Članek
Ne učite nas politiki SAMOUMEVNEGA, ker babica je to znala bolje!
Objavljeno Jul 07, 2014

Ja, nekatere reči so nam že od majhnih nog  jasne in ne razumem zakaj imajo današnji politiki občutek, da nas morajo učiti osnov ali se opisovati s pridevniki, ki smo jih že v zibelki slišali!

Ali ni samoumevno, da moraš biti pošten, varčen, deloven  in odgovoren ter verjeti in se povezovati, saj tudi družine ne moreš danes ustvariti, imeti in zadržati, če nisi takšen!

Vzela sem si malo slogane strank pod drobnogled in ugotovila, da z njimi očitno prikrivajo sebe. Poudarjajo točno tisto,  kar jih tepe že ves čas!

Vrnimo dostojanstvo – a kdo nam ga je vzel?  Mogoče tisti, ki niso pravočasno omogočili pokojninske reforme, ustvarili delovna mesta, zmanjšali stroške javne uprave, diplomacije, stroške NATO pakta in dovolili, da tisto majhno število ljudi, ki dela financira ves ta aparat in je posledično postal "izžet" revež ? 

Verjamem – v kaj? Ko preberem, da se hvalijo s tem, da bodo nagradili uspešne javne uslužbence, a neuspešne in nepotrebne odpustili,  joj meni joj, to bi se  že zdavnaj moralo zgoditi, saj jih ni ljudstvo zaposlilo, a na to že hudo dolgo opozarja! Kaj je tu za verjeti. To je logično! Normalno! Tudi dudico ti vzamejo, ko jo ne potrebuješ več!

Za pravično družbo – kako lepo. Še dobro, da so se spomnili to poudariti . To je osnova svobode, s katero se tako radi hvalimo, že od kadar vemo zase. Nič novega! Ne vidim napredka. To bi mmoralo biti samoumevno! Ko mamica nepravično podeli čokolado, je doma cel kaos! Nobena si tega ne upa dvakrat narediti! 

Dejanja - itak, zakaj vas pa imamo, za blebetanje?  Iz vrtca te ne dajo naprej v šolo, če ni dejanj in si »nezrel«. Celo malo šolo ponavljaš, če ni rezultatov iz dejanj (učenja in napredka). Samostojni podjetniki propadejo na polni črti, če ni dejanj in si uničijo srečo cele družine! Ne govorijo o dejanjih, pokažejo jih ali pa postanejo preteklost!

Še vedno si upamo – hm, a še? Kaj to pomeni, da ste pogumni? Kaj je tu za upati ali ne upati? Gre za to ali znaš narediti ali ne! Ne potrebujemo herojev!

Nova Slovenija - po dvajsetih letih ni več tako nova, je pa lahko spremenjena in drugačna - zamujate, pohitite v sedanjost. Nekateri Vas tam že čakajo. Nova ne bo nikoli več. 

Vredni ZAupanja  - zakaj že?  Po čem ste se to tako izkazali. S kandidatom, ki ne ve kam bi šel, v Brussel ali DZ v Ljubjani?   

Pošteno  - a res? Kako pa drugače? Čemu to poudarjati ?

Zavezništvo –  a s kom to? Da ne bo spet s »poštenimi«.  

Sem kar srečna, da je Starman, ki VE KAJ DELA. Ne soli nam pamet in ne vzgaja temveč je vzgled, ker VE zakaj gre! To mi je všeč.