Članek
Miha Mazzini: Gnusna propaganda Gospodarske zbornice Slovenije
Objavljeno Apr 11, 2018

V uvodu kolumne je Miha Mazzini zapisal: "Šele te dni sem videl propagandni film, ki ga je februarja med ljudstvo poslala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Sami o sebi odkrito pravijo, da so lobistične aktivnosti njihova osrednja dejavnost (vir), tovrstni poskusi vplivanja na javno mnenje pa nič neobičajnega."

V nadaljevanju pa komentira: "Oni so lokomotiva, na katero se "šlepa" javna uprava, sledita zdravstvo, šolstvo, daleč največji vagon so upokojenci (ni dobro vidno zaradi modre podlage), nazadnje nezaposleni, ki so očitno zares odveč, najdlje od gospodarstva, čeprav bi mu morali biti najbliže. Gospodarstvo je seveda zeleno in najmanjše v celotni kompoziciji, s čimer trkajo na naše usmiljenje."

...Sledili so časi pajdaškega kapitalizma, ki se niso še čisto končali. A pajdašili so se ravno podjetniki in politiki. Na sliki ni drezine, ki se je od lokomotive odtrgala in na tuje račune odpeljala milijarde, od slovenskih avtocest prek Teša do bančnih lukenj. O teh milijardah slika molči, so že časi minuli, ki naj jih pustimo pri miru. Vključno s tem, da na seznamu nekdanjih nagrajencev GZS najdemo zaporniška imena, od katerih se GZS nikoli ni ogradila ali jim naziva vzela....

Celoten pripsevek je na povezavi: Miha Mazzini: Gnusna propaganda Gospodarske zbornice Slovenije