Članek
Hvala, vsem, ki ste brali in komentirali.
Objavljeno Jul 11, 2014

Odločila sem se, da bom pred polnočjo napisala še nekaj zadnjih besed in potem brisala vse kar sem pisala v zvezi s politiko ali volitvah. Imam svoje stališče, povedala sem ga in tu se bo zame končalo.

Volitve so pred pragom. Zmagali bodo tisti, ki so se dotaknili največ možganov ali src VOLICEV. 

Zase lahko povem, da bom spoštovala novo vlado, ne glede na to kdo bo mandatar in kdo bo med vladajočimi strankami! Tistemu, ki bo dobil šanso vladiti je potrebno dati tudi možnost, da svoj program izvede na svoj način. Vlado moramo podpreti in spodbujati k temu, da naredi čimveč tega, kar pričakujemo. Moramo poskusiti svoje potrebe in želje posredovati odgovornim in zahtevati, da nam prisluhnejo in odgovarjajo. To lahko počnemo na različne načine. 

OSEBNO IMAM TRI ŽELJE: NAJ KONČNO POSKRBIJO ZA PRAVIČNOST, DELOVNA MESTA IN POMAGAJO TISTIM, KI SI SAMI NE MOREJO - invalidom! 

Ko govorim o delovnih mestih želim predvsem poudariti, da je potrebno ostvariti pogoje za dobro delo ne le za velike delodajalce, temveč tudi srednje velike in samozaposlene majhne. Na te so, zdi se, vsi pozabili (v preteklih nekaj let) a predstavljajo več kot 30% celotnega gospodarstva. Tudi oni bi radi zaposlovali in napredovali a zakonov, ki naj bi bili namenjeni prav njim ter njihovem uspehu. ni! :((  Zakoni so narejeni za velike - govori se skoraj izključno o njih. O dokapitalizacijah državnih družb, da ne govorim. Dovolj smo brali in videli! TOREJ: SPRAVITE ZAKON V REALEN SEKTOR, KI BO PRIJAZEN DO MALEGA GOSPODRSTVA: kmeta, obrtnika, samostojnega podjetnika, umetnika, glasbenika, športnika in vse tiste s posebnim statusom a veliko odgovornostjo. Vsaka tudi najmanjša odločitev ga zadane - dobra in slaba. Ni pravično, da tako slabo skrbi vlada zanje!!!

Poleg tega majhna zasebna in družinska podjetja tujci redko kdaj kupujejo. Obrtnik bodo zato ostali domači "kapital". Strah o razprodaji popolnoma odpade. 

Volilci lahko ponovno ukrepamo, ko bodo naslednje volitve. Takrat bomo lahko volili druge, tiste za katere menimo, da so boljši ali iste, ker smo bili zadovoljni. Vmes bodimo kooperativni! Vse drugo je kontraproduktivno, stane veliko denarja a ne prinaša nobenemu (ne koaliciji, ne opoziciji) željenih rezultatov. Dobrih kompromisov: JA, toda, gnilih komprovisov ne podpiram!

Vsem, ki ste brali in predvsem tistim, ki ste komentirali moja stališča, politična in ne politična se iskreno zahvaljujem. Vsak komentar mi je prinesel nekaj. Začutila sem še večjo voljo zastopati svoja stališča ali pa sem se tudi malo zamislila in pogledala dvakrat na določene problematike. HVALA VSEM! Zaradi vas danes vidim malo širše in določene stvari malo globlje. :-)) Učimo dokler smo živi, a ne?

Še en zadnji krat apeliram na vse: POJDITE VOLITI. Potrebujemo vlado z veliko večino glasov. Ne dovolimo, da drobtinica ljudi voli, ker to so ponavadi skrajneži. Premalo je tistih, ki volijo zaradi občutka državljanske dolžnosti. :(... Uprimo se. Izberite si svojega kandidata, tistega za katerega menite, da bo povečal VAŠE možnosti in vam dvignil standard življenja na višji nivo. 

Jaz sem podjetnica,

- mati enega otroka, ki sicer dela a se še ne upa ostvariti družine, ker ni prepričan, da jo bo z delom, ki ga ima lahko hranil, ali šolal kakšnega otročka oz da bo lahko svoji družinici priskrebel dostojen dom,

- mati še enega otroka, ki je absolvent in sanjari o tujini, ker so tam možnosti večje,

sem mati, ki je gledala, kako so njuna otroka dobila le 80€ pokojnine, ko je umrl njun oče in

sem hčer matere invalidke, ki si je pokojnino zaslužila v tujini, jo troši v Sloveniji in njeno nemško zdravstveno zavarovanje plača usluge zdravljenja v blagajno slovenskega zdravstva a ne dobi niti osnovne nege :(. 

in hčer očeta, ki je bil izbrisan, četudi je od mladih nog bil prijavljen v Sloveniji in je delal v tujini, da lahko tukaj zida hišo,    ki je pustil vse svoje privarčevano premoženje v slovenskih trgovinah, ki nikoli ni sedel na blagajni Republike Slovenije in NIKOLI ni storil niti prometnega prekrška kaj šele kakšen drugi. Velika škoda mu je bila narejena. Bil je tako rekoč kot brezdomec - državljan NOBENE države. V svoji baje "domovini - par metrov na drugi strani današnje meje in njegovega "doma" se je odjavil in odrekel pravic a tukaj, kjer se je "udomačil" so ga potem izbrisali. Kar tako! Do Nemčije namreč ni prišla novost, da mora v roku 14 dni zaprositi za državljanstvo, četudi ima od tukaj ženo, hišo in plačuje davek, elektriko, vodo, komunalo že od nekdaj, ima v potenm listu slovenski naslov že desetletja in je vzdrževal taščo oz stare starše, ki so v Sloveniji živeli od skromnih kmetijskih prihodkov. On celo ne bo zahteval odškodnine, ker pravi, da je bilo kar je bilo in ne bo razlog za še večjo luknjo v blagajni in se splošno ne želi spominjati tega več :-))... hja, takšen pač je! Ni borec. Mogoče sem jaz zato še bolj! Ne vem :-), Iamam ga najraje na svetu, ker je najboljša duša, ki jo na tem svetu poznam. 

Zaradi naštetega in še več bo moj glas šel Bojanu Starman! On ima za vse kar sem naštela prave rešitve!

- pomagal bo samostojnim podjetnikom

- psokrbel za delo mladim

- poskrbel, da dobimo za bruto, več neto 

- poskrbel bo za reforme v zdravstvu

- podprl bo Zakon za invalide

- in bo pravičen do vseh državlljanjov, on ve, da ne moreš nekoga kar tako izbrisati in mu vzeti vse pravice. Sramota!

Vaše življenje je povsem drugače, zato ocenite kam gre Vaš glas, vendar, res Vas prosim pojdite. Če bo večina volila bo verjetnost pravičnosti večja! 

HVALA ŠE ENKRAT VSEM, KI STE BILI Z MONOJ :-)). MOJE KAMPANJE JE KONEC :-)))

Predajam se v roke množice in spremjem zmagovalca kot svojega - ne glede kdo bo in zakaj bo ta zmagal! :-)) Jaz ga ne bom ovirala, mogoče pa kdaj opozorila na kakšen problem in svoje potrebe ali želje. Mirno, strpno in brez revolucije! 

Naslednje volitve bodo moja ponovna šansa, če ne bom zadovljna. 

Vse naj SLOVENIJA!