Članek
Govor Patricije Perc Hvale, 2. 11. 2014
Objavljeno Nov 02, 2014

Spoštovani prijateljice in prijatelji, spoštovani ljudje dobrega in pravičnega ter resničnega mišljenja. Danes, 2. novembra, mineva že 136. dan, zapisan kot sramotni dan samostojne in neodvisne Slovenije. Vodja največje opozicijske stranke, osamosvojitelj Slovenije, Janez Janša je še vedno po krivem zaprt. Zaprt zato, ker razmišlja drugače, kot si želijo tisti, ki to našo državo vodijo v vedno večji prepad in dno.

Janez Janša in Tone Krkovič sta po krivici zaprta. Sistematično pa tisti brez vesti njima in njunima družinama kršijo človekove pravice in temeljne svoboščine.  Zaupanje državljanov in državljank v transparentno in pravično delovanje slovenskega sodstva pa iz dneva v dan upada. Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik samo doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kjer je imela Slovenija nekoč, pod vlado Janeza Janše, ugled in je veljala za pravno in demokratično državo.  Ko pa so jo vzeli v roke taisti, ki jo sedaj vlečejo na dno, je Slovenija začela izgubljati na veljavi na mednarodnem prizorišču. Tujci, ki so včasih množično obiskovali to prelepo deželico, sedaj samo zamahnejo z roko in Slovenijo samo prečkajo, in odhajajo drugam.

Pa ni bilo vedno tako.

Leta 2008, komajda pred nekaj leti, se je zdelo, da se bo Slovenija v le nekaj letih pridružila povprečno razvitim članicam Evropske unije. Zdelo se je celo, da se bo Slovenija le nekaj let kasneje zavihtela v samo razvojno jedro, med najbolj razvite države najbolj razvitega dela sveta. Prihodnost je bila svetla. Naše gospodarstvo je bilo vsako leto bolj konkurenčno, brezposelnost je bila najnižja v času samostojnosti in vsakdo je dobil priložnost. Delo, inovativnost in znanje so imeli svojo vrednost. Slovenija je bila ena redkih držav brez pretiranih skrbi z množičnim odhodom mladih, nadarjenih in kreativnih ljudi v tujino. Še več, Slovenija je rezala kruh več deset tisoč pridnim delavcem od drugod.

Ker je bilo vse tako popolno, so si morali tisti, ki sedaj krojijo usodo naši državi, nekaj izmisliti. Zgodila se je Patria! In takrat so nam začeli krasti prihodnost. Pa ne samo nam, dragi prijateljice in prijatelji, tudi našim otrokom, vnukom in pravnukom…

Ukradli so nam jo do te mere, da je naše gospodarstvo čedalje manj konkurenčno, brezposelnost se bliža rekordnim številkam. Slovenije se je polastilo malodušje, razširilo se je prepričanje, da je delo brez vrednosti, da se ne splača biti priden, da znanje in kreativnost nimata prave vrednosti. Mladi in tudi ne tako mladi zapuščajo Slovenijo in srečo iščejo drugje.

Ta sramotna sodba, politični konstrukt, ni izoliran pojav, ampak je indikator vsega, kar je v naši deželi hudo narobe.

Zato mi, ki smo tukaj zbrani, ker verjamemo v pravico in resnico, pozivamo tiste, ki so si SRAMOTNO Patrio izmislili, da jo takoj odpravijo. Kajti to bo prvi, nujen korak na poti v prenovo Slovenije, za boljši jutri vseh nas, prebivalk in prebivalcev prelepe dežele na sončni strani Alp z besedo ljubezen v imenu!

SVOBODA JANEZU JANŠI, SVOBODA TONETU KRKOVIČU, SVOBODA SLOVENIJI!!!

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk