Članek
Je čas, da ukrepa ljudstvo?
Objavljeno Mar 24, 2017

V Državnem zboru RS je bila danes vročena vsem poslancem Deklaracija o neobstoju prehoda družbene lastnine v državno, s strani poslanca Janka Vebra, da jo podpišejo.

Deklaracija je nastala v imenu 30.000 državljanov različnih nazorov, poklicev in položajev, tudi v imenu vseh vas, ki ste na spletni strani elektronsko ali ročno podpisovali Ustavno POBUDO_2016 ali ste člani organizacij, ki so skupinsko pristopile k Ustavni POBUDI_2016.  

Tako za navedeno Deklaracijo stojimo državljani vseh političnih opredlitev, ki nam ni vseeno kako so nas ne ustavno in brez našega soglasja opeharila naše lastnine, ki smo jo ustvarili s svojim delom, skrita omrežja in obagetela na naš račun  

Družberna lastnina (sedaj državna) je bila naša skupna lastnina zasebnega tipa, ki je varovana po Ustavi RS 1991 in je ne Vlada RS in ne DZ RS nista smela samovoljno, to je brez našega soglasja kot lastnikov podržaviti, še manj pa preprodajati tretjemu. 

Pokličimo poslance katere smo volili ali jih poznamo, da popišejo to Deklaracijo.

Nas je že preko 30.000,
od tega 25.000 skupinski pristopi, 2.600 e in 2.000 ročnih podpisnikov.
 
Podpiši z nami na tej povezavi:

Spoštovane kolegice  in kolegi,

pošiljam vam Predlog deklaracije o neobstoju prehoda družbene lastnine v državno. Državni zbor bi s sprejemom deklaracije sporočil državljankam in državljanom in vsem državnim institucijam, da v ustavi nimamo urejen prehod družbene lastnino v državno. 

Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije takšne primere ureja v 4. členu na način, da se do izdaje ustreznih predpisov v Republiki Sloveniji smiselno uporabljajo predpisi, ki so veljali v Republiki Sloveniji ob uveljavitvi tega zakona. 

Zato imamo v Sloveniji družbeno lastnino, ki je zasebna-privatna lastnina cele skupnosti. Družba ni skupina neimenovanih oseb, temveč smo to državljani z imeni in priimki. Tako smo lastniki družbene lastnine državljani od prvega do zadnjega. 

S sprejemom deklaracije lahko tudi mirno sporočimo vsem organom v Bruslju, da nimamo v državni lasti bank in drugih podjetij, ampak so v zasebni-privatni lasti državljank in državljanov in samo mi sami lahko odločamo, kako bomo ravnali s svojo lastnino. Deklaracija o človekovih pravicah pravi: Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam kakor tudi skupno z drugimi. Nikomur na sme biti premoženje samovoljno vzeto. 

Sprejem deklaracije bi vrnil dostojanstvo državljankam in državljanom Slovenije, zato vas vabim k podpisu Predloga deklaracije o neobstoju prehoda družbene lastnine v državno. Z veseljem se bom odzval tudi vašemu povabilu za dodatno obrazložitev vsebine. 

S spoštovanjem,

Janko Veber

menim, da je Janko Veber je med vsemi poslanci najboljši

Hvala obema

če bomo tiho in ne ukrepali bodo državo šeboj zadolžili si pobasali nove kredite nam pa naprtili odplačevanje