SLOVENSKI GENERALI IN OSAMOSVOJITEV (SLOVENIJE IN ŠTAJERSKE)!

Objavil/a Predrag Tašić, dne 2019-01-07 ob 06:38:49

En moj prijatelj, ki sem mu za rojstni dan podaril mojo zadnjo knjigo (Slovenija, Balkan, Evropa-po meri živali ali človeka) mi je sugeriral da napišem nekaj o enemu od zadnje živečih slovenskih generalov v JLA, Marijanu Čadu , ki mu slovenska država ni dala pokojnino, s pojasnilom da je »služil v sovražni vojski«. General Čad je star, če se ne motim 85 let in živi v bližini Ljubljane, prijema pa le hrvaško penzijo. Odgovoril sem mu da o Čadu ne vem dovolj, po mojem mnenju je pa bil junak ne izdajalec, lahko pa napišem nekaj o generalih v tih usodnih časih, ko so se jugoslovanska ljudstva in častniki JLA odločili da podprejo uničenje skupne države in postanejo sužnji svetovnega kapitala in močnih držav. Obsodili so generacije svojih otrok da živijo kot hlapci.

Slovenija je v času osamosvojitve imela pet generalov v JLA : Konrada Kolšaka, Staneta Broveta, Draga Ožbolta, Ivana Hočevarja in Marijana Čada. Prva tri so že na drugi strani »reke Stiks«, Hočevar (84) in Čad (85) sta, koliko je meni znano še živa. Ne bom pisal kaj so ti generali in drugi častniki slovenske narodnosti v JLA delali v času vojne za Jugoslavijo, detajli so različni in odvisni od tega, kdo o njima plasira informacije. Za NoroTV so »jugojaničarji«, za mene in mojo misel so junaki, ne pa izdajalci, predvsem zato ker so branili državo, kateri so se tudi zakleli da je bodo v hudih časih branili. Branili so Jugoslavijo, Ustav SFRJ in pravni red države v kateri so živeli. Junaki so pa bili, ne zaradi tega, ampak ker so hkrati branili in slovensko ljudstvo, ne dovoljujoč »jastrebom z druge strani norosti« (kot je bil general-polkovnik Blagoje Adžić) da v »ognju in krvi« zadušijo upor v Sloveniji. Hkrati so, skupaj z drugimi generali in častniki JLA bili del vojaškega stroja, ki je, nerazumevanjem tedaj sodobnega časa in pomena pravočasnih komunikacij, na kraju privedel do umika JLA iz Slovenije in izdaje Jugoslavije. Ideale skupne države, kot branika svobode jugoslovanskih ljudstev so zamenjali z nacionalnimi »resnicami« in nacionalističnim idejama in zamislima. Od slovenskih generalov sem poznal le Broveta, ki je večkrat bil zelo jezen na mene, ker sem mu na sejah zvezne vlade govoril da JLA ne reagira, na pravi način, na vse večje slovenske laži in incidente v deželi, ki so bili v funkciji anti-jugoslovanskega integriranja ljudstva. Zaradi tega je JLA izgubila »vojno« v Sloveniji in prej, kot je prišla s »tehniko«, na njeno ozemlje. Isto ali podobno je bilo v vseh drugih koncih nekdaj skupne države. Kot tiskovni predstavnik tedanjega premierja sem tudi javno obtožil JLA da je umikom iz Slovenije izdala Jugoslavijo, kar mi častniki bivše JLA že dolga leta nazaj niso pozabili.

Ali pustimo zgodovino; gremo v prihodnost. Kaj če bi se danes ali juter Štajerska odločila (podobno Kataloniji) da se odcepi od Slovenije in formira svojo državo. Ali bi slovenski generali, po rodu iz Štajerske branili ozemlje kje so rojeni ali državo, kateri so se zakleli? In če branijo celovitost Slovenije ali bodo izdajalci ali junaki? Razlogi in opravičila za secesijo so obstajali včasih v SFRJ kot danes v Sloveniji. V »devetdesetih« so srbska politika, neumne ideje inteligence (in tudi generalov) , pisanje medijev …. bili destruktivni in mala Slovenija se temu ni mogla zoperstaviti, tudi če bi želela ohraniti skupno državo. Za njo je edini izhod bil v secesiji, ker Srbi niso hoteli skupno državo v kateri bi vsa ljudstva bila enakopravna. Dejstvo je pa, s druge strani resnice, da je prenehanjem pošiljanja carine in zavzetjem meje Slovenija napadla Jugoslavijo, ne pa Jugoslavija njo, kako slovenske propaganda že 28 let laže svojo ljudstvo! Generali JLA so morali braniti skupno državo, kateri so se zakleli in neodvisno od razlogov Slovenije, so morali vrniti meje (in carine) v nadležnost SFRJ. Zato je postopek pet slovenskih generalov bil pravilen, drža, v toku upora, pa pokončna. Tudi del častnikov (žal manjšinski) drugih narodnostih v JLA niso bili zadovoljni s politiko uničenja Jugoslavije pa jih je Milošević leta 1992 vse upokojil. Če bi jugoslovanska inteligenca, novinarji (in tudi generali) poznali zgodovino jugoslovanskih ljudstev, bi skupno državo branili predvsem zaradi osnovnega razloga, zaradi katerega je bila formirana; da bi se branila od invazije (politične, kapitalske in teritorialne) germansko romanskih ljudstev. Medtem so inteligenca in ljudstva SFRJ bili zgodovinski slepci, kar je tudi »zasluga« Titovega sistema in države, v katerih je zgodovina začenjala in se končala z zgodovino ZK in NOV-a. Zato mislim, da drži sklep, kako je v osnovi Titovega sistema bila klica njegovega samouničenja.

Štajerska (In ne samo ona) je danes opravičeno nezadovoljna s slovensko državo in politiko. V Sloveniji danes obstajajo tri različna (razvojno in življenjska) območja: prvo je Ljubljana in okolica, drugo primorska in tretje, vsa ostala Slovenija. Ljubljana danes jemlje ( več kot je včasih delal Beograd) vse kar je najboljše iz drugih delov Slovenije, postaja vse bolj bogata, drugi deli pa vse bolj revni in brezperspektivni. Najbolj tragična je selitev (migracije) inteligence iz drugih delov Slovenije v Ljubljano, ker doma nimajo možnosti zaposlitev ali strokovnega razvoja. In podobno. Razlogi za nezadovoljstvo in secesijo so realni (in nevarni za prihodnost države). Če bi Štajerska organizirala svojo vojsko (teritorialno obrambo ali vardo) in krenila v upor, ali bi bilo pravilno in opravičeno, iz kuta prihodnosti slovenskega ljudstva, braniti celovitost Slovenije ali secesijo Štajerske? Ali bi generali, po rodu iz Štajerske, bili junaki ali izdajalci če bi v teh časih branili celovitost Slovenije?

Moj sklep je da Slovenija ne bo svobodna država pripravljena da se bori za svojo samostojnost, v okrožju »morskih psov«, če ne izve in sprejme pravo resnico o »osamosvojitveni« vojni po kateri so je zasužnjili tajkuni , svetovne multinacionalke, špekulanti in nepošteni in hlapčevski domači politiki. V tej novi zgodovini Slovenije, slovenski generali, ki so služili leta 1991 v JLA bodo junaki, ne pa izdajalci. Za konec moj nasvet (in opozorilo) : Slovenci berite (spet) Cankarja in boste odkrili in razumeli vse nevarnosti svoje prihodnost. Potrebujete razum in domoljubje, ne pijanstvo z lažmi.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Predrag Tašić
Predrag Tašić
Objavil/a 2019-01-07 06:38:49 (Jan 07, 2019)
Starejša objava
ZADNJE OBJAVE
SLOVENSKI GENERALI IN OSAMOSVOJITEV (SLOVENIJE IN ŠTAJERSKE)!
Potapljanje (stare) Evrope in rojevanje nove! (2 del)
Pogašene luči!
Še korak do kaosa!
Potapljanje Evrope (1 del)
KHASHOGGIJEV "FALSE FLAG"!
SLOVENIJA V KREMPLJIH NACIONALISTOV, TOTALITARISTOV IN KOLABORACIONISTOV!
SLOVENSKA »LADJA« DANES PLUJE MED ROPARJI IN SANJARI
Manipulacije!
Hrvati kot srbski ujetniki!
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj