Članek
Govor Davida Tasića, 6. 9. 2014
Objavljeno Sep 06, 2014

Prijatelji, na tem mestu, kjer je umrla pravica, na mestu, kjer je umrla pravna država, tukaj že 79 dni vztrajamo in prižigamo sveče, kot opozorilo, da je naša domovina v resni nevarnosti. Našo domovino so spremenili v komunistični raj pod Alpami, našo domovino perfidno izčrpavajo in ji jemljejo kredibilnost v Evropi in svetu. Naša domovina propada pred našimi očmi in prvi med tistimi, ki so se jim poskušali upreti, je danes v zaporu.

Janez Janša je že 79 dan v zaporu. Če bomo ravnodušni , če bomo rekli, da se nas to ne tiče, če danes dopustimo, da se laž prodaja kot resnica, če dovolimo, da zlo zmaga, bomo izgubili svojo prihodnost. Zapravili bomo vse kar smo si nekoč prizadevali – za svobodno, demokratično, pravno urejeno družbo, za družbo blaginje za vse, ne glede na socialni status, politično prepričanje, nacionalnost ali barvo kože.

Zato smo tukaj, na teh stopnicah, pred tem sodiščem , na braniku domovine. Zato tukaj branimo demokratično Slovenijo in vrednote civilizirane Evrope. Tukaj smo tudi namesto tistih, ki to ne razumejo ali nočejo razumeti. Tukaj smo namesto tistih, ki po nojevsko potiskajo glavo v pesek. Tukaj smo tudi namesto tistih, ki ne dojemajo, kako zlahka oddajajo svoj glas za vedno novo volilno prevaro. Pa tudi namesto tistih, ki zavoljo svoje varne službe ali privilegiranega položaja v družbi zavestno podpirajo in zagovarjajo laž, krivice in tiranijo. Odpustite jim, ker so nevedni, zavedeni, slepi ali preračunljivi. Odpustite jim, ker za njih in namesto njih branite domovino pred zlom, ki vse bolj samozavestno dviguje glavo in uničuje našo družbo.

Hvala vsem, ki ste bili včeraj in ste danes tukaj, hvala vsem, ki boste tukaj vztrajali jutri in pojutrišnjem, vse dokler pravica ne zmaga, hvala vsem, ki tukaj vztrajate dostojanstveno, odločno in nepopustljivo.

Toda ne bo dovolj, da pravica zmaga v tem montiranem procesu in Janez Janša odide na prostost. Treba bo končati to državljansko vojno, ki so nam jo vsilili dediči zločinskega komunističnega režima, tisti, ki že desetletja boljševistično ideologijo zlorabljajo za svojo neomejeno oblast in svoje osebne koristi.

Njihove vrednote, ki nam jih tako nesramno vsiljujejo, temeljijo na likvidacijah političnih nasprotnikov že od leta 1941, na pobijanju nedolžnih ljudi v času vojne in po njej, nenazadnje na likvidacijah in odstranjevanju svojih političnih sopotnikov, partizanskih borcev in celo komandantov, kot so Stane Rozman, Premrl Vojko, Edvard Kocbek in mnogi drugi. Danes nam brez sramu prodajajo imena zločincev in morilcev, kakšni so bili Josip Broz Tito, Edvard Kardelj in Ivan Maček Matija, kot svetli vzgled osvoboditeljev Slovenije.

Ti ljudje, ki vlečejo niti iz ozadja, dediči zločincev, so tudi sami dajali navodila za umore, ugrabitve in aretacije. Danes so še vedno med nami, živi so, še kako so živi in nemoteno rušijo temelje naše demokracije. Ti ljudje nikoli niso sprejeli izgubo absolutne oblasti, nikoli niso in ne bomo pripravljeni sprejeti pravila demokratične družbe.

Prijatelji,

med nami so morilci, ki so orožje samo začasno spravili v bunkerje, trenutno ga ne rabijo, zato ker jim je uspelo celotno družbo pahniti v permanentno državljansko vojno, ki traja in traja in ji ni videti konca. Ne rabijo morilskih pištol zato ker z legalno pokradenim denarjem in številnimi priliznjenci in kruhoborci obvladujejo celotno družbo. Obvladujejo medije, obvladujejo sodstvo, obvladujejo banke, obvladujejo gospodarstvo, obvladujejo šolstvo, obenem pa brezsramno rovarijo in spodkopavajo ekonomske in politične temelje naše družbe. In čim slabše po njihovi zaslugi gre Sloveniji, tem močnejši je refleks nostalgičnega vračanja v stare čase totalitarnega režima, ki da je skrbel za ljudi, delavce in revne.

To je nevarna demagogija, ki ji nasedajo naivni in tisti s kratkim spominom in teh je v naši domovini, na žalost, vedno več. In kot se je do zdaj vedno znova izkazalo, vedno dovolj za novo volilno prevaro. Bivša država je propadla prav zaradi napetosti, ki jih je sama proizvajala in zato ker je bila ekonomsko nevzdržna. Iz te preteklosti propadle države se moramo učiti, ne pa ponavljati njenih zgodovinskih zmot in napak.

Prijatelji,

samo od nas, prebivalcev Slovenije, je odvisno ali bomo ostali del tistega zahodnocivilizacijskega  kroga, ki mu objektivno pripadamo, ali pa bomo zdrsnili čez rob barbarstva, ki nam ga prinašajo dediči boljševistične ideologije. Samo od nas je odvisno ali bomo obdržali demokracijo, svobodo in blaginjo za vse državljane naše domovine.

Zato še enkrat hvala vsem, ki vztrajate tukaj, na teh stopnicah in pred tem sodiščem, vsem, ki ste na braniku naše domovine. Hvala v imenu vseh, ki danes ne morejo biti z vami. Hvala ker ste tukaj tudi za tiste, ki ne razumejo in nočejo razumeti, za tiste, ki potiskajo glavo v pesek in ne vidijo dlje od svojega nosu. Vi danes branite tudi njih, čeprav se tega ne zavedajo. Vi danes branite domovino za in namesto njih. Hvala vam!

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk