Članek
US - Hop Cefizelj, oprosti za vse...
Objavljeno Jul 27, 2018

Zgodba, v kateri se Predsednik republike in imenovani Ustavni Sodniki lotijo urejanja krivic...

"9 ustavnih sodnikov, ki bi morali biti vrh vrhov pravičnosti in morale države, so včeraj takoj poskrbeli, da je naša mala podalpska postala raj za lopove najtežjih kalibrov…..in to celo zakonito….

US je namreč kot neustavno razveljavilo določbo zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, ki je bil v zakonski veljavi od 2011……ali enostavno povedano – po tem zakonu je naše tožilstvo lahko odredilo odvzem premoženja nezakonitega izvora vsakomur, ki ni mogel transparentno dokazati, da je premoženje dobil na legalen način…."

 Več na povezavi Don Marko M: Ustavnemu sodišču je uspelo legalizirati kriminal kot slovenski običaj in vrednoto…..

V Butalah niso imeli Ustavnega Sodišča, so pa bili pametni in iznajdljivi...

BUTALSKI POLICAJ IN CEFIZELJ

V Butalah so se vsi bali policaja, drugod po svetu pa razbojnika Cefizlja. Cefizelj je hotel spoznati policaja, zato je obiskal Butale. Toda policaj ga je takoj prijel, ko ga je opazil in ga peljal v ječo. Cefizelj si je zaželel malo kruha in zato je odšel k peku. Tako mu je ušel. Čez nekaj tednov se je to ponovilo, in sicer dvakrat. Vendar policaj je tretjič pokazal jezik za njim, saj je bil tako jezen. Imel je srečo, da ga Cefizelj ni videl kajti, če bi ga, bi ga zadavil kot je že sedem ljudi in tri ženske.

RAZBOJNIK CEFIZELJ IN OBČINSKA BLAGAJNA

Razbojnik Cefizelj je še naprej zahajal v Butale k peku. Toda nekega dne mu je zmanjkalo denarja in je sklenil oropati občinsko blagajno. Na mizi je pustil tudi sporočilo, da jo je on ukradel. Z blagajno je odšel k peku ter si kupil kruh. Ko je odšel, je pek to povedal policaju in ta ga je prijel. Vodil ga je prav do župana, ki pa ni mogel priti, ker je bil sredi južine. Policaj pa se je zbal, da ga ne bi Cefizelj izpustil, kajti držal je namreč on njega.

Za povrh pa še nekaj neodvisnih komentarjev:

"Humor Milčinskega, ki se navezuje tudi na izročilo Linharta in Jurčiča - spomnimo se samo na Kozlovsko sodbo v Višnji Gori - vzgaja literaturo socialnega upora."
- MilenaMilevaBlažič                                                                                                                                                       

"Marsikatero butalsko "lekcijo" velja ponoviti tudi v odraslih letih."
- Ana Jurc, MMC RTV Slo
"Butalci se zdijo pravi intelektualci v primerjavi z današnjo upravljavsko srenjo. Vsaj smisel za humor so imeli!"
- Liljana Klemenčič, Štajerski tednik
"Tudi danes bi Cefizelj molčal, s policajem pa ne bi šel. Ker bi najprej govorili advokati in podobni brati in veliko bi bilo o vsem v časopisih brati in Cefizljeva srenja kar naprej lepo živi ..."
- Liljana Klemenčič, Štajerski tednik

http://www.rtvslo.si/slovenija/umikajo-tozbe-o-odvzemu-premozenja-nezakonitega-izvora/465586