba Nova obzorja d.o.o. in Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbor 2014. Predstavitev bo potekala danes, ob 18. uri v prostorih Slovenske matice, 1. nadstropje, na Kongresnem trgu 8 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni!

Odbor 2014, 14. 1. 2015

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk