Članek
Zakaj Zahod potvarja zgodovino II.svetovne vojne?
Objavljeno Dec 02, 2016

Zgodovinarji razlagajo in popravljajo razlage zgodovinskih dogodkov. To je normalen proces... z izjemo, ko se s ponovno razlago zgodovine ukvarjajo politiki. Njihovi interesi niso intelektualni, temveč politični. Iščejo potrditev svojih politik z obujanjem preteklosti in zgodovino razlagajo v takšni obliki kot jim najbolj ustreza.

Danes lahko dnevno spremljamo dogajanja na svetovni geopolitični sceni. Ustvarjanje prave slike dogajanja pa zahteva kar nekaj truda in časa, saj je potrebno spremljati poročanja vseh strani vpletenih v konflikte in njihovo poročanje pravilno razumeti.

Naslov "Zakaj zahod potvarja zgodovino II.svetovne vojne" je vzet iz objave na Online Journal STRATEGIC CULTURE FUNDATION. Avtor članka je Michael Jabara Carley profesor zgodovine  na Université de Montréal, Kanada. Veliko je objavljal na temo Sovjetske relacije z Zahodom.

Prispevek Michaela Jabara Carleya nam predstavi dogajanje pred, med  in po drugi svetovni vojni. Seveda gre za predstavitev dejstev na osnovi dostopnih dokumentov, ki nam razkrivajo resnico o tem, kaj se je dogajalo na relaciji Anglija, Francija, Amerika, Poljska, Rusija v času poskusa dogovarjanja za vzpostavitev koalicije držav, ki bi ustavile ekspanzijo Hitlerjevega Reicha. Več na povezavi: Why the West Falsifies the History of World War II

Zgodovinska resnica je ponovno v težavah danes, ko spremljamo dogajanja v Afganistanu, Iraku, Siriji, Jemnu in še kje. Zgodovina se ponavlja, dogodke interpretirajo politiki, objavljajo mediji, resnica pa je kolateralna škoda. Za pokušino pa nekaj iz današnjega časa.

O zadnjem Klovnu v Alepu - Vojko Kogej 2.12.2016

Syrian Hero Boy is a FAKE - Stephanie Linning 15.11.2014

Keiser Report:The ‘Gaddafi-like’ Political Career Death of Hillary Clinton 15.11.2016

Svet pa gre svojo pot...