Članek
Molilne preproge za muslimanske delavce v kranjski Savi
Objavljeno Sep 30, 2015

V kranjski družbi Sava Tires zaposleni muslimanski delavci med odmori razgrnejo molilne preproge in molijo.

Po našem članku z naslovom Šeriat pod Alpami, v katerem smo pisali o islamizaciji na slovenskih šolah (z menijev izginja svinjina, muslimanska dekleta se izogibajo plavanju, pojavljajo se predlogi po ločenem pouku za dekleta in fante …), smo dobili informacije, da se vpliv islama čuti tudi v nekaterih gospodarskih družbah na Slovenskem. Po besedah naših virov naj bi tako v kranjski družbi Goodyear Sava Tires nekateri delavci, ki so muslimanske veroizpovedi, s seboj prinesli molilne preproge in opravljajo molitve v prostorih družbe. Prav tako naj bi nekateri v prostorih zahtevali ureditev muslimanske molilnice. Zanimivo, da naj bi se to dogajalo ravno v družbi, ki je v lasti ameriške multinacionalke Goodyear, zaposluje pa 67 tisoč ljudi po svetu.

Po besedah Simone Dijak, vodje komunikacije v kranjski Savi Tires, so zavezani k temu, da svojim sodelavcem omogočijo vključujoče in raznoliko okolje, kjer se vsak počuti dobrodošlega, sprejeta in spoštovanega. Poleg tega so proti kakršnikoli diskriminaciji, vključno z razlikovanjem na podlagi veroizpovedi. Dokler sodelavci upoštevajo politiko podjetja, načrtovane delovne procese, predviden čas za počitek ter poskrbijo za varnost pri delu, jih v njihovi želji, kako preživeti odmore, ne omejujejo. Odmore lahko preživljajo v za to predvidenih prostorih.

Iz tega sledi, da bi morale vse družbe v Sloveniji, v katerih so zaposleni tudi muslimani, tem omogočiti molitve med odmori, sicer bi bile diskriminatorske in netolerantne!? Eden od zaposlenih v Savi Tires nas je opozoril, da se del tamkajšnjih muslimanov v zadnjem obdobju res radikaliziral, tako pozna dva brata, ki »sta bila prej normalna«, nedavno pa sta začela prakticirati izvorni islam – postala naj bi salafista in se začela čudno vesti.

Naj Sava uredi še kapelice-molilnice za katolike, protestante, pravoslavne,,, zaposli duhovščino za vernike vseh ver in jim omogoči potrebni čas za molitev... Da bo ENAKOPRAVNOST.......