Članek
Govor Fausto Furlanič, 2. 10. 2014

Mediji so le asistenti vladajoče nomenklature in omrežij. V Sloveniji raziskovalnega in neodvisnega novinarstva skoraj ni več.

Objavljeno Oct 03, 2014

Spoštovani,

gospe in gospodje, Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani Republike Slovenije!

Težko bi na tem mestu, po več kot 100 dneh, po 500 ali 600 govornikih povedal kaj takega, kar ni bilo povedanega, vprašanje pa,če je bilo slišano tistim, katerim je bilo namenjeno. Te besede niso toliko namenjene vam, ki ste tukaj zbrani vsak dan in vzklikate parole o pravici ljudem, ki so na to temo gluhi in v hramu pravice pred vami krojijo usode ljudi. Te besede so namenjene tudi tistim, ki jih ni tukaj, pa bi morali biti, tako med govorniki kakor v občinstvu.

Ali nekaterih v državi Republiki Sloveniji ni sram, ko institucije države izvajajo pogrom nad državljani, ko se uzurpira oblast, ko si posamezniki in skupine prisvajajo pravico, da nam sodijo po zakonih, ki jih prirejajo kot menu v menzi za dnevno rabo in za določeno osebo. To, da »tudi ni sramota sprejeti neustavne odločitve« v tej državi izjavi bivši varuh človekovih pravic in sedanji poslanec Hanžek, dežurnih varuhov ustave ne zmoti. Podatek, da je slovensko sodstvo na 91. mestu po kriteriju neodvisnosti za Iranom, Vietnamom, kraljevino Swaziland in v družbi Bolivije in Tanzanije tudi ne. V tej državi tudi ni sramotno imeti edinega političnega zapornika v Evropski uniji.

Mediji, tako elektronski kot tiskani, pa nič. Še več, so le asistenti vladajoče nomenklature in omrežij, ki se udinja gospodarjem za pest drobiža. V Sloveniji raziskovalnega in neodvisnega novinarstva skoraj ni več. Zaradi 70-letnega političnega kadrovanja v sredstvih javnega obveščanja in medijih, pa so novinarji le del politične propagandne mašinerije, ki ustvarja javno mnenje po meri in potrebi stricev iz ozadja. Da je situacija takšna, je vzrok neizpeljana lustracija po osamosvojitvi leta 1991, ki bi bistveno pripomogla k demokratizaciji družbe, kot se je to izkazalo v vseh vzhodnoevropskih  državah. Pojem lustracije pri državljanih ni bil pravilno razumljen, bil je tudi namerno prikazan s konotacijo na maščevanje stari nomenklaturi, saj se je le-ta zavedala, da bi bila z njeno izvedbo obglavljena med seboj prepletena in zlizana omrežja politične in sodne oblasti ter posledično nadzor nad ekonomskim in finančnim sistemom. Ta omrežja, katerih vezni člen je bila udba, katere članstvo je obvladovalo vse družbene sfere in bilo infiltrirano v vse pore življenja in dela so vir zla in rak rana v Sloveniji od njenega nastanka do danes.

Justicija ima zavezane oči zato, da bi lahko bila pravična do vseh ljudi. Toda slovenska Justicija je grobo zlorabljena. Tragično dejstvo je, da dobiva v njenih nedrih domovinsko pravico preverjen sistem stalinističnih obsodb in montiranih procesov s strani strokovno podhranjenih ali moralno zavržnih sodnikov. Slovenska Justicija ne vidi in ne ve, da ji njeni podaniki lažejo, da kršijo zakone, ustavo in človekove pravice, ne vidi sodnic, ki ji mahajo pred očmi s simboli diktature, ne vidi ustreljenih od zadaj v sredo čela…

In včeraj je bila slovenska Justicija ustreljena od zadaj v sredino čela…

Sapienti sat. Ali :Modremu dovolj.

Gospe in gospodje,

Nepravična sodba, zaradi katere smo tu zbrani je praktično napisana za vse nas, za vse državljane, zakaj le naše ime bodo vnesli v obstoječi vzorec, saj smo zagotovo vsi

Neznanega dne, na neznanem mestu, neznani osebi nekaj neznanega storili!

Zato s tega mesta pozivam ustavno sodišče, da se ta sodba zavrže, da se popravi krivica, ki je bila storjena g.Janezu Janši in g.Tonetu Krkoviču ter, da se prekine prestajanje nepravične kazni!

Svoboda Janezu Janši

Svoboda Tonetu Krkoviču

Svoboda Sloveniji

Naj živi mrtva Justicija

Ljubljana 02.10.2014

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk