Petra Janša, govor 7. 1. 2015

Objavil/a Odbor 2014, dne 2015-01-09 ob 09:30:00

Režimska hobotnica varuje »sveti gral«.

Postkomunistična Hobotnica ima neštete lovke; ne le sodnike in tožilce, ampak tudi odvetnike in sodne izvedence iz različnih strokovnih področjih, kot so psihiatri, zdravniki, tehnični in finančni izvedenci itn. Težko je najti odvetnika, ki ni del te hobotnice, posredno ali neposredno. V tej hobotnici so celotni družinski klani z različnimi priimki. Kdo ve, da je najtesnejša dolgoletna sodelavka in prijateljica Milana Kučana Špela Furlan, poročena z višjim sodnikom Mitjo Šinkovcem, in ga spremlja tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Prav Šinkovec naj bi pomenil povezavo do Kučanovega Foruma 21. Znan je postal v aferi Depala vas, ko se kot sodnik kljub povezavam svoje žene in uslužbenke z dokaznim gradivom ni želel izločiti, zato ga je leta 2001 umaknil nadrejeni. Toda že leto dni pozneje je bil »nagrajen« s položajem višjega sodnika. Nadomestila ga je sodnica Silvana Vrebac Arifin (!),  ki pa je bila zaradi »okužbe« s primerom prav tako izločena. Tudi ona je bila nekaj mesecev kasneje imenovana za višjo sodnico. Prav Silvana Vrebac Arifin, žena Jankovićevega podpornika, je bila nedavno sodnica poročevalka v zadevi Tritonis, ko je sodišče zavrnilo zahtevo za preiskavo zoper Jankovića. A takih primerov in povezav med sodniki, odvetniki, tožilci in politiko je na desetine; ne nazadnje je tudi aktualni minister za pravosodje poročen z medijsko znano odvetnico. Vse te niti pa seveda dobro skrbijo za nedotakljivost in nedostopnost »svetega grala«.

Da tranzicija ni uspela, so poleg pravosodja, ki je rak rana slovenske družbe, krivi tudi režimski mediji. Poleg vsem znane zadnje cenzure javne RTV, kjer so iz pogovora o delovanju Udbe izrezali del, v katerem skesanec Željko Kekić govori o Zdenku Roterju in Milanu Kučanu, je nujno opozoriti tudi na medijski mrk glede poročanja o sodnem pregonu fotoreporterja Janija Božiča. Novinarskega kolega namreč preganja nekdanja premierka in propadla kandidatka za evropsko komisarko Alenka Bratušek. Saj se še spomnite SMS čestitke, ki jo je Bratuškovi iz Moskve poslal Peter Kraljič? In to 20 minut PRED njeno izvolitvijo za predsednico vlade. In prav zaradi objave zanjo sporne fotografije omenjenega SMS, je po vlogi obtožnice s strani bivše premierke Bratuškove Okrajno sodišče v Ljubljani, ki ga vodi Vesna Pavlič Pivk (znana iz afere rdeča rutica in pionirska kapa z rdečo zvezdo), le to zoper Božiča uvedlo sodni postopek. In le to. Fotoreporter je bil po tem dogodku deležen številnih političnih pritiskov, spletni portal je nehal objavljati novice, avtor pa se je moral z družino preseliti v Veliko Britanijo. Tam zdaj s fotografiranjem preživlja svojo družino in dela za različne agencije.

Ob tem se sprašujemo, kje so bili mediji, ki so neposredno ali posredno v državni lasti, da bi poročali o zadevi? Kje je bila Slovenska tiskovna agencija (STA)? Zakaj ni bilo kamer in mikrofonov nacionalne RTV? »Danes bilo sojenje proti svobodi govora, kjer sta bila prisotna samo dva medija ...« je po obravnavi na sodišču tvitnil ovadeni fotoreporter Jani Božič. Nekdanji novinarski kolegi ga niso prišli niti moralno podpret, kaj šele da bi o sojenju poročali. Oglasilo se ni niti »neodvisno« Društvo novinarjev Slovenije (DNS), ki ga vodi Matija Stepišnik, velik občudovalec komunističnega krvavorokca  Che Guevarre. Oglasilo pa se je manj številčno Združenje novinarjev in publicistov (ZNP), ki ga vodi Tino Mamić, in medije pozvalo k spremljanju naroka. Navzoča sta bila le Reporter in Slovenske novice. Ob tem se je treba vprašati, komu je v interesu, da mediji procesa ne spremljajo. Verjetno prav režimski hobotnici, ki varuje »sveti gral«.

Svoboda Tonetu Krkovič! Svoboda Ivanu Črnkoviču! Svoboda Sloveniji!

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Odbor 2014
Odbor 2014
Objavil/a 2015-01-09 09:30:00 (Jan 09, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vabilo na shod Odbora 2014
Vinko Gorenak, govor pred VS, 12.10.2017
Posnetek shoda za svobodo in pravičnost, 12.10.2017
Prvi shod Odbora 2014 pred sodiščem bo 12. oktobra!
Obvestilo o shodu Odbora 2014
Pravosodni trk v ledeno goro
Ustavna pritožba zoper sodbo v zadevi Patria
Matej Avbelj: Failed Democracy: The Slovenian Patria Case
ddr. Klemen Jaklič: On Truth And Justice
Poglobljen intervju dr. Damirja Črnčeca, predsednika Odbora 2014
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Oglasi

želite piti boljšo in obogateno vedno? potem je smiselno, da preverite katere pozitivne učinke vam prinaša živa voda - https://www.aktivni.si/dobro-pocutje/ziva-voda-skrbno-varovana-skrivnost-vrhunskih-sportnikov/ živa voda nastane s procesom ionizacije, pri tem pa nam je v pomoč ionizator vode.

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

radi igrate športne stave? v sloveniji vam je na voljo tudi ena izmed večjih svetovnih stavnic bet at home. preizkusite svojo srečo in ob prvi registraciji prejmete bet at home bonus - http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/bet-at-home-bonus/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

7734.) evropski roman - dušan pirjevec

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 19.99 €

6692.) filozofija umetnosti - hippolyte taine

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5440.) ime rože - umberto eco

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

2215.) golobje in jastrebi - grazia deledda

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1520.) kritični spisi - josip stritar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5965.) grad iz peska - iris murdoch

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7171.) črni tulipan 1 in 2 - aleksander dumas

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

7390.) spomini na dovje - france voga

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

384.) zgodbice o znanih slovencih  -  igor torkar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

714.) janez milčinski - leta za pet drugih

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj