Članek
Avstrijci zbrali več kot pol milijona podpisov proti...
Objavljeno Apr 16, 2017

Takole pa pri naših sosedih deluje državljanska pobuda. EP je CETO potrdil februarja, potrebna pa je še dokončna potrditev v nacionalnih in regionalnih parlamentih članic EU. Avstrijci so se problema lotili takole:

...Pod državljansko pobudo proti prostotrgovinskim sporazumom TTIP, Ceta in Tisa se je v Avstriji podpisalo 562.379 državljanov, kar pomeni, da bo to vprašanje obravnaval parlament na Dunaju.

Pobudnikom, ki želijo, da poslanci prepovejo sklenitev sporazuma med EU-jem in ZDA ter EU-jem in Kanado in mednarodnega sporazuma o trgovini s storitvami, je uspelo pridobiti podporo 8,87 odstotka vseh upravičencev do glasovanja. Največ podpore so izkazali prebivalci Gradiščanske, ki so prispevali 11,77 odstotka vseh podpisov, najmanj pa prebivalci Predarlske (5,4 odstotka).

Po izkazani podpori se je ta pobuda uvrstila na 11. mesto med vsemi 39 v sodobni Avstriji vloženimi državljanskimi pobudami. Pobuda od parlamenta terja, naj z ustavnim zakonom avstrijskim organom prepove podpis oziroma sklenitev katerega koli od treh sporazumov....

Signal evropskim poslancem - Ceto je evropski parlament potrdil sredi februarja, a jo morajo dokončno potrditi še nacionalni in regionalni parlamenti članic Unije. Državljanska pobuda v Avstriji bi lahko po mnenju njenih podpornikov poslala pomemben signal avstrijskim poslancem, pa tudi Evropskemu parlamentu.Več na povezavi: Avstrijci zbrali več kot pol milijona podpisov prot sporazumom TTIP-ju, CETA in TISA

Trgovinski sporazumi               

 -------------------------------     Slovenija

CETA                                         Ja

TTIP                                          Ja

TISA                                           ?

Jasna razlaga o sporazumu CETA!

Kako izstopiti: CETA, TTIP, TISA, TPP - primer ZDA

Stop CETA!

CETA - Politični Resničnostni Show / Finale