Članek
Že preko milijon Slovencev pesti revščina!
Objavljeno Mar 01, 2017

Več kot milijon, če ne 2/3 ljudi v Slovenij živi v revščini in robu socialne izključenosti in to pod stanardom, ki je določen s predpisom države.

Če zaslužiš 100 ali 200 € več od minimalke nisi bolj bogat, si le za 100 ali 200 € manj reven.

Če zaslužiš le evro ali va več te država že šteje kot bogatina. Prag revščine oziroma socialne izključenosti za eno osebo je  617 € (neto) mesečno za leto 2015. Država golujfa tako, da potem določi, da je prag izključenosti družine dveh oseb nekje pri 925 €, štiri članske družine pa 1.295€ za leto 2015 in kje je letošnje 2017?

Realno bi moral biti najnižji prihodek štiri članske družine 2.000 € mesečno, da ne bi bila družina socialno izkjučena in tako bi morala biti za leto 2017 neto minimalna plača v najmanjši višini 700 € in dva otroška dodatka po 300 €.

Iz tega razberemo, da v resnici v Sloveniji životari najmanj že vsak drug državljan kar je več kot polovica vseh nas in da je statistika uporabljena tako, da se na prvi pogled razume, da je ogrožen le vsak 4. državljan to je le pol milijona.

Prikaz povprečne plače se tako lahko špekulativno prikazuje, kako čudovit zaslužek imamo državljani. Če podrobneje pogledamo vidimo, da 3/4 prebivalstva, saj tistih 10% s strahovitimi zaslužki na naš račun, ne dosegamo povprečne plače. Če pa pri tem odštejemo še Slovence zaposlene v tujni dobimo stvarno sliko bede in revščine.

Tako predsednica zdravniške zbornice zahteva  10.000 €. Če vzamemo še 10 delavcev z bruto minimalko po 800 € dobimo 10.000 + 8.000 = 18.000 jih delimo z 11 osebami (1 + 10) dobimo, da teh 11 oseb zasluži v povprečju 1.600 € bruto, odštejemo prispevke v višini 1/4 in tako dobimo 1.200 € neto. Tako dvigne 1 oseba 10 osebam z minimalcem statistično plačo iz 600 € na 1.200 €.

Torej ti bralec ki prejemaš minimalko to je neto 600 € ali kak € več imaš statistično neto 1.200 evrski prihodek. Dokaži statistično, da  to ni res.  

Segajo pa državne in druge plače tudi v deset in deset tisočev € mesečno in tako ustvarijo statistično še kar sprejemljivo povprečno plačo.

Od tega nas več kot milijon Slovenčkov nima nič, le bogatini skrivajo svoje plače pod statistiko in ustvarjajo prividen občutek našega blagostanja, ki ga v resnici ne uživa preko milijon državljanov ampak le 10% priviligiranih, ostali so ne na nebu ne na zemlji, lebdijo nekje vmes in iz trenutka v trenutek ne vedo kje bodo pristali.  

   

Uradni izvleček za leto 2015

Letni prag tveganja revščine za enočlansko gospodinjstvo je znašal 7.399 EUR; neto razpoložljivi dohodek oseb, ki so živele pod pragom tveganja revščine, je bil torej nižji od 617 EUR na ekvivalentno odraslo osebo na mesec. Prag tveganja revščine za štiričlansko družino, sestavljeno iz dveh odraslih in dveh otrok, mlajših od 14 let, je znašal 1.295 EUR na mesec, prag za dvočlansko gospodinjstvo brez otrok pa 925 EUR na mesec.

Povprečni letni (neto) razpoložljivi dohodek na gospodinjstvo je znašal 21.778 EUR in je bil tako za 492 EUR višji kot v prejšnjem letu. Povprečni letni razpoložljivi dohodek na člana gospodinjstva se je zvišal za 227 EUR (na 8.746 EUR), povprečni letni ekvivalentni razpoložljivi dohodek na člana gospodinjstva, preračunan po OECD-jevi prilagojeni ekvivalenčni lestvici, pa za 368 EUR (na 13.211 EUR).

Nas je že preko 4.390,

podpiši z nami na tej povezavi in jo deli:

https://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

OI

Nategujejo nas bolj od zadaj in s plastik fantastik, ker gre za impotentne pedre in tribade.

reveži ne bomo lačni.......do sitega se bomo najedli genetsko spremenjene soje, koruze in krompirja........ ter izumrli v tretji ali peti generaciji :( A nič hudega......saj nas je tako preveč.......pravijo Monsanto in elitni Iluminati

vladislav hvala

yack ali govoriš o poticah iz aluminija

Hvala za članek, podatke in trud

Micka na žalost ne

yack hvala

Morda si pozabil le še na miselno revščino v slovenskih glavah, sicer pa - vse je relativno. Tisti, ki smo po drugi svetovni vojni odraščali v absolutni revščini, smo morda danes malo neprizanesljivi do deklarirane današnje revščine, ki pa je glede na naše možnosti in dejansko ustvarjeno vrednost nezaslišana in neupravičena.

abram in to vse je prikrito

Resnica ! :)*

nas nategujejo spredi in pozadi