Članek
Dozorel je čas, da se združimo in vzamemo nazaj kar je naše.
Objavljeno Nov 23, 2017

 

Dolga desetletja so nam obljubljali blaginjo in srečo. Prisegali so na človekove pravice, da bomo doživeli svoboden svet in celo v njemu bivali.  Govorili so nam, da nas bodo popeljali iz  eno umja v čudežno demokracijo, ki je taka  stvar, da si  v sanjah ne moremo misliti kako nam bo lepo. 

Leta so tekla, čas in mi z njim, obljubljenega čudeža pa od nikoder. Vsakič, ko smo jih vprašali kako dolgo še, so dejali; kmalu, smo že blizu, le še to tranzicijo končamo in naredimo še ene volitve  in čudež se bo zgodil.   

Leta so tekla, čas in mi z njimi. Starejši za dobrih 30 let smo opazili prve znake čudeža in danih obljub: Prepovedana hoja po gozdu, osebna lastnina. Čudovita vila, kovana ograja z napisom Pozor hud pes.  Ko gremo delat v podjetja nas pregleduje varnostnik z opravičilom lastnik je tako naročil.  Na banki nam povedo kreditno ne sposoben. Država  nas vzpodbuja; pošljite otroke v tujino. Če bodo imeli srečo mogoče ne bodo  rabili preprodajati lastnih organov za preživetje. Dosežen dogovor med brezdomci kdo bo  praznil kateri smetnjak. Po televiziji vidimo milijonske kolone beguncev, ki gredo skozi našo obljubljeno deželo, naša vojska pa sodeluje v morijah po svetu. 

Politika nam je brez vprašanja vzela družbeno lastnino, našo zasebno last, jo podržavila in trdi, da je lastnica tega državnega premoženja in ga lahko preprodaja komurkoli ali domačim tajkunom ali sumljivim tujcem. To  našo lastnino pok krinko privatizacije prodaja drugim državam za njihovo državno last. Uničila je gospodarstvo in tako ustvarila na sto tisoče brezposlenih, na sto in sto tisoče podplačanih delavcev in upokojencev, ustvarila bedo in revščino, vrtoglavo zadolženost, ter izgnala v tujino na desetine tisočev mladih za kruhom.       

Kaj za vraga se dogaja? Saj so nas čisto nalagali in pokradli. Nas imajo nas za prave bebčke? Je osamosvojitev zlorabljena za osebno bogatenje konvertitov? Je naša domovima sploh še naša, pa tega še ne vemo?   

Plebiscitno osamosvojitveno vprašanje ni vsebovalo dogovora o odpovedi lastništva nad družbeno lastnino, kot ni bil izveden ustavni referendum za to vprašnje ali  kakšna druga pravno veljavna oblika izkaza volje nas državljanov, da se odpovedujemo družbeni lastnini. 

Tovariši dozorel je čas,  da se združimo in vzamemo nazaj kar je naše.

Skupina državljanov je 30. junija 2016 vložila Ustavno pobudo za vrnitev enostransko odvzete naše lastnine imenovane družbena lastnina, brez našega soglasja in v nasprotju z ustavo RS​, ur. l. RS, št. 33/1991 ​saj​ je družbena lastnina ustavno priznana v 33. členu Ustave RS kot zasebna in ne odtujiva lastnina družbe

in med narodnim pravom: 

- Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki jo je sprejela generalna skupščina OZN, 10. decembra 1948​,

​ki govori v  17. člen​u​: 

​1. ​Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z drugimi.

2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto. 

30. člen​u​:

Nobene določbe te Deklaracije se ne sme razlagati tako, kot da iz nje izhaja za državo, skupino ali posameznika kakršnakoli pravica do kakršnega koli delovanja ali dejanja, ki bi hotelo pravice in svobuničiti v njej določene oščine. 

- Konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin Rim, 4.XI.1950 z Dodatnim protokolom h Konvenciji o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin Pariz, 20.III.1952,​ 

govori​

1. ČLEN 

Varstvo premoženja 

Vsaka fizična ali pravna oseba ima pravico do mirnega uživanja svojega premoženja. Nikomur ne sme biti premoženje odvzeto razen, če je to v javnem interesu, v skladu s pogoji, ki jih določa zakon ter ob spoštovanju splošnih načel med narodnega prava. 

Rastko Ploh,

16.11.2017

................................................................................................................

Dodaj svoj elektronski podpis na povezavi!

Nas je že preko 300.000, vsak dan več:

od tega 300.000 skupinski pristopi, 3.000 e in 2.300 ročnih podpisnikov.

Podpiši z nami na tej povezavi:

https://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

azra kot pišeš

yack hvala

yack kako doseč da bo obrnjeno