Članek
Govor Ljuba Žnidarja, 3. 9. 2014
Objavljeno Sep 02, 2014

Danes sem z vami zato, da vam povem o vrednotah, ki so pomembne meni in za katere menim, da bi morale nekaj veljati v naši družbi. Želim vam povedati tudi, kaj je zame nesprejemljivo, nedopustno in iz osebnega prepričanja, izkušenj in vsega kar živim in delam menim, da bi to moralo biti nesprejemljivo v celotni družbi, v kolikor bi ta bila zdrava in poštena.

Zelo težko se sprijaznim z dejstvom, da živimo v družbi, ko je postala resnica nekaj popolnoma nepomembnega. Nesprejemljivo je, da je v letu 2014 v naši državi mogoče, da si obsojen, brez vsakršnih dokazov, brez česarkoli oprijemljivega, na osnovi indicev, popolnoma zrežirano in skonstruirano.

Ko govorimo o pravnomočni obsodbi Janeza Janše, govorimo o konstruktu, ki je bil skrbno in natančno zasnovan in še natančneje časovno umeščen, tako, da je bila razsodba, kot smo vedeli že veliko prej, da tako bo, umeščena v neposredni čas pred volitvami. Kako je mogoče, da je konstrukt takih razsežnosti v današnjih časih možno izpeljati? In od nas, ki smo sedaj tukaj, ki smo po tej logiki lahko po krivem obsojeni danes ali jutri, se pričakuje, da bomo molčali?! Pričakuje se, da sklonjenih glav »gremo naprej« in se delamo, kot da ni nič, kot da se ni nič zgodilo. Ampak mi vemo, da je takšno kratenje človekove integritete, svobode, neodvisnosti, pravice do poštenega sojenja… nedopustno. Zato je zame nedopustno in popolnoma nesprejemljivo, da se v današnjem času očitno zlorablja pojem »svobode«. Da gre očitno samo še za privilegij nekaterih. Da v današnjih časih ni pomembno kaj je resnica, ampak gre za to, kdo jo je sposobne čim bolj prirejati. Krivična obsodba je nesprejemljiva. Nikoli ne moremo pristati na to, da se z resnico manipulira in da se krivično obsodbo brez vsakršnih dokazov tolerira. Zato smo danes tukaj in ne damo se utišati. Kajti, če bi molčali, bi to pomenilo, da pristajamo, da v naši domovini zmaga krivica, nepoštenje, manipulacija in konstrukt. Kajti vse to, zaradi česar je Janez Janša v zaporu je navaden politični konstrukt, z zelo jasno časovnico, ki je zaenkrat dobro služila svojemu namenu.

Verjamem, da je bolj kot vse drugo pomembna pravičnost, poštenje. Verjamem, da se na osnovi laži ne da voditi države na dolgi rok. Pravica mora zmagati, do takrat, pa bomo tukaj, ker ne pristajamo na politične konstrukte, na laži, na nepoštenje.

Moramo biti tukaj, ne samo zaradi političnega zapornika Janeza Janše, ampak zaradi nas, ki verjamemo in zahtevamo PRAVIČNO in SVOBODNO državo. Zato vztrajamo in bomo vztrajali, dokler v tej državi ponovno ne zmaga PRAVICA.

#politika #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk