Članek
Vili Kovačič, govor 11. 10. 2014

VIOLETA, NAŠA NOVA KVALITETA - ALI NOVA MARIONETA ???!!! Izbira EU komisarke je potekala na enak način, kot izbira A.B. !

Objavljeno Oct 13, 2014

Glasovanje na vladi je doseglo novo DNO. 7 glasov proti Violeti Bulc je etični Miro Cerar samovoljno  pretvoril v podporo 9 ministrov ! K 6 glasovom ZA  je Miro nonšalantno in nesramno 3 neopredeljene prištel k glasovom ZA in preskočil 7 glasov proti. Miro Cerar je očitno povsem pozabil po kakšnih pravilih poteka glasovanje v hramu demokracije v Državnem zboru. Za izglasovanje predloga vedno štejejo le glasovi ZA, ne pa vzdržani, enako tudi ne tisti proti. HOKUS POKUS, ki ga je s tem uprizoril Miro Cerar pa žal novinarji - razen nekaterih redkih, gladko preskočijo. Prihaja NOVA DEMOKRACIJA, pogoj zanjo je NOVA MATEMATIKA  ! 

Glasovanje po butalsko, na ne-demokratičen, Cerarjev način ! 

Primerjave so nujne. Edina razlika z A.Bratušek je v tem, da se je Violeta Bulc iz glasovanja izločila. Računanje rezultata pa je potekalo na isti – butalski, novo-demokratičen, Cerarjev način ! Kar naenkrat večinska podpora ni več pomembna in potrebna. Pravilo večine si bomo torej po Cerarju prilagajali sproti. To je vrhunec nove etike in nove demokracije !

Zelo komično bi bilo, če bi Tanji Fajon naprtili energetiko !!! Nič manj ne bo komično, ko bo to področje  dobila na grbo Violeta Bulc, specialistka parapsiholoških in transcedentalnih "znanosti". Postavlja se vprašanje kam pelje ta VELIKA LAHKOTNOST BIVANJA IN KANDIDIRANJA IN SEŠTEVANJA GLASOV. Vsekakor bo tudi pri novi kandidatki EU predstava podobna, saj drugače ne more biti. V obeh primerih je to tako kot če bi hotel bruc, ki se napifla za prvi izpit na faksu, zaradi ambicioznih staršev, postati dekan fakultete ali vsaj vodja katedre. Sicer pa general Juncker morda prav take ljudi najbolj potrebuje. Take pač, ki na področju, ki ga pokrivajo, tako malo vedo, da bodo polno in zvesto izvrševali njegove ukaze.

Kreativno samovoljni, ne ustavni pravnik Miro Cerar

Miru Cerarju očitno ni pomoči, in nam z njim. Zdaj je končno pristal v svoji koži. On ni ustavni, on je kreativni pravnik - mojster prilagajanja pravil, ki bi ga v demokratični državi takoj vrgli čez prag.  Sicer pa se vse bolj kislo drži. Zdaj tudi spoznava kakšno kislo jabolko so mu nastavili z domnevno njegovo zmago na volitvah, ki so mu jo močno pomagali dobiti in sproducirati tudi v stavbi Vrhovnega sodnišča, vsekakor pa v krogu  "vizionarjev" Foruma 21.  Sicer pa tudi za Cerarja, kot za  Alenko B. velja Petrovo načelo. Vsak napreduje do meje svoje nesposobnosti. Ko prideš do meje svojih nesposobnosti pa nastopi kriza, ki pa v tem primeru žal ni samo osebna, pač pa kolektivna kriza za vse, in obenem kriza za državo.

A, vrnimo se nazaj h kandidatkam. V ospredje stopa ime Violeta, kajti ime Violeta je že od Violete Tomić naprej, velika blagovna znamka. Ali na kratko:  Violeta, je naša nova kvaliteta. Zato seveda ni čudno, da odlični mediji v naboru imen za komisarja in podpredsednika komisije Romane Jordan niti ne omenjajo več , čeprav je prav Romana ena redkih, ki obvlada to področje. Ima namreč za Cerarja, ki se razglaša za kooperativenega in demokratičnega, zelo veliko gensko napako -  je pač bivša EU poslanka SDS, bila je celo podpredsednica stranke. Zato je očitno o drugačnem predlogu zaukazan medijski molk, ali pa še to ne, kajti novinarski pogojni refleks jim to veleva. Molk kadar kritika ni v skladu z doktrino ohranjanja mita etičnosti Mira Cerarja. Ta mit ne sme pasti, novinarji odličnih medijev vedo kje so meje dopustnega in v kaj ne smejo vrtati in zato zgolj plaho sprašujejo. 

Kadrovski bazen je pri Miru Cerarju očitno izredno plitev. Zato interne strankarske izkušnje Violete Bulc Cerar razglaša za voditeljske. Je pa gospa Violeta očitno "doma" v para Etiki ne v Energetiki. Od para etike se ne da živeti, tudi od etike ne, čeprav jo je treba upoštevati, vendar ne tako, kot prakticira in nam to sugerira Miro Cerar. Zato mislim, da Violeta ne bo nova kvaliteta, bolj pričakujem, da bo NOVA MARIONETA. 

Vendar mimo Alenke B. še vedno ne moremo. Res je, kot pravi Alenka Bratušek sama,  da je ONA naredila dobro delo, ko je - kot je samozavestno sama rekla, obvarovala Evropo pred Slovenijo. To ji moramo šteti v veliko dobro. Bog ne daj, da bi tudi razvita zahodna Evropa postala taka kot Slovenija. 

Kadar zapoje divji petelin Miro Cerar, nikogar ne vidi in ne sliši. 

Oblast je najbolj ranljiva, ko je na višku moči. Kajti takrat izgubi občutek za realnost in počne kadrovske neumnosti, kršitve ustave pa dobijo nov zagon čemur smo priča na VELIKEM ODRU - v DRŽAVNEM ZBORU. Višek dogajanja so pravne akrobacije koalicije v DZ, za izločanje nevernikov iz politike. Gre za dosežke za zgodovinopisje in v učbenike. Vrhunec pa je to da se s kršitvami človekovih pravic, poslovnika in pravnega reda, poslanci SMC in novih demokratov Združene levice celo hvalijo. Mnogim novinarjem to sicer jemlje sapo, niso pa sposobni tega povedati javnosti.  

Vase zazrta koalicija  in »šef gostilne« Miroslav, s takšnim novinarstvom  zlahka vladajo, čeprav se vladanja zelo otepajo in se ga sploh še niso lotili. Največja vrednota ni več politična stabilnost, ampak lojalni novinarji, kajti ni ga čez lojalnega in oblasti boječega novinarja. Zato so v vladi tako zazrti v svoje zgodovinsko poslanstvo, da ne slišijo nič in ne vidijo nič. Miro Cerar je podoben DIVJEMU PETELINU, ki, kadar zapoje, nikogar ne vidi in ne sliši. Takrat ga lovec najlažje ustreli.

Ponavljam, kar je pred letom zapisala sicer deklarirana levičarka Renata Šribar. Če so bile še pred nekaj leti kršitve in anomalije  eksces, je zdaj eksces postal pravilo. Posebno na pravnem področju. Skratka ne gre za ekscese, gre za "zlato" pravilo komuniciranja in odločanja v vladi in državnem zboru. Prav komično izgleda, kako se vladajoči in AB poslanci in ZL poslanci trudijo - kdo ga bo bolj biksal in kdo bo bolj smešno - duhovito, utemeljil kršenje ustave. 

 Indično, telepatsko in samopostrežno, samoupravno pravo 

S tem Slovenija, poleg indičnega - telepatskega prava, postopno dobiva tudi drugo, novo vejo pravne stroke –tako imenovano samopostrežno (samoupravno) pravo. Ali kot bi rekel, in je nekoč rekel, avantgardni amaterski jubitelj kršitve človekovih pravic političnih nasprotnikov sicer pa  pravosodni "znanstvenik" dr. Ljubo Bavcon. Rekel je: pravil za delovanje policije ni treba zapisati, kar v praksi pomeni, naj bo ravnanje podrejeno sprotnim potrebam. Kot pa vemo iz življenja in vidimo na ekranih so potrebe ljudi, ki jim je oblast padla v naročje neposredno z neba, skoraj neustavljive.  

Iz množice strogo skopih vendar zagotovo vedno lepih besed iz demokratičnega grla Mira Cerarja - Dobrega, se vsak dan rodi kakšna nova miš. Zato je on raje bolj tiho in celo drugim zapoveduje molk, kar seveda odlični mediji v Sloveniji ne slišijo in vidijo. Kajti molka se ne sliši, mogoče ga je le zaznati.  

Sicer pa Fajonova in Violeta nista nič krivi za te zadnje kadrovske domisleke boga očeta - kot je rekel Tomaž Šalamun pred 50 leti v Dumi 1964, ki jo je takrat zaključil z besedami: Slovenci kremeniti prehlajeni predmet zgodovine. Vendar to kar imamo zdaj, ni samo prehlad, ampak težka pljučnica ! Dr. Cerar pa vse bolj izstopa kot navaden vrač, bosonogi zdravnik, ki bo bolezen še pospešil do srečnega konca – do novih volitev, ki bodo tedaj vsekakor upajmo, enakopravne in poštene,  brez vodje opozicije zaporu.

 Milan Kučan - Plavi,  odgrni zaveso in pojdi na volitve 

Na njih bo, upam, nastopil kot kandidat za premiera, ne že potrošeni in odvrženi Miro Cerar, pač pa njegova siva eminenca in njegova prava vsebina - prvi slovenski vizionar, Mačkov učenec, ter čarovnik iz Oza , svetovni strokovnjak za slovensko indično pravo, delavec na črno, po amaterski izobrazbi pa dr. inž. arhitekt Milan Kučan. Pozivam ga, da se odpravi na volitve ! Na volitvah bi se Slovenci gotovo izrekli tudi o razkritju, da je bil pred osamosvojitvijo tajni sodelavec KOS s kodnim imenom Plavi, in da je to pred  volitvami gladko zamolčal in vse do letos uspešno prikrival. Da je ta trditev resnična je dobro argumentirano celo v knjigi - v okviru zbornika Zveze borcev. 

Zato ponovno pozivam Milana K., da se do tega tajnega sodelovanja opredeli in odgovori volivcem, predvsem pa, da čim prej najavi svojo kandidaturo za predsednika vlade. Še prej pa naj se Slovencem opraviči za to kar je zamolčal. Pred kandidaturo pa naj javno vsaj simbolno zažge svojo nekdanjo partijsko knjižico in zmoli kesanje. In naj naredi glavno stvar - da zamenja kraj bivanja. Zato ponavljam: ZAHTEVA(J)MO ZAMENJAVO NA DOBU, NA VRSTI JE MILAN K. s KODNIM IMENOM PLAVI !!!  Do tega mora priti čim prej in preden nam Milan K. - Plavi, do konca uniči  pravno ureditev in demokracijo. Kolikor jo je sploh še ostalo.  

Resnica je, da je CER(S)AR NAG in da je tebe Milan STRAH.

Kolega Milan - BOTER iz ozadja, 11 k(a)ratni Slovenec leta, stopi vendar končno enkrat  v ospredje ! Kajti tvoji otroci na vladi in v DZ so ponoreli. Čas je, da narediš red in kot čarovnik iz OZA, odgrneš zaveso ter stopiš na oder v vsej svoji nadnaravno mili in zapeljivi  goloti. In da končno pričneš enakopravno  in odprto tekmo v dvoboju z nekom, ki ga neskončno in smrtno sovražiš. Z Janezom Janšo, ki mu boš sicer zelo težko pariral, ker mu po sposobnostih ne segaš do kolen in ker kot komunist nisi vajen in nisi prakticiral konkurence. 

Kolega Milan, vem, da boš to težko storil, kajti vedno si plezal po hrbtih drugih. Zdaj je hrbtov zmanjkalo - čas je, kolega Milan,  da nastaviš svojega !!! Ni vrag, da te vsaj nekateri volivci ne bi nagradili. Vsaj tisti z rdečo zvezdo ter srpom in kladivom onkraj ceste pred Vrhovnim sodiščem. Ti bi te ponovno vzeli za voditelja, čeprav to nisi nikdar bil ! Bil si le veliki nevidni manipulant in intrigant iz ozadja. Kolega Milan, BODI VITEZ, NE BODI POBALIN ! In pomagaj k zasuku. Narod namreč ni (neskončno) butast in ni dveh ali več resnic, ampak ena resnica. Ta resnica je, da je CER(S)AR nag in da je tebe STRAH. 

Tvoj strah je vedno bolj realen in upravičen. Če tega  še nisi zaslutil, je zadnji čas, da se tega zaveš. Slovenci še nismo v celoti izgubili spomina ! Na večino tvojih odgovorov še čakamo ! Stvar je enostavna. Zato naj se zgodi: Milan K. – Plavi povej in se končno izpovej. Ne gre za maščevanje, gre za resnico ! Resnico o tebi in resnico o - po tvoji meri zafurani Sloveniji ! Za to si odgovoren mnogo bolj kot vsi drugi politiki.

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk