Lopovi, čas je za gotofs!

Objavil/a rastko plohl, dne 2016-09-09 ob 15:15:02

Skupina državljanov, ki so se poimenovali Skupina državljanov za povrnitev družbene

lastnine, je konec junija vložila ustavno pobudo za razveljavitev lastninske zakonodaje, s katero so bili v prvih letih samostojnosti Slovenije razlaščeni in jim je bila odtujena družbena lastnina, do takrat last vseh. Pobudo so podprli tudi vidni člani ZSSS.

USTAVNO POBUDO ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV:

Podpiši z nami  desno v koloni

Za povrnitev odvzete lastnine

Zadnji dan letošnjega junija je skupina pod vodstvom Rastka Plohla in Veronike Županek ustavnemu sodišču predala dokument s 50 prilogami in skoraj 2500 podpisi podpore državljanov in državljank. Z njimi prerekajo podržavljenje družbene lastnine v 90. letih prejšnjega stoletja, ki je bila kasneje špekulativno preprodajana.

Zatrjujejo, pri čemer so jim pomagali številni strokovnjaki (npr. dr. Gojko Stanič, Jože Kos Grabar ml., Branislav Jokanovič, dr. Peter Glavič, Milan Krušič, Gorazd Marinček, Sonja Lokar, Vladislav Stres, Božan Žabjek), da je bila ta razlastitev izvedena na ustavno neskladen način, kar je skupaj s spremljajočim kratenjem temeljnih človekovih pravic in svoboščin potekalo postopno in prikrito. Od ustavnega sodišča pričakujejo, da bo postopek odvzema družbene lastnine, njeno podržavljenje ter nadaljnjo preprodajo označilo za neustavno in protipravno dejanje ter ga razglasilo za neveljavno. O enostranski razlastitvi in razdelitvi družbene lastnine iz skupne zasebne in nerazdelne v osebno zasebno in razdelno ali v državno obliko lastnine ni bilo nobenega vprašanja niti na plebiscitu o osamosvojitvi, so poudarili, pravica do lastnine pa je ena temeljnih človekovih pravic, ki je bila pri tem kršena. Poleg izigravanja volje lastnikov - državljanov so s tem po mnenju vlagateljev pobude kršili najmanj ustavo, splošno deklaracijo človekovih pravic in konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki prepovedujejo enostranski odvzem lastnine. Vlada in državni zbor sta nato privzela, da lahko z državno lastnino prosto razpolagata, še zatrjujejo pobudniki. Organizatorji pobude prek spletne strani http://www.pravapeticiia.com še vedno zbirajo podporo pobudi, podpisniki, zdaj jih je že prek tri tisoč, pa prihajajo iz različnih družbenih okolij in socialnih ter političnih stanov.

Rezultat iskanja slik za zlatko hernčič photos

Med podpisniki iz sindikatov, povezanih v ZSSS, je tudi sekretar regijske organizacije Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (Skei) Ljubljana in okolica Zlatko Hernčič. »Večina ravnanj naših oblastnikov po letu 1991je v velikem nasprotju in predvsem v duhu hude prekoračitve mandata, ki so ga dobili na plebiscitu,« je svojopodporo pobudi pojasnil Hernčič. Ni šlo za neomejen mandat političnim elitam, predvsem takrat ni bilo niti besede slišati o spremembi družbenega reda, o usodi družbene, do tedaj skupne lastnine pa ljudi ni nihče nič vprašal, je dodal. »S temi dejanji, ko so to našo 'družbeno' lastnino protiustavno 'podržavili' in jo pod krinko ponovne 'privatizacije' in bolj učinkovitega upravljanja premoženja kot ukradeno blago pričeli preprodajati tretjim osebam, so presegli vse pravne norme, « je prepričan Hernčič. Ta kraja družbene lastnine je posledično pripeljala tudi do tajkunskega zastavljanja tega premoženja, »rezultat tega ravnanja pa je vse bolj razklana družba in vse več revščine«, z ustavno pobudo pa »kot pravi in pravni lastniki zahtevamo ukradeno lastnino nazaj«, je še povedal regijski sekretar Skeia.

 

M.B.    8. september 2016 DE

USTAVNA POBUDA ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV - Pravapeticija.com

  Mi, skupina državljanov Republike Slovenije različnih nazorov, poklicev in položajev, smo se odločili, da vložimo ustavno POBUDO za razveljavitev lastninske zakonodaje zaradi naše razlastitve ter odtujitve družbene lastnine, ki je naša last. Družbena lastnina  je bila samovoljno podržavljena s strani DZ RS na pobudo Vlade RS in se špekulativno preprodaja v naprej  izbranim krogom. Vlada RS in DZ RS za to dejanje nista dobila soglasja od nas državljanov lastnikov na način, ki bi bil pravno skladen z načeli Ustave RS 1991 in mednarodnimi sporazumi, ki nas obvezujejo in ščitijo.   

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
11
haapy yack
1
Sep 22, 2016
hoj
Filipinski predsednik povedal, da so voditelji EU navadni kriminalci in da so njihov očetje v času kolonianizma pobili na tisoče ljudi. Ma na miljone so jih fental.
https://www.youtube.com/watch?v=RXZyBc83C-A
čao

Pang. Duterte, minura ang EU kaugnay sa pagkondena sa umano'y extrajudicial killings sa bans

Saksi is GMA Network's late-night newscast hosted by Arnold Clavio and Pia Arcangel. It airs Mondays to Fridays at 11:30
#11
haapy yack
1
Sep 16, 2016
hoj
V Sloveniji ni nič drugače.
https://www.youtube.com/watch?v=6PpChCimBL4
hoj

Vladimir Seks - Tko vlada Hrvatskom ? - YouTube

Vladimir Seks nam opisuje kako se donose zakoni i tko ih donosi, ako ste mislili da su to sabor i vlada, varate se. Posl
#10
rastko plohl
0
Sep 13, 2016
Franc
hvala za besede
#9
Franc Jazbinsek
1
Sep 12, 2016
rastko plohl,

Še vedno je bilo tako karte čisto ne zlomi te napravi še močnejšega! Upam, da se prav v talogika približuje slovenskemu narodu! čas se vse hitreje bliža, ko bo postala vsa poteptanost moč poguma za na pot v svobodo in pregnala vso do sem zlobnost slovenske politike z zavajujočim sistemom skupaj!
#8
rastko plohl
0
Sep 12, 2016
yack
kar nas naj teptajo
nas je vedno več poteptanih
in bo prišel čas ko bomo postali odporni na teptanje
#7
haapy yack
1
Sep 11, 2016
hoj
Koalicijski poslanci poteptali voljo 5.000 državljanov in odrekli podporo pravosodnemu zakonu Odbora 2014!
Torej pri zadevi razlastitev ne bo ničdrugače!
čao
#6
rastko plohl
1
Sep 10, 2016
Franc
pravi maš
#5
rastko plohl
2
Sep 10, 2016
jack
zakoni so proti ustavni v nasprotju z mendarodnim pravom
če očistimo zadevo ideologije se gre za skupno lastnino, ki je bila naša skupna last in so nam jo ukradli
in to hočemo nazaj
kristjani podpisujejo pobudo ker je bog dal zemljo vsem ljudem in ne samo enim in eni jemljejo drugim v nasprotju z božjo zapovedjo, ki govori ne želi blaga drugega
ateisti jo iz podobnih etičnih nazorov podpisujejo
vsi družbeno lastnini smatramo za svojo in jo hočemo nazaj

#4
haapy yack
2
Sep 09, 2016
hoj
Naslednje generacije ne bo!
čao
#3
Sponko
3
Sep 09, 2016
Nemogoč podvig!
Vse je bilo zakonito in se je dopuščalo.
Po klunčkanju ni več kesanja.

Revolucijske metode izpred 70 let se nam še zdaj maščujejo z obrestmi vred in še naslednje generacije bodo sedanja dejanja preklinjale.
#2
Franc Jazbinsek
2
Sep 09, 2016
Vso divjo privatizacijo zbrisati in nacionalizirat celotno privatno premoženje divje privatizacije. Skupiček pa podeliti na oškodovane, ki so pristali pod pragom preživetja predvsem upokojence z sramotno nisko pokojnino in močno socijalno ogrožene familije!
#1
rastko plohl
rastko plohl
Objavil/a 2016-09-09 15:15:02 (Sep 09, 2016)
Starejša objava Novejša objava
USTAVNA POBUDA ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV - Pravapeticija.com

  Mi, skupina državljanov Republike Slovenije različnih nazorov, poklicev in položajev, smo se odločili, da vložimo ustavno POBUDO za razveljavitev lastninske zakonodaje zaradi naše razlastitve ter odtujitve družbene lastnine, ki je naša last. Družbena lastnina  je bila samovoljno podržavljena s strani DZ RS na pobudo Vlade RS in se špekulativno preprodaja v naprej  izbranim krogom. Vlada RS in DZ RS za to dejanje nista dobila soglasja od nas državljanov lastnikov na način, ki bi bil pravno skladen z načeli Ustave RS 1991 in mednarodnimi sporazumi, ki nas obvezujejo in ščitijo.   

Pravapeticija.com - Podpisi - USTAVNA POBUDA ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV

Notice: The ID number beside the signature identifies the signature. It doesn't change when signatures are deleted, so an ID number which is over 1648 doesn't mean an error.

ZADNJE OBJAVE
EU_Slovenci niso smeli vedeti_Prva epizoda
Je že v EU 100.000 migrantskih vojakov?
Tiralica!
Ali je Šiško že ne vede zrušil Šarčevo Vlado, pa še tega ne ve?
Cerarju in Šarcu migrirala zdrava pamet!
Stop Mara Kešu, podpiši peticijo!
Bo uraden izid pasjih dirk izpodbijan?
Pahor udaril po miz!
Gotofi smo ali te volitve so ne poštene, ne svobodne in ne enakopravne
23 LET ISKANJA PRAVICE ali sodniki in tožilci koga ščitijo?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

vsak problem, ki ga občutimo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah,sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. tako lahko odreagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno, arogantno in agresivno. lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, drugič spet se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju in kljubujemo brez pravega razloga. do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot težko in depresivno. počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, v najbolj skrajni obliki se to izraža kot fanatizem. v astrologiji so negativna čustvena stanja opisana z medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. v energijski astrologiji energijsko anatomijo opisuje 7 telesnih čaker, ki so razporejene vzdolž hrbtenice, glavnega telesnega meridiana, in 3 izventelesne čakre vnašem eteričnem telesu. njihova naloga je, da zagotavljajo dovajanje energije za nemoteno delovanje vitalnih funkcij in telesnih organov, s katerimi so povezani in nemoten pretok energije po telesu. energijska astrologija človeka obravnava celostno, kot duhovno, čustveno, mentalno in telesno bitje, ki živi povezan z drugimi v socialni mreži – torej tudi kot socialno bitje. če se na kateremkoli področju življenja soočamo s težavami, ki jih ne zmoremo obvladovati, to kaže na energijsko neravnovesje v nas samih.   več informacij: http://astrohealing.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

7740.) miškolin - josip ribičič

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7081.) cesarjeva nova oblačila snežna kraljica - hans christian andersen

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

6640.) moj prijatelj piki jakob - kajetan kivič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj